دانستنی موبایل

حذف ویروس از موبایل یا تبلت (3 مرحله)

آموزش حذف ویروس از موبایل یا تبلت

یکی از عوامل مخاطره‌آمیز برای دستگاه‌های هوشمند اندرویدی را می‌توان ویروس، بدافزارها و ابزارهای مخرب دانست که در صورت آلوده شدن دستگاه به این بدافزارها  ویروس‌ها، عملکردهای مختلفی در آن روی داده و اختلالات متنوعی در آن پدید خواهد آمد. برای مثال در برخی موارد افزایش میزان مصرف باتری از سووی دستگاه به علت وجود ویروس یا اجراشدن بدافزارها در دستگاه مربوطه است.گاه این ویروس‌ها و بدافزارها اهداف بزرگتری را دنبال می‌کنند که در ادامه به تفصیل به آن خواهیم پرداخت. لطفأ با ما همراه باشید.

ویروس‌ها و بدافزارهای اندرویدی غالبأ از طریق نصب اپلیکیشن وارد دستگاه شده و علیرغم تصور برخی کاربران، به پیامدهای سنگین و جبران ناپذیری منجر خواهد شد. این عوامل مخرب طراحی شده از سوی افراد سودجو و هکرها، کارایی سیستم‌های اندرویدی را نشانه گرفته و براساس اهداف مختلفی کارایی این سیستم‌ها را دچار اختلال خواهند ساخت. پیش از این و قبل از استقبال عمده‌ی کاربران از دستگاه‌های اندرویدی این نشانه‌گیری به سمت سیستم عامل ویندوز بوده است. اما با رشد چند صد درصدی استقبال کاربران از سیستم عامل اندرویدی، عکرها و افراد سودجو بر روی این سیستم عامل تمرکز غالبی یافته‌اند.

یکی از ویروس‌هایی که عمده‌ی دستگاه‌های اندرویدی را آلوده و دچار اختلال ساخته بود، ویروس “Gunpoder” بود. این ویروس نیز از طریق یک شبیه‌سازی بازی‌های نینتندو وارد دستگاه‌های اندرویدی شده بود. هدف این ویروس، دسترسی و تمرکز بر اطلاعات پرداخت دستگاه اندرویدی بوده که خوشبختانه در مدت زمان کوتاهی از بین رفت. یکی از ویروس‌های جدید موجود آلوده‌ساز دستگاه‌های اندوریدی را می‌توان ویروس Mazar دانست که براساس شواهد موجود از کشو ردانمارک نشأت گرفته است. بنابراین با توجه به رواج بدافزارها و ویروس‌ها و همچنین تنوع بسیار آن‌ها، لازم است در مورد آنان آگاهی کافی داشته باشیم. اما راه محافظت دستگاه هوشمند خود از حمله‌ی این عوامل مخرب چیست؟

گوشی های موبایل به همراه تخفیف های ویژه مبیت را ببینید : قیمت گوشی 

چگونه از ویروس شدن دستگاه اندرویدی خود جلوگیری کنیم؟

لازم است این حقیقت را ملکه‌ی ذهن خود نمایید که: «دانلود از استور‌های معتبر مهمترین و بزرگترین آنتی ویروس است». دلیل این ادعا نیز وجود قوانین و سلسله مراتب سختگیرانه جهت تأیید و انتشار اپلیکشن‌ها در فروشگاه‌های معتبر عرضه‌ی برنامه‌های اندرویدی همچون گوگل پلی و بازار( نمونه‌ی ایرانی) است که جهت جلوگیری از ورود بدافزارها و ویروس‌ها اتخاذ شده‌اند.

یکی از این تمهیدات در فروشگاه گوگل پلی استور، طراحی سیستم ضد بدافزار به نام Play Protect است که پیش از دانلود اپلیکشن‌ها موجود، کنترل و غربال‌گری سلامت این اپ‌ها را مورد بررسی قرار می‌دهد. در نمونه‌ی ایرانی این فروشگاه، یعنی بازار نیز، برنامه‌ی« سپر امنیت» طراحی و اتخاذ شده که با برخورداری از 10 نرم افزار ضد ویروس مختلف، خطر آلودگی برنامه‌ها به عوامل مخرب را به حدأقل می‌رساند.

نقش سپر امنیت در برنامه‌ی بازار چیست؟

برخورداری این سپر امنیتی از 10 آنتی ویروس قوی، امکان اسکن همه‌ی برنامه‌ها و همچنین اطلاع‌دهی از وجود بدافزارها را فراهم ساخته است. اعتبار این آنتی‌ویروس‌ها جهانی بوده و براساس تمهیدات امنیتی تنها نام سه آنتی‌ویروس مورد استفاده در آن اعلام شده است. این سه آنتی‌ویروس شامل Lookout، Kaspresky و Bitdefender هستند.

حذف ویروس در دستگاه‌های اندرویدی

برای حذف این ویروس‌ها از دستگاه‌ها هوشمند، نخست لازم است وضعیت Safe Modeیا همان حالت امن فعال گردد. این فعال‌سازی از اجرای برنامه‌های نصب شده به‌طور خودکار جلوگیری خواهد کرد. برای آگاهی از چگونگی فعال‌سازی این حالت، به مقاله‌ی مربوط به آموزش آن مراجعه فرمایید. بنابراین اپلیکیشن‌های مخرب حامل ویروس یا بدافزار نیز قدرت اجرا نخواهند داشت. ورود به وضعیت Safe Mode در اغلب محصولات اندرویدی از طریق مراجعه به منوی خاموش کردن( Power Off) و نگهداشتن آن امکان‌پذیر است.

با انتخاب گزینه‌ی Safe Mode، دستگاه راه‌اندازی مجدد شده و پس از آن عبارت(Safe Mode)در گوشه‌ای از نمایشگر نمایش داده خواهد شد. لازم به یادآوری است که در برخی محصولات اندرویدی شیوه‌ی فعال‌سازی این وضعیت کمی متفاوت است. همچنین در صورتی که پس از مطالعه‌ی مقاله‌ی مربوطه، در این خصوص ابهام یا اشکالی داشتید ی‌توانید از طریق راه‌های ارتباطی ارائه شده در این قسمت با کارشناسان خبره‌ی تماس حاصل نموده و از راهنمایی‌های ارزنده‌ی ایشان بهره‌مند گردید.

پس از فعال‌سازی حالت امن، لازم است به قسمت تنظیمات دستگاه وارد و گزینه‌ی «Apps» انتخاب شود. حال با مراجعه به تب «Downloaded»، لیستی از اپلیکیشن‌های دانلود شده قابل رؤیت است. در این لیست می‌توان نا ویروس یا بدافزارها را مشاهده نمود. در صورت عدم آگاهی از نوع ویروس نفوذی به گوشی، لازم است نام یک اپلیکیشن یا عامل نفوذی عجیب چک شود. پس از شناسایی و انتخاب این عامل، با انتخاب گزینه‌ی «Uninstall»، اپلیکیشن یا بدافزار مربوطه حذف و درنتیجه مشکل دستگاه برطرف شده و وضعیت آن به حالت پایدار درخواهد آمد. گاه ممکن است گزینه‌ی «Uninstall»، برای اپلیکیشن‌های آلوده به ویروس و بدافزارها غیرفعال باشد زیرا عامل مخرب از گزینه‌ی «Administrator»استفاده نموده است. راه حل این وضعیت، مراجعه به گزینه‌ی Security از بخش تنظیمات و انتخاب گزینه “Device Administrator” است. در این قسمت می‌توان لیست اپلیکیشن‌های دارای دسترسی «Administrator» را مشاهده نمود. بنابراین با جستجوی عامل مخرب مورد نظر و غیرفعال‌سازی آن، امکان حذف آن از طریق مراحل گفته شده در بالا فراهم خواهد شد.

پس از تکرار مراحل گفته شده در بالا برای حذف اپلیکیشن آلوده، لازم است دستگاه راه اندازی مجدد شده و یک آنتی ویرو سمطمئن و کارآمد بر روی گوشی نصب گردد. همچنین گزینه‌ی بازیابی کارخانه یا همان Factory Reset نیز برای پاکسازی گوشی از بدافزارها ویا ویروس‌ها مفید می‌باشد. البته این گزینه را باید به عنوان آخرین راه چاره در نظر گرفت.

آموزش بررسی برنامه‌های اندروید برای یافتن ویروس

گاه با نصب برنامه‌ی خاصی از سوی خود کاربر، ناخاسته ویروس وارد دستگاه هوشمند می‌گردد. بنابراین برای امنیت دستگاه هوشمند از یک برنامه‌ی آنتی ویروس برای اسکن برنامه‌ها و اطمینان از سلامت آنان بهره گرفت.

همانند تنوع ویروس‌های طراحی شده برای دستگاه‌های هوشمند، آنتی‌ویروس‌های بسیار نیز طراحی و در بازار عرضه شده‌اند. آنتی‌ویروس پیشنهادی ما Lookout Securityاست که از طریق فروشگاه گوگل پلی قابل دانلود و استفاده است. لینک دانلود این آنتی ویروس در انتهای همین مطلب قرار گرفته است.

پس از نصب برنامه‌ی آنتی ویروس، به طور خودکار تمام برنامه‌ها مورد پایش و بررسی از لحاظ وجود ویروس یا بدافزار قرار گرفته و اسکن می‌شود. در صورت دانلود برنامه پس از نصب آنتی ویروس، امنیت برنامه مورد بررسی آنتی ویروس قرار خواهد گرفت. با این وجود لازم است چند وقت یکبار به طور دستی، برنامه‌ها مورد اسکن آنتی ویروس قرار گیرند.

فروشگاه اینترنتی مبیت

خرید گوشی و لوازم جانبی موبایل از سایت مبیت می‌تواند بهترین انتخاب و تصمیم باشد؛ چراکه مبیت برای همه محصولات خود هولوگرام و برچسب مخصوص در نظر می‌گیرد و آن‌ها را با گارانتی معتبر و طولانی مدت عرضه می‌کند؛ از این رو خیال شما را بابت اصالت کالا راحت می‌کند و محصولاتی با کیفیت را در اختیار شما قرار می‌دهد. بنابراین شما می‌توانید با خرید گوشی موبایل از سایت مبیت تجربه لذت بخشی را برای خود به ارمغان بیاورید و با هیچ گونه مشکلی در فرایند خرید مواجه نشوید.

پیشنهادات ویژه مبیت

لیست قیمت گوشی شیائومی، مقایسه مشخصات موبایل های سری Mi، پوکو و ردمی، سوالات، بررسی، عکس، نظرات و آنچه برای خرید گوشی Xiaomi نیاز دارید.

لیست قیمت گوشی سامسونگ ، مشخصات موبایل های سری A، M، S و نوت، سوال ‌ها، بررسی، عکس، نظرات و آنچه برای خرید گوشی Samsung نیاز دارید.

لیست قیمت گوشی آیفون ، مشخصات موبایل های سری iphone 11, 12, 13  و pro ، سوال ‌ها، بررسی، عکس، نظرات و آنچه برای خرید گوشی iphone نیاز دارید.

لیست قیمت گوشی نوکیا Nokia با طرح ها و مدل های مختلف به همراه  بررسی، عکس، نظرات و آنچه برای خرید گوشی Nokia  نیاز دارید.

خرید لوازم جانبی گوشی موبایل | گلس و محافظ صفحه نمایش، قاب، کیف و کاور هوشمند، هندزفری، هدفون و هدست، شارژر، کابل، کارت حافظه و هدست واقعیت مجازی.

خرید اینترنتی هندزفری، هدفون و هدست بی سیم و سیمی با گارانتی اصالت کالا و سلامت فیزیکی به همراه قیمت روز و مشخصات انواع هدفون بلوتوثی.

خرید پاوربانک و شارژر همراه ریمکس Remax، شیائومی Xiaomi، انرجایزر Energizer، تسکو TSCO، انکر Anker، باسئوس Baseus، وریتی Verity، روموس …

خرید گلس گوشی ،انواع بهترین محافظ صفحه نمایش گوشی، سرامیکی، فول چسب و محافظ لنز دوربین و غیره برای تمام برندهای موبایل موجود در بازار

.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا