سیستم عامل ناموفق بادا سامسونگ
بادا نام سیستم عاملی است که به وسیله سامسونگ الکترونیکس برای برخي از گوشیهای تلفن همراه اين كمپاني ساخته میشده است. بادا یک لغت کرهای به معنای اقیانوس است. نسخه اوّل این سیستم عامل در فوریه ٢٠١٠ به دنیا معرفی شد و نسخه دوم این سیستم عامل در اوت ٢٠١١ پا به بازار تكنولوژي گذاشت. نسخه دوم نسبت به نسخه اول، دگرگونی زیادی داشت و جذابتر و بهتر شد. با اعمال این تغییرات میتوانست حتی با سایر سیستم عاملها هم رقابت کند. هرچند اندرويد و iOS به قدری سريع در دنياي گوشیهای هوشمند پيش رفتند كه كار را براي ساير سیستم عاملهای بازار بسيار سخت کردهاند.
تاریخچه سیستم عامل بادا
سیستم عامل بادا به عنوان پروژهای برای جان دوباره بخشیدن به گوشیهای همراه سامسونگ تعریفشده بود. اما این سیستم عامل نتوانست انتظارات را به خوبی برآورده کرده و در نتیجه در میانه راه جای خود را به تایزنی داد. اما تایزنی هم سیستم عامل چندان شناختهشدهای نبوده و هنوز به طور کامل بر روی گوشیهای هوشمند ساخت این شرکت جای نگرفته است. در نتیجه میتوان این سیستم عامل را سیستم عامل تقریبا منسوخشدهای محسوب کرد.
ویژگیهای
سیستم عامل بادا را آنچنان هم نمیتوان منسوخشده به شمار آورد چرا که این سیستم عامل از فلش به طرز گستردهای پشتیبانی میکند و فلش ۹ را در داخل خود دارد. شما میتوانید فایلهای فلش را در برنامه خود جاگذاری کنید و از اجرای آنها درگوشیهایی با این سیستم عامل اطمینان کامل داشته باشید. بادا فرایند چندلمسی (مولتیتاچ) را پشتیبانی میکند، همچنین شتاب سنج، مغناطیسسنج و حسگری برای حرکت گوشی دارد. نسخه بادا سیستم عاملی چندکاره است، بدین معنا که سیستم عامل در هر لحظه میتواند به بیش از یک برنامه اجازه اجرا دهد.
شناخت هسته سیستم عامل بادا
این سیستم عامل از روی هسته لینوکسی FreeBSD و OpenBSD ایجاد شده است و نسخه بادا سیستم یک عاملی Single Task محسوب میشود. بدین معنا که سیستم عامل در هر لحظه فقط به یک برنامه اجازهی اجرا میدهد که البته این کاستی با توجه به هدفی که بادا دنبال میکند قابل توجیه است، گرچه در نسخه دوم امکان MultiTasking به این سیستم عامل اضافهشده است.
رابط کاربری بادا کنترلهایی را که برنامهنویسان بیشتر لازم دارند مانند listbox و colorPicker به صورت embed شده دارد. شرکت سامسونگ به منظور کمک به رشد این سیستم عامل، در سال ۲۰۱۲ سعی داشت تا آن را به سیستم عامل متنباز تغییر دهد. این سیستم عامل از مرورگر قدرتمندی بر پایهی webkit برای نمایش صفحات وب استفاده میکند. گوشیهای آیفون، اندروید، پالم، گوشیهای series60 نوکیا و همچنین تبلت آی پد، تبلت آمازون کیندل و مرورگر گوگل کروم و سافاری اپل از موتور رندر وبکیت برای ایجاد و نمایش صفحات وب استفاده میکنند.
به دلیل پشتیبانی از فلش 9 شما میتوانید فایلهای فلش را در برنامهی خود Embed کنید و از اجرای آنها درگوشیهایی با سیستم عامل بادا اطمینان کامل داشته باشید . این سیستم عامل مولتیتاچ را نیز پشتیبانی میکند. همچنین شتاب سنج، مغناطیسسنج و سنسوری برای حرکت گوشی را در خود جای داده است.
زبانهای برنامهنویسی
اگر بخواهیم در رابطه با زبانهایی که در این سیستم عامل استفاده شده است صحبت کنیم میتوانیم به نرمافزارهای native اشاره کنیم که به زبان C++ نوشته میشوند. این زبان محبوب برنامه نویسان است. بنابراین برنامهنویسانی که میخواهند کار روی برنامهنویسی بادا را شروع کنند نیازمند یادگیری زبان دیگری نیستند. برای برنامهنویسی و آزمودن برنامههای نوشتهشده روی یک شبیهساز، از Eclipse کمک گرفته شده است.
با توجه به اینکه این سیستم عامل فلش و HTML5 را به خوبی پشتیبانی میکند، طراحان وب نیز میتوانند برنامههایی را در این پلتفرمها ایجاد کنند و با استفاده از ابزارهای کامپایلر و مفسر، آنها را به برنامههای قابلاجرا بر روی بادا تبدیل کنند. این موضوع باعث میشود روند گسترش برنامههای بادا سرعت گیرد. هماکنون 13000 برنامه برای این سیستم عامل نوشتهشده است.
سیستم عامل بادا: موفق یا ناموفق
همانطور که بیشتر نیز سخن گفته شد، سیستم عامل بادا یکی از سیستم عاملهای قدیمی مورد استفاده شرکت سامسونگ در محصولاتش بود. شرکت سامسونگ در تلاش بود تا این سیستم عامل را برای محصولات تازهاش بهروز کرده و باگهای آن را نیز مرتفع کند تا برای سیستم عاملهای دیگر در سایر برندها رقیبی باشد. دیری نپایید که این رویا نه تنها به تحقق نپیوست بلکه در میانه راه از حرکت بازایستاد. در نتیجه در دنیای امروز شاهد این هستیم که نام بادا بسیار ناشناخته بوده و این سیستم عامل جای خود را به سیستم عاملهای رقیب داده است. بنابراین باید بادا را یک سیستم عامل شکستخورده محسوب کرد که در به تحقق پیوستن اهداف و رویایی که در سر داشت نتوانست موفقیتآمیز عمل کند.
عالی بود تشکر 🙏