چرا گوشی موبایل داغ می کند ؟ (10 دلیل اصلی)
۱۰ دلیل برای داغ شدن گوشی های اندروید یا آیفون
داغ شدن تلفن های همراه یکی از مهمترین و رایج ترین دغدغههای کاربران تلفن های هوشمند است که گاهاً موجب نگرانی هایی نیز برای برخی از آنها میشود. تقریباً اکثر کاربران گوشیهای هوشمند حداقل یکبار داغ شدن بیش از اندازه گوشی را تجربه کردهاند. عوامل متعددی در گرم شدن بیش از حد تلفن های هوشمند موثر است که در ادامه با تعدادی از آنها آشنا خواهیم شد.
1. استفاده زیاد از اینترنت دادهها و یا وای فای تلفن
امروزه در جهان کاربران زیادی از اینترنت به طرز قابلتوجهی استفاده می کنند. مواردی نظیر گشت و گذار در بستر وب، انجام بازیهای آنلاین، استفاده از شبکههای اجتماعی مختلف مثل واتس آپ و اینستاگرام و غیره که البته همگی این موارد نیازمند اتصال گوشی شما به اینترنت هستند. پس باید در نظر داشته باشید که استفاده مداوم شما از اینترنت موجب افزایش دمای گوشی هوشمندتان میشود. و از این مهتر اینکه هنگامی که اینترنت گوشی خود را به واسطه Hotspot با دیگران به اشتراک میگذارید، باید انتظار حرارت و دمای بیشتری را نیز داشته باشید.
2. اتصال طولانی مدت به بلوتوث
گسترش استفاده از گجتهای پوشیدنی نظیر ساعتها و بندهای هوشمند و هندزفریهای بیسیم و استفاده روزمره از آنها نیازمند آن است که گوشی شما به طور مداوم به بلوتوث متصل باشد. این اتصال به شکل قابل توجهی دمای گوشی شما را افزایش میدهد و درصورتیکه بخواهید از این افزایش دمای گوشیتان جلوگیری کنید باید بلوتوث خود را خاموش کنید.
3. اپلیکیشن های در حال اجرا
برنامههایی مثل واتس آپ، اینستاگرام، فیسبوک و توییتر که دائماً در پسزمینه در حال اجرا شدن و فعالیت هستند تا محتوای خود را به روز نگه دارند، سهم بسیار زیادی در پردازش های CPU و RAM دارند که این مساله هم باعث افزایش دمای گوشی می شود. البته این مورد معمولا در گوشی های آیفون کمتر پیش می آید.
4. بد افزارها
شاید برای شما هم اتفاق افتاده باشد که با بالا رفتن دمای گوشی، مشکل دومی هم پیش بیاید و آن اینکه عملکرد گوشی کند و سرعت آن افت کند. در شرایطی این فرایند به این دلیل اتفاق می افتد که پردازنده در حالت قفل شدن قرار گرفته بهعنوان یک احتیاط امنیتی تلفن شما را خنک می کند. ممکن است یک بدافزار که در پس زمینه در حال اجرا شدن است، دلیل این قفل شدن باشد؛ بنابراین به شما توصیه میکنیم تا گوشی خود را از نظر وجود بدافزار بررسی کنید.
5. دوربین، یکی دیگر از عوامل افزایش دمای گوشی
یکی از رایج ترین کاربردهای گوشی تلفن همراه، عکسبرداری و فیلمبرداری هایی است که میتوان با آن انجام داد. درصورتیکه از دوربین گوشی موبایلتان استفاده طولانی مدت بکنید، به ویژه در هنگام فیلمبرداری، این کار می تواند باعث افزایش دمای گوشی شما شود؛ بنابراین هنگامی که مشغول فیلمبرداری طولانی مدت هستید احتمال افزایش دما وجود دارد.
6. محافظ بدنه تلفن و صفحه نمایش
کاربران تلفن های هوشمند برای حفاظت از آنها در برابر ضربه و آسیب های جانبی، غالبا از محافظهای صفحه نمایش و قابها استفاده میکنند که این کار باعث عدم گردش هوا در اطراف بدنه گوشی و مانع از دفع گرمای گوشی میشود درحالیکه کاربران به این موضوع توجهی نمیکنند. گوشی های تلفن همراه نیز همانند سایر دستگاههای الکترونیکی انرژی مصرف می کنند و این استفاده از انرژی سبب تولید گرما میشود. این حرارت تولید شده در اکثر گوشیهای هوشمند توسط بدنه و حفرههایی که دارند دفع می شود، بنابراین استفاده از قاب و لایههای محافظ میتواند این دفع حرارت را سخت تر کند.
7. نور بیشتر، گرمای بیشتر
به احتمالزیاد دقت کردهاید که بخش زیادی از شارژ باتری گوشی ها، توسط نمایشگر مصرف میشود. هرچقدر روشنایی نمایشگر بیشتر باشد، میزان تخلیه شارژ باتری هم بیشتر خواهد بود. دشارژ شدن یا تخلیه شارژ باتری از یک طرف و مصرف بالای نمایشگر از طرف دیگر موجب می شود دمای تلفن همراه شما به شکل قابل توجهی افزایش یابد.
8. شارژ کردن گوشی معادل با گرم کردن گوشی
در پروسه شارژ شدن، معمولاً گوشی تلفن شما با افزایش دما مواجه می شود، چون این فرایند با انتقال جریان بالا به گوشی شما باعث داغ شدن تلفن تان می شود. به ویژه گوشیهای جدیدتر که دارای ویژگیهایی نظیر شارژ سریع هستند ولتاژهای بالاتری را هم عبور میدهند و این وضعیت را بدتر میکنند. این فرایند غیرقابل پیشگیری است و راهکاری برای جلوگیری از آن وجود ندارد. بنابراین تنها توصیه ما این است که به هنگام شارژ کردن گوشی هوشمند خود، از آن استفاده نکنید.
9. تلفن تان را بین ۲۰ تا ۸۰ درصد شارژ کنید
شارژ کردن گوشی موبایل تا ۱۰۰ درصد ظرفیت باتری علاوه بر اینکه عمر باتری را کم می کند، موجب افزایش دمای آن نیز میشود؛ بنابراین توصیه می شود از شارژ گوشی همراه خود تا رسیدن به ۱۰۰% اجتناب کنید و آن را در بازه ۲۰ الی ۸۰ درصد شارژ کنید.
10. کابل ها و آداپتورهای تقلبی
از دیگر دلایلی که موجب افزایش دمای گوشی هوشمند شما میشود استفاده از کابل و یا آداپتور تقلبی یا غیر اصلی بوده که علاوه بر افزایش دما، از عمر باتری و بازدهی آن نیز کم میکند. همچنین باید در نظر داشت که برخی از شارژرها برای دستگاههای قویتر طراحی شده و استفاده از آنها برای تلفن همراه منجر به آسیب رساندن به باتری و گرم شدن بیش از اندازه آن میشود. بنابراین حتما از شارژر و کابل متناسب با گوشی خود استفاده کنید.
گوشی های موبایل به همراه تخفیف های ویژه مبیت را ببینید : قیمت گوشی
راه های جلوگیری از داغ شدن گوشی
از آنجا که تلفن های هوشمند ما امروزه مملو از اطلاعات مختلف، از عکس و فیلمهای خانوادگی گرفته تا پروژههای کاری و چتهای مختلف هستند، هیچ یک از ما تمایلی نداریم گوشی هوشمندمان خراب شود و مجبور شویم اطلاعات موجود در آن را پاک کنیم. از طرف دیگر قیمت گوشی های هوشمند در بازار کشور نیز به گونه ای نیست که بتوانیم به راحتی گوشی خود را در صورت خرابی با مدلی جدیدتر جایگزین کنیم و … همه اینها باعث می شود تا بیشتر مراقب گوشی خود باشیم. یکی از موارد قابل توجه که در بلند مدت میتواند به بخشهای مختلف گوشی آسیبهای جدی وارد کند داغ شدن گوشی اندروید یا آیفون است. زمانی که گوشی داغ می شود علاوه بر کاهش بازدهی عملکرد سخت افزاری، باتری و دیگر بخشها نیز آسیب میبینند، بنابراین تا حد امکان باید از داغ شدن گوشی جلوگیری کرد. حال چطور از داغ شدن گوشی اندرویدی یا گوشی آیفون خود جلوگیری کنیم؟
راه های جلوگیری از داغ شدن گوشی های اندرویدی
به طور کلی داغ شدن گوشی چه اندروید و چه آیفون کاملا طبیعی است و نمیتوان انتظار داشت که گوشی در هنگام اتصال به شارژ یا انجام بازیهای سنگین داغ نشود. اما برای بهبود این موضوع میتوان اقدامات مختلفی انجام داد که در ادامه به توضیح برخی از آنها خواهیم پرداخت.
- گوشی خود را در معرض تابش مستقیم نور خورشید قرار ندهید چون باعث گرم شدن شدید گوشی خواهد شد.
- اگر برای شارژ کردن گوشی خود عجله ندارید حالت شارژ سریع آن را خاموش کنید. به یاد داشته باشید شارژ سریع باعث ایجاد دمای زیادی می شود و در بلند مدت نیز در کیفیت شارژ باتری تأثیر منفی خواهد داشت. در گوشیهای سامسونگ شما میتوانید به راحتی با کلیلک بر روی یک گزینه، شارژ سریع را غیر فعال کرده و تلفن خود را به حالت نرمال شارژ کنید. برای خاموش کردن شارژ سریع، مسیر Settings>battery and device care>battery>more battery settings را طی کرده و گزینه Fast charging را خاموش کنید. هر زمان که نیاز شد گوشی خود زا سریعا شارژ کنید به سادگی میتوانید دوباره این گزینه را فعال کنید. نکته اینکه در حین اتصال شارژر به گوشی امکان خاموش/روشن کردن این گزینه وجود ندارد.
- سعی کنید در هنگام شارژ کردن گوشی یا بازی کردن حتما گوشی را از قاب آن خارج کنید تا حرارت بتواند به راحتی از داخل به بیرون منتقل شود. وجود قاب نقشی مانند عایق داشته و از خروج حرارت جلوگیری می کند.
- هنگام شارژ شدن گوشی با آن کار نکنید. این کار باعث میشود علاوه بر داغ شدن باتری هنگام شارژ شدن، فشار مضاعفی نیز بر تراشه و باتری وارد شود. درصورت لزوم یا فوریت استفاده از گوشی، ابتدا آن را از شارژ خارج کرده و سپس شروع به کار با آن کنید. به طور کلی باتری گوشیهای هوشمند فعلی به گونهای هستند که هیچ نیازی نیست آنها را بطور کامل شارژ کنید و در مواقع نیاز میتوانید با هر درصد شارژی گوشی خود را از شارژ درآورید. پس بنابراین اگر در زمان شارژ شدن گوشی با آن کار دارید، حتما در ابتدا گوشی را از شارژ خارج کنید. داغ شدن گوشی اندروید و آیفون میتواند به دلیل شارژ کردن هم باشد.
- گاهی اوقات ممکن است داغ شدن تلفن به دلیل باز بودن مداوم برنامهها در پس زمینه باشد. برای حل این مشکل باید برنامههای خود را در دسته بندیهایی که در ادامه گفته شده قرار دهید تا هم در مصرف باتری صرفه جویی شود و هم همهی برنامهها اجازه دسترسی به پسزمینه را نداشته باشند. برای اینکار مسیرSettings>battery and device care>battery>more battery settings را طی کنید و به تنظیمات باتری بروید. در این قسمت حتما گزینه Adaptive battery را فعال کنید. با روشن شدن این گزینه گوشی به صورت خودکار دسترسی برنامههای کم استفاده را محدود میکند و بنابر استفاده شما از گوشی سعی میکند تا شارژ باتری را به بهترین حالت ممکن بهینه کند. پس از اینکه مسیر گفته شده را طی کردید، در تنظیمات بخش باتری به Background usage limits بروید. در این بخش در ابتدا گزینهPut unused apps to sleep را فعال کنید تا برنامههای کم استفاده تر به حالت غیرفعال یا خواب تغییر کنند و سپس برنامههای خود را در یکی از این سه دسته بندی قرار دهید: دسته اول Sleeping apps هستند. شما میتوانید پس از ورود به این بخش از طریق علامت بعلاوه در سمت راست و بالای صفحه نمایش، برنامههایی را به این قسمت اضافه کنید که کمتر از آنها استفاده می کنید ولی همچنان می خواهید که از آن ها نوتیفیکیشن یا اعلان دریافت کنید. این دسته از برنامهها در پس زمینه فعالیت میکنند ولی نه به طور کامل. دسته بعدی Deep sleeping apps هستند که در واقع شما باید برنامههای بلااستفاده خودتان را در این بخش قرار دهید. همه ما برنامههایی بر روی گوشی های خود داریم که استفاده زیادی برای ما ندارند. در واقع فقط هر چند وقت یک بار نیاز به استفاده از آنها داریم و شاید مهم هم نباشد که نوتیفیکیشن یا اعلان از آنها دریافت کنیم یا خیر. با افزودن برنامهها به این بخش دسترسی آنها به پسزمینه محدود میشود و قطعا مصرف شارژ را بهینه تر خواهد کرد. دسته آخر Never sleeping apps هستند که البته پیشنهاد نمی شود برنامه ای را در این بخش قرار دهید؛ زیرا برنامههایی که در این بخش قرار داده می شوند همواره در پسزمینه فعالیت خواهند کرد. بنابراین اپلیکیشنهایی را در این قسمت قرار دهید که برای شما اهمیتی دو چندان دارند.
- دقت داشته باشید اگر با گوشی تان زیاد بازی میکنید و یا کارهای سنگینی انجام میدهید پس از هر ۳۰ دقیقه کار با گوشی برای ۵ دقیقه آن را کنار بگذارید تا گوشی شما بتواند حرارت به وجود آمده را خارج کند و عملکرد آن دچار مشکل نشود. لازم است بدانید اگر در حالتی که گوشی بسیار داغ است همچنان مداوم به بازی با آن ادامه دهید ممکن است آسیبهای جدی به نمایشگر یا تراشه و یا حتی باتری آن وارد شود، پس حتما موضوع داغ شدن گوشی هنگام انجام کارهای سنگین با آن را جدی بگیرید.
- حتما از شارژر اصلی خود گوشی استفاده کنید و اکیدا از خرید شارژرهای ارزان قیمت خودداری کنید. استفاده از شارژرهای ارزان قیمت به بورد گوشی شما و همچنین باتری آن آسیبهای جدی وارد خواهد کرد. پس در اولویت اول گوشی را با آداپتور موجود در جعبه آن شارژ کنید و یا اگر گوشی شما آداپتور ندارد حتما آداپتور اصل آن تهیه یا خریداری کنید.
- راه حل دیگر اینکه از حالت Power saving mode استفاده کنید. این گزینه را میتوانید در کنترل سنتر گوشی خود بیابید که البته با فعال کردن آن نور نمایشگر گوشی کاهش و فعالیت تراشه تا ۳۰ درصد محدودتر خواهد. در این حالت گوشی فعالیت برنامهها در پس زمینه را محدود میکند و به این ترتیب چون کارکرد گوشی کمتر میشود احتمال داغ شدن آن هم کاهش می یابد. از این گزینه حتی در مواقعی که گوشی شما داغ شده است می توانید برای حل هر چه زودتر مشکل استفاده کنید. این گزینه را فعال کنید تا گوشی با صرف انرژی و نور کمتر سریعتر خنک شود.
- اگر گوشی شما نمایشگر امولد دارد در هر زمانیکه متوجه شدید داغ شده است می توانید حالت Dark mode را فعال کنید تا از این طریق پیکسلهای نمایشگر تلفنتان به حالت خاموش دربیایند و به باتری فشار کمتری وارد شود. در واقع از آنجا که شما همیشه باید تلاش کنید تا دمای باتری گوشی خود را در حد معمول و منطقی نگه دارید، استفاده از حالت Dark mode تلفنتان تأثیر شایانی در نوع مصرف شارژ و در نتیجه استفاده کمتر از باتری و اعمال فشار کمتر روی آن خواهد داشت.
- در صورت داغ شدن گوشی حتما اتصالات را تا حد ممکن قطع یا غیرفعال کنید. یعنی اگر گوشی شما در حال حاضر داغ شده است آن را به مدت ۱۰ دقیقه یا حتی بیشتر روی حالت پرواز قرار دهید تا همه اتصالات نرم افزاری و فعالیت های آن قطع شده و گوشی بتواند سریعتر و راحتتر به دمای معمول خود بازگردد. روشن بودن همزمانآپشن های تلفنتان نظیر دیتای گوشی به همراه بلوتوث و لوکیشن و … میتواند باعث افزایش دمای باتری و در نتیجه افزایش دمای گوشی شود.
راه های جلوگیری از داغ شدن گوشی آیفون
طبق اعلام کمپانی اپل، ایفونها در دمای ۰ تا ۳۵ درجه سانتی گراد بیشترین بازدهی خود را دارند و اگر دما از این بازه بیشتر یا کمتر شود ممکن است کارکرد این تلفن ها دچار مشکل شود. در تابستان و به خصوص حین استفادههای سنگین، گوشیهای آیفون ممکن است به شدت داغ شود که این موضوع هم میتواند به نمایشگر آسیب برساند و هم طول عمر باتری را کاهش می دهد.
در اینجا برای رفع مشکل داغ شدن گوشی های آیفون، ابتدا دلایل آن را بیان میکنیم و سپس به راه حلهای موجود میپردازیم:
دلایل گرم شدن گوشی های آیفون:
- از برنامههای بهینه نشده برای ایفونتان استفاده می کنید.
- از آداپتورهای غیر اصلی یا تقلبی برای شارژ کردن ایفونتان استفاده می کنید.
- کاور یا قاب ایفون شما ضخامت زیادی دارد و از خروج گرما جلوگیری میکند.
- برای مدت طولانی از برنامههای مسیر یاب استفاده کردهاید و در تمام مدت استفاده، نمایشگر روشن بوده است و بطور همزمان لوکیشن و اینترنت خط شما هم فعال بودهاند.
- برای مدت طولانی مشغول انجام بازیهای سنگین گرافیکی بودهاید.
- به مدت طولانی از برنامه یوتیوب با اینترنت خط استفاده کردهاید.
- برای مدت طولانی با گوشی فیلم برداری کردهاید.
راه حل های جلوگیری از گرم شدن گوشی آیفون:
- در هنگام شارژ شدن ایفون و یا انجام کارهای سنگین مانند بازیهای گرافیکی حتما قاب یا کاور گوشی را از آن جدا کنید.
- در صورت افزایش بیش از حد دما، برای مدتی گوشی خود را به طور کامل خاموش کنید.
- گوشی ایفونتان را از تابش مستقیم نور خورشید دور نگه دارید.
- دقت داشته باشید که گوشی ایفونتان را در فصل تابستان درون ماشین رها نکنید؛ چرا که ممکن است مستقیما آفتاب به آن بتابد و از طرف دیگر گرمای محیط داخل ماشین باعث آسیب دیدن بخشهای مختلف آن شود.
- اگر قصد بازی طولانی مدت با گوشی تلفنتان را دارید، پس از مدتی بازی کردن حتما چند دقیقه ای به گوشی استراحت بدهید و سپس به بازی ادامه دهید.
- در صورت امکان تلفنتان را در حالت پرواز قرار دهید تا کلیه اتصالات به ایفون قطع شود.
- هنگام شارژ شدن تلفنتان با آن کار نکنید.
همان طور که در بخش اول هم گفته شد علت عمده داغ شدن گوشی مربوط به خالی شدن سریع باتری است. بنابراین در ادامه روشهایی برای بهینه سازی عملکرد باتری گوشیهای اپل ارائه میکنیم.
- از حالت Low power mode استفاده کنید. این قابلیت را می توانید از درون کنترل سنتر تلفنتان فعال کنید و برای دسترسی به آن از طریق تنظیمات باید به بخش Battery وارد شده و در بالای صفحه Low power mode را فعال کنید. در صورتیکه این گزینه را فعال کنید ایفون شما با انجام کارهای مختلف مثل محدود کردن برنامهها در پس زمینه و محدود کردن قدرت تراشه در مصرف شارژ صرفه جویی میکند.
- نمایشگر ایفونهای جدید بزرگ تر و پرنورتر شدهاند و این منجر به مصرف بیشتر شارژ باتری خواهد شد. بنابراین پیشنهاد میکنیم نور صفحه گوشی را مرتبا به صورت دستی و بسته به نور محیطتان تنظیم کنید و یا آن را در تنظیمات گوشی روی حالت خودکار قرار دهید. برای این کار باید به قسمت تنظیمات و سپس Accessibility بروید و با انتخاب قسمت Display and text size گزینه Auto brightness را روشن کنید.
- لوکیشن تلفنتان را خاموش و یا دسترسی آن را محدود کنید. برای انجام این کار به قسمت تنظیمات و سپس بخش Privacy وارد شوید و بر روی Location services کلیک کنید. در این بخش شما قادر هستید لوکیشن را به طور کلی خاموش و یا برای برنامههای مختلف میزان یا محدودیت دسترسی آنها به لوکیشن را مشخص کنید. به عنوان مثال می توانید همه اپلیکیشن هایی که به لوکیشن نیاز ندارند را در حالت Never قرار دهید و یا برای برنامههایی که به لوکیشن نیاز دارند تا حد امکان گزینهWhile Using the app را انتخاب کنید تا تنها زمانی از لوکیشن استفاده کنند که در حال استفاده از برنامه هستید و بنابراین فعالیت آنها در پس زمینه محدود شود.
- اگر در محدودهای که حضور دارید آنتن دهی ضعیف است حتما گوشی خود را روی حالت پرواز قرار دهید؛ زیرا در این محدوده ها گیرندههای گوشی دائما در جستجوی سیگنال هستند و این جستجو باتری ایفون شما را به سرعت تخلیه میکند.
- به قسمت تنظیمات و سپس بخش Battery بروید و بر روی گزینه Battery health کلیک کنید. در این بخش سلامت باتری تلفنتان به شما نمایش داده میشود. در این قسمت حتما گزینه Optimize battery charging را فعال کنید. این گزینه الگوی شارژ کردن گوشی را از شما یاد میگیرد و سعی میکند که سلامت باتری را تا حد امکان بالا نگه دارد. مثلا اگر شما گوشی خود را از شب تا صبح در حالت شارژ قرار می دهید، ایفون شما ۲۰ درصد آخر فرآیند شارژ را با سرعتی بسیار کم و به نحوی شارژ میکند که در ابتدای صبح وقتی به سراغ گوشی خود میروید شارژ آن کامل شده باشد و در عین حال هیچ فشاری هم به باتری وارد نشده باشد.
- یکی از مهم ترین کارهایی که برای بهینه کردن شارژدهی ایفونها میتوان انجام داد تنظیمات قسمتBackground app refresh است. برای دسترسی به این گزینه باید به قسمتم تنظیمات و سپس General بروید و گزینهBackground app refresh را انتخاب کنید. در این قسمت باید تیک مقابل کلیه اپلیکیشن هایی که از آنها زیاد استفاده نمیکنید را بردارید. به عبارت دیگر تنها برنامههایی را روشن بگذارید که میخواهید از آنها نوتیفیکیشن یا اعلان دریافت کنید. با این کار شما برای ایفون مشخص میکنید که کدام برنامهها اجازه فعالیت در پس زمینه را دارند و کدام خیر. هر چقدر که تعداد تیکهای این بخش کمتر باشد باتری شما مدت زمان بیشتری دوام می آورد.
- در کشور ما مانند کشورهای خارجی ایمیل از اولویت بالایی برای کاربران برخوردار نیست و لزوما بلافاصله پس از دریافت یک ایمیل کاربران نمی خواهند حتما آن را بر روی نمایشگر گوشی خود مشاهده کنند. اگر ایمیلها برای شما هم اولویت ندارد و هرگاه خودتان بخواهید آنها را بررسی می کنید پس حتما مطابق این روش عمل کنید. گوشیهای ایفون به صورت پیش فرض روی تنظیماتی قرار دارند که به طور دائمی ایمیل را برای پیام های جدید بروزرسانی میکنند و این میتواند تأثیر زیادی به روی مصرف شارژ باتری داشته باشد. برای خاموش کردن این حالت به قسمت تنظیمات و سپس قسمت Mail بروید و روی Account کلیک کنید. حال گزینه Fetch new data را انتخاب و Select schedule را بر روی Manual قرار دهید. در بخش Fetch نیز از بین گزینه ها حالت Manually را انتخاب کنید.
- به قسمت تنظیمات و سپس بخش Privacy بروید و Motion & Fitness را انتخاب کنید. در اینجا Fitness tracking را خاموش کنید تا در مصرف باتری صرفه جویی شود. اگر این قابلیت روشن باشد سنسورهای مختلف گوشی دائما فعالیت میکنند تا بتوانند حرکات شما را زیر نظر بگیرند و این طبیعتا باعث افزایش مصرف باتری میشود.
- در همین بخش Privacy صفحه نمایشگر را تا انتها به پایین هدایت کنید تا به گزینه Analytics & Improvements برسید و حالا تمام گزینه ها را خاموش کنید.
- اگر از Siri یا دستیار صوتی تلفنتان استفاده نمیکنید از طریق تنظیمات آن را خاموش کنید؛ زیرا اگر روشن بماند همواره منتظر دستورات و سوالات شما خواهد بود و مصرف باتری گوشی را افزایش می دهد.
- هم دانلود خودکار و هم بروزرسانی خودکار اپلیکیشن ها را غیرفعال کنید. روشن بودن این گزینهها باعث میشود تا گوشی شما دائما به دنبال بروز کردن برنامهها باشد و این باعث اختلال در شارژدهی باتری شما خواهد شد. در اولین قدم وارد قسمت تنظیمات و سپس اکانت اپل آیدی خود شده و هر چهار گزینه Music، Apps، Books & Audiobooks و App Updates را خاموش کنید و در قدم بعدی به تنظیمات و سپس General بروید و Software update را انتخاب کنید. حالا روی Automatic update کلیک کرده و آن را خاموش کنید.
داغ شدن گوشی اندروید و آیفون و علت آن
در حالت کلی زمانی که باتری و تراشه گوشی داغ می شوند همه گوشی و همچنین قاب پشتی آن داغ میشوند. اما اگر اطراف دوربین تلفن همراه شما داغ میشود دلیل آن به این برمیگردد که تراشه گوشی شما دقیقا در چه نقطهای از قاب پشتی آن قرار گرفته است. به طور کلی گوشیها هنگام کار با دوربین یعنی هنگام عکاسی و فیلم برداری داغ میشوند؛ چرا که استفاده از دوربین و مخصوصا فیلم برداری با دوربین باعث میشود تراشه گوشی به طور دائمی درگیر پردازش اطلاعات و داده های دریافتی باشد و بنابراین با داغ شدن تراشه و متعاقبا باتری، کل گوشی شما داغ خواهد شد.
یکی از دلایل داغ شدن گوشی ها، جستجوی تراشه آنتن برای پیدا کردن آنتن است که این امر همیشه باعث داغ شدن گوشی می شود؛ به ویژه زمانیکه شما در محدوده ای که آنتن مدام در حال کم و زیاد شدن است قرار می گیرید. در این حالت گوشی مدام سعی می کند آنتن را در بالاترین سطح نگه دارد و این منجر به داغ شدن بیش از حد گوشی می شود. پس پیشنهاد می شود در مواقعی که آنتن تلفن شما ضعیف است و عملا کاربردی برای شما ندارد، از قسمت تنظیمات حالت اینترنت را روی 2G یا 3G قرار دهید تا کوشی گوشی شما مرتبا در جستجوی اینترنت LTE و یا 4G نباشد.
داغ شدن گوشی اندروید و آیفون و افزایش احتمال خراب شدن گوشی
در حالت کلی داغ شدن گوشی ضرری نخواهد داشت مگر آن که دمای آن از حد مشخصی بیشتر شود و یا اینکه این اتفاق به طور مداوم رخ دهد. اگر گوشی شما فقط هنگام شارژ شدن داغ می شود نگران نباشید. این موضوع طبیعی است و میتوانید با خارج کردن آن از قاب و موارد گفته شده در بالا این مشکل را تا حد رضایتبخشی برطرف کنید.
اما اگر گوشی شما دائما داغ است و یا استفاده سنگینی از آن دارید این دمای بالا در دراز مدت هم بازدهی باتری را کاهش داده و باعث خرابی آن میشود و هم میتواند تراشه و به خصوص عملکرد نمایشگر را تحت تأثیر قرار دهد. دمای بالا برای مدت طولانی میتواند باعث ایجاد لکههای زرد رنگ بر روی صفحه نمایشگر گوشی شود. پس باید همیشه و در هر زمانی حتما توجه ویژه ای به دمای گوشی خود داشته باشیم و هر گاه احساس کردیم این دما از حد معمول بیشتر شده است اقدامات گفته شده در بالا را انجام دهیم.
جمعبندی
در نهایت باید همیشه این نکته را مدنظر داشته باشید که داغ شدن گوشی یک امر بسیار بدیهی است چرا که در این دستگاه کوچک یک تراشه قدرتمند مرتبا در حال انجام پردازش هایی سنگین است و طبیعتاً گرمای قابل توجهی را هم تولید میکند. اما شما میتوانید با جلوگیری از مواردی که در بالا برای شما شرح داده شد، مانع از افزایش بیش از حد دما در گوشی هوشمند خود شوید، چنانچه دلایل و روشهای جلوگیری که در بالا به آن اشاره کردیم کارساز نبود، توصیه میکنیم تا به یک مرکز تخصصی تعمیر موبایل مراجعه کنید و از اتفاقات ناخوشایندی که در آینده در انتظارتان است جلوگیری کنید.