حفره ریز بالای گوشی موبایل چیست؟
حفره کوچک بالای گوشیها چیست؟
وقتی که به طراحی گوشیها نگاه میکنیم، متوجه میشویم که دور تا دور آن چندین حفره وجود دارد که یکی از آنها برای سوکت شارژر میباشد و دیگری برای اتصال جک 3.5 میلی متری و اتصال میکروفون ولی گاهی پیش میاید کارکرد بعضی از حفرههای روی گوشی چیست و برای چه منظور به گوشی اضافه شدهاند مثلا حفره بالای گوشی به چه هدفی آنجا قرار گرفته است. در این مقاله به بررسی دلیل اضافه کردن این حفره در بالای گوشی میرویم و یک بار برای همیشه این کنجکاوی را رفع و رجوع میکنیم، با ما همراه باشید:
گوشی های موبایل به همراه تخفیف های ویژه مبیت را ببینید : قیمت گوشی
حفره یا سوراخی که در بالای گوشی قرار داده شده است چیست و به چه منظور اضافه شده است؟
باید به این نکته دقت کنید که هیچ حفره ای بدون دلیل بر روی گوشی شما قرار داده نشده است. سوراخ بالایی گوشی به احتمال خیلی زیاد میکروفون ثانویه یا دوم گوشی شماست. میکروفون ثانویه وظیفه کاهش نویز را بر عهده دارد. میکرون اولیه در پایین گوشی قرار میگیرد و صدای شما از طریق آن دریافت میشود. به وسیله میکروفون ثانویه که معمولا بالای گوشی قرار داده میشود برای بهبود کیفیت تماس در نظر گرفته میشود. در بیشتر مواقع سوراخ و یا حفره بالای گوشی همان میکروفون ثانویه میباشد.
حفره بالای گوشی باید تمیز نگه داشته شود:
اگر زمان زیادی از خرید گوشی هوشمند شما میگذرد به احتمال زیاد حفره کوچک بالای گوشی هوشمند خود را تمیز نکردهاید. سوراخ کوچک بالای گوشی شما نیاز به تمیز کردن دارد چرا که وجود گرد و غبار در مدت زمان زیاد باعث ایجاد تداخل و درست کار نکردن این میکروفون میشود. برای تمیز کردن حفره بالای گوشی هوشمند میتوانید از سنجاق یا سوزن ته گرد استفاده کنید ولی باید خیلی دقت کنید تا به آن آسیب وارد نکنید و همچنین برای تمیز کردن میکروفون ثانویه میتوان از اسپریهای مخصوص لوازم الکتریکی استفاده کرد ولی بهتر است این کار را به یک متخصص بسپارید تا به بهترین حالت حفره بالای گوشی را پاکسازی کند و صدای ضبط شده و دریافتی توسط گوشی کیفیت بالای خودش را حفظ کند.
حفره بالای گوشی چه کاربردهایی دارد:
اولین کاربرد میکروفون ثانویه که در حفره بالای گوشی تعبیه شده است ضبط و ذخیره صدا در هنگام گرفتن ویدیو یا فیلمبرداری است و دومین وظیفهای که برای میکروفون ثانویه توسط شرکتهای سازنده در نظر گرفته شده است تشخیص و خذف نویزهایی است که با صدا وارد میکروفون میشود. گوشیهای هوشمند برای حذف نویز از قابلیت Noise Canceling استفاده میکنند، به این روش که در ابتدا گوشی صدای محیط اطراف را نمونه برداری میکند و با استفاده از روشهای مدولاسیون یک موج با همان اندازه و دامنه معکوس تولید میکند و هنگام ذخیره نهایی با صدای اصلی جمع بسته میشود، بنابرین مطابق جمع موجها طول موجهای هم فرکانس هم اندازه با جهتهای مخالف همدیگر را حذف کرده و در نتیجه فقط صدای مورد نظر ما به صورت واضح و با کیفیت در گوشی موبایل ذخیره میشود.
برای اولین بار کجا از میکروفون ثانویه در حفره بالای گوشیها استفاده شد:
برای نخستین بار کمپانی ایفون در ساخت گوشیهای آیفون 4 یک سوراخ ریز در بالای گوشی خود قرار داد که با یک سیستم پیچیده برای حذف نویز و بهبود کیفیت مکالمات و ضبط صدا بهره میبرد. این فناوری زمانی که صدای شما به طور کامل به میکروفون اولیه برسد بهتر کار میکند چرا که فناوری حذف نویز با در نظر گرفتن صدای دریافتی در میکروفون اولیه به عنوان صدای مرجع که جمع نویز و صدای اصلی است شروع به کار میکند ولی اگر هر چقدر بین صدای شما و میکروفون اولیه که در زیر گوشی تعبیه شده است فاصله ایجاد شود نویز گیر دیگر با کیفیت اصلی خود عمل نمیکند چرا که تداخل امواج در دو میکروفون اولیه و ثانویه باعث افت عملکرد این فناوری میشود.
چرا میکروفون ثانویه باید در بالای گوشی کار گذاشته شود؟
از آن جایی که برای افزایش بهره وری و دریافت دقیق صدا میکروفون اولیه در پایین گوشی در نظر گرفته شده است بنابرین میرو.فون ثانویه که وظیفه تشخیص نویز محیط را برعهده دارد باید در بیشترین فاصله با منبع اصلی صدا قرار داشته باشد، میکروفون دوم باید نسبت به صدای ما ایزوله باشد تا بتواند با بهترین حالت ممکن نویز را تشخیص داده و حذف کند.
محل میکروفون ثانویه گوشی موبایل نوت ۱۰
هنگامیکه کمپانی سامسونگ در سال 2019 برای گوشیهای نوت 10 این حفره را بری اولین بار در گوشیهای خود استفاده کرد، تعداد زیادی از طرفداران این برند گمان میکردند که این سوراخ شاید یک گیرنده از راه دور(IR) باشد ولی با بررسیهایی که انجام دادند دریافتند که این قابلیت نمیتواند یک گیرنده از راه دور باشد.
پس از مدتی سامسونگ بلاخره در بیانیه رسمیاعلام کرد که این دو حفرهای که در کنار جایگاه سیمکارت تعبیه شده است چه کاربردهایی دارند. حفره اول همانطور که تا الان متوجه شدهاید برای میکروفون ثانویه طراحی شده تا با حذف نویز به عملکرد بهتر میکرون اولیه کمک کند و حفره دوم در واقع اسپیکر ثانویه میباشد، از آنجایی که اسپیکر اولیه دارای سوراخهای کوچکی است توان تولید صدای خیلی با کیفیتی را ندارد بنابرین برای افزایش کیفیت صدای استریوی تولید شده اسپیکر ثاونیه را نیز به گوشی موبایل اضافه کرده است.
چگونه میکروفون گوشی را تست کنیم؟
ممکن است برای شما این سوال پیش بیاید که چطور و چگونه میشود میکروفون گوشی را تست کرد؟ اگر تازگیهای حس میکنید که میکروفون دوم گوشی موبایل شما به درستی کار نمیکند و یا تاثیری در افزایش کیفیت صدای ندارد میتوانید به روشهایی که در ادامه بیان کردیم برای تست آنها استفاده کنید و یا اینکه به یک متخصص موبایل نشان دهید.
روش تست میکروفون با به کارگیری دستگاه:
اگر میکروفون موجود در موبایل هوشمند شما یک میکروفون ساده یاشد میتوان با دستگاههای اسیلوسکوپ و اهم سنج برای تست سالمیاستفاده کرد. برای تست میکروفون توسط اسیلوسکوپ باید فیش GND آن به بدنه موبایل متصل شود و پایه اصلی آن به ورودی دستگاه وصل گردد و موج را از طریق صفحه نمایش اسیلوسکوپ مشاهده کرد. در این حالت باید دقت داشته باشید که با ایجاد هر گونه صدایی باید موج نشان داده شده تغییر کند که نشان دهند سالم بودن میکروفون میباشد.
برای بررسی سالم بودن میکروفون با استفاده از اهم متر دیجیتال، اهم متر را نیز به همین سبک به گوشی موبایل متصل میکنیم و با فوت کردن بر روی میکروفون مقدار مقاومت کاهش پیدا کرد نشانه سالم بودن میکروفون میباشد.
بررسی میکروفون با نرمافزار:
برای تست میکروفون میتوان از روشهای آنلاین استفاده کرد تا بتوان به سلامت میکروفون گوشی موبایل پی برد.استفاده کردن از تست آنلاین بسیار ساده و کاربردی است و شما میتوانید خیلی راحت با استفاده از متصل شدن به اینترنت و باز کردن مرورگر این تست را انجام دهید. برای تست آنلاین اگر شما با صدای بلند صحبت کنید و میکروفون کاملا سالم باشد امواج صورتی رنگی ظاهر میشود و بعد از زمان کوتاهی کم رنگ میشوند و در غیر این صورت و خراب بودن میکروفون علامت خطایی به شما نشان داده میشود که برای رفع و حل مشکل باید به یک متخصص تعمیرات مراجع کنید.
سخن پایانی:
در این مقاله به بررسی سوراخ بالای گوشی پرداختیم و فهمیدیم که این سوراخ برای میکروفون ثانویه تعبیه شده است که برای کاهش نویز و افزایش کیفیت صدای دریافتی استفاده میشود. در ادامه به این نکته اشاره کردیم که دلیل بالا بودن این حفره داشتن بیشترین فاصله با میکروفون اولیه است تا بتواند به بهترین حالت نویز را از صدای اصلی تشخیص داده و حذف نماید. همانطور که در مقاله گفته شد اگر زمان زیادی از خرید موبایل میگذارد ممکن است این حفره مسدود و یا دچار گردگرفتگی باشد و نتواند عملکرد صحیح و درستی که برای آن برنامه ریزی شده است را اجرا کند بنابرین بهتر است هر چه زودتر برای تمیز کردن آن اقدام فرمایید.