آموزشعلم و تکنولوژی

شارژر وایرلس چیست و چه کاربردی دارد؟

شارژر وایرلس یکی از ابزارهای پرکاربرد در محصولات مجهز به باتری مانند تلفن‌های هوشمند و ساعت‌های هوشمند است. شارژر بی سیم از پدیده‌ای به نام القا برای شارژ باتری استفاده می‌کند. ازآنجا که در طول شارژ شدن باتری هیچ‌گونه تماس الکتریکی مستقیمی برقرار نمی‌شود، استفاده از شارژر بی سیم بسیار راحت‌تر بوده و دردسرهایی مانند فرسودگی قطعات را به دنبال ندارد. در حال حاضر بسیاری از سازندگان تلفن همراه این نوع از شارژر را به‌عنوان یکی از لوازم جانبی درون جعبه‌های تلفن‌های هوشمند قرار می‌دهند. در این مقاله از مبیت قصد داریم به بررسی نحوه کار با شارژر بی سیم و کاربردهای آن بپردازیم.

شارژر بی سیم چگونه کار می‌کند؟

اساس کار شارژر وایرلس بر پایه ایجاد یک میدان القایی میان دو سیم‌پیچ است که وظیفه دارد انرژی را از یک سیم‌پیچ به سیم‌پیچ دیگر منتقل کند. عوامل بسیاری مانند قطر سیم‌پیچ‌ها یا فرکانس‌های مورداستفاده در عملکرد شارژر بی سیم تاثیرگذار هستند. این نوع از شارژرها یک فرم مسطح از ترانسفورماتور به شمار می‌روند. یک سمت از این ترانسفورماتور به منبع تغذیه متصل شده و سمت دیگر در تجهیزات موردنیاز شارژ قرار می‌گیرد.

مزایا و معایب 

شارژر بی سیم نیز مانند هر وسیله الکترونیکی دیگر دارای مزایا و معایبی است. راحتی کار با این شارژر در مکان‌های مختلف مانند وسایل نقلیه از اصلی‌ترین مزایای شارژر وایرلس به شمار می‌رود. به‌علاوه ازآنجاکه هیچ اتصال فیزیکی در این شارژ وجود ندارد هیچ مشکلی از بابت سایش اتصالات و از بین رفتن سیم‌ها یا کانکتورها به وجود نخواهد آمد. از سوی دیگر این شارژر در برابر آلودگی بسیار مقاوم بوده و می‌تواند در محیط‌های پزشکی مورداستفاده قرار گیرد.

بااین‌حال شارژر وایرلس برای انتقال نیرو از طریق یک رابط بدون سیم به سیستم پیچیده‌تری نیاز دارد. درنتیجه هزینه طراحی و ساخت این شارژر زیادتر بوده و شارژر وایرلس گران‌تر از شارژر معمولی عرضه می‌شود. از سوی دیگر سطح کارایی شارژر وایرلس معمولا بین ۸۵ تا ۹۰ درصد است که این میزان نسبت به شارژرهای معمولی کمتر است.

شارژر بی سیم

شارژر وایرلس یک تکنولوژی درحال‌توسعه است که هنوز نتوانسته به جایگاهی که باید دست پیدا کند. بااین‌حال سرعت پیشرفت این شارژر نشان می‌دهد که شارژر وایرلس به‌زودی بسیار گسترده خواهد شد و حتی قابلیت جایگزینی شارژرهای معمولی را خواهد داشت. استفاده از این نوع شارژرها نسبت به شارژرهای معمولی به‌مراتب ساده‌تر خواهد بود. به‌عنوان‌مثال شارژرهای وایرلس می‌توانند همراه خوبی برای تامین انرژی تلفن همراه پیش از خواب باشند. از سوی دیگر بسیاری از شارژرهای معمولی به‌طور دائم بدون متصل بودن هیچ دستگاهی به پریز وصل هستند. این موضوع باعث افزایش مصرف برق می‌شود. اما شارژرهای بی سیم به دلیل ماهیت قابل‌حمل بودن خود تا حد زیادی در مصرف برق صرفه‌جویی خواهند کرد.

استانداردهای شارژر وایرلس

Qi یکی از استانداردهای اولیه شارژر وایرلس است. در حال حاضر نیز این استاندارد بیشترین کاربرد را برای شارژرهای بی سیم تلفن همراه دارد. در این استاندارد اساس کار شارژر بر پایه سیستم القا است که با استفاده از یک فرکانس نسبتاً کم حدود ۱۱۰ تا ۲۵۰ کیلوهرتز برای توان‌های پایین و ۸۰ تا ۳۰۰ کیلوهرتز برای توان‌های متوسط استفاده می‌شود.

استاندارد دیگر A4wp نام دارد که نسبت به Qi جدیدتر است. در این استاندارد برای انتقال نیرو از تکنیک‌های رزونانس با فرکانس‌های بالاتر حدود ۶.۷۸ مگاهرتز برای برق و ۲.۴ دهم گیگاهرتز برای سیگنال‌های کنترل استفاده می‌کنند. این استاندارد امکان استفاده از شارژر وایرلس را برای شارژ هم‌زمان چند دستگاه فراهم می‌کند.

شارژر بی سیم چه کاربردهایی دارد؟ 

یکی از مشکلات اساسی در هنگام استفاده از گوشی تلفن همراه تمام شدن شارژ آن و دسترسی نداشتن به پریز برق است. با ظهور شارژر وایرلس و پشتیبانی شرکت‌های بزرگی مانند اپل از این شارژر، بسیاری از مکان‌های عمومی مانند دفاتر و هتل‌ها خود را به علاقه‌های شارژر بی سیم هوشمند مجهز کردند. با توسعه فناوری استفاده از شارژر وایرلس بسیاری از کشورها به دنبال فراهم کردن بسترهای مناسب برای استفاده از این شیوه شارژ هستند. شارژر وایرلس یکی از بهترین گزینه‌ها برای شارژ تلفن همراه در اتومبیل، اتوبوس، قطار یا هواپیما است. حتی در خانه زمانی که همه پریزهای برق در حال استفاده هستند یا شما قصد دارید تلفن همراه خود را پیش از خواب چک کنید، شارژرهای وایرلس بهترین گزینه برای تامین انرژی خواهد بود.

شارژر

سخن پایانی

امروزه شارژر وایرلس به یکی از اعضای جدایی‌ناپذیر گوشی‌های هوشمند تبدیل‌شده است. استفاده از این فناوری به دلیل قابل‌حمل بودن و مصرف کمتر انرژی در میان سازندگان تلفن همراه درحال‌توسعه است. شارژر بی سیم بهترین گزینه برای کسانی است که بیشتر وقت خود را در وسایل نقلیه می‌گذراند.  در این مقاله از مبیت تلاش کردیم تا با معرفی اجمالی فناوری شارژر وایرلس و نحوه استفاده از آن شمارا تا حدودی با این فناوری نوظهور آشنا کنیم.

زهرا خداکرمی

یک دیجیتال مارکتر فارغ التحصیل نرم افزار که عاشق هوش مصنوعی و حل مسئله و چالش های جدیده!

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا