آموزش

علل خاموش شدن ناگهانی گوشی

قطعا تجربه کار با یک گوشی اندرویدی بسیار هیجان انگیز است، البته تا زمانی که آن گوشی به مشکلی برنخورد؛ یکی از مشکلاتی که در برخی از گوشی­‌ها به وجود می‌­آید، خاموش شدن ناگهانی گوشی است. این مشکل واقعا آزاردهنده می‌­باشد، چرا که در زمان بروز، همه قابلیت‌­های تلفن از قبیل ارسال پیامک، تماشای ویدئو، گوش دادن به موسیقی، خواندن، بازی کردن و یا هر کار دیگری که بتوان متصور شد، از دسترس شما خارج می­‌شود. این مشکل می­‌تواند ناشی از دلایل سخت افزاری، اشکالات نرم افزاری یا تنظیمات نامناسب است و راه‌­های مختلفی برای رفع آن وجود دارد که این مقاله سعی داریم تا اطلاعات مفیدی به شما ارائه دهیم.

دلایل خاموش شدن ناگهانی گوشی

دلایل مختلفی راجع به این مشکل می­‌توان متصور شد، اما اصلی­‌ترین دلایل را می‌­توان به صورت زیر دسته­‌بندی کرد:

تنظیم داخلی دستگاه

اولین چیزی که ممکن است باعث خاموش شدن خود به خودی گوشی شما شود، تنظیم مجدد (self-reset) داخلی خود دستگاه است. این امکان وجود دارد تا سیستم در برخی از اوقات، پس از استفاده طولانی مدت برای بارگیری مجدد حافظه خاموش شود؛ این موضوع کاملا طبیعی است و هیچ آسیبی به تلفن وارد نمی‌­کند.

شما می‌­توانید برای جلوگیری از خاموش شدن ناگهانی گوشی پس از چند روز استفاده از آن، در زمان­‌هایی که کار ضروری با آن ندارید با خاموش و روشن کردن تلفن، سیستم را بازنشانی کنید تا حافظه پنهان برنامه­‌ها پاک شود و از مشکل مذکور جلوگیری نمایید.

مشکلات باتری

همانطور که همه ما می­دانیم، باتری یکی از مهم‌­ترین بخش­‌های تلفن همراه است؛ اگر گوشی شما مکررا به صورت تصادفی خاموش می­‌شود، قبل از هر چیز، ابتدا باتری دستگاه را مورد بررسی قرار دهید. در شرایطی که باتری تلفن جریان کافی نداشته باشد، این احتمال خاموش شدن ناگهانی گوشی وجود دارد.

یکی از راه­‌حل‌­ها در چنین شرایطی، شارژ کردن گوشی است زیرا ممکن است باتری شما از شارژ کافی برخودار نباشد. کافی است تا دستگاه را برای مدت زمان کافی به شارژر متصل نمایید و بعد از اتمام عملیات، مجددا عملکرد آن را مورد بررسی قرار دهید.

اگر بعد از شارژ کامل گوشی، همچنان تلفن شما درست کار نمی­‌کند، به این معنی است که دستگاه مشکل بزرگتری دارد. به احتمال زیاد باتری شما خراب شده و باید آن را برای بررسی و تعویض به یک تعمیرگاه موبایل ببرید. اگر باتری گوشی شما به صورت داخلی قرار گرفته، اکیدا توصیه می‌­شود تا از جدا کردن آن خودداری نمایید، زیرا ممکن است به مابقی سخت افزار تلفن شما آسیب وارد شود.

استفاده زیاد از CPU

CPU قادر است تا تعداد زیادی از برنامه­‌ها را به صورت همزمان در یک دستگاه اجرا کند. با این حال، در صورتی که یک برنامه به صورت طولانی مدت و با یک جریان بالا از این سخت افزار استفاده نماید، CPU برای تنظیم مجدد باعث خاموش شدن ناگهانی گوشی شما خواهد شد. اگر بعد از نصب یک برنامه جدید متوجه این موضوع شدید، توصیه می­‌شود تا با حذف برنامه و خاموش و روشن کردن دستگاه، وضعیت آن را بررسی کنید.

خاموشی برنامه‌­ریزی شده

چگونه از خاموش شدن ناگهانی گوشی خود جلوگیری کنیم

روشن و خاموشی برنامه‌ریزی‌ شده، یک ویژگی بسیار مفید و جالب در تلفن‌های اندرویدی است که به شما کمک می‌کند تا به طور خودکار گوشی خود را خاموش و روشن نمایید؛ برای مثال شما می‌­توانید با تنظیم آن در شب، دستگاه خود را به صورت خودکار خاموش کنید و در صبح بر اساس ساعت مشخص شده، تلفن خود به خود روشن خواهد شد.

یکی دیگر از مواردی که باید در زمان خاموش شدن ناگهانی گوشی بررسی شود، تنظیمات مربوط به خاموشی برنامه‌­ریزی شده است؛ زیرا این امکان وجود دارد تا این تنظیمات به هر دلایلی، به صورت ناخواسته فعال شده باشند و چنین مشکلاتی را برای شما ایجاد کرده باشند. برای انجام این کار، باید به منو تنظیمات (Settings) گوشی خود بروید و روی گزینه خاموش و روشن شدن برنامه‌­ریزی شده (Schedule power on & off) ضربه بزنید تا وضعیت فعال یا غیرفعال بودن آن را بررسی کنید. اگر فعال است، آن را غیرفعال نمایید تا از خاموش شدن خودکار تلفن شما جلوگیری شود.

دکمه پاور

اگر تمام راه­‌حل­‌های بالا را امتحان نمودید و هنوز مشکل تلفن شما رفع نشده، باید دکمه پاور را بررسی کنید. به طور معمول، اکثر تلفن­‌های اندرویدی طوری طراحی شده‌­اند که پس از ۸ تا ۱۰ ثانیه نگه داشتن دکمه پاور، مجددا راه­‌اندازی می‌­شوند. بنابراین، این امکان وجود دارد که عملکرد نادرست دکمه پاور، باعث خاموش شدن ناگهانی گوشی شما باشد.

در این حالت اگر برای گوشی خود قاب تهیه کرده‌اید، ابتدا آن را برای مدتی از دستگاه جدا نمایید؛ چرا که این احتمال وجود دارد که قاب تلفن باعث ایجاد فشار مداوم روی دکمه پاور باشد. اگر بعد از چند روز همچنان مشکل خاموشی گوشی رفع نشد، در این مرحله لازم است تا برای بررسی سالم بودن دکمه پاور، تلفن همراه خود را به یک تعمیرکار موبایل نشان دهید.

اشکالات سیستم عامل

به غیر از نقص سخت افزاری، اشکالات نرم افزاری و سیستم عامل نیز می­‌تواند باعث خاموش شدن خودکار دستگاه شما شود. شرکت­‌های سازنده تلفن­‌های همراه همیشه در حال تلاش برای رفع مشکلات و از اختلال­‌های عملکردی دستگاه می­‌باشند تا از تخلیه باتری و حتی بی‌ثباتی آن جلوگیری کنند؛ به همین دلیل است که همواره از شما خواسته می‌­شود تا به طور مرتب سیستم عامل گوشی خود را بروزرسانی کنید.

برای بررسی و نصب بروزرسانی در دستگاه خود، عموما باید منو تنظیمات (Settings) گوشی خود را باز کرده و به قسمت سیستم (System) بروید، سپس روی بروزرسانی سیستم (System update) ضربه بزنید تا وضعیت بروزرسانی‌ دستگاه بررسی شود. برای دانلود و نصب بروزرسانی سیستم، مراحل نشان داده شده در این بخش را دنبال نمایید.

اکیدا توصیه می­‌شود که دستگاه خود را فقط از طریق برنامه بروزرسانی خود سیستم، بروزرسانی کنید، زیرا استفاده از سایر برنامه­‌ها ممکن است باعث خرابی دستگاه شما و نقض گارانتی آن شود.

حافظه ناکافی

پر بودن حافظه گوشی

اجرای بازی­‌های سنگین یا برنامه­‌هایی که به حافظه زیادی برای اجراء نیاز دارند، می­‌تواند باعث خاموش شدن ناگهانی گوشی شما شود. اگر متوجه شدید که گوشی شما پس از اجراء یک بازی یا برخی از برنامه‌ها خاموش می‌گردد، سعی داشته باشید در زمان استفاده از آن، اجراء برنامه‌های دیگر را محدود نمایید. همچنین می‌توانید برخی از برنامه‌های غیر کاربردی را پاک کنید تا فضا بیشتری از حافظه آزاد شود.

سایر مشکلات سخت­ افزاری

اگر همه راه‌حل‌های پیشنهادی بالا را امتحان نمودید و هنوز با مشکل خاموش شدن ناگهانی گوشی درگیر هستید، این امکان وجود دارد که یکی از سخت افزارهای گوشی شما با مشکل مواجه شده باشد؛ در چنین شرایطی تنها راه مراجعه به یک مرکز خدمات تعمیر موبایل است.

در یک نتیجه­‌گیری نهایی خاموش شدن بدون دلیل تلفن همراه می‌­تواند دلایل متنوعی داشته باشد؛ در برخی از موارد این مشکل می‌­تواند ناشی از مسائل بسیار جزئی باشد که به راحتی قابل حل است، اما گاهی اوقات دلایل بسیار مهمی برای این موضوع وجود دارد و باید حتما با یک متخصص در این حوزه مشورت نمایید.

محمدعلی ابراهیمی

محمدعلی ابراهیمی هستم به هوش مصنوعی و تکنولوژی علاقه مندم و مقالاتی که در این زمنیه می‌خونم رو برای شما به ساده‌ترین شیوه ممکن می‌نویسم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا