تاریخچهعلم و تکنولوژیموبایل

سری سیمبین برای نخستین بار با کدام گوشی‌ها به بازار آمد؟ 

سیمبین سیستم عاملی است که در گوشیهای تلفن همراه به کار میرفته است. بیشتر گوشیهای نوکیا، پاناسونیک، سامسونگ و سونی اریکسون از این سیستم عامل استفاده میکردند. اما از سال 2008 به بعد همه سهام این سیستم عامل به شرکت نوکیا تعلق گرفت. در این مقاله از مبیت قصد داریم تا ماشین زمان خود را روشن کرده و درباره گوشیهای سری سیمبین که هنوز هم در میان بسیاری از کاربران طرفداران خاص خود را دارند، صحبت کنیم.

کمی درباره تاریخچه سیمبین

زمانی که نخستین نسل از تلفنهای همراه به بازار آمدند، سختافزار آنها پیچیدگی خاصی نداشت. چرا که نرمافزارهای محدودی بر روی این گوشیها قابل اجرا بود. با این حال پیشرفت فناوری گوشیهای تلفن همراه و ارائه نسلهای دوم و سوم، پیشرفتهای نرمافزاری و پیچیده شدن سختافزار را به دنبال داشت. تا جایی که امروز میتوان گوشیهای تلفن همراه را با توجه به پردازنده و حافظه آنها یک رایانه جیبی نامید.

این پیشرفتها در کنار توسعه توانایی سختافزاری باعث شد که شرکتهای سازنده گوشیهای تلفن همراه کاربر روی افزایش قدرت نرمافزاری خود را کلید بزنند. در این مرحله شرکت مایکروسافت سیستم عامل ویندوز سی ای را برای گوشیهای خود ارائه داد. اما مشکلات نرمافزاری این سیستم عامل و گرفتن حق انحصار از شرکت مایکروسافت، دیگر سازندگان بزرگ تلفن همراه را بر آن داشت تا سیستم عامل سیمبین را طراحی و معرفی کنند.

چه نسخه‌هایی از سیستم عامل سیمبین در دسترس است؟

نسخههای یک تا پنج از این سیستم عامل با نام EPOC شناخته میشدند. اما از نسخه ششم به بعد نام سیمبین برای این سیستم عامل انتخاب شد. این نسخه در سال 2001 منتشر شد و دو سال پس از آن نسخه 7 به بازار آمد. پس از آن به ترتیب در سال 2004 نسخه هشت و نه، 2005 نسخه 8.1 و 9.1، 2006 نسخه 9.2 و 9.3، 2007 نسخه 9.4 و 9.5 ارائه شدند.

سیمبین

در نسخههای جدید این سیستم عامل تلاش شده تا امنیت سیستم تا حد امکان بالا برود و سرعت آن بهبود پیدا کند. بهعلاوه قابلیت پشتیبانی از نسخه 2.0 بلوتوث و شبکه وای فای نیز در نسخههای جدید این سیستم عامل نیز اضافه شده است. در نسخههای جدید سیستم عامل سیمبین بر روی رابطهای کاربری و بهبود آنها نیز کار شده است.

نخستین گوشی‌های سری سیمبین nokia-7650-3650

هرچند تا پیش از سال 2008 برخی ازگوشیهای سونی اریکسون، سامسونگ، پاناسونیک و نوکیا تحت سیستم عامل سیمبین ساخته شدند، اما همانطور که گفتیم از سال 2008 تمامی سهام سیمبین به نوکیا تعلق گرفت. به همین دلیل بیشتر گوشیهای این شرکت از جمله nokia-7650-3650 با استفاده از سیستم عامل سیمبین تولید شدند. در ادامه تاریخچه مختصری از این گوشیها و ویژگیهای فنی هر یک را بررسی خواهیم کرد.

تاریخچه و ویژگی‌های فنی nokia 7650

گوشی نوکیا 7650 اولین نسل از گوشیهای دوربیندار نوکیا است که در سال 2001 ارائه شد. این گوشی که به صورت کشویی طراحی شده بود، نخستین گوشی از سری سیمبین 60 نیز به شمار میرفت. به علاوه در استفاده از فناوری MMS نیز از اولینها به شمار میرود. کیفیت 0.3 مگاپیکسلی دوربین این گوشی شاید در دنیای امروز کمی خندهدار به نظر برسد. اما در روزگاری که عکسبرداری با موبایل یک رویا در ذهن بسیاری از افراد بود، این میزان کیفیت بسیار شگفتانگیز به نظر میرسید.

نوکیا 7650

نوکیا 7650 یک گوشی 154 گرمی است که ابعاد آن 114 در 56 در 26 میلیمتر است. این گوشی میتواند از شبکه 2G GSM 900 / 1800 پشتیبانی کند. صفحه نمایش 7650 از نوع TFT و دارای 4096 رنگ است. اندازه این نمایشگر 2.1 اینچ یا 176 در 208 پیکسل است. دفتر تلفن این گوشی دارای حافظه نامحدود و تصویری است. همچنین با استفاده از این گوشی میتوان تا یک ماه اطلاعات تماس را همراه با جزییات حفظ کرد. حافظه داخلی nokia 7650 حدود 4 مگابایت است و دوربین آن از نوع VGA است. سیستم عامل این گوشی سیمبین نسخه 6.1 است و از پیامرسانهای ایمیل، ام ام اس و اس ام اس پشتیبانی میکند. پردازنده این موبایل نیز از نوع ARM 9 و 104 مگاهرتزی است.

تاریخچه و مشخصات فنی nokia 3650

نوکیا 3650 یکی از محبوبترین گوشیهای دوربیندار نوکیا در ایران است. این گوشی نیز برای ثبت عکسها از یک دوربین VGA استفاده میکرد که کیفیت آن به هیچ وجه با دوربینهای امروزی قابل مقایسه نیست. اما استفاده از این عکسها به عنوان تصویر پسزمینه و تصاویر مخاطبین و امکان ارسال آنها برای دیگر افراد کاری بسیار هیجانانگیز بود که از کمتر گوشی موبایلی در آن زمان برمیآمد. Nokia 3650 یک گوشی با فرم ساده و در عین حال متفاوت بود. هرچند گرد بودن پایین بدنه این گوشی توانست توجه زیادی را به خود جلب کند، اما چینش نامتعارف دکمههای شمارهگیر و سایر دکمهها تا حدی انتقادهایی را متوجه نوکیا 3650 کرد.

نوکیا 3650

نوکیا 3650 در سه ماهه نخست سال 2003 معرفی شد و از شبکه 2G GSM 900 / 1800 / 1900 پشتیبانی میکرد. نمایشگر این گوشی 130 در 57 در 26 میلیمتری دارای اندازهای برابر 2.1 اینچ است. به علاوه این گوشی 130 گرمی از یک نمایشگر TFT با 4096 رنگ برای نمایش تصاویر استفاده میکند. هر چند که حافظه داخلی nokia 3650 تنها 4 مگابایت بود، اما شما میتوانستید در دفتر تلفن آن به تعداد نامحدود شماره ذخیره کنید. سیستم عامل نوکیا 3650 نیز از نسخه 6.1 سیمبین است.

سخن پایانی

هرچند خواندن ویژگیهای فنی نخستین گوشیهایی که با سیستم عامل سیمبین ارائه شدند، کمی خندهدار به نظر برسد. اما باید بدانید که این گامهای اولیه کودک فناوری در گوشیهای هوشمند بود. گوشیهایی که امروزه به یکی از اصلیترین ابزارهای زندگی ما تبدیل شدهاند. گوشیهای نوکیا سری سیمبین خاطرهانگیزترین گوشیهایی هستند که بیشتر ما آشنایی با دنیای گوشیهای تلفن همراه را مدیون آنها هستیم. گوشیهایی که به دلیل دوام بالا هنوز هم طرفداران خود را دارند و بازار خود را حفظ کردهاند.

زهرا خداکرمی

یک دیجیتال مارکتر فارغ التحصیل نرم افزار که عاشق هوش مصنوعی و حل مسئله و چالش های جدیده!

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا