نحوه تشخیص گوشی قاچاق از گوشی رجیستر شده (4 روش)
آموزش نحوه تشخیص گوشی قاچاق از گوشی رجیستر شده
یکی از سوالات متداول خریداران گوشی های هوشمند چگونگی تشخیص گوشی های قاچاق از گوشی های رجیستری شده است. در ادامه این مطلب ما به آموزش نحوه تشخیص گوشی قاچاق از گوشی رجیستر شده میپردازیم.
از زمانی که ستاد مبارزه با قاچاق کالا طرح رجیستری موبایل را اجرا کرده است از خرید و فروش گوشی های قاچاق در بازار کشور جلوگیری شده است.
با راه اندازی طرح رجیستری، دغدغه بزرگی تحت عنوان نحوه تشخیص گوشی قاچاق از گوشی رجیستر شده، ذهن کاربران و خریداران را درگیر کرده است، به طوریکه بسیاری از افرادی که قصد خرید گوشی های هوشمند را دارند سردرگم شده اند و نمیدانند که به دنبال پیاده سازی طرح رجیستری چگونه باید با اطمینان هزینه کرده و گوشی رجیستر شده بخرند تا سرشان کلاه نرود و بر حسب اتفاق گوشی خریداری نکنند که بعد از چند روز به عنوان یک گوشی قاچاق شناخته شده و غیرفعال شود! بنابراین بهتر است که هر کسی که قصد خرد گوشی هوشمند دارد حتما با نحوه تشخیص گوشی قاچاق از گوشی رجیستر شده آشنا باشد.
اما چطور باید گوشی های رجیستر شده را از گوشی های قاچاق تفکیک کرده و تشخیص دهیم که یک گوشی قاچاق است یا گوشی دیگر رجیستر شده؟ در ادامه این مطلب ما این موضوع را به تفضیل برا شما شرح می دهیم. با ما همراه باشید.
گوشی های موبایل به همراه تخفیف های ویژه مبیت را ببینید : قیمت گوشی
نحوه تشخیص گوشی قاچاق از گوشی رجیستر شده
زمانی که شما به عنوان مشتری قصد خرید یک گوشی جدید را دارید باید گوشی خریداری کنید که مشمول طرح رجیستری موبایل میشود. سوال اینجاست که در این شرایط چگونه باید تشخیص داد که گوشی ارائه شده از سوی فروشنده قاچاق است یا قانونی و رجیستر شده ؟
برای این منظور چهار روش مختلف وجود دارد که هر کدام را شرح می دهیم :
استعلام اصالت گوشی از طریق سایت سامانه همتا:
یکی از روش های ساده برای تشخیص گوشی قاچاق از گوشی رجیستر شده درزمان خرید گوشی موبایل جدید، مراجعه به سایت سامانه همتا و استعلام اصالت گوشی از طریق این سایت است. کافیست ابتدا با کلیک بر روی این قسمت وارد سایت سامانه همتا شوید. سپس گزینه ای تحت عنوان “استعلام اصالت” مشاهده می کنید که روی آن کلیک کنید. در این مرحله باید از روی جعبه گوشی کد IMEI گوشی که قصد خرید آن را دارید وارد کرده و بر روی گزینه “جستجو” کیک کنید. بعد از چند ثانیه اطلاعاتی گوشی که قصد خریدش را دارید ارائه میشود. بدین ترتیب به سادگی تشخیص گوشی قاچاق از گوشی رجیستر شده امکانپذیر خواهد شد.
استعلام اصالت گوشی از طرق پیامک:
پیگیری از طریق سامانه پیامکی، یکی دیگر از روش های که تشخیص گوشی قاچاق از گوشی رجیستر شده است. برای استفاده ازین روش کافیست سیم کارت خود را در گوشی جدیدی که قصد خرید آن را دارید قرار داده و پیامکی حاوی کد IMEI روی جعبه گوشی را به شماره 7777 بفرستید. چند لحظه صبر کنید تا پاسخ استعلام در قالب پیامک برایتان ارسال شود. اکنون کافیست اطلاعات ارسالی را با اطلاعات موجود از گوشی جدید که قصد خرید آن را دارید مقایسه کنید. اگر اطلاعات با هم تطابق داشتند، گوشی قاچاق نیست. بنابراین روش دوم از طریق سامانه پیامکی شماره 7777 است.
استعلام اصالت گوشی از طریق کد USSD :
روش دیگری که از آن برای تشخیص گوشی قاچاق از گوشی رجیستر شده می توانید استفاده کنید، استفاده از کد دستوری #7777* می باشد. برای این کار باید با استفاده از صفحه شماره گیر گوشی جدیدی که قصد خریدش را دارید ، این کد را شماره گیری کرده و در صفحه باز شده از بین گزینه ها عبارت “استعلام اصالت” را انتخاب کنید. در قسمت باز شده کد IMEI گوشی را وارد کرده و چند لحظه منتظر بمانید تا از سامانه همتا پیامکی برایتان ارسال شود. بنابراین این روش هم یکی دیگر از روش های تشخیص گوشی قاچاق از گوشی رجیستر شده است.
استعلام اصالت گوشی از طریق اپلیکیشن سامانه همتا:
علاوه بر سامانه پیامکی همتا، این سامانه یک اپلیکیشن موبایل اختصاصی دارد که برای هر دو سیستم عامل اندروید و iOSنسخه قابل دانلود دارد. استفاده از این اپلیکیشن کاربردی هم یکی دیگر از روش های تشخیص گوشی قاچاق از گوشی رجیستر شده است. برای این کار کافیست اپلیکیشن مورد نظر را روی گوشی خود نصب نمایید و بعد از اجرا آن، به بخش “استعلام اصالت” مراجعه کنید . در این قسمت باید کد IMEI گوشی جدیدی که قصد خرید آن را دارد وارد کرده تا اطلاعات کامل مربوط به رجیستری آن در دسترس شما قرار بگیرد . برای دانلود اپلیکیشن اختصاصی سامانه همتا میتوانید از لینک های زیر استفاده کنید.
دانلود اپلیکیشن سامانه همتا از گوگل پلی استور
دانلود اپلیکیشن سامانه همتا از کافه بازار
دانلود اپلیکیشن سامانه همتا از سیب اپ
اکنون شما با سه روش مختلف برای تشخیص گوشی قاچاق از گوشی رجیستر شده آشنا شدید. با استفاده از هر کدام از روش ها کاملا اطمینان می یابید که یک گوشی خریداری شده رجیستر شده است یا خیر.
بعد از اطمینان از قاچاق نبودن گوشی چه کنیم؟
حال که ازاصالت گوشی یا رجیستر بودن آن مطلع شدیم، باید چه اقدامی انجام دهیم؟ در این مرحله از فروشنده درخواست کنید که کد فعال سازی گوشی را در اختیار شما قرار دهد. دقت داشته باشید که اگر گوشی که قصد خریدش را دارید آکبند و نو باشد، داخل جعبه گوشی یک کارت اختصاصی به عنوان Activation Card یا کارت فعال سازی وجود دارد که با استفاده از کد فعال سازی که روی کارت نوشته شده است می توانید تلفن همراه جدید خود را فعال کنید. به این نکته توجه کنید که بدون در اختیار داشتن آن کد امکان فعال سازی گوشی نخواهد بود.
ذکر این نکته الزامی است که فعالسازی گوشی های موبایلی که رجیستر شده اند هیچ هزینهای ندارد و اگر فروشندهای بابت پروسه فعال سازی گوشی درخواست پرداخت هزینه اضافی کرد، حتما به او تذکر دهید و یا از خرید از آن فروشنده صرف نظر کنید. با توجه به این که فعال سازی گوشی های موبایل رجیستر شده پروسه ساده است حتی بعد از خرید موبایل خودتان میتوانید این کار را انجام دهید، اما توصیه ما این است که انجام این کار را به فروشنده بسپارید تا از صحت انجام پروسه مطمئن باشید و مشکلی پیش نیاید.
اگر گوشی که میخرید دست دوم باشد تکلیف چیست؟
سوالی که ممکن است مطرح شود این است که اگر شما تصمیم به خرید یک گوشی دست دوم داشتید در این شرایط وضعیت چگونه خواهد بود؟ چگونه می توان تشخیص داد گوشی قاچاق است یا رجیستر شده ؟ راه حل این مشکل هم بسیار ساده است. دو حالت وجود دارد:
- اگر گوشی دست دومی که مد نظر شما برای خرید است در زمانی که برای اولین بار خریداری شده است مشمول طرح رجیستری موبایل نبوده، شما نیاز به انجام هیچ کار اضافه ای نخواهید داشت و به راحتی و با خاطر آسوده میتوانید گوشی را خریداری کرده و سیم کارت خود را داخل آن قرار داده و شروع به استفاده از آن بدون هیچ محدودیتی کنید.
- حالت دوم وقتی است که گوشی دست دوم مورد نظر شما، در زمانی که برای اولین بار خریده شده مشمول طرح رجیستری موبایل بوده و خریدار اول گوشی را در سامانه همتا فعال کرده باشد و بنابراین در سامانه مالکیت به نام خریدار اول ثبت است. در این وضعیت مالکیت گوشی باید از صاحب فعلی به شما منتقل شود. اصطلاحا به این روند “انتقال مالکیت گوشی” گفته میشود. برخلاف تصور انجام این کار خیلی ساده است و روش ها مختلفی برای انتقال مالکیت وجود دارد.
جمعبندی
همانگونه که مشاهده کردید ما در این مقاله انواع روش های تشخیص گوشی قاچاق از گوشی رجیستر شده را به شما آموزش دادیم. به این نکته توجه کنید که از هر یک از روش های نام برده شده بدون هیچ محدودیتی می توانید استفاده کرده و نتیجه نهایی هر سه روش یکسان است.