10 کار اشتباهی که گوشی را نابود میکند
10 کار اشتباهی که گوشی را نابود میکند ، در دنیای امروز گوشیهای هوشمند تبدیل به یکی از مهمترین ابزارها در تمامی قسمتهای زندگی افراد شدهاند. این گوشیهای هوشمند هستند که با دوربین خود مهمترین لحظههای زندگی ما را ثبت کرده و به حافظه میسپارند. همین گوشیهای هوشمند در دوران دوری از عزیزانمان که امروزه با گسترش ویروس کرونا طولانیتر شده، با امکان برقراری تماس تصویری تسکیندهنده دلتنگیهای ما بودهاند. حتی مهمترین ارتباطات کاری ما هم درون این قاب چند اینچی خلاصه شده است. همین دلایل بهظاهر کوچک است که کمکم جای گوشیهای هوشمند را در زندگی ما باز کرد. تا امروز که این گوشیها حتی برای بعضی افراد بهمنزله یکی از اعضای بدنشان بوده که زندگی بدون آن را حتی نمیتوانند تصور کنند.
یکی از رایجترین اشتباهاتی که افراد هنگام خرید گوشی مرتکب میشوند، خرید گوشی بدون توجه به نیازشان است. به عنوان مثال خرید گوشی برای عکاسی آدابی دارد که در مقاله راهنمای خرید گوشی مناسب عکاسی مبیت به آن پرداختهایم. یا معیارهایی که باید برای خرید یک گوشی گیمینگ در نظر داشته باشید، در راهنمای خرید گوشی گیمینگ آورده شده است. اما اگر میخواهید یک گوشی موبایل همه چیزتمام داشته باشید، مقاله راهنمای جامع خرید گوشی موبایل را در مبیت بخوانید. اگر هم میخواهید با گوشی اندرویدی یا ios خود راحتتر کنار آمده و به جنبه های پنهان آن پی ببرید، مقاله های ترفندهای اندروید 10 و ترفندهای ios 14 را در مبیت بخوانید.
با وجود چنین نقش پررنگ و این اهمیت بسیار زیاد بسیاری از ما رفتارهایی با این عضو مهم زندگیمان انجام میدهیم که ندانسته منجر به مرگ تدریجی این وسیله پراهمیت میشود. استفاده بیشازحد از امکاناتی که برای راحتی ما فراهم شده، میتواند مرگ خاموشی را برای گوشی هوشمندمان به دنبال داشته باشد. به همین دلیل در این مقاله از مبیت تصمیم گرفتهایم تا شما را با ده رفتار اشتباهی آشنا کنیم که گوشی هوشمندتان را نابود میکنند. رفتارهایی که هرچند در دید ما معمولی و درست به نظر میرسند، گوشی هوشمندمان را به ورطه نابودی خواهند کشاند با مقاله 10 کار اشتباهی که گوشی را نابود میکند با مبیت مگ همراه باشید.
1- گوشی هوشمندتان را بهطور دائمی در حالت لرزش قرار میدهید.
یکی از چیزهایی که در گوشیهای هوشمند میتواند برای بسیاری از افراد ناراحتکننده به نظر برسد، صدای بسیار بلند آنها است. گوشیهای هوشمند در دنیای شلوغ امروز که صداهای مختلفی در آن به گوش میرسد، قصد دارند تا با ایجاد صداهای بلند، ما را از دنیای اطرافمان بیرون کشیده و توجه ما را به خودشان جلب کنند. درعینحال این وسیلههای هوشمند امکانی را در درون خود جای دادهاند که به ما کمک میکند تا در مواقع حساس صد درصد حواسمان را به دنیای بیرونی بسپاریم. در این موقعیتها گوشی هوشمند هشدارهای خود را از طریق لرزش برای ما ارسال میکند تا بتوانیم از دنیای درونی آن هم آگاهی پیدا کنیم.
اما همانطور که گفتیم گوشیهای هوشمند ما تنها آمادگی دارند که مدت کوتاهی بهاندازه یک کلاس یا جلسه چندساعته از این قابلیت خود استفاده کنند. این سکوت لرزشی یا حالت ویبره اگر بهصورت مداوم فعال باشد، میتواند رفتهرفته گوشی هوشمند ما را در گرداب نابودی گرفتار کند. بنابراین اگر میخواهید که گوشی هوشمندتان عمر بیشتری داشته باشد، به او اجازه دهید تا بیشتر اوقات با صدای بلند صحبت کند.
2- به برنامههای پسزمینه قدرت مانور میدهید.
برنامههایی که در گوشی هوشمند ما وجود دارند، یک روی آشکار و یک روی پنهان دارند. زمانی که وارد یک برنامه میشوید و کار خود را با آن انجام میدهید، درواقع روی آشکار برنامه را به سوی خود گرفتهاید. اما روی پنهان برنامه زمانی ظاهر میشود که کارتان در برنامه تمام شده و از آن خارج میشوید. حال آنکه برنامه با ظاهری خیرخواهانه برای ذخیره آخرین کاری که شما درون آن انجام دادهاید، در پسزمینه گوشی هوشمند فعال مانده و فضایی از رم را به خود اختصاص میدهد.
این فضای اشغالشده میتواند مانع بزرگی برای انجام سایر کارهای موردنیاز شما با گوشی هوشمند باشد. بهعلاوه زیاد شدن تعداد این برنامهها در پسزمینه میتواند انرژی باتری گوشی هوشمند را هم تحلیل دهد. به همین دلیل باید مراقب باشید که چند بار در روز پسزمینه گوشی خود را از وجود برنامههای بیاستفاده و غیرضروری پاک کنید.
3- برنامهها را با چشمان بسته نصب میکنید.
اگر کنار یک فرد غیر ایرانی بنشینید و از او بخواهید که یک برنامه را بر روی گوشی هوشمند یا کامپیوتر خود نصب کند، احتمالا حوصلهتان سر خواهد رفت. متاسفانه عادت نادرستی که در ما ایرانیها وجود دارد، این است که با دیدن هر پیغامی بدون خواندن آن گزینه ok را زده و از روی آن رد میشویم. برنامههایی که بر روی گوشی هوشمند ما نصب میشوند، هنگام نصب از ما میخواهند که به آنها اجازه دهیم تا به قسمتهای مختلف گوشی هوشمند ما دسترسی پیدا کنند. دسترسی آنها به قسمتهای شخصی مانند گالری یا مخاطبین گوشی هوشمند، میتواند گوشی هوشمند شما را در معرض خطرات جدی قرار دهد. بنابراین هنگامی که یک برنامه را نصب میکنید، دسترسیهای آن را محدود کنید و مراقب باشید که به برنامههای مختلف اجازه ندهید که در گوشی هوشمند شما سرک بکشند.
4- یکی از این برنامهها را در گوشی هوشمند خود نگه داشتهاید.
برنامههایی هستند که اگر بر روی گوشی هوشمند شما نصب شده باشند، یک فضای اختصاصی در حافظه رم برای خود میسازند و بههیچوجه حاضر نیستند که فضای اختصاصی خود را خالی کنند. اسنپ چت، نت فلیکس، گوگل مپ، آمازون و فیسبوک برنامههایی از این نوع هستند که حتی با وجود خالی کردن حافظه پسزمینه گوشی هوشمند، باز هم بخشی از رم را به خود اختصاص دادهاند. بنابراین اگر واقعا از این برنامهها استفاده نمیکنید و به آنها نیازی دارید، برنامهها را لغو نصب کنید.
5- گوشی هوشمندتان بیشازحد نورانی است.
افرادی که سن آنها به نسبت بالاتر است و چشمانشان سوی کمتری دارد، تصور میکنند که اگر نور صفحه گوشی هوشمند را زیاد کنند میتوانند ضعف چشمانشان را جبران کنند. اما باید بدانید که این کار نهتنها به چشمان شما کمکی نخواهد کرد، بلکه گوشی هوشمندتان را هم در معرض خطر قرار خواهد داد. یکی از امکانات خوبی که در نسخههای جدید گوشیهای هوشمند وجود دارد، امکان تنظیم خودکار نور گوشی هوشمند با توجه به نور محیط است. فعال کردن این امکان به شما کمک میکند تا علاوه بر افزایش طول عمر باتری گوشی هوشمند خود، چشمانتان را هم از گزند مصون نگه دارید.
6- گوشی هوشمند خود را بدون حفاظ در سرما و گرما رها میکنید.
یکی از مواردی که باید در مقاله 10 کار اشتباهی که گوشی را نابود میکند اشاره کنیم این است که آبوهوا و تغییرات آن یکی از بدترین سمومی است که میتواند گوشی هوشمند شما را در معرض خطر قرار دهد. گوشیهای هوشمند برای تحمل دمایی بین صفر تا 32 درجه سانتیگراد طراحی شده است و دمای بالاتر یا پایینتر میتواند به آن آسیب جدی وارد آورد. اما هیچ کسی از روی قصد گوشی هوشمند خود را در معرض سرما و گرما قرار نمیدهد. همان آفتابی که از پشت شیشه ماشین بر روی گوشی هوشمند میتابد، میتواند برای گوشی هوشمند شما خطرناک باشد. گرما میتواند تا عمق اطلاعات شما نفوذ کرده و آنها را هم ذوب کند. گرما بر روی باتری هم تاثیر نامطلوبی گذاشته و حتی میتواند آن را از کار بیندازد.
اما این مطلب به این معنا نیست که گوشی هوشمند شما در سرمای زیاد مقاوم شده و تاثیر زیادی نمیپذیرد. سرمای زیاد هم خاموشی گوشی هوشمند و از کار افتادن باتری را به دنبال دارد. بهعلاوه خاصیت لمسی حرارتی صفحهنمایش نیز در سرمای زیاد نمیتواند بهدرستی کار خود را انجام دهد. اگر هم که صفحه لمسی گوشی هوشمند قادر به تشخیص انگشتان شما با دستکش نباشد، احتمالا مجبور خواهید شد گوشی هوشمند خود را تا رسیدن به یک جای گرم در کیفتان قرار دهید.
7- با گوشی هوشمند خود به رختخواب میروید.
از زمانی که استفاده از گوشی تلفن همراه در میان افراد رایج شد، دانشمندان توصیه کردهاند که در هنگام خواب گوشی هوشمند را از خود دور نگه دارید. رعایت کردن این توصیه هم برای سلامتی خودتان و هم برای سلامتی گوشی هوشمندتان ضروری است. در زمان خواب انسان رفتارهای غیرارادی از خود نشان میدهد و نمیتواند حرکات بدن خود را بهخوبی کنترل کند. به همین دلیل اگر گوشی هوشمند خود را در زیر بالش یا کنار خود بر روی تخت قرار دهید، ممکن است با حرکات بدنتان فشار زیادی به گوشی هوشمند وارد کنید.
8- مدتزمان شارژ گوشی هوشمند را طولانی میکنید.
بسیاری از افرادی که در طول روز کارهای خود را با گوشی هوشمند انجام میدهند، گوشی هوشمند خود را در شب به شارژ میزنند و میخوابند. بعضی از افراد تصور میکنند که این کار باعث میشود که گوشی هوشمند در طول روز شارژ بیشتری داشته و مدتزمان بیشتری کار کند. اما باید بدانید که این تصور از ریشه غلط است و اگر زمانی که باتری گوشی هوشمند شما بهطور کامل شارژ شده آن را از برق نکشید، بار زیادی را بر دوش باتری خود تحمیل کردهاید. اما این فشار ناشی از برق ورودی به باتری نیست. بلکه گرمایی که در حین شارژ شدن باتری در آن به وجود میآید، عرق گوشی هوشمند شما را در خواهد آورد.
بسیاری از کارشناسان توصیه کردهاند که گوشی هوشمند خود را حداقل یک بار در هفته خاموش کنید تا باتری گوشی هوشمندتان نفس راحتی بکشد. گزینه بهتر این است که در شب، زمانی که خودتان به استراحت میپردازید، به گوشی هوشمندتان هم استراحت داده و اجازه دهید تا صبح به خواب رود.
9- تا شارژ گوشی هوشمند کامل نشود، آن را از شارژ نمیکشید.
گوشیهای هوشمند در نسخههای جدید خود از باتریهای لیتیوم یونی استفاده میکنند. این نوع از باتریها برخلاف باتریهای قدیمی با کامل شدن شارژ خود مشکل دارند. درواقع بهتر است که گوشی هوشمند اندرویدی خود را قبل از کامل شدن فرایند شارژ آن از برق بکشید تا باتری بتواند تکانی به خود داده و کارایی بهتری داشته باشد. بنابراین گوشی هوشمند خود را در دورههای زمانی کوتاه و به دفعات زیاد به شارژ بزنید تا طول عمر آن زیاد شود.
البته بعضی افراد ممکن است از آن طرف بام افتاده و گوشی هوشمند خود را تا زمان خالی شدن کامل باتری به شارژ نمیزنند. این کار باعث میشود که توانایی باتری برای ذخیره انرژی کاهش یابد. درنتیجه باتری نمیتواند بهخوبی انرژی دریافتی را در خود ذخیره کرده و به نفسنفس میافتد.
10- بهروزرسانیهای گوشی هوشمند را جدی نمیگیرید.
اگر به خاطر کاهش مصرف اینترنتتان بهروزرسانیهای خودکار گوشی هوشمند خود را غیرفعال کردهاید، باید بدانید که با این کار مراسم ختم گوشی هوشمند خود را جلو انداختهاید. بهروزرسانیهایی که شرکتهای سازنده سیستمعامل بهصورت خودکار بر روی صفحه گوشی هوشمند ظاهر میشوند، راهی برای بهبود عملکرد گوشی هوشمند است. حتی اگر باتری گوشی هوشمند شما ضعیف است، بهروزرسانی جدید میتواند این مشکل را برطرف کند.
سخن پایانی
همانطور که در مقاله 10 کار اشتباهی که گوشی را نابود میکند گوشیهای هوشمند در دنیای امروز ما به اصلیترین ابزار برای رفع نیازهای ما تبدیل شدهاند. انجام کارهای ساده مانند بیدار شدن در هنگام صبح تا پیچیدهترین کارها مثل تنظیم یک قرارداد بسیار مهم کاری از طریق همین دریچههای چند اینچی انجام میگیرد. این ابزارها با دریافت کمترین دستمزد انواع خدمات را به ما ارائه میدهند و نیازهای ما را برطرف میکنند. اما رفتارهای اشتباهی که هنگام کار با این گوشیها از ما سر میزند، میتواند آسیبهای خیلی جدی به آنها وارد کند. این مقاله از مبیت را به بررسی رایجترین اشتباهاتی که میتوانند باعث نابودی گوشی هوشمند شوند، اختصاص دادهایم. اگر میخواهید که مدتزمان بیشتری را در جوار گوشی هوشمند خود به سر ببرید، خواندن این مقاله از مبیت خالی از لطف نخواهد بود.
برای مشاهده اخبار روز و تخفیف ها اینستاگرام مبیت را دنبال کنید.