گجت چیست؟
گجت های هوشمند
احتمالا شما در حال جستجوی کلمه گجت بوده اید و از این طریق وارد سایت مبیت شده اید و یا شاید از همراهان همیشگی مبیت مگ هستید؛
در هر صورت اگر شما فرد ایده پرداز و نوآوری هستید، مقاله امروز مبیت مگ با موضوع “گجت چیست؟” را به هیچ عنوان از دست ندهید. شاید این سوال در ذهن شما تداعی شود که چه ارتباطی بین نوآوری و گجت وجود دارد! برای درک بهتر این رابطه لطفا تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.
گجت چیست؟
شاید اگر زمانی که با یک نفر در حال صحبت کردن باشید، طرف مقابل کلمه گجت را بر زبان بیاورد، برای شما واژه عجیب و ناشناخته ای به نظر برسد.
این در حالی است که احتمالا شما روزانه از گجتهای مختلفی استفاده کنید و از آن خبر نداشته باشید. پاسخ این سوال که گجت چیست، در حالت کلی بسیار راحت است. در واقع هر وسیلهای که زندگی شما را راحتتر میکند، گجت نام دارد.
البته منظور از هر وسیله ای، وسایل جدیدی هستند که با ایده های نو و جالب ساخته شده اند و چیزهایی هستند که کمتر کسی به فکر ساختن آن ها می افتد.
برای مثال زمانی که گوشیهای هوشمند برای اولین بار معرفی و عرضه شدند، یک وسیله جدید با کارایی بالا در زندگی روزانه ما بودند که در آن زمان یک گجت محسوب می شدند. اما الان به یک وسیله عادی و ضروری در زندگی مدرن امروزی تبدیل شدهاند و دیگر در حالت عامیانه کمتر کسی برای گوشی های هوشمند از عناوینی مثل گجت استفاده می کند.
معنی کلمه گجت
کلمه گجت از لحاظ لغوی به معنی ابزارک یا وسیلهی کوچک مکانیکی می باشد. هر وسیله ای که علاوه بر کارایی که دارد، میزان ابتکار و نبوغ بالای سازنده ی آن را نشان دهد، گجت نام دارد.
ریشه کلمه گجت
هنوز مشخص نیست که این کلمه چه زمانی وارد فرهنگ لغت ما شده است. بعضی ها معتقدند که کلمه گجت از کلمه فرانسوی (gâchette) به معنی تکه ای از ماشین گرفته شده است. عده ای هم آن را به سازنده مجسمهی آزادی نسبت میدهند و برخی از افراد هم به داستان جالب دریانوردان اشاره میکنند که هر وقت اسم چیزی را فراموش میکردند به آن گجت می گفتند.
کارتون کارآگاه گجت
کارتون کارآگاه گجت را یادتان است؟ حتما شما خوانندگان هم با این کارتون خاطرات زیادی دارید. داستان این کارتون به این صورت بود که کارآگاه این داستان اکثرا به دردسرهای مختلفی میافتاد و هر بار با استفاده از ابزارهایی که همیشه به همراه داشت، از آن دردسر رها می شد و نجات پیدا میکرد. گجتها همان ابزارهایی هستند که کارآگاه گجت از آنها استفاده میکرد و ما از دیدن آن ابزار ها و عملکردشان متحیر میشدیم.
انواع گجت ها
گجت ها انواع مختلفی دارند که و در مکان های مختلفی مثل خانه، محل کار یا اماکن عمومی و خصوصی به کارتان بیایند. هر ساله گجتهای جدید و متنوعی از نامبر وان های حوزه تکنولوژی به بازار عرضه می شود و به همین دلیل ما انواع گجت ها را با توجه به دسته بندی شان برای شما نام می بریم.
گجتهای ارتباطی
به تمام گجتهایی که برقراری ارتباط با دیگران را راحتتر می کنند، گجت های ارتباطی میگوییم. در ادامه سه نوع از پرکاربرد ترین نوع گجتهای ارتباطی را معرفی خواهیم کرد؛
1- تلفن های هوشمند
همانگونه که در ابتدای بحث اشاره کردیم، زمانی که گوشیهای هوشمند تازه معرفی و به بازار عرضه شده بودند، گجتهای فوق العادهای محسوب میشدند که همه را به حیرت وا می داشتند. اما با گذشت زمان و عادی شدن استفادهی آنها کمتر کسی آنها را به عنوان گجت معرفی میکند. با همه این حرفها، گوشیهای هوشمند جزو گجتهای ارتباطی مهمی هستند که در زندگی ما تغییر بزرگی ایجاد کردهاند و همیشه برای تولید گجتهای جدید الگوی مثال زدنی خواهند بود.
2- ساعت های هوشمند
این ساعتها در ابتدا امکانات سادهای ارائه میدادند. در گذشته انجام کاری مثل انجام محاسبات (ماشین حساب) برای یک ساعت، یک ایده جالب و نو به نظر می رسید.
با پیشرفت تکنولوژی و بروزرسانی های مداوم ساعت های هوشمند، کارهای نوآورانه دیگری مثل مدیریت مکالمه، ارسال پیام و ارائه گزارش های مربوط به عملکرد های مختلف و … به این گجت ها اضافه شد.
3- خانواده هدستها
هدستهای بلوتوث جزو گجتهای پرکاربرد حساب میشوند که شما میتوانید با استفاده از آن ها موسیقی مورد علاقه خود را گوش دهید، فیلم تماشا کنید و یا به مکالمه بپردازید.
-
گجتهای سرگرمی
این نوع از گجتها گستردهترین نوع گجتها هستند. اگر شما یک گیمر حرفهای هستید، می توانید با استفاده از گجت هایی که مخصوص بازی های کامپیوتری و… ارائه شده اند، لذت خود را از انجام بازی های مورد علاقه تان چندین برابر کنید.
گجت های مربوط به دسته بندی سرگرمی هم در سه دسته کلی جای می گیرند که در ادامه ما آن ها را معرفی خواهیم کرد.
1- دسته بازی وایرلس
همیشه هنگام بازی با دسته های سیمی محدودیتهایی وجود دارد که گیمرها را بشدت کلافه میکنند. اگر شما یک گیمر حرفهای هستید که دلتان می خواهد بدون دردسر های سیم های اضافی و محدودیت در جا به جایی به بازی های مورد علاقه تان بپردازید، این دسته های وایرلس برای شما بهترین گزینه هستند.
این گجتها هم در لپ تاپ و هم در کامپیوترهای خانگی مورد استفاده قرار میگیرند و حتی جالب است بدانید که قابلیت اتصال به گوشیهای هوشمند را هم دارند و شما به راحتی می توانید در هر لحظه و هر مکان با استفاده از این دسته های وایرلس به بازی کردن با گوشی هوشمندتان بپردازید.
2- فرمان بازی
زمانی که از این گجت رونمایی شد، بشدت تحسین گیمرها را بدنبال داشت. این گجت با فرمان، پدال و ویبرههایی که دارد تجربهی یک بازی کاملا متفاوت و نزدیک به واقعیت را برای شما به ارمغان خواهد آورد. فقط یک گیمر حرفه ای و عاشق بازی می تواند بفهمد که این گجت ها چقدر جذاب و کاربردی هستند!
3- کیبوردهای بیسیم
این نوع از گجتها که به صورت وایرلس به سیستم شما متصل میشوند، این قابلیت را به شما میدهد که بتوانید روی کاناپه لم داده و مشغول بازی شوید.(البته اگر جذابیت بازی اجازه لم دادن را به شما بدهد!) در این کیبورد ها دیگر خبری از وجود سیم های مزاحم و دست و پا گیر وجود ندارد و شما مجبور نیستید ساعت ها پشت سیستم تان در یک حالت و پوزیشن ثابت بنشینید.
این گجت ها به شما این امکان را می دهند که هنگام کار طولانی مدت، با حفظ فاصله نسبی چشمانتان از صفحه نمایش، به فکر سلامتی تان هم باشید.
یک کاربرد دیگر این نوع از کیبورد ها، برای تایپیست هایی است که مدت زمان زیادی از روز را با استفاده از لپ تاپ خود مشغول به تایپ هستند. چرا که با استفاده زیاد از کیبورد لپ تاپ ممکن است شما با مشکلاتی مانند از کار افتادن کیبوردتان روبرو شوید. به همین دلیل پیشنهاد ما به کسانی که با لپ تاپشان مشغول به کارهایی از قبیل تایپ هستند، استفاده از یک کیبورد بی سیم و مجزا می باشد. آن هم ب این دلیل که در صورتی که برای کیبورد مجزا و بی سیم شما مشکلی پیش آید، تعمیر و یا تعویض آن بسیار ساده تر از زمانیست که کیبورد لپ تاپتان از کار بیافتد.
-
گجت های دوربینی
این نوع از گجتها در تصویر برداری به کمکتان میآیند. اگر شما هم مثل من در عکاسی حرفه ای نیستید، میتوانید به وسیله این گجتها عکاسی نسبتا حرفهای ای را تجربه کنید.
شما به راحتی میتوانید با استفاده از مونوپدهای جدید و گجتهای مخصوص عکاسی که به دوربین متصل میشوند، از یک منظرهی ساده یک عکس حرفه ای بگیرید. یکی دیگر از استفادههای این نوع از گجت ها، دوربینهای مداربسته هوشمند است که سنسورهای هوشمند آن امنیت را برای شما به ارمغان میآورند.
-
گجت های خانگی
اگر شما بیشتر وقت خود را در خانه میگذرانید، جالب است بدانید نوآوران این حوزه از شما هم غافل نشده اند و برای شما که اغلب اوقات در محیط خانه به سر می برید هم گجت هایی را به بازار عرضه کرده اند.
این گجتهای خانگی، امنیت و راحتی شما را در محیط خانه به راحتی بالا میبرند. در ادامه چند نمونه از این گجتهای جالب را باهم بررسی میکنیم؛
1- پارچ تصفیه آب
این گجت بسیار کاربردی یک محفظهی نگهدارندهی آب دارد و به وسیله تکنولوژی بخصوصی که دارد، آب داخل محفظه را تصفیه سازی می کند! جالب است نه؟ با وجود شک و شبه های زیادی که در مورد سالم بودن آب های آشامیدنی وجود دارد، این گجت با تصفیه کردن آب آشامیدنی کمک می کند تا شما آب را سالم تر و با بالاترین کیفیت ممکن بنوشید.
جالب است بدانید این گجتها هوشمند هستند و به وسیلهی وای فای به گوشی هوشمندتان متصل میشوند و وضعیت بخش های مختلف خود را به شما نشان میدهند تا در زمان درست فیلترها و لوازم آن را تعویض کنید.
2- مسواکهای هوشمند
اکثر شما در هنگام مسواک زدن نمیتوانید دندانهای پوسیده خود را ببینید تا بتوانید در مراحل اول پوسیدگی، از خراب شدن کامل آن دندان جلوگیری کنید.
این گجتها دوربینهایی دارند که تصاویر داخل دهان شما را در گوشی هوشمند شما نمایش میدهند و شما میتوانید تمامی دندانهای خود را بررسی کنید و در صورتی که یکی از دندان هایتان در معرض پوسیدگی به سرعت برای ترمیم آن اقدام کنید.
3- چتر هوشمند
این گجت ها به شدت تحسین برانگیز هستند. حتما برای شما هم پیش آمده که یک روز آفتابی که آسمان هم صاف است از خانه بیرون میروید و چتر تان را با خود نمیبرید.
ولی ناگهان هوا بارانی میشود و شما با خود می گویید، ایکاش چترم را با خودمان آورده بودم! این گجت با اتصال به برنامههای مربوط به آب و هوا احتمال بارش باران را به شما اطلاع میدهد و یادآوری میکند که چتر را با خودتان ببرید. جالب است که یک گجت حواسش به شما و نیاز هایتان باشد!
در صورتی که شما چتر هوشمندتان را گم کنید، اپلیکیشن مخصوص آن در گوشی هوشمندتان مکان دقیق چتر را به شما نمایش خواهد داد.
-
گجت های سلامتی
اگر شما جزو کسانی هستید که از بیماریهایی مثل فشار یا مشکلات قلبی رنج میبرید، امروزه با استفاده از گجت های سلامتی به راحتی میتوانید فشار و ضربان قلب خود را تحت کنترل داشته باشید.
ساعت های هوشمند که در بخش گجت های ارتباطی به آن ها اشاره کردیم، چنین قابلیت هایی را در اختیار شما قرار خواهند داد. گجت های حوزه سلامت برای حفظ سلامت هر فرد لازم هستند. این گجت ها با زیر نظر گرفتن فعالیت های ما و ارائه گزارش هایی که هر روز و هر ساعت محاسبه می کنند، مانند یک مربی ما را در انجام فعالیت های ورزشی تشویق می کنند.
اگر ما فعالیت بدنی مان را قطع و یا کم کنیم، این گجت ها که محافظ سلامتی ما هستند، با هشدارهایی مربوط به این موضوع ما را متوجه تحرک پایین مان خواهند کرد.
-
گجت های سبک زندگی
این نوع از گجتها کارهای روتینی که شما روزانه به آنها بیشتر از بقیه فعالیت هایتان میپردازید را در بر میگیرند. به طور مثال فعالیت هایی مانند راه رفتن، کتاب خواندن، آشپزی کردن و … برای هر فرد متفاوت است.
یک گجت سبک زندگی کاربردی و جدید، استفاده از یک پایانه برای همهی سیستمهای پرداخت است. در واقع این گجت یک پایانه است که با استفاده از یک تبلت اندرویدی، شما را قادر می سازد علاوه بر کار با کارتهای اعتباری سنتی تان، از کیف پول گوگل، پرداخت های اپل و کدهای QR هم از آن بهره مند شوید.
استفاده از گجت ها، رنگ و بویی تازه برای زندگی؛
در این مقاله از مبیت مگ با موضوع “گجت چیست؟” شما را علاوه بر معنای واژه گجت، با دسته بندی های مختلف و کاربرد گجت ها هم آشنا کردیم. گجت های امروزی به معنای واقعی سعی بر رفع نیاز ها و مشکلات مردم دارند و تا حدود زیادی هم در این زمینه موفق بوده اند.
اگر نظر ما را بخواهید، می گوییم بهتر است ما هم با تهیه گجتهای کاربردی و مختلفی که کمپانی های مطرح این حوزه به بازار عرضه می کنند، رنگ و بویی تازه به زندگیمان ببخشیم و زندگی خود را راحت تر و لذت بخش کنیم.
اگر شما مشتاق هستید که بدانید یک فرد چگونه با استفاده از گجت های هوشمند مختلف تبدیل به یک جنتلمن تمام عیار می شود، مقاله “یک جنتلمن به چه چیزهایی نیاز دارد” را که اخیرا در مبیت مگ منتشر کرده ایم را هم مطالعه کنید.