اخبار

گوشی‌های ویوو X60 از فناوری پیکسل شیفت استفاده خواهند کرد.

یکی از فناوری‌های ترکیبی و خلاقانه‌ای که توسط شرکت‌هایی مانند سونی در سری دوربین‌های DSLR آلفا برای ارتقای میزان جزئیات تصویر بدون استفاده از سنسورهای بزرگ استفاده شده و نتایج بسیار جذابی را نتیجه داده، فناوری تغییر پیکسل‌ها یا Pixel Shift است.

اکنون یک منبع معتبر جزئیات جالبی را در مورد سه‌گانه آینده Vivo X60 فاش کرد. ظاهراً این سری از گوشی‌ها به اولین تلفن‌های هوشمندی تبدیل خواهند شد که از فناوری تغییر پیکسل استفاده می‌کنند. ممکن است شما درباره پیکسل شیفت (Pixel Shift) شنیده باشید زیرا در گذشته در دوربین‌های دیجیتال تک حسگری انعکاسی (DSLR) به صورت انتخابی استفاده می‌شده است. اما این ویژگی هرگز روی گوشی‌های هوشمند وجود نداشته است.

جالب اینجاست که vivo X60 ، X60 Pro و X60 Pro + در حال حاضر در چین به‌صورت رسمی معرفی شده‌اند ولی ویوو هنوز هیچ اشاره‌ای به حضور چنین فناوری در دوربین گوشی‌های خود نکرده است. با این وجود، نسخه‌های چینی X60 و Pro از چیپست‌های Exynos 1080 استفاده می‌کنند و طبق شایعات نسخه‌های جهانی به جای آن از پردازنده‌های Snapdragon 870 استفاده می‌کنند و نسخه pro + از Snapdragon 888 استفاده خواهد کرد. بنابراین، رویداد 22 مارس چیزی فراتر از یک تعیین زمان برای عرضه جهانی سری X60 خواهد بود.

بر اساس اطلاعات منتشر شده، گوشی Vivo X60 در دو نسخه در بازار چین عرضه خواهد شد. به طوری که یکی از آن‌ها با حافظه رم هشت گیگابایتی و حافظه داخلی ۱۲۸ گیگابایتی و دیگری با حافظه رم هشت گیگابایتی و حافظه داخلی ۲۵۶ گیگابایتی در اختیار کاربران قرار خواهد گرفت. انرژی موردنیاز این گوشی با استفاده از یک باتری ۴۳۰۰ میلی‌آمپر ساعتی تأمین می‌شود. به نظر می‌رسد که در مجموعه دوربین سه‌گانه گوشی Vivo X60 یک دوربین اصلی ۴۸ مگا پیکسلی، یک دوربین فوق عریض ۱۳ مگا پیکسلی و یک دوربین ماکرو  ۱۳ مگا پیکسلی دیگر برای ثبت تصاویر پرتره وجود خواهد داشت.

اما فناوری تغییر پیکسل (Pixel Shift) چیست؟ برای پاسخ‌دادن به این سؤال ابتدا باید نحوه عملکرد سنسورهای دوربین دیجیتال را بررسی کنیم. بیشتر این حسگرها از الگوی بایر (Bayer) استفاده می‌کنند. برخلاف برخی نمایشگرها که در آن‌ها هر پیکسل شامل چند پیکسل دیگر با رنگ‌های مختلف می‌شود، هر پیکسل در حسگر دوربین دیجیتال تنها از یک رنگ تشکیل می‌شود. پیکسل‌های قرمز، سبز و آبی به‌صورت الگوی بایر که شبیه یک صفحهٔ شطرنج چند رنگ است، در کنار یکدیگر قرار می‌گیرند.

در این الگو، فاصلهٔ زیادی بین رنگ‌ها وجود دارد و این موضوع باعث ایجاد شکاف‌هایی در داده‌های رنگی و ایجاد شکاف‌های بزرگ می‌شود. کانال سبز 50٪ از تصویر را پوشش می‌دهد، کانال‌های قرمز و آبی فقط 25٪ تصویر را پوشش می‌دهند. استفاده بیشتر از رنگ سبز به این دلیل است که چشم انسان به رنگ سبز بیشترین حساسیت را دارد. برای جبران خلأها و پر کردن فضاهای خالی از درون‌یابی (Interpolation) استفاده می‌شود. اما این کار باعث کمتر شدن دقت در تصاویر خواهد شد. به همین دلیل در بیشتر مواقع از نوع خاصی از درون‌یابی با نام موزاییک زدایی (Demosaicing) استفاده می‌شود.

برای پیاده‌سازی فناوری تغییر پیکسل روش دیگری نیز وجود دارد. در این روش حسگر را از یک سمت به‌طرف دیگر ببرید و هم‌زمان یک پیکسل را به بالا و پایین حرکت دهید. این کار اجازه می‌دهد تا سنسور شکاف‌ها را پر کند و 100٪ پوشش در تمام کانال‌های رنگی داشته باشد. روشی که گوگل برای گوشی Pixel 3 خود انجام داد این بود که برای حرکت‌ دادن حسگر به لرزش طبیعی دست شما (که به‌دقت با سیستم OIS متعادل شده) وابسته است. روش کار این‌گونه است که چندین عکس گرفته می‌شود و سپس توسط الگوریتم‌های پردازش هوشمندانه تصاویر تراز می‌شوند.

با توجه به اخبار منتشرشده، شرکت ویوو قصد ندارد از این روش استفاده کند. در عوض، این شرکت از سیستم منحصر به فرد گیم بال (Gimbal) برای حرکت‌دادن حسگرها استفاده خواهد کرد. مزیت این سیستم نسبت به پیکسل شیفت دقیق‌تر بودن آن است. مطمئناً در رویداد هفته آینده توضیحات مفصل و کامل‌تری درباره این سیستم داده خواهد شد. اما جزئیاتی که به دست آوردیم نشان می‌دهد که تلفن‌های X60 به طور هم‌زمان از 8 تصویر RAW عکس می‌گیرند و آنها را ثبت می‌کنند، سپس بهترین عکس را انتخاب می‌کنند و از اطلاعات 7 تصویر دیگر برای پرکردن شکاف‌ها استفاده می‌کنند.

نتیجه یک عکس منفرد است که در آن هر پیکسل به‌جای داشتن دو کانال درون‌یابی، داده رنگی واقعی دارد. به لطف این روش مخصوص، به‌‌جای تولید تصاویری با چند کانال درون‌یابی شده، تصاویری با اطلاعات رنگی دقیق‌تر به وجود خواهد آمد. همچنین این روش باعث افزایش جزئیات و دقت رنگ تصاویر می‌شود.

بر اساس اطلاعات به‌دست‌آمده، هر سه تلفن vivo X60 از فناوری تغییر پیکسل برخوردار خواهند بود. توجه داشته باشید که تغییر پایه پیکسل فقط به 4 عکس نیاز دارد، اما vivo  قادر است که 8 عکس را به طور هم‌زمان ثبت کند. این نشان می‌دهد که ممکن است در این گوشی‌ها از ارائه پیکسل فرعی استفاده شود که وضوح تصویر نهایی را افزایش می‌دهد. این می‌تواند یک مزیت برای بزرگ‌نمایی دیجیتال باشد. چرا که استفاده از آن باعث افزایش رزولوشن تصویر نهایی شده و به‌طورکلی پیشرفت قابلیت زوم دیجیتال را به همراه خواهد داشت. توجه داشته باشید که تغییر پیکسل را نباید با تغییر سنسور که تکنیکی برای افزایش ثبات تصاویر و به‌عنوان جایگزینی برای OIS است، اشتباه گرفت.

منبع: gsmarena

زهرا خداکرمی

یک دیجیتال مارکتر فارغ التحصیل نرم افزار که عاشق هوش مصنوعی و حل مسئله و چالش های جدیده!

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا