اخبار

نحوه‌ی طراحی دوربین Xperia 1 III از زبان مهندسان سونی آلفا

در حالی که کمپانی‌هایی مانند هواوی و وان پلاس برای بهبود کیفیت دوربین گوشی‌های خود به دنبال کمک شرکت‌های خارجی مانند شرکت‌های Leica و Hasselblad هستند، کمپانی سونی در حال حاضر یک بخش تجاری عالی با تخصص ویژه برای دوربین دارد. مهندسان در این واحد تجاری دوربین‌های محبوب سری Alpha را می‌سازند. این مهندسان سال گذشته میلادی روی دوربین گوشی‌های پرچم‌دار اکسپریا 1 مارک II کار می‌کردند و اکنون در حال کار بر روی طراحی دوربین گوشی‌های هوشمند Xperia 1 III و اکسپریا III 5 جدید هستند.

کمپانی سونی اعلام کرده است که مهندسانی در حوزه تجهیزات نوری، نرم‌افزاری و کیفیت تصویر را از تیم آلفا جذب کرده و از آن‌ها خواسته تا تجربه‌ای مشابه دوربین‌های حرفه‌ای آلفا در گوشی‌های جدید این کمپانی ارائه دهند.

کمپانی سونی ویدئویی را در یوتیوب منتشر کرده است که برطبق آن سه نفر از مهندسان این کمپانی نحوه طراحی دوربین گوشی‌های جدید سری Xperia و دلیل برخی از انتخاب‌ها را توضیح می‌دهند.

مهندسان کمپانی سونی همه چیز را  اعم از لنزها، سنسور و پردازش تصویر را در داخل و به‌صورت اختصاصی طراحی کرده و توسعه داده‌اند. همین این موضوع باعث شده است که تمامی اجزا بتوانند به خوبی به همکاری با هم بپردازند. اعضای تیم مهندسان سونی بر روی تمام مجموعه‌ای که “دوربین” نامیده می‌شود متمرکز شده‌اند. به همین دلیل است که فعالیت آنها نه‌تنها شامل بهبود کیفیت تصویر می‌شود، بلکه دقت و اندازه لنز را نیز شامل می‌شود. بدین ترتیب می‌توان گفت که تمرکز این کمپانی بر روی دوربینی شدن گوشی‌های جدید اکسپریا است.

گوشی هوشمند سونی Xperia 1 III جدیدترین پرچم‌دار کمپانی سونی محسوب می‌شود که در پنل پشتی خود مجهز به یک دوربین اصلی ۱۲ مگا پیکسلی به همراه حسگر 1/1.7 اینچی و سیستم لرزش‌گیر اپتیکال تصویر است. دوربین دوم گوشی مجهز به حسگر ۱۲ مگا پیکسلی با اندازه سنسور 1/2.9 اینچ و لنز تله‌فوتو است. دوربین سوم اما از حسگر ۱۲ مگا پیکسلی به همراه لنز فوق عریض استفاده می‌کند.

گوشی سونی Xperia 1 III دارای ویژگی Real-Time Tracking است که این ویژگی از خط دوربین‌های آلفا گرفته شده است که از AI یعنی هوش مصنوعی برای ردیابی اشیا استفاده می‌کند. اما این هوش مصنوعی ممکن است گیج شود، پس امکان ایجاد اشتباه و خطا در آن وجود دارد. به عنوان مثال این سیستم ردیابی می‌تواند در تمایز بین دو بازیکن فوتبال با یک لباس یکسان مشکل داشته باشد و نمی‌تواند آن‌ها را از یکدیگر تشخیص دهد. اینجا است که حسگر 3D ToF یا همان حسگر سه‌بعدی مدت پرواز وارد عمل می‌شود. داده‌های عمق‌سنجی حاصل از این حسگر، گوشی  Xperia 1 III را قادر می‌سازند تا بازیکنان فوتبال با لباس یکسان را از هم متمایز کند.

کمپانی سونی دوربین‌های گوشی‌های جدیدش را به برخی بهینه‌سازی‌‌ها مجهز کرده تا عکاسان ورزشی نیز بتوانند از آن استفاده کنند. به همین دلیل است که دقت سیستم Real-Time Tracking در دوربین Xperia 1 III برای پایش سوژه‌هایی با سرعت بالا اهمیت زیادی دارد. سونی دوربین تله‌فوتوی گوشی جدیدش را به‌گونه‌ای طراحی کرده است که توانایی تغییر فاصله‌ی کانونی در آن وجود داشته باشد. عکاسان ورزشی نمی‌توانند به سوژه‌ها خیلی نزدیک شوند؛ به همین دلیل به بزرگ‌نمایی زیادی نیاز دارند و دوربین تله‌فوتو در این زمینه به آن‌ها کمک شایانی می‌کند.

منبع: gsmarena

زهرا خداکرمی

یک دیجیتال مارکتر فارغ التحصیل نرم افزار که عاشق هوش مصنوعی و حل مسئله و چالش های جدیده!

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا