در خرید پاور بانک به چه نکاتی توجه کنیم
پاوربانک چیست و چه کاربردی دارد؟
پاوربانک، ابزاری است که می توانید با استفاده از آن، از طریق یک درگاه USB، گوشی خود را هر جا که هستید، شارژ کنید. شارژر همراه، در انواع مختلفی تولید می شود که در ادامه به آن می پردازیم.
بسیاری از افراد، فکر می کنند که پاوربانک، مختص به گوشی است، ولی شما می توانید با استفاده از شارژر همراه، اقدام به شارژ کردن اسپیکر، MP3 پلیر، هدفون های بی سیم و… کنید.شما می توانید دستگاه های مختلفی را با استفاده از پاوربانک شارژ کنید و صرفا نیاز است تا دستگاه مذکور، دارای یک پورت یو اس بی باشد.
شارژر همراه، مدت زیادی است که به بازار آمده است و توانسته نیاز بسیاری از کاربران را رفع کند و از این جهت، هر زمانی که یک شخص می خواست به بیرون از منزل برود و دستگاه گوشی یا لپ تاپ، با کمبود شارژ مواجهه است، می تواند از شارژر همراه برای این کار استفاده کند تا نیاز دستگاه خود را برطرف سازد.
اگر به دنبال خرید شارژر همراه مناسبی هستید و با دیدن انواع پاوربانک در سایزها، ظرفیت ها و قیمت های مختلف سر در گم شده اید این مقاله به شما می کند. هنگام خرید پاور بانک نکات زیادی برای توجه کردن وجود دارد، مسئله فقط هزینه نیست بلکه انتخاب صحیح برای استفاده شماست.
این روزها پاور بانک ها خیلی محبوب هستند و شاید با کمی اغراق بتوان گفت که به اندازه تلفن همراه محبوب و ضروری شده اند. پاوربانک ها در صدها شکل و اندازه وجود دارند و تفاوت زیادی هم در قیمت آنها وجود دارد. همین تنوع زیاد انتخاب مناسب برای استفاده خاص شما را مشکل کرده است. بله درست متوجه شدید پاوربانکی برای استفاده خاص شما؛ این یعنی برای انتخاب شارژر همراه باید اول به شخص خودتان و نیازها و استفاده هایتان نگاه کنید و به درک درستی از آنها برسید. پس اینکه شما به یک فروشگاه بروید و پاوربانکی با بالاترین ظرفیت و بیشترین قیمت را بخرید به معنای انتخاب درست پاوربانک نیست و ممکن است بعد از مدت کوتاهی به این نتیجه برسید که انتخابتان اشتباه بوده است.
آگاهی از اینکه مشخصات مختلف به چه معناست و آیا این مشخصات بر عملکرد شما در استفاده از این پاور بانک تأثیر می گذارد، ممکن است واضح نباشد. پاوربانک ها در هر شکل و اندازه ای وجود دارند و ظرفیت های آنها از تنوع زیادی برخوردار است. همچنین امکان انتخاب فناوری باتری نیز وجود دارد. همه این عوامل به این معنی است که موقع خرید پاور بانک مناسب برای استفاده خاص خود، نکات مختلفی درباره را باید در نظر بگیرید.
راهنمای خرید مناسب ترین پاور بانک:
هنگام خرید پاور بانک نکات مختلفی وجود دارد که باید آنها را در نظر بگیرید. در اینجا نکات کلیدی انتخاب از نگاه ما بیان شده است.
ظرفیت شارژ پاوربانک:
یکی از مهمترین نکاتی که موقع خرید یا انتخاب باید در نظر بگیرید ظرفیت مورد نیاز است. به وسیله یا وسایلی که می خواهید با پاوربانک آنها را شارژ کنید فکر کنید؛ زیرا یک تبلت بیشتر از تلفن همراه و موارد دیگر از ظرفیت پاوربانک استفاده می کند. علاوه بر این بعضی از تلفن های هوشمند نسبت به بقیه شارژ بیشتری دارند. برای اطلاع از مشخصات، به گوشی هوشمند خود نگاه کنید.
برای دانستن ظرفیت باتری گوشی تلفن همراه می توانید تنظیمات گوشی و قسمت درباره تلفن بروید، ظرفیت باتری با واحد mAh مشخص شده است. برای تهیه شارژ کامل، ظرفیت پاوربانک باید بیشتر از ظرفیت شارژ دستگاه باشد. لازم به ذکر است که تبلت ها دارای باتری بسیار بزرگتری هستند، بنابراین در صورت شارژ کردن تبلت به یک پاوربانک بسیار بزرگتر احتیاج خواهید داشت. فرض کنید که ظرفیت باتری تلفن همراه شما 3000 میلی آمپر است و ظرفیت پاوربانک شما 15000 میلی آمپر، این بدان معناست که می توانید 5 بار گوشی همراه خود را شارژ کنید. حال اگر ظرفیت باتری تبلت خود را هم به آن اضافه کنید مثلا 6000 میلی آمپر، این بدان معناست که شما می توانید یک بار تبلت و سه بار گوشی خود را شارژ کنید. پس گویا هرچه ظرفیت بالاتر باشد ایده آل تر است. اما نکته اینجاست که هرچه ظرفیت بالاتر باشد قیمت، اندازه و وزن پاوربانک نیز بالاتر می رود. پس باید به طور هوشمندانه ظرفیت مناسب برای خودتان را برآورد کنید.
جریان شارژ خروجی پاور بانک:
در هنگام خرید پاور بانک همچنین باید در مورد نرخی که می تواند شارژ خود را تأمین کند، فکر کنید. این مسئله روی زمان شارژ تأثیر می گذارد. بعضی از پاوربانکها دارای چندین پورت هستند و از هر کدام از این پورت ها خروجی با شدتجریان متفاوتی وجود دارد. به طور مثال فرض کنید شما یک تلفن همراه و یک تبلت دارید؛ در این صورت برای شارژ کردن آنها به پاوربانکی با خروجی USB و دو شدت جریان 1 آمپر برای گوشی موبایل و 1/2 آمپر برای تبلت نیاز دارید. خیلی از پاوربانکهای موجود در بازار، دو پورت با دو شدت جریان مختلف دارند، ولی پاوربانکهایی با یک پورت هم وجود دارند که با توجه به نیاز شما انتخاب نامناسبی است. مثلا ممکن است برای تبلت شما به شدت جریان 1/2 آمپر داشته نیاز داشته باشید و پاوربانک شما فقط دارای پورت یک آمپری باشد، در این حالت باتری خیلی کند شارژ میشود، ضمن اینکه امکان شارژ همزمان هر دو دستگاه را هم نخواهید داشت.
توجه کنید که هر دستگاهی که قابلیت شارژ سریع را داشته باشد، جریان بیشتری می گیرد. برخی از پاوربانک-های بزرگتر دارای چندین پورت هستند و جریان خروجی هر پورت اغلب روی پاور بانک نوشته می شود. با این حال توجه کنید که اگر یک دستگاه دارای چندین پورت باشد، ممکن است قادر نباشد حداکثر جریان را به همه پورت ها به طور همزمان تحویل دهد.
تعداد پورت ها: پاور بانک های اولیه فقط دارای یک پورت بودند اما با پیشرفت این دستگاه ها، بسیاری از پاوربانک های بزرگتر دارای دو پورت و بعضا بیشتر هستند. فقط بررسی کنید که قابلیت های جریان خروجی برای هر پورت بسته به نیاز شما کافی هستند یا خیر؟ همچنین به یاد داشته باشید که اگر چند دستگاه به طور همزمان شارژ شوند، ممکن است پاوربانک حداکثر جریان را به هر پورت ندهد، ممکن است یک خروجی حداکثر جریان کلی وجود داشته باشد که بین پورت ها تقسیم می شود و سرعت دستگاه ها را کند می کند.
اندازه و وزن:
اندازه و وزن هنگام خرید پاور بانک یک نکته مهم محسوب می شود، به خصوص اگر در هنگام سفر قصد استفاده از آن را دارید. هرچه ظرفیت پاور بانک بیشتر باشد، پاوربانک بزرگتر و سنگین تر است. به طور مثال اگر شما معمولا یک کیف کوچک حمل می کنید و به طور مداوم به برق شهری دسترسی دارید و استفاده از پاوربانک برای شما محدود به طول روز است، خرید یک پاوربانک با ظرفیت، اندازه و وزن بالا کار به صرفه ای نیست. پاوربانک کمتر ۱۰۰ گرم تا بالای ۴۰۰ گرم در بازار وجود دارد. عوامل مختلفی وجود دارند که باعث تنوع در وزن پاوربانک ها می شوند. به طور مثال نوع باتری به کار رفته در پاوربانک، تعداد باتری های به کار رفته، محفظه پوششی پاوربانک و سایر موارد این چنینی که در وزن یک پاوربانک اثرگذار هستند.
برای تصمیم گیری بهتر در انتخاب یک پاوربانک مناسب یک فرمول کاربردی این است که «ظرفیت» را به «وزن» آن تقسیم کنید. این عدد، نسبت « میلی آمپر ساعت» به «وزنِ پاوربانک» است که از آن می توانید برای مقایسه انواع مختلف استفاده کنید. هرقدر این نسبت بزرگتر باشد، یعنی پاوربانک مورد نظر بهتر است. در بهترین حالت، پاوربانک ایده آل، پاوربانکی است که هم دارای ظرفیت مناسب باشد و هم خیلی سنگین نباشد. انتخاب هوشمندانه ای نیست اگر شما پاوربانکی بخرید که بخاطر وزنِ زیادِ آن، نتوانید آنرا با خود حمل کنید.
جنس باتری:
اگر به دنبال خرید هوشمندانه ای هستید، به جنس باتری استفاده شده در پاوربانک هم دقت کنید. در بعضی از پاوربانکها از باتری لیتیوم-یون و در بعضی دیگر از باتری لیتیوم- پلیمر استفاده شده است. این دو نوع باتری از نظر کارایی شبیه به هم هستند، اما تفاوتهایی نیز دارند.
باتریهایی با جنس لیتیوم-یون دارای قدرت تراکم بالایی هستند که به عنوان کمبود اثر حافظه تعریف می شود، یعنی این نوع باتریها به مرور زمان دیرتر شارژ میشوند و نسبت به باتریهایی از جنس لیتیوم-پلیمر ارزانتر هستند.
باتریهای لیتیوم- پلیمری عموما قویتر و دارای انعطاف پذیری بیشتری از نظر شکل و اندازه هستند و همچنین دوام بیشتری نیز دارند؛ و از لحاظ وزنی از باتریهای لیتیوم-یونی سبکتر هستند.
اگر باتری استفاده شده در پاوربانک از برندهای نامرغوب باشد، مدت طولانی نمیتوانید از پاوربانک استفاده کنید. باتریها از قطعاتی هستند که در طی زمان مستهلک می شوند و علاوه بر کاهش ظرفیت، خرابی و در شرایط وخیم تر امکان ایجاد نشتی و انفجار را خواهند داشت. اگر قرار است که از پاوربانک زیاد استفاده کنید، در زمان خرید درباره کیفیت باتری و طول عمر آن مطمئن شوید. پاناسونیک، سامسونگ، الجی و CATL بهترین تولیدکنندههای باتریهای لیتیوم یون در دنیا هستند.
برخی از مشخصات پاوربانک بیان می کنند که آیا آنها لیتیوم یونی یا لیتیوم پلیمر هستند ، اما همه آنها نیست.
مقاومت در برابر ضربه و رطوبت:
بعضی از پاوربانکها برای آبوهواهای مختلف و مقاومت در برابر ضربه و نفوذ مایعات تولید شده اند. این پاوربانک ها برای کسانی که همیشه در سفر هستند و یا بسته به موقعیت شغلی، پاوربانک در معرض ضربه یا رطوبت قرار می گیرد؛ انتخاب ایدهآلی است. فراموش نکنید که پاوربانکها به ضربه بسیار حساس هستند و اگر از ارتفاع زیاد سقوط کنند، امکان نشتی مواد شیمیایی یا بروز حادثه را دارد.
زمان شارژ شدن پاوربانک:
یکی دیگر از نکات مهمی که حین خرید پاوربانک بدان بیتوجهی می شود، سرعت شارژ شدن باتری پاوربانک است. بیشتر از پاوربانکها با کابل USB به سادگی شارژ میشوند، اما بعضی از پاوربانکها هم هستند که باید مدت زیادی در شارژ بمانند تا باتری آنها شارژ شود. یکی از دلایل کندی در شارژ شدن بعضی از پاوربانک ها، ولتاژ ورودی ۵ ولتی آنهاست. پس هنگام خرید پاوربانک علاوه بر بررسی توانایی شارژ سریع گوشی و تبلت، به قابلیت شارژ سریع باتری داخل پاوربانک هم دقت کنید.
نشانگر وضعیت پاوربانک:
ایده آل ترین مدل های پاوربانک آنهایی هستند که به چراغ LED نمایش دهنده وضعیت پاوربانک مجهز هستند. بعضی از مدل های پاوربانک ها ممکن است حتی دارای صفحه نمایش کوچکی هم باشند، اما داشتن صفحه نمایش برای پاوربانک هیچ ضرورتی ندارد و یک چراغ LED اطلاعاتی که لازم دارید را فراهم می کند. پاوربانک هایی که دارای چراغ LED هستند در شرایط مختلف با تغییر رنگ چراغ وضعیت را نشان می دهند. به طور مثال وقتی پاوربانک شارژ دارد، رنگ چراغ سبز است و وقتی شارژ پاوربانک در حال اتمام است، رنگ چراغ قرمز می شود. در اغلب پاوربانک ها به جای چراغ LED از نشان دهنده شارژ پاوربانک استفاده شده که مانند نشان دهنده مقدار شارژ گوشی های موبایل است.
ایمنی:
ایمنی مسئله ای است که با کیفیت ساخت شارژر همراه ارتباط مستقیم دارد. بنابراین در زمان خرید پاوربانک دقت کنید که دارای آپشن های امنیتی و استانداردهای کیفی لازم باشد. برچسب استاندارد های امنیتی پاوربانک یا حداقل توضیحات مربوط معمولا روی آن یا روی جعبه آن درج شدهاند. یک پاوربانک بیکیفیت میتواند به گوشی شما آسیب بزند، از اینرو، همیشه محصولات با کیفیت را خریداری کنید و هر پاوربانکی را بدون توجه به کیفیت ساخت آن خریداری نکنید.
نکات ایمنی که باید مدنظر قرار گیرند این است که پاوربانک باید بتواند در موارد زیر ایمن باشد:
- در مقابل ولتاژ
- بیش از حد شارژ شدن
- جریان،
- گرما
- اتصال کوتاه
این نکات بهصورت زیر بیان میشوند:
ولتاژ بیشتر از حد استاندارد (Over Voltage Protection)
بیش از اندازه شارژ شدن (Over Charge Protections)
شدت جریان بالا (Over Current Protections)
گرما (Over Heat Protections)
اتصال کوتاه (Short-Circuit)
نکاتی دیگر برای خرید:
به عنوان چند نکته پایانی لازم است که تجربیات شخصی و تجربیات کاربرانی که مدت-هاست انواع مختلف پاوربانک ها را استفاده کرده اند در اختیارتان قرار دهیم:
- برخی از پاوربانک ها، به صورت چند کاره ساخته می شوند مثلا به شکل اسپیکر، کاور گوشی و غیره. تجربه نشان داده که معمولا این محصولات کیفیت بالایی ندارند البته گاهی نمونه های با کیفیت هم در بازار وجود دارند اما به طور عمومی در مقایسه با یک محصول تخصصی که فقط به عنوان پاوربانک استفاده می شوند کیفیت قابل توجهی مشاهده نمی شود.
- برخی از پاوربانک ها دارای قابلیت شارژ بیسیم هستند که تکنولوژی خاص و عجیبی را شامل نمی شود اما توجه کنید که این پاوربانک ها با نوع معمولی کمی اختلاف قیمت دارند و گرانتر هستند؛ از این رو فقط در شرایطی که واقعا به چنین قابلیتی نیاز دارید آنرا خریداری کنید.
- سعی کنید تا حد امکان سراغ پاوربانک های خورشیدی نروید زیرا سرعت شارژ شدن آنها خیلی پایین است.خروجی پایین سلول های خورشیدی سبب می شود که بعد از یک روز کامل قرار گرفتن در مقابل نور آفتاب، نتواند یک بار به طور کامل تلفن همراه شما را شارژ کند.
- می توان گفت که ظرفیت واقعی اکثر پاوربانک ها با ظرفیت اسمی آنها فرق دارد و ظرفیت واقعی حدود 10 درصد کمتر از ظرفیت اسمی آن است. ظرفیت اسمی ظرفیتی است که بر روی آن نوشته شده است. به عنوان مثال اگر پاوربانکی بخرید که ظرفیتش 20000 میلی آمپر باشد، ظرفیت واقعی آن چیزی حدود 18000 میلی آمپر و یا گاهی از این مقدار هم کمتر است.
سخن پایانی:
لازم است که در هنگام خرید پاوربانک ابتدا نیاز خود را به خوبی شناسایی کنید. همچنین ابتدا به دقت به مشخصات دستگاه هایی که می خواهید توسط پاوربانک شارژ شوند را یادداشت کنید. در این مقاله تمام نکات از جمله ظرفیت باتری و شدت جریان به تفصیل شرح داده شد. همچنین درباره ظرفیت شارژر همراه، انواع پورت ها، شدت جریان خروجی، وزن و اندازه، ایمنی و مقاومت و سایر مشخصاتی که باید به آنها توجه کنید، به طور کامل مورد بحث قرار گرفته است. با دقت به تمام نکاتی که گفته شد می توانید مطمئن باشید که از خرید خود پشیمان نخواهید شد.
در صورتی که قصد خرید پاور بانک دارید پیشنهاد می کنم مقاله بهترین پاور بانک های موجود در بازار را مطالعه نمایید ، فروشگاه اینترنتی موبایل مبیت منبعی معتبری جهت خرید پاور بانک است
سلام و تشکر بابت این مطلب مفید.
آیا پاوربانکی هم هست که به موازات متصل کردن برق شارژر ورودی خروجی آن هم فعال بماند. اگر مدل خاصی سراغ دارید که این ویژگی را داشته باشید لطفا بفرمائید.
سلام و عرض ادب خدمت شما همراه گرامی
بله پاوربانک های مختلفی با این قابلیت وجود دارند که با یک جستجوی ساده می توانید مدل های مختلف با ظرفیت های متفاوت که برای شما مناسب است را یافته و خریداری کنید.