فناوری و آینده کار
در کشورهایی که اقتصاد به دلیل ویروس کرونا ویران شده است، از دست دادن شغل در حال افزایش است به جز در بخش فناوری، جایی که شرکت هایی مانند آمازون هزاران شغل جدید ایجاد می کنند.
در این خبر منتشر شده، تأثیرات هرچه بیشتر غول های فناوری در دنیای کار را بررسی می کنیم. با توجه به اینکه میلیون ها نفر به خرید آنلاین وابسته شده اند، آمازون در طی همه گیر شدن بیماری رونق گرفته و فعالیت های خود را به سرعت گسترش داده است. همین هفته در انگلیس، این شرکت اعلام کرد که 7000 نفر دیگر را استخدام می کند؛ اما در ایالات متحده دو آگهی استخدام این کشور جنجال آفرید.
این آگهی ها برای آنالیزهای اطلاعاتی بودند که باید زمینه های مختلفی ازموضوعات حساس بسیار محرمانه، از جمله تهدیدهای سازماندهی کار علیه شرکت ها را کنترل کنند. آمازون مدتهاست که با اتحادیه ها رابطه خوبی ندارد و ترجیح می دهد مستقیماً با کارمندان صحبت کند.
ویلی سولیس از مجموعه کارگران Gig ، که برای حقوق کارگران در مشاغلی مانند آمازون کار می کند، به Tech Tent می گوید که این تبلیغات را ترسناک می داند. او می گوید: « این نوعی گستاخی است و آنها از نشان دادن واقعیت خود نمی ترسند. این کارها برای نظرسنجی توسط یک شرکت بزرگ، بسیار ترسناک است.»
نیروی کار آمازون در ایالات متحده در طی همه گیری کرونا به طرز خارق العاده ای در حدود 175000 نفر رشد کرده است. آیا آمازون از این موضوع استقبال می کند؟
او توضیح می دهد، خوب، میزان کارکنان زیاد است. « مردم معمولاً به دلیل شرایط کار یا به دلیل عدم برخورد عادلانه شرکت با آنها یا مشکلات مربوط به حقوق ، آنجا را ترک می کنند.»
آمازون علاوه بر اشتغال مستقیم بیش از 750،000 نفر، همچنین یک نیروی بزرگ در اقتصاد شرکت های بزرگ است، با هزاران راننده تحویل کالا و سایر افراد که برای درآمد خود به آن وابسته هستند، اما به عنوان کارمند استخدام نمی شوند.
این یکی از چندین شرکت فناوری Uber ، Deliveroo و TaskRabbit است که بخشی از این پدیده کار در کرونا بوده اند و این باعث تغییر شیوه کار در دنیای کار شده است. سارا اوکانر از فایننشال تایمز چندین سال است که اقتصاد دنیای کار را بررسی می کند، حتی برای یک مدت به عنوان پیک تحویل غذا کار کرد.
وی به Tech Tent گفت كه مزایای شرکتی كه به طور موثر نیروی كار خود را به صورت خود اشتغالی درآورده مشخص است: «آنها فوق العاده نیروی ارزانی هستند. شما فقط در ازای دقایقی كه در واقع وظیفه ای را انجام می دهند به آنها پول می پردازید.»
او می گوید برخی از کارگران همچنین از انعطاف پذیری برای اینکه می توانند ساعات کاری خود را انتخاب کنند، خوشحال هستند؛ اگرچه آنها اغلب تنها راه برای تأمین معاش مناسب را کار در مواقعی می دانند که شرکت ها آنها را بخواهند.
اقتصاد دنیای کار بعد از همه گیری کرونا چگونه خواهد بود؟
سارا اوکانر فکر می کند واقعیت این است که بسیاری از کارفرمایان اکنون متوجه شده اند که کارکنان آنها می توانند به همان اندازه کار حضوری از خانه نیز کار کنند، این می تواند به بسیاری از افراد انعطاف پذیری مورد نظرشان در دنیای کار را بدهد و یا این افراد می توانند به کارفرمایانی که به دنبال گزینه های ارزان تر هستند، کمک کند. وی می گوید: « این ممکن است به کارفرمایان ثابت کند که اگر شما به افراد از لحاظ جسمی در اداره احتیاج ندارید ، شاید در کشور از نظر جسمی نیز به آنها نیازی نداشته باشید.»
« با این شرایط شاید شما بتوانید از نیروی کار کل دنیا به عنوان نیروی کار بالقوه خود استفاده کنید و برایتان مهم نباشد که از کجای جهان دارید فردی را استخدام می کنید و بنابراین شما می توانید نوعی جهانی شدن را در راه استخدام افراد نسبت به 20یا 30 سال پیش مشاهده کنید.»
توازن قدرت بین کار و سرمایه، کارگران و شرکت ها طی دهه های اخیر به نفع دنیای تجارت تغییر کرده است، اما پیشرفت تکنولوژی و شیوع همه گیری کرونا که باعث تسریع کارها در محیط کار شده است، می تواند به معنای آن باشد که کارگران قدرت کمتری نیز برای بهبود دستمزد و شرایط خود دارند.