دانستنی موبایل

گوشی نوکیا ساخت چه کشوری است ؟

گوشی نوکیا ساخت کدام کشور است؟

یکی از قدیمی‌ترین و بزرگترین برندها در زمینه تولید موبایل  شرکت فنلاندی نوکیا (Nokia) با تاریخچه‌ای بیش از ۱٫۵ قرن در جهان است. این شرکت توسط فردی به نام فردریک ایدستام با مشارکت لئو میشلن در سال ۱۸۶۵راه اندازی شد. فعالیت عمده این شرکت در ابتدای تاسیس در زمینه تولید کاغذ بود، ولی در سال ۱۸۹۶ با بازنشسته شدن ایدستام، میشلن ریاست شرکت را بر عهده گرفت و دو سال بعد  نوکیا اقدام به تولید لاستیک و تایر اتومبیل کرد.

برند نوکیا از سال ۱۹۱۲ وارد عرصه تولید تجهیزات خطوط تلفن، تلگراف و سیم‌کشی الکتریکی شد و در حال حاضر در  زمینه فناوری اطلاعات، تولید محصولات الکترونیکی و صنایع مخابراتی فعالیت می‌کند. دفتر مرکزی نوکیا در شهر اسپو واقع در شهرستان بزرگ هلسینکی فنلاند واقع است.

گوشی های موبایل به همراه تخفیف های ویژه مبیت را ببینید : قیمت گوشی 

تاریخچه برند نوکیا

چیزی که هم‌اکنون ما به عنوان نوکیا می‌شناسیم، در سال ۱۸۶۵ یک شرکت تبدیل چوپ به ورقه‌های کاغذی یود که توسط مهندس معدن  به نام فردریک ایدستام در شهرستان تامپره در جنوب غربی فنلاند و در دوران تسلط امپراطوری روسیه بر این کشور تأسیس شد. ایدستام در سال ۱۸۶۸ دومین کارخانه را در نزدیکی شهر نوکیا در فنلاند در ۱۵ کیلومتری غرب تامپره که منبع بهتری برای تولید نیروی برق‌آبی بود احداث کرد. این همان نامی است که این شرکت هم‌اکنون از آن استفاده می‌کند. شرکت نوکیا در سال ۱۸۶۷ به بخش های متعدد از جمله محصولات کاغذی، دوچرخه و تایر اتومبیل، کفش، رایانه‌های شخصی، کابلهای ارتباطی، تلویزیون، لوازم برقی، باتری، آلومینیوم و.. تقسیم شد.

با تشکیل بخش الکترونیک در قسمت کابل‌ها شرکت نوکیا عملا در سال  ۱۹۶۰ ایجاد شد. در سال ۱۹۶۷ این بخش فعالیت خود را جداگانه ادامه داد و شروع به تولید لوازم مخابرات کرد. در سال ۱۹۷۰، با تولید نوکیا دی‌ایکس۲۰۰ که یک سوئیچ دیجیتال تلفن بود، این شرکت در زمینه مخابرات مشغول شد و در سال ۱۹۸۰ یک سری از کامپیوترهای شخصی که میکرومیککو نام داشت تولید کرد. گرچه قسمت رایانه‌های شخصی به شرکت ICL واگذار شد واین شرکت بعدها بخشی از فوجیتسو شد.

اولین تلفن همراه ساخت شرکت نوکیا

نوکیا به عنوان تکنولوژی مخابراتی رادیویی موبایل ارتش و تجاری تولید شد. در سال ۱۹۶۴ به صورت هم‌زمان با salora oy به عنوان رادیوی VAF گسترش یافت و سپس در ۱۹۷۱ به عنوان گوشی ARP در سال ۱۹۷۹ با ادغام دو شرکت منجر به تأسیس موبیرا اوی شد.

موبیرا توسعه موبایل برای شبکهٔ استاندارد NMT را آغاز کرد و در دههٔ ۱۹۸۰ در سال ۱۹۸۲ اولین گوشی ماشین ابداع شد. نوکیا در سال ۱۹۶۴ تمام کارخانه را به مالکیت خود درآورد و شاخه ارتباط از راه دور شرکت را به اسم نوکیا موبیرا اوی تغییر داد. موبیرا تاکمن در سال ۱۹۸۴ صاحب اولین گوشی‌های موبایل دنیا شد. در سال ۱۹۸۷، نوکیا نخستین گوشی‌های همراه دنیا را معرفی کرد.  زمانی که موبیرا سناتور در سال ۱۹۹۲ وزنی به اندازه ۹ و ۸ کیلوگرم داشت وتاکمن وزنی زیر ۵ کیلوگرم، موبیرا تاکمن 900 وزنی زیر ۸۰۰ گرم همراه با باتری داشت و قیمت آن ۲۴۰۰۰ مارک فنلاند تقریباً معادل ۴۵۶۰ یورو بود.

تلفن همراه نوردیک اولین گوشی استاندارد دنیا به عنوان رومینگ بین‌المللی شناخته شد و تجارت ارزشمند برای نوکیا شرکت فعالانه آن در گسترش سیستم اصلی برای ارتباط موبایلی جی‌اس‌ام بود. این یک استاندارد دیجیتالی بود که به تلفن دنیا در دههٔ ۱۹۹۰ و اوایل سال ۲۰۰۶ با بیش از ۲ بیلیون موبایل برکل دنیا چیره شد و حدود 80% موبایل تولیدی آن در بیش از ۲۰۰ کشور دنیا وجود داشت. اولین تلفن تجاری جی‌اس‌ام در سال ۱۹۹۱ در هلسینگ سینس در شبکه بین المللی به وسیلهٔ نخست‌وزیر فنلاند “هری هولکری” با به‌کارگیری گوشی‌ها در سطح بین المللی ابداع شد.

در دههٔ ۱۹۷۰ با گسترش نوکیا دی‌ایکس۲۰۰ نوکیا تبدیل به یک سوییچ دیجیتال برای ارتباط تلفنی شد. در سال ۱۹۸۲ سوییچ دی‌ایکس۲۰۰ اولین سوییچ تلفن دیجیتال دنیا شد که کاربرد عملیاتی داشت. دی‌ایکس۲۰۰ به عنوان اسب بارکش شبکهٔ بین المللی شد. طی دههٔ ۱۹۷۰ شبکهٔ (ارتباطی) نوکیا به تلفن و شرکتی که صاحب شرکت‌های مرجع و شرکت صاحب ایالت فنلاندی بود تقسیم شد. اسم آن به ارتباطات از راه دور دنیا تغییر یافت و در دههٔ ۱۹۷۰ و ۱۹۸۰ سیستم پیام‌رسانی برای نیروی دفاع فنلاند را گسترش داد.

شبکه ارتباطی نوکیا

شبکهٔ ارتباطی نوکیا (عملاً شبکه نوکیا) شبکهٔ زیربنایی ارتباطات تلفن همراه و سکوهای خدمات ارتباطی را فراهم می کند وخدمات‌رسان  حرفه‌ای برای اپراتورها و ارائه دهندگان خدمات برای شرکت‌هایی همچون سونی و سامسونگ و اچ تی سی و حتی اپل نیز هست؛  تامین شبکه نسل  ۳ و ۴ ایران نیز به عهده این شرکت است.

شبکه‌ها در GSM, EDGE، ۳ G/WCDMA و شبکهٔ ارتباطی رادیو WIMAX، شبکهٔ مرکزی با افزایش در IP و توانایی دستیابی زیاد و خدمات متمرکز می‌شوند. در پایان سال ۲۰۰۵ شبکه ارتباطی نوکیا، ۱۵۰ خریدار شبکهٔ تلفن همراه در بیش از ۶۰ کشور داشت که سیستم خدمات‌رسانی اش به بیش از ۴۰۰ میلیون مشترک خدمات ارائه می داد. در19 ژوئن ۲۰۰۶ ، نوکیا و زیمنس اعلام کردند به منظور ایجاد بزرگترین شرکت‌های تجاری به نام شبکهٔ نوکیا زیمنس می خواهند تلفن همراه و تجارت تجهیزات دایمی تلفنشان را باهم ادغام کنند. مارک شبکهٔ ارتباطی نوکیا زیمنس متعاقباً در ۳GSM World Congress  در Barcelona در فوریه ۲۰۰۷ به کار گرفته شد.

این شرکت صاحب قوی‌ترین سرویس نقشه (here) است که دارای ۴۸ ماهواره بوده و اخیراً سامسونگ نیز از این نقشه‌ها استفاده می‌کند و وسعت و امکانات بیشتری نسبت به گوگل مپس دارد. نام این سرویس قبل از واگذاری  به مایکروسافت ovi maps بوده است. همچنین این سرویس لانچری را برای اندروید ارائه داده که وظیفه آن نظارت بر فعالیت ها و علایق شماست،  از  شماره گرفته تا  بازی یا برنامه یا گشت و گذارهای اینترنتی. این سرویس با نوشتن دستی حروف اول کلمات کار می‌کند که بسیار راحت‌تر از منوهای اندروید است و آن لانچر z نام دارد که بسیار مورد استقبال قرار گرفته‌است.

معرفی سیستم عامل برند معرف نوکیا

این شرکت سیستم عامل سیمبیان (سری ۶۰/۴۰/۹۰) را طی سالیان متمادی به کار گرفت که لقب پر استفاده‌ترین سیستم عامل همراه را به خود گرفت. پس از آن ویرایش سیستم عامل های هوشمند آنا سیمبین و مایمو و میگو لینوکس را ارائه کرد. مایمو متن باز مورد استقبال کاربران قرار گرفت و بسیاری از توسعه دهندگان لینوکس و دبیان برای این سیستم عامل نرم‌افزار و بازی نوشتند. از جمله محبوب‌ترین نرم‌افزارها می‌توان به Wazap نسخه پیام‌رسان محبوب Whats app اشاره کرد. حتی تا جایی پیشرفت کردند که کاربران موفق به اجرای بازی‌های web os و اندروید به وسیله نوعی امولاتور به نام Apkenv روی مایمو شدند. ولی میگو نتوانست فروش گسترده ای داشته باشد که علت آن به عقیده برخی عدم پشتیبانی نرم‌افزاری نوکیا از این سیستم عامل بود. پس از آن نوکیا سیستم عامل ویندوز را به کار گرفت که موفقیت چندانی به دست نیاورد و هم اکنون از سیستم عامل اندروید استفاده می‌کند.

همکاری نوکیا با HMD Global

در سال ۲۰۱۵ و با پایان حق انحصار مایکروسافت بر برند نوکیا، شرکت نوکیا این بار فعالیت خود در زمینه موبایل را با همکاری شرکت اچ ام دی گلوبال (که یک شرکت تازه تأسیس فنلاندی است) از سر گرفت. بدین صورت که وظیفه تولید و تحقیق و توسعه در خصوص گوشی های موبایل را شرکت اچ ام دی با برند نوکیا عهده‌دار خواهد شد. در سال ۲۰۱۷ نوکیا از اولین گوشی‌های هوشمند خود که شامل، نوکیا ۳، نوکیا ۵، نوکیا ۶، نوکیا ۷، نوکیا ۷.۱، نوکیا ۸ ، نوکیا ۸.۱ و نوکیا ۹ که یک گوشی متفاوت  با 5 دوربین می‌باشد در همایش بین‌المللی موبایل در بارسلونارونمایی کرد.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا