آموزشترفندها

نشانه های خرابی باتری تلفن همراه چیست؟ (تشخیص خرابی باتری گوشی)

شما می‌توانید مقالات زیادی را در بستر اینترنت پیدا کنید که درباره باتری تلفن همراه در آن‌ها صحبت شده است. اکثریت قریب به اتفاق این مقالات درباره شارژ باتری و مدت زمان میان شارژ کردن آن است و کمتر محتوایی را درباره تشخیص خرابی باتری گوشی خواهید دید. هر چند دانستن این اطلاعات نیز به شما در استفاده بهتر از گوشی تلفن همراهتان کمک خواهد کرد؛ اما مشکل رایج دیگری نیز وجود دارد که ممکن است برای هر کاربری پیش بیاید. به ویژه اگر تلفن همراه شما سال‌های زیادی به شما خدمت‌رسانی کرده باشد. باتری تلفن همراه نیز مانند هر وسیله دیگری طول عمری دارد. باتری‌های تلفن همراه وسایل پیچیده‌ای هستند. چرا که تشخیص زمان تعویض آن‌ها کار دشواری است. باتری‌ها در واقع نیروگاه‌های شیمیایی هستند. همه آن‌ها روزی به نقطه‌ای خواهند رسید که دیگر قادر به تولید توان از طریق واکنش‌های شیمیایی خود نیستند. در این حالت باتری‌ها به محفظه‌ای حاوی مواد نیمه سمی و گرانی تبدیل می‌شوند که دیگر قادر به انجام هیچ کاری نیستند. اگر این اتفاق برای باتری گوشی شما بیفتد و بخواهید هنوز هم به استفاده از گوشی تلفن همراهتان ادامه بدهید، باید یک باتری جدید بخرید. در این مقاله از مجله مبیت می‌خواهیم قبل از این که به سراغ خرید انواع پاوربانک بروید، نشانه های خرابی باتری تلفن همراه را مورد بررسی قرار دهیم.

تعویض باتری گوشی‌های هوشمند امروزی

تشخیص خرابی باتری گوشی
تشخیص خرابی باتری گوشی

در گذشته‌ای نه چندان دور شما می‌توانستید به سادگی باتری تلفن همراه خود را عوض کنید. زیرا در گوشی‌های قدیمی‌تر باتری‌ها به صورت عضو جداگانه‌ای ظاهر می‌شدند که اصطلاحا به آن‌ها removable گفته می‌شد. اما در دنیای امروز دیگر باتری گوشی هوشمند مانند باتری اتومبیل نیست که هر زمان خواستید به راحتی باتری قدیمی را بردارید و باتری جدید را جایگزین کنید. در دنیای امروز تلفن‌ها بسیار نازک‌تر از گذشته هستند. در نتیجه باتری‌ها تنها کیسه‌های کوچکی هستند که درون گوشی قرار گرفته‌اند.

این باتری‌ها طوری طراحی شده‌اند که تنها تعداد مشخصی از چرخه‌های شارژ مجدد را تحمل می‌کنند. منظور از چرخه شارژ، رسیدن باتری از حداقل شارژ ممکن به حداکثر شارژ است. اما این به معنای این نیست که چرخه از صفر تا صد معنا می‌شود. به عبارت بهتر طراحی باتری‌های گوشی همراه به گونه‌ای است که می‌توانند از 80% این ظرفیت ظاهری استفاده کنند. در نتیجه گوشی تلفن همراه هیچ‌گاه به شارژ صفر نخواهد رسید. این امر به سادگی توسط مدارهای داخلی تلفن همراه امکان‌پذیر است. اما گزارش این مقیاس برای درک ساده‌تر و رعایت اصل کاربرپسند بودن، به صورت صفر تا صد ارائه می‌شود.

تعداد چرخه‌هایی که یک باتری می‌تواند تحمل کند، عدد دقیقی ندارد و به صورت تقریبی گزارش شده است. این تعداد تقریبی درواقع میانگینی از طول عمر باتری‌های مختلف است. البته روش‌هایی وجود دارند که ادعا می‌کنند می‌توانند عمر مفید باتری گوشی شما را افزایش دهند. هر چند که ممکن است این روش‌ها تا حدی موفق عمل کنند، اما باید بدانید که شما هیچ‌گاه نمی‌توانید بیشتر از ظرفیت باتری از آن کار بکشید. بنابراین شاید این روش‌ها حتی ارزش امتحان کردن هم نداشته باشند. اما اگر می‌خواهید دو یا سه ماه دیگر نیز به عمر باتری گوشی‌تان بیفزایید، نهایتا تصمیم‌گیری بر عهده شما است. البته می‌توانید یکی از بهترین پاور بانک های موجود در بازار را هم امتحان کنید.

تشخیص خرابی باتری گوشی

تشخیص خرابی باتری گوشی
تشخیص خرابی باتری گوشی

در شرایط استفاده عادی امکان ندارد که باتری به طور ناگهانی از کار بیفتد. همیشه علائم هشداردهنده‌ای وجود دارند که زمان مرگ باتری شما را هشدار می‌دهند. زمان و انرژی زیادی صرف شده تا یک باتری ایمن و بادوام طراحی شود. به همین دلیل به ندرت پیش می‌آید که باتری در استفاده‌های کوتاه‌مدت خراب شود.

ممکن است به دلیل این که شارژ باتری گوشی همراهتان خیلی زودتر از معمول تخلیه می‌شود، احساس کنید که دوران افول باتری گوشی شما فرا رسیده است. به عنوان مثال پس از طی یک نیمروز کاری، شارژ گوشی شما مطابق معمول به 60% می‌رسیده؛ اما امروز این مقدار به 30% می‌رسد. باید بدانید که این موضوع همیشه نشانه خوبی برای تشخیص خرابی باتری نیست. زیرا بدافزارهایی هستند که می‌توانند باعث تخلیه سریع باتری گوشی شوند. بنابراین باید برای اطمینان از خرابی باتری به دنبال نشانه‌های دیگر باشید.

تشخیص خرابی باتری گوشی
تشخیص خرابی باتری گوشی

یک نشانه بهتر برای اطمینان از نشانه های خرابی باتری تلفن این است که باتری به طور کامل شارژ نمی‌شود. حتی اگر مدت زیادی گوشی خود را به شارژ بزنید، باز هم پیغام پر شدن باتری بر روی آن نمایش داده نمی‌شود. علت این امر این است که باتری گوشی شما نمی‌تواند انرژی الکتریکی کافی را در خود ذخیره کند. در نتیجه دستگاه‌های الکترونیکی موجود در تلفن شما نمی‌توانند اطلاعات شارژ باتری را به درستی ثبت کرده و پیغام پر شدن باتری را نمایش دهند. در این حالت ممکن است مواد داخلی باتری به حدی تخریب شده باشند که قادر به انجام درست وظیفه خود نیستند.

یکی دیگر از نشانه های خرابی باتری تلفن همراه این است که باتری شما پس از شارژ شدن، بلافاصله درصدی از شارژ خود را از دست می‌دهد. به عنوان مثال زمانی که آن را از شارژ خارج می‌کنید، باتری در حالت 100% است؛ اما در مدت‌زمان خیلی کوتاهی شارژ باتری به 90 یا 80% کاهش پیدا می‌کند. البته برای بعضی از مدل‌های گوشی تلفن همراه از دست رفتن چند درصد از شارژ طبیعی است. اما کاهش ده یا بیست درصدی شارژ چندان طبیعی به نظر نمی‌رسد.

اگر تلفن همراه شما برجسته یا متورم شده، باید بلافاصله استفاده از آن را متوقف کنید. وجود برآمدگی در ناحیه میانی پنل پشتی یکی از نشانه های خرابی باتری تلفن همراه است. به ویژه اگر اندازه این برآمدگی با اتصال به شارژ یا خاموش شدن تلفن همراه تغییر می‌کند. در این حالت‌ها باید فورا تلفن همراه خود را برای بررسی نزد متخصص ببرید.

داستان منفجر شدن تلفن‌های همراه به ویژه Note 7 هنوز در ذهن برخی از کاربران باقی مانده است. هرچند که سازندگان پس از این اتفاق تمرکز بیشتری را بر روی تامین امنیت باتری قرار داده‌اند، اما شما نیز به عنوان کاربر نباید هیچ نشانه‌ای را مبنی بر گرما یا تورم بیش از حد نادیده بگیرید.

بهترین پاوربانک‌های خورشیدی را اینجا بشناسید.

در زمان خرابی باتری باید چه کاری انجام داد؟

تشخیص خرابی باتری گوشی
تشخیص خرابی باتری گوشی

علائمی که گفته شد معمولا تا 18 ماه پس از خرید تلفن همراه در آن دیده نمی‌شود. ممکن است که شما نتوانید تعداد چرخه‌های مجاز باتری خود را پیدا کنید. اما تمامی باتری‌ها به طوری ساخته می‌شوند که حداقل تا دو سال به خوبی کار کنند. اما اگر باتری گوشی شما خراب شد و شما نمی‌توانستید یا نمی‌خواستید به این دلیل گوشی همراه خودتان را تعویض کنید، باید چه کاری انجام دهید؟

همان‌طور که گفته شد مدل‌های جدید گوشی تلفن همراه دیگر مانند مدل‌های قدیمی، باتری‌های ساده و در دسترس ندارند. بنابراین اولین کاری که پس از اطلاع از خرابی باتری باید انجام دهید، مراجعه به متخصص است. تعویض باتری برای کسی که در این حوزه تخصص دارد، کار سخت و زمان‌بری نیست. بنابراین اگر در این حوزه تخصصی ندارید، به شما پیشنهاد می‌کنیم که حتی به سراغ امتحان کردن آن نیز نروید. زیرا باز کردن دو نیمه گوشی از هم، کاری تخصصی است که به ابزارهای خاص نیاز دارد. ممکن است در طراحی بدنه از پیچ‌های پنهان یا گیره‌های پلاستیکی استفاده شده باشد تا دو نیمه هرگز از هم جدا نشوند. حتی بعضی از سازندگان به این منظور از چسب استفاده می‌کنند. بنابراین تلاش برای باز کردن دو نیمه از هم حتی ممکن است منجر به شکستن صفحه تلفن همراه شود.

نشانه های خرابی باتری تلفن همراه
نشانه های خرابی باتری تلفن همراه

اگر نشانه های خرابی باتری تلفن همراه را دیدید و گوشی شما هنوز در محدوده گارانتی قرار داشت، باید با فروشنده آن تماس بگیرید؛ اما اگر مهلت گارانتی تمام شده، باید به یک تعمیرگاه مجاز یا شخص متخصص قابل‌اعتماد مراجعه کنید. البته اگر برای این کار گزینه‌ای مد نظر ندارید، می‌توانید بر روی کسانی که به طور رسمی مشغول انجام تعمیرات گوشی موبایل هستند، حساب باز کنید. لیست تعمیرگاه‌های مجاز گوشی تلفن همراه در گوگل قابل دسترسی است. تعویض باتری تلفن همراه یک کار کاملا تخصصی و ظریف است. بنابراین از عهده هر کسی برنمی‌آید. شما باید پس از مشاهده نشانه های خرابی باتری تلفن همراه تعویض باتری را به کسی بسپارید که مورد اعتماد است و در این کار تخصص دارد. استفاده از تعمیرگاه‌های سیار یا افراد غیرمتخصص می‌تواند شما را وادار به خرید یک گوشی تازه کند. به علاوه استفاده از یک باتری بی‌کیفیت نیز می‌تواند در مدت کوتاهی شما را روانه تعمیرگاه کند.

نکته مهم در تعویض باتری گوشی علاوه بر استفاده از باتری باکیفیت، قرارگیری درست اجزای تلفن همراه در کنار یکدیگر است. برای اینکه خللی در کار گوشی هوشمند شما پیش نیاید، باید قطعات به همان صورتی که از هم جدا شده‌اند، به هم پیوند شوند. نکته آخر اینکه حتی اگر تعویض باتری گوشی خود را به یک شخص متخصص سپرده‌اید، پس از تحویل گوشی از سالم بودن سایر قطعات آن مانند نمایشگر یا حسگر اثر انگشت مطمئن شوید.

 

برای مشاهده اخبار بیشتر پبج اینستاگرام مبیت را دنبال کنید.

زهرا خداکرمی

یک دیجیتال مارکتر فارغ التحصیل نرم افزار که عاشق هوش مصنوعی و حل مسئله و چالش های جدیده!

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا