موبایلموبایلنقد و بررسی

بررسی گوشی سامسونگ گلکسی A23، بهترین نمایشگر در رنج قیمتی خود!

تست و بررسی گوشی سامسونگ گلکسی A23 4G

در طی سال‌های اخیر، سامسونگ در حال تقویت لاین‌آ‌پ گوشی‌های میانرده خود بوده است. گوشی سامسونگ گلکسی A23 4G که در این مطلب قصد تست و بررسی آن را داریم هم به عنوان یکی از پیشنهادهای قابل توجه این شرکت در رده گوشی‌های پایین رده تا میانرده مطرح است. همانطور که در طول تست و بررسی گوشی گلکسی A23 4G هم اشاره خواهیم کرد، به نظر می‌رسد که در این گوشی هم توجه و تمرکز اصلی سامسونگ روی اجزا، مشخصات و عملکرد دوربین بوده است که تا به حال در تعداد زیادی از گوشی‌های اقتصادی دیگر این شرکت هم همینطور بوده است. در واقع، دوربین را می‌توان یکی از بهترین ویژگی‌های گوشی‌های میانرده و اقتصادی این شرکت دانست که در Galaxy A23 هم همینطور بوده است.

اما مشخصات و عملکرد دوربین‌های این گوشی، به‌خصوص دوربین فوق عریض و ماکرو، می‌توانست بهتر از این هم باشد. مخصوصا با توجه به اینکه خود سامسونگ هم تا به حال گوشی‌های میانرده زیادی با دوربین‌های اصلی پیشرفته‌تر و فوق عریض بهتر هم تولید و عرضه کرده است. اما دوربین را همچنان می‌توان یکی از اصلی‌ترین دلایل خرید گوشی سامسونگ A23 دانست. علیرغم اینکه Galaxy A23 یک گوشی میانرده‌ی اقتصادی به شمار می‌رود که جایگاه چندان بالایی هم ندارد، دارای یک دوربین اصلی ۵۰ مگاپیکسلی است. اما این یک دوربین ۵۰ مگاپیکسلی معمولی نیست. زیرا از لرزشگیر اپتیکال هم برخوردار است که واقعا از یک گوشی میانرده در این سطح مثل A23 انتظار نمی‌رود.

علاقه‌مندان به برند سامسونگ :”مقایسه گوشی سامسونگ A34 و A54” را بخوانید

البته، فقط دوربین اصلی این گوشی کمی هیجان انگیز است. سایر دوربین‌های به کار رفته در آن، چندان شاخص و قابل توجه نیستند. یکی دیگر از دلایل خرید گوشی سامسونگ A23 نمایشگر ۶.۶ اینچی آن است که البته، فاقد پنل OLED می‌باشد. اگرچه که به ندرت در این رنج قیمت می‌توان گوشی‌های دیگری پیدا کرد که دارای پنل OLED باشند، اما برخورداری گوشی‌های سامسونگ از چنین نمایشگرهایی، همیشه جزو شاخصه‌های اصلی آن‌ها بوده است و فرقی هم ندارد که میانرده باشند یا پرچمدار. چیزی که طبق بررسی گوشی سامسونگ گلکسی A23 در آن یافت نمی‌شود. به هر حال، این کاملا رایج است که گوشی‌های میانرده‌ای که دارای یک ویژگی شاخص (در اینجا، دوربین) هستند، باید در سایر مشخصات خود خویشتنداری کنند.

بررسی طراحی گوشی سامسونگ A23

چیپست Snapdragon ۶۸۰ که در Galaxy A23 به کار برده شده، یک چیپست جدید در زمان عرضه این گوشی به شمار می‌رفته است. این چیپست از یک پردازنده مرکزی (CPU) کاملا توانمند نسبت به رنج قیمت این گوشی برخوردار است. همچنین، این چیپست نسبت به چیپست‌های Snapdragon 6xx قدیمی‌تر، یک نسخه‌ی ارتقاء یافته‌ی قابل توجه نیز به شمار می‌رود. البته، پیشرفت قابل توجه این چیپست نسبت به مدل‌های قبلی این سری، نباید باعث شود که نقطه ضعف‌های آن نادیده گرفته شوند. در این خصوص، می‌توانیم به عدم توانایی فیلم برداری با کیفیت 4K و یا پشتیبانی از 5G اشاره کنیم. البته، یک نسخه 5G هم از گوشی سامسونگ گلکسی A23 وجود دارد که در ادامه‌ی بررسی این گوشی مقایسه کوتاهی بین این دو خواهیم داشت.

با این اوصاف، چیپست و قدرت سخت افزاری را هنوز هم می‌توان یکی از دلایل اصلی خرید گوشی سامسونگ گلکسی A23 دانست. این چیپست دارای تعداد هسته‌های کافی است که سرعت پردازش آن‌ها هم نسبت به دیگر گوشی‌های این رده، به طور قابل توجهی بالاست. به عبارت دیگر، Galaxy A23 قادر است عملکرد سخت افزاری بسیار خوبی کاملا در سطح سایر رقبای خود که در این رنج قیمت وجود دارند، ارائه کند. گوشی سامسونگ گلکسی A23 که در حال بررسی آن هستیم، تمام سعی خودش را به کار برده تا از هر جنبه‌ای یک گزینه‌ی مطلوب و شایسته به نظر برسد که تجربه‌ی ما از کار کردن با آن نشان می‌دهد تا حد زیادی هم در تحقق این امر موفق عمل کرده است.

Galaxy A23 4G با ارائه مشخصاتی نظیر یک باتری ۵ هزار میلی آمپری که امروزه کف انتظار از یک گوشی میانرده‌ی اقتصادی محسوب می‌شود، سرعت شارژ نسبتا خوب ۲۵ وات (که در کمال تعجب در جعبه‌ی آن قرار ندارد)، لایه حفاظتی گوریلا گلس ۵ روی شیشه‌ی نمایشگر و درگاه کارت حافظه micro SD می‌تواند انتظارات را تا حد زیادی برآورده کند. این گوشی به صورت پیشفرض از ترکیب نرم افزاری اندروید ۱۲ با One UI ۴.۱ استفاده می‌کند که آخرین و جدیدترین ترکیب نرم افزاری موجود در زمان عرضه آن بوده است.

مشخصات گوشی سامسونگ گلکسی A23

تاریخ عرضهمارس ۲۰۲۲
ابعاد بدنه۱۶۵.۴ × ۷۶.۹ × ۸.۴ میلی متر
وزن بدنه۱۹۵ گرم
جنس بدنهپنل جلوی شیشه‌ای (با محافظ گوریلا گلس ۵) به همراه پنل پشتی و فریم میانی پلاستیکی
صفحه نمایش۶.۶ اینچ با رزولوشن ۱۰۸۰ × ۲۴۰۸ پیکل و چگالی ۴۰۰ پیکسل در هر اینچ، مجهز به پنل IPS LCD و رفرش ریت ۹۰ هرتز و نسبت تصویر ۲۰:۹ که جهت مراقبت، روی آن یک لایه حفاظتی گوریلا گلس ۵ کشیده شده و به طور کلی ۸۲.۵ درصد از کل پنل جلویی را به خودش اختصاص داده است
نرم افزاراندروید ۱۲ قابل آپدیت به اندروید ۱۳ و رابط کاربری One UI 5
چیپستQualcomm SM6225 Snapdragon 680 4G شش نانومتری
پردازنده مرکزی (CPU)هشت هسته‌ای متشکل از چهار Kryo 265 Gold با فرکانس ۲.۴ گیگاهرتز و چهار Kryo 265 Silver با فرکانس ۱.۹ گیگاهرتز
پردازنده گرافیکی (GPU)Adreno 610
حافظه رم۴ و ۶ و ۸ گیگابایت
حافظه داخلی۶۴ و ۱۲۸ گیگابایت
توانایی پشتیبانی از کارت حافظه جانبی برای ارتقاء فضای ذخیره سازیدارد
دوربین اصلیدارای سنسور ۵۰ مگاپیکسلی با لنز واید دارای دیافراگم f/1.8 و توانایی پشتیبانی از لرزشگیر اپتیکال (OIS)
دوربین فوق عریضدارای سنسور ۵ مگاپیکسلی با دیافراگم f/2.2 و توانایی پوشش زاویه ۱۲۳ درجه
دوربین ماکرودارای سنسور ۲ مگاپیکسلی با دیافراگم f/2.4 و بدون فوکوس خودکار
سنسور تشخیص عمقدارای سنسور ۲ مگاپیکسلی با دیافراگم f/2.4
کیفیت فیلم برداری دوربین اصلی۱۰۸۰ با ۳۰ فریم بر ثانیه
دوربین سلفیدارای سنسور ۸ مگاپیکسلی با لنز واید و دیافراگم f/2.2
کیفیت فیلم برداری دوربین سلفی۱۰۸۰ با ۳۰ فریم بر ثانیه
جک ۳.۵ میلی متری برای اتصال هدفون سیمیدارد
باتری و شارژردارای ظرفیت ۵ هزار میلی آمپری با پشتیبانی از شارژ ۲۵ وات

مقایسه نسخه 4G و 5G گوشی سامسونگ گلکسی A23

همانطور که در مقدمه‌ی بررسی گوشی سامسونگ گلکسی A23 نیز اشاره کوتاهی داشتیم، این گوشی در دو نسخه‌ی 4G و 5G تولید شده. به همین دلیل، یکی از اولین سوالات و ابهاماتی که زمان خرید گوشی سامسونگ گلکسی A23 پیش می‌آید، این است که این دو نسخه چه تفاوتی با یکدیگر دارند و کدام بهتر است؟ به همین دلیل، در این بخش قصد داریم مقایسه کوتاهی بین نسخه 4G و 5G گوشی Galaxy A23 داشته باشیم تا با تفاوت‌های این دو مدل بیشتر آشنا شوید. نسخه‌های 4G و 5G گوشی Galaxy A23 فقط در چیپست خود با یکدیگر تفاوت دارند. جایی که در نسخه 4G شاهد چیپست Snapdragon ۶۸۰ هستیم که پیش از این هم اشاره کوتاهی به آن داشتیم.

نسخه 5G این گوشی هم از یکی دیگر از ساخته‌های Qualcomm بهره می‌برد که Snapdragon ۶۹۵ نام دارد تا قادر به پشتیبانی از 5G باشد. هر دو چیپست Snapdragon ۶۸۰ و ۶۹۵ دارای لیتوگرافی ۶ نانومتری هستند. اما در نوع هسته، فرکانس و چیدمان هسته‌های خود با یکدیگر تفاوت دارند. مدل ۶۸۰ دارای چهار چیپست Kryo ۲۶۵ Gold با فرکانس ۲.۴ گیگاهرتز و چهار Kryo ۲۶۵ Silver با فرکانس ۱.۹ گیگاهرتز است. اما مدل ۶۹۵ از دو هسته‌ی Kryo ۶۶۰ Gold با فرکانس ۲.۲ گیگاهرتز به همراه شش Kryo ۶۶۰ Silver با فرکانس ۱.۷ گیگاهرتز استفاده می‌کند.

تفاوت نسخه‌های 4G و 5G گوشی Galaxy A23 در نوع چیپست، باعث تفاوت آن‌ها در پردازنده گرافیکی (GPU) هم شده است. جایی که مدل ۶۸۰ از Adreno ۶۱۰ استفاده می‌کند. اما مدل ۶۹۵ دارای Adreno ۶۱۹ است. به غیر از چیپست، نسخه‌های 4G و 5G گوشی Galaxy A23 هیچ تفاوت دیگری با یکدیگر ندارند. یعنی هم طراحی، هم نمایشگر (با همه‌ی مشخصات)، هم ترکیب نرم افزاری، هم تعداد و عملکرد دوربین‌ها و هم مشخصات و شارژدهی باتری و سرعت شارژر و حتی رنگبندی این دو نسخه کاملا با یکدیگر یکسان است. سامسونگ فقط از پردازنده متفاوتی در نسخه 5G استفاده کرده تا در کنار مشخصات یکسان، کاربران امکان استفاده از این فناوری را نیز به دست بیاورند.

طراحی

بررسی ساختار و طراحی گوشی سامسونگ A23

Galaxy A23 دارای یک زبان طراحی کاملا آشناست. در واقع، زبان طراحی به کار رفته در این گوشی، باعث شده تا به جای برادر ارزان قیمت‌تر خود یعنی Galaxy A13، بیشتر شبیه به Galaxy A33 و A53 به نظر برسد. این یعنی ماژول دوربین‌های به کار رفته در گوشی سامسونگ گلکسی A23 که در حال بررسی آن هستیم، کمی بیرون زدگی دارد. اما به طور یکپارچه با بدنه ادغام شده و یک بخش جدا از آن نیست. ماژول‌های دوربین این گوشی هنوز هم جزوی از پنل پشتی بدنه آن هستند و لبه‌های آن هم به شکلی کاملا نرم و با لطافت، بیرون زده است. مورد بعدی که قبل از خرید گوشی سامسونگ گلکسی A23 درمورد طراحی آن باید بدانید، این است که این گوشی برخلاف A13 دارای یک بدنه کاملا یکپارچه نیست.

پنل پشتی بدنه آن که از جنس پلاستیک هم هست، از فریم میانی که اطراف بدنه این گوشی قرار دارد، جداست. علیرغم پنل و فریم میانی بدنه این گوشی که به شکل خمیده طراحی شده‌اند، این دو دارای یک لبه‌ی کاملا قابل توجه هستند که شاید چندان خوشایند نباشد. وجود این لبه، نشان دهنده‌ی کیفیت نه چندان بالای مونتاژ این گوشی است که البته، در گوشی‌های میانرده و اقتصادی چندان دور از انتظار نیست. همچنین، برآمدگی خیلی زیادی هم ندارد که یک مشکل اساسی و بزرگ در طراحی A23 محسوب شود. بیشتر نشان دهنده‌ی سطح این گوشی است. همچنین، باعث می‌شود که گوشی ضخیم‌تر از آنچه که واقعا هست هم به نظر برسد.

رنگ این گوشی کمی براق است. اما نباید با شیشه اشتباه گرفته شود. لغزندگی آن از شیشه کم‌تر است، اما جای لکه و اثر انگشت همچنان روی آن باقی می‌ماند. اگر به لبه‌های بدنه Galaxy A23 نگاه کنید، می‌توانید دکمه‌های کنترل صدا به همراه پاور که به عنوان سنسور اثر انگشت این گوشی هم عمل می‌کند را در سمت راست مشاهده کنید. هر دوی آن‌ها در جای مناسبی قرار دارند و به راحتی می‌توان به آن‌ها دسترسی پیدا کرد. همچنین، تو رفتگی که روی دکمه پاور وجود دارد، باعث شده تا پیدا کردن آن راحت باشد. طبق معمول، لبه‌ی پایین بدنه محل درگاه USB-C و اسپیکرهای این گوشی است. در لبه سمت چپ هم فقط درگاه سیمکارت وجود دارد که در آن یک جایگاه مجزا برای کارت حافظه micro SD هم در نظر گرفته شده است.

اگر به دنبال یک گوشی ارزان قیمت با کیفیت هستید “مقایسه سامسونگ A13 و ردمی نوت 11” را بخوانید

درخصوص طراحی نمای روبه‌رو که نمایشگر این گوشی قرار دارد، چیز خاصی نمی‌توان گفت. دقیقا همان شکلی است که از همه‌ی گوشی‌های میانرده و اقتصادی دیگر انتظار می‌رود. ناچ V شکل امروزه کمی قدیمی شده، اما همانطور که می‌بینید، هنوز هم در گوشی‌های میانرده تا رده پایین به کار برده می‌شود. علاوه بر این، در هر چهار طرف نمایشگر حاشیه‌های ضخیمی وجود دارد که واقعا دیگر در گوشی‌های میانرده و اقتصادی نظیر Galaxy A23 تعجب برانگیز و عجیب نیست. درخصوص جمع بندی نکاتی که درمورد طراحی گلکسی A23 4G سامسونگ وجود دارد نیز باید اشاره کنیم که علیرغم یکسری مشکلات و کمبودها که به آن‌ها اشاره کردیم، نگه داشتن این گوشی و در دست گرفتن آن کاملا راحت است.

وقتی گلکسی A23 4G سامسونگ را در دست خود می‌گیرید، احساس قوی بودن می‌کنید که شاید از یک گوشی نسبتا رده پایین انتظار نداشته باشید. Galaxy A23 یک گوشی با بدنه پلاستیکی و نمایشگر ۶.۶ اینچی است که ۱۹۵ گرم وزن دارد. پس می‌توان آن را کمی سنگین هم دانست. با این حال، نباید نگران باشید. زیرا بالاتر بودن وزن این گوشی از متوسط وزن گوشی‌های هم سطح خود، باعث می‌شود به خوبی و کاملا محکم در دستتان قرار بگیرد.

سنگینی این گوشی، باعث می‌شود حس کنید یک گوشی کاملا محکم را در دست خود گرفته‌اید. درخصوص مواردی نظیر لبه‌های فریم و مواردی از این دست هم واقعا نمی‌توان زیاد سختگیری کرد؛ مخصوصا وقتی قیمت خرید گوشی سامسونگ گلکسی A23 را در نظر بگیرید. به نظر می‌رسد سامسونگ همه‌ی تلاش خود را به کار گرفته تا از بهترین موارد ممکن در طراحی این گوشی استفاده کند که نمونه‌ی بارز آن، وجود پوشش گوریلا گلس ۵ روی نمایشگر است.

نمایشگر

بررسی نمایشگر گوشی سامسونگ A23

گوشی سامسونگ گلکسی A23 4G حول یک نمایشگر ۶.۶ ساخته شده که دارای یک پنل IPS LCD است و در بالای آن یک ناچ V شکل به عنوان محل قرارگیری دوربین سلفی وجود دارد. بررسی نمایشگر گوشی سامسونگ گلکسی A23 نشان می‌دهد که تا حد زیادی، دقیقا همان چیزی است که از یک گوشی میانرده در این رنج قیمت می‌توان انتظار داشت. این نمایشگر دارای رزولوشن ۱۰۸۰ × ۲۴۰۸ پیکسل است که برای چنین گوشی میانرده‌ای کافی به نظر می‌رسد. فقط ناچ V شکل بالای این نمایشگر دیگر قدیمی شده و حس ناخوشایندی دارد. همچنین، نرخ تازه‌سازی نمایشگر هم فقط تا ۹۰ هرتز افزایش می‌یابد. در حالی که اکثر رقیبان این گوشی قادر به دستیابی به رفرش ریت ۱۲۰ هرتز هستند.

البته، شک داریم که عدم پشتیبانی نمایشگر از رفرش ریت ۱۲۰ هرتزی برای اکثر افرادی که به دنبال یک گوشی معمولیِ نه چندان رده بالا مثل A23 هستند، مشکل چندان بزرگی باشد. همین که از رفرش ریت استاندارد ۶۰ هرتزی استفاده نمی‌کند هم خودش جای امیدواری دارد. برای کاهش هزینه‌های تولید، معمولا یکسری از مشخصات نادیده گرفته و یا ضعیف می‌شوند. این امر، در گوشی‌های اقتصادی نظیر سامسونگ گلکسی A23 4G کاملا رایج و عادی است. این گوشی هم ظاهرا به عنوان بخشی از اقدامات لازم در جهت کاهش هزینه، حسگرهای مجاورت و نور محیط را حذف کرده است. نبود سنسور مجاورت ممکن است کاربران را در حین مکالمات تلفنی کمی آزار دهد.

پرچمدار جدید سامسونگ چه قابلیت‌هایی دارد؟ بررسی گوشی سامسونگ Galaxy S23 Plus

زیرا اکثر سنسورهای مجاورت مجازی به دلیل عملکرد و ثبات ضعیف خود طرفداران چندان زیادی ندارند ضعیف ظاهر می‌شوند. با این حال، نبود سنسور نور محیط مشکل بزرگ‌تری است. ما در طی بررسی سامسونگ گلکسی A23 4G متوجه شدیم که نحوه‌ی اجرای روشنایی صفحه در این گوشی اصلا خوب نیست. گوشی‌هایی که سنسور نور محیط ندارند، از دوربین سلفی برای اندازه گیری و تشخیص شرایط نوری محیط استفاده می‌کنند. این یعنی باعث افزایش مصرف باتری می‌شود، زمان زیادی برای واکنش به تغییرات نیاز دارد و گاهی اوقات دقیق عمل نمی‌کند. وقتی Galaxy A23 را از جیب خود بیرون می‌آورید، چند ثانیه طول می‌کشد تا سیستم نرم افزاری، نور محیط را اندازه گیری کند و روشنایی صفحه را افزایش دهد.

یعنی اگر خودتان به طور دستی روشنایی را افزایش دهید، زودتر می‌توانید دید کافی به نمایشگر پیدا کنید. مورد بعدی، این است که طبق اندازه گیری‌های ما در طی بررسی ارزش خرید گوشی سامسونگ گلکسی A23 4G روشنایی صفحه‌ی آن بیشتر از ۴۶۴ نیت نمی‌شود. البته، همین مقدار هم برای استفاده از این گوشی در اکثر مواقع کافی است و حتما نیازی به وجود ۲۰۰۰ نیت روشنایی و بزرگنمایی‌هایی از این دست نیست. فقط شاید وقتی زیر نور مستقیم آفتاب قرار بگیرید، خوانایی صفحه به اندازه کافی زیاد نباشد. به طور کلی، نمایشگرهایی که روشنایی آن‌ها کم‌تر از ۵۰۰ نیت است، خوانایی چندان زیادی ندارند. حتی در همین رنج قیمت هم گوشی‌هایی با روشنایی بیشتر وجود دارد.

دقت رنگ‌ها

ذات پنل‌های LCD این است که انعکاس بیشتری نسبت به پنل‌های OLED دارند. انعکاس نه چندان کم نمایشگر LCD به همراه روشنایی کم‌تر از ۵۰۰ نیتی آن در گوشی سامسونگ گلکسی A23 5G ممکن است برخی از افراد را نسبت به خرید آن دچار تردید کند. دقت رنگ نمایشگر A23 هم چندان تعریفی نیست. یک هاله آبی در رنگ‌های سفید و خاکستری احساس می‌شود.

متاسفانه، سامسونگ امکان تغییر تنظیمات پیشفرض رنگ‌ها را در نمایشگر این گوشی فراهم نکرده و راهی برای تنظیم دمای رنگ‌ها وجود ندارد. بنابراین، در سراسر بخش‌های نمایشگر رنگ‌ها کمی اشباع شده هستند و هیچ راهی برای تغییر آن وجود ندارد. البته، بسیاری از کاربران مشکلی با رنگ‌های اشباع شده ندارند. اما وجود یک هاله‌ی آبی در رنگ‌های سفید و خاکستری مشکل چندان کوچکی نیست که به همین راحتی از آن چشم‌پوشی کرد.

نحوه کنترل و تغییر نرخ تازه‌سازی

دو حالت کلی برای کنترل نرخ تازه‌سازی در نظر گرفته شده که شامل Adaptive و Standard می‌شوند. حالت استاندارد، نرخ تازه‌سازی را روی ۶۰ هرتز محدود می‌کند. اما رفرش ریت در حالت تطبیق پذیر، تا ۹۰ هرتز هم می‌تواند افزایش پیدا کند. نحوه‌ی مدیریت، کنترل و تغییر نرخ تازه‌سازی در این گوشی کاملا ساده و ابتدایی است. در هر حالتی، هر محتوایی در حال پخش باشد، اگر در حال تعامل و کار کردن با نمایشگر نباشید، به ۶۰ هرتز کاهش می‌یابد. با این حال، بررسی ما از گوشی سامسونگ گلکسی A23 و ارزش خرید آن نشان می‌دهد اکثر اپلیکیشن‌های محبوب و پرطرفدار به خوبی با رفرش ریت ۹۰ هرتز اجرا می‌شوند که باعث ارائه یک تصویر نرم و روان می‌شود.

باتری

همانطور که در مقدمه بررسی سامسونگ گلکسی A23 4G هم اشاره کردیم، این گوشی دارای یک باتری ۵ هزار میلی آمپری است که در طی چند سال اخیر، به عنوان ظرفیت استاندارد باتری گوشی‌های رده‌های مختلف شناخته شده است. این باتری نسبتا بزرگ در ترکیب با چیپست نه چندان پرمصرف Snapdragon ۶۸۰ که در این گوشی به کار رفته، باعث شده تا شارژدهی آن در حالت استندبای به ۱۳۰ ساعت برسد که واقعا قابل توجه و چشمگیر است.

این یعنی به احتمال بسیار زیاد کاربران تحت هر شرایطی می‌توانند برای یک روز کامل به راحتی از این گوشی بدون اینکه به شارژر نیاز داشته باشند، کار کنند و گاها انرژی کافی برای روز دوم هم داشته باشند. معمولا اکثر گوشی‌های میانرده‌ای که در این رنج قیمت قرار دارند، شارژدهی خوبی ارائه می‌کنند. اما عملکرد Galaxy A23 کمی شاخص‌تر از آنچه که در دیگر گوشی‌ها تجربه کرده‌ایم است.

سرعت شارژ

هر چقدر شارژدهی و عملکرد باتری A23 قابل توجه و شاخص است، سرعت شارژ آن کمی ناامید کننده می‌باشد. اگرچه که این گوشی توانایی پشتیبانی از شارژ ۲۵ وات هم دارد، اما در کمال تعجب، سامسونگ یک شارژر ۱۵ واتی در جعبه آن قرار داده. بنابراین، برای استفاده از حداکثر پتانسیل این گوشی و شارژ کردن آن با سرعت بیشتر، باید با پرداخت هزینه‌ای بیشتر یک شارژر ۲۵ وات تهیه کنید که دارای کابل USB-C به USB-C مناسب هم باشد. ما سرعت شارژ گوشی سامسونگ گلکسی A23 4G را با همان شارژر ۱۵ وات که در جعبه آن قرار دارد، تست و بررسی کردیم.

اولین عضو از سری S23 را با قابلیت های جادویی در “نقد و بررسی گوشی سامسونگ S23” بشناسید

پیش از آنکه نتایج را اعلام کنیم، باید بگوییم که عملکرد چندان تاثیرگذاری ارائه نمی‌کند که کاملا هم قابل انتظار است. به هر حال، چه انتظاری می‌توان از یک شارژر ۱۵ وات داشت؟ اگر ظرفیت باتری به طور کامل تخلیه شود، فول شارژ کردن آن به ۱ ساعت و ۴۵ دقیقه زمان نیاز دارد. همچنین، با ۳۰ دقیقه شارژ ۳۲ درصد از ظرفیت باتری تکمیل خواهد شد. این اعداد و ارقام با آنچه که رقیبان این گوشی ارائه می‌کنند، اختلاف کاملا بسیار زیادی دارند.

اسپیکر

این گوشی فقط یک اسپیکر دارد که در لبه پایین بدنه‌ی آن قرار دارد. عملکرد آن هم نسبتا خوب است. اگر بخواهیم مقایسه کنیم، بلندی صدای آن از اسپیکری که در Galaxy A13 به کار رفته، بیشتر است. از نظر کیفیت، چندان درخشان عمل نمی‌کند که تا حد زیادی هم قابل پیش‌بینی است. به طور کلی، همانطور که از یک اسپکیر تکی در یک گوشی میانرده انتظار می‌رود، عمل می‌کند. صدای آن را می‌توان نسبتا مسطح و بدون باس چندان زیادی توصیف کرد که مجددا قابل انتظار است.

با این حال، سامسونگ هر کاری از دستش برآمده، انجام داده. در این خصوص یکسری ویژگی وجود دارد که به منظور شخصی سازی صدا ایجاد شده‌اند. از این دست، می‌توانیم به یک اکولایزر عمیق با تنظیمات پرشمار و پشتیبانی از Dolby Atmos اشاره کنیم که البته، فقط در اسپیکرهای بلوتوث و هدفون‌ها قابل تجربه است. شاید گوشی‌های میانرده‌ای که حتی در این رنج قیمت دارای اسپیکرهای استریوی دوگانه هستند، انتظار ما را بالا برده باشند. اگر آن‌ها را نادیده بگیریم، عملکرد اسپیکر Galaxy A23 به عنوان یک گوشی اقتصادی چندان هم بد و بی کیفیت نیست.

نرم افزار

مجهز بودن یک گوشی نسبتا پایین رده و اقتصادی که در اوایل سال ۲۰۲۲ عرضه شده، به آخرین نسخه از سیستم عامل اندروید که در زمان عرضه آن موجود بوده، اتفاق چندان رایج و پرتکراری نیست که تا به حال در گوشی‌های زیادی دیده شده باشد. همین یک ویژگی، ممکن است دلیل بسیاری از افراد برای خرید گوشی سامسونگ گلکسی A23 5G باشد. به هر حال، تاکنون گوشی‌های زیادی مخصوصا در رده‌های پایین ندیده‌ایم که به آخرین ترکیب نرم افزاری موجود در زمان عرضه خود مجهز باشند. اما گوشی سامسونگ گلکسی A23 که در حال بررسی ارزش خرید آن هستیم، به خوبی این روند را تغییر داده است. مرحبا به سامسونگ که گوشی گلکسی A23 را با One UI ۴.۱ بر پایه اندروید ۱۲ عرضه کرده است.

البته، این اصلا نباید باعث بالا رفتن انتظاراتتان شود. قطعا زمانی که One UI ۴.۱ و اندروید ۱۲ به کار رفته در Galaxy A23 را با گوشی‌های میانرده و رده بالاتر از آن مقایسه کنید، متوجه کمبود یکسری ویژگی نرم افزاری خواهید شد که کاملا طبیعی و قابل انتظار است. همچنین، ما در طی بررسی سامسونگ گلکسی A23 4G متوجه شدیم حتی برخی از ویژگی‌های نرم افزاری مختص سامسونگ که فقط در گوشی‌های این شرکت وجود دارند هم در این گوشی به کار برده نشده‌اند. از این دست، می‌توانیم به دستیار صوتی Bixby، سامسونگ Pay و Windows Link به همراه یکسری از موارد دیگر اشاره کنیم. با این حال، یک سری از ویژگی‌ها نظیر Easy mode, Good Lock و Secure Folder همچنان در دسترس و قابل استفاده هستند.

وجود مواردی از این دست، نشان می‌دهد Galaxy A23 از نسخه Core One UI ۴.۱ که در Galaxy A13 به کار برده شده، استفاده نمی‌کند و به نسخه کامل‌تری از رابط کاربری اختصاصی سامسونگ مجهز است. با این حال، همچنان نمی‌توان آن را کاملا با One UI موجود در گوشی‌های رده بالاتری نظیر A53 و A73 در یک سطح دانست. ظاهرا کمی از نسخه‌ی فول، پایین‌تر است. صد البته، از Always-on Display هم پشتیبانی نمی‌کند که دلیل آن، بیشتر پنل IPS LCD به کار رفته در آن است. خوشبختانه، امکان استفاده از Smart View که باعث پخش تصویر روی مانیتورها و تلویزیون‌های بزرگ می‌شود، وجود دارد. در صورتی که Galaxy A13 فاقد آن است. به نظر من، اسمارت ویو یک ویژگی ضروری است و خوشحالیم که A23 به عنوان یک گوشی معمولی از آن برخوردار است.

بررسی نرم افزاری گوشی سامسونگ A23

در طی مدتی که در حال تست و بررسی گوشی سامسونگ گلکسی A23 4G بودیم، متوجه شدیم که رابط کاربری آن گاها دچار لگ و باگ می‌شود. حتی گاهی اوقات برای چند لحظه هنگ می‌کند. در این رابطه، باید گفت سیستم نرم افزاری به کار رفته در این گوشی، قطعا نمی‌تواند به طور کاملا نرم و روان و آنطور که از آن انتظار می‌رود، اجرا شود و بهترین تجربه کاربری که تاکنون داشته‌اید را در اختیارتان قرار دهد. هیچ شکی در این نیست. اما همین که از نسخه Core سیستم عامل One UI در آن استفاده نشده هم نشان می‌دهد که توان بیشتری از A13 و گوشی‌های رده پایین‌تری نظیر آن در اختیار دارد.

درخصوص حس و حال کار کردن با Galaxy A23 باید توضیح دهیم که اگر با گوشی‌های دارای نسخه‌های قدیمی‌تر One UI کار کرده باشید، زمان کار کردن با این گوشی هم حس کاملا آشنایی خواهید داشت. یکسری قابلیت برای شخصی سازی رابط کاربری هم وجود دارد تا حس و حال گوشی را کمی تغییر دهید. به عنوان مثال، رنگ‌های پوششی (که به طور خودکار بر اساس تصویر پس زمینه‌ای که انتخاب کرده‌اید تغییر می‌کنند)، حالت صفحه‌ی قفل، ویجت‌ها و یکسری از قابلیت‌های دیگر جزو این موارد هستند.

بررسی ما از گوشی سامسونگ گلکسی A23 نشان می‌دهد با خرید آن می‌توانید به تعداد زیادی از اپلیکیشن‌های اختصاصی سامسونگ، مایکروسافت و گوگل نیز دسترسی پیدا کنید. بنابراین، One UI ۴.۱ به کار رفته در این گوشی اگرچه نسخه‌ی فول این رابط کاربری هم نیست، اما نسخه‌ی چندان محدودی نظیر Core هم نیست. در این گوشی هنوز هم ویژگی‌ها و قابلیت‌های کاربردی بسیار زیادی وجود دارد که برای بسیاری از کاربران کاربردی خواهند بود و کلیه نیازهای نرم افزای آن‌ها را برطرف خواهند کرد. تنها ایراد سیستم نرم افزاری و رابط کاربری A23 عملکرد آن است که گاها دچار مشکل می‌شود و کاربران را با لگ، باگ، تاخیر و هنگ کردن مواجه می‌کند.

منشا این مشکلات، احتمالا چیپست به کار رفته در این گوشی است. جایی که به نظر می‌رسد Snapdragon ۶۸۰ توان کافی برای اجرا و هندل کردن نسخه‌ی نسبتا کامل One UI را ندارد و برایش سنگین است. بنابراین، شاید وجود نسخه Core به نفع همه بود. اما از جهتی دیگر، ما تا به حال عملکرد خوبی را از Snapdragon ۶۸۰ دیده بودیم و عملکرد آن فاصله چندان زیادی با یکسری از چیپست‌های هم سطح آن مثل Snapdragon ۶۹۵ که در نسخه 5G این گوشی به کار رفته، نداشت. با توجه به سابقه و عملکرد قبلی SD ۶۸۰ در گذشته، مشکلات نرم افزاری A23 به احتمال بیشتر، به دلیل بهینه سازی نرم افزاری آن است که به خوبی انجام نشده. خوشبختانه، این مشکل غیرقابل حلی نیست و سامسونگ می‌تواند با آپدیت‌های نرم افزاری مشکلات این گوشی را کم‌تر و یا حتی کاملا برطرف کند.

سخت افزار

در ظاهر، Snapdragon ۶۸۰ که به عنوان قلب تپنده گلکسی A23 سامسونگ عمل می‌کند، یک چیپست مدرن است. این چیپست در سه ماهه چهارم سال ۲۰۲۱ عرضه شده و بر اساس لیتوگرافی ۶ نانومتری TSMC که کاملا جدید و بهینه محسوب می‌شود، پایه گذاری شده است. با این حال، زمانی که بیشتر دقت کنید و برخی دیگر از مشخصات آن را بررسی کنید، متوجه می‌شوید برخی از مصالحه‌های اصلی در ساخت این چیپست و متعاقبا گوشی سامسونگ گلکسی A23 کم‌کم شروع به نمایان شدن می‌کنند. اولین مصالحه، این است که چهار هسته‌ی Kryo ۲۶۵ Gold که به عنوان هسته‌های بزرگ CPU این چیپست عمل می‌کنند، بر پایه ARM Cortex-A73 ساخته شده‌اند که به سال ۲۰۱۶ برمی‌گردد.

اما اوضاع هسته‌های کوچک‌تر حتی از این هم وخیم‌تر است. هسته‌های Kryo ۲۶۵ Silver بر پایه Cortex-A53 ساخته شده‌اند که در سال ۲۰۱۲ طراحی شده‌اند. بنابراین، سال‌های سال از عمر هر دو نوع هسته‌ی به کار رفته در CPU این چیپست گذشته و به چند نسل قبل تعلق دارند. به همین دلیل، اصلا توانایی رقابت با هسته‌های CPU جدیدتر و قوی‌تری که امروزه وجود دارد را ندارند. Snapdragon ۶۸۰ از این هشت هسته با پیکربندی ۴ + ۴ استفاده کرده که فرکانس هر یک از این شاخه‌ها ۲.۴ و ۱.۹ گیگاهرتز است. پس از آن به GPU موجود در این چیپست می‌رسیم که Adreno ۶۱۰ است. این قطعه هم به سال‌ها قبل برمی‌گردد و چندین سال از عمر آن گذشته.

حداکثر رزولوشن قابل پشتیبانی این GPU به ۲۵۲۰ × ۱۰۸۰ می‌رسد و نمایشگر Galaxy A23 با رزولوشن ۱۰۸۰ × ۲۴۰۸ پیکسل خود تقریبا از حداکثر توان آن استفاده کرده است. همین یک فاکتور، باید به خوبی عملکرد GPU به کار رفته در گوشی مورد بررسی یعنی گلکسی A23 4G سامسونگ که ممکن است قصد خرید آن را داشته باشید، نشان دهد. فقط متعجب هستیم که اصلا چطور قادر شده از نرخ تازه‌سازی ۹۰ هرتز پشتیبانی کند و در اکثر اوقات با نرخ ۹۰ فریم بر ثانیه اجرا شود. از این که بگذریم، دلیل اینکه چرا این گوشی قادر به فیلم‌برداری با کیفیت بالاتری از ۱۰۸۰ نیست هم قطعا محدودیت‌های سخت افزاری آن محسوب می‌شوند.

توجه داشته باشید که وجود این محدودیت‌ها اصلا نباید باعث شوند که فکر کنید نسخه 5G این گوشی با چیپست Snapdragon ۶۹۵ وضعیت بهتری دارد. زیرا وضعیت آن، حتی از این هم بدتر است و بیشتر باعث ناامیدی می‌شود. محدودیت‌های ۶۸۰ و ۶۹۵ تقریبا یکسان است. در صورتی که Snapdragon ۶۹۰ بسیاری از این محدودیت‌ها را ندارد که جای تعجب هم دارد. صادقانه بگوییم، Snapdragon ۶۸۰ که در بررسی ارزش خرید گوشی سامسونگ گلکسی A23 4G به آن پرداختیم، عملا از نظر عملکرد خام، مشکل چندان بزرگی ندارد. در واقع، کاملا در حدی که از آن انتظار می‌رود ظاهر می‌شود. شاید A23 در سایر مشخصات خود کمی انتظارات را بالا برده باشد، اما چیپست به کار رفته در آن، دقیقا در حد یک گوشی میانرده‌ی اقتصادی عمل می‌کند.

پاسخ به سوال قدیمی برندبازهای دنیای تکنولوژی “اپل یا سامسونگ؟ پادشاهان دنیای تکنولوژی

اگر به دنبال یک گوشی قوی‌تر در این رنج قیمت هستید، Galaxy A23 انتخاب چندان مطمئنی نیست. عملکرد سخت افزاری آن از بسیاری از رقبایی که در این رنج قیمت دارد، ضعیف‌تر است. حتی Galaxy A22 با چیپست Dimensity ۷۲۰ خود که یک سال قبل از A23 عرضه شده هم قدرت سخت افزاری بیشتری دارد و در همه‌ی زمینه‌ها از جمله CPU و GPU و کلیه معیارهای دیگر، امتیازات بهتری کسب می‌کند. مهم‌ترین و اصلی‌ترین دلیل اینکه عملکرد گوشی سامسونگ گلکسی A23 4G نمی‌تواند دلیل محکمی برای خرید آن باشد، GPU به کار رفته در آن یعنی Adreno ۶۱۰ است. در واقع، Adreno ۶۱۰ دلیل عملکرد سخت افزاری ضعیف این گوشی به شمار می‌رود.

دوربین

بررسی دوربین گلکسی A23

همانطور که در ابتدای بررسی سامسونگ گلکسی A23 4G هم اشاره کردیم، یکی از اصلی‌ترین دلایل خرید این گوشی دوربین‌های آن است. جایی که از یک ستاپ دوربین چهارگانه در آن استفاده شده که در راس آن‌ها یک سنسور ۵۰ مگاپیکسلی قرار دارد. متاسفانه، سامسونگ مشخصات دقیق این دوربین را اعلام نکرده و ما هم در طی بررسی گوشی گلکسی A23 موفق به شناسایی دقیق سنسور به کار رفته در آن نشدیم. بنابراین، اطلاعاتی در ارتباط با اندازه سنسورها و پیکسل‌های این دوربین در دست نیست. تنها جزئیاتی که درمورد آن می‌دانیم، این است که دارای گشودگی دهانه دیافراگم نسبتا عریض f/1.8 است و لرزشگیر اپتیکال هم ندارد.

در کنار دوربین اصلی ۵۰ مگاپیکسلی این گوشی، یک سنسور ۵ مگاپیکسلی وجود دارد که به عنوان دوربین فوق عریض عمل می‌کند و شامل یک سنسور ۱/۵ اینچی کوچک با پیکسل‌های ۱.۱۲ میکرومتری است. این لنز قادر به پوشش زاویه ۱۲۳ درجه است که عملکرد قابل توجهی به شمار می‌رود و دارای گشودگی دهانه دیافراگم f/2.2 است. دو دوربین دیگری که در این گوشی به کار برده شده‌اند، صرفا برای خالی نبودن عریضه در آن به کار رفته‌اند که معمولا یک امر رایج و عادی در گوشی‌های میانرده اقتصادی است. هر دوی آن‌ها دارای سنسور ۲ مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/2.4 هستند که یکی از آن‌ها به عنوان دوربین ماکرو برای عکاسی از فواصل نزدیک به کار می‌رود و دیگری هم یک سنسور تشخیص عمق است.

رابط کاربری دوربین

رابط کاربری دوربین Galaxy A23 مشابه اکثر گوشی‌های دیگری است که این روزها سامسونگ تولید و عرضه کرده. اما یک سری کمبود هم در آن وجود دارد. در هر صورت، با کشیدن انگشت خود به سمت راست و چپ می‌توانید بین حالت‌های مختلفی که برای عکاسی و فیلمبرداری در نظر گرفته شده، جابجا شوید. این قابلیت هم وجود دارد تا برخی از این حالت‌ها را جابجا و یا به طور کلی از رابط کاربری حذف کنید. با کشیدن انگشت خود به صورت عمودی هم می‌توانید بین دوربین سلفی و اصلی جابجا شوید. آیکونِ تنظیمات دوربین، در گوشه بالای سمت چپ تصویر قرار دارد و به شما اجازه می‌دهد تا کنترل بسیار خوبی روی تنظیمات دوربین داشته باشید.

در صفحه‌ی تنظیمات، برای عکاسی و فیلمبرداری دو صفحه‌ی مجزا در نظر گرفته نشده و همه‌ی تنظیمات موجود برای عکاسی و فیلمبرداری در یک صفحه قرار دارند. دلیل آن هم این است که روی هم رفته، گزینه‌های چندان زیادی هم وجود ندارد که نیاز به جداسازی آن‌ها باشد. مواردی نظیر خطوط Grid، اطلاعات لوکیشن و سایر موارد رایج، همه در همین بخش قرار دارند. امکان فعال یا غیرفعال کردن Auto HDR هم وجود دارد. یکسری ویژگی جذاب هم می‌توان در رابط کاربری دوربین پیدا کرد که از این دست می‌توانیم به Deco Pic و استیکرهای واقعیت افزوده‌ی آن اشاره کنیم. یک حالت حرفه‌ای به اسم Pro هم وجود دارد. این حالت فقط برای دوربین اصلی در نظر گرفته شده و گزینه‌های نسبتا کمی هم دارد.

گزینه‌های آن به شما اجازه می‌دهند که فقط ISO، نوردهی و تعادل نورسفید را تنظیم کنید. امکان فوکوس دستی وجود ندارد و سرعت شاتر را هم نمی‌توانید تنظیم کنید. اگر منتظر هستید تا گزینه‌هایی مثل Night Mode و لرزشگیر ویدیو و تشخیص منظره را معرفی کنیم، متاسفانه باید بگوییم طبق بررسی ما، هیچ یک از این قابلیت‌ها در دوربین گوشی سامسونگ گلکسی A23 4G که قصد خرید آن را دارید، وجود ندارد.

کیفیت دوربین اصلی در روز

تعریف و تمجید از دوربین اصلی Galaxy A23 را تا جایی می‌توانیم ادامه دهیم که بگوییم کیفیت عکاسی با آن در روز که نور کافی وجود دارد، کمی بالاتر از سطح این گوشی است و کمی بهتر از دیگر رقبای خود در این رنج قیمت عمل می‌کند. بنابراین، طبق تجربه‌ای که از بررسی گلکسی A23 4G سامسونگ به دست آوردیم، می‌توانیم بگوییم که با خرید این گوشی حداقل خیالتان از کیفیت بالای دوربین اصلی آن کاملا راحت خواهد بود. البته این امر حداقل زمانی که با دوربین اصلی ۵۰ مگاپیکسلی این گوشی عکاسی کنید صدق می‌کند. بررسی دوربین گوشی گلکسی A23 سامسونگ به ما نشان داد شارپنس و جزئیات تصاویر آن کاملا خوب است. فقط شاید زمان عکاسی از سوژه‌های پیچیده‌ای مثل شاخ و برگ درختان، بخش‌هایی از تصویر تکه تکه به نظر برسند.

رنگ‌ها هم ممکن است برای افراد حرفه‌ای‌تر، بیش از حد اشباع شده به نظر برسند. اما اکثر افراد از شیوه‌ی به تصویر کشیده شدن رنگ‌ها رضایت خواهند داشت. زیرا رنگ و لعاب آن‌ها به گونه‌ای است که به طور مستقیم می‌توان در شبکه‌های اجتماعی از آن‌ها استفاده کرد. زمانی که شرایط نور محیط مناسب باشد، به سختی می‌توان در عکس‌ها نویز پیدا کرد. همچنین، محدوده دینامیکی هم به اندازه کافی عریض است. یکی از ایرادهایی که شاید برخی از افراد بگیرند، خرد شدن سایه‌هاست که در برخی از موارد رخ می‌دهد. اما با توجه به قیمت خرید گوشی سامسونگ گلکسی A23 می‌توان گفت تا حد زیادی طبیعی و قابل انتظار است.

متاسفانه گزینه‌ای برای تغییر وضعیت زوم و استفاده از حالت ۵۰ مگاپیکسلی سنسور دوربین اصلی وجود ندارد. اما به نظر من، این موارد مشکلات چندان بزرگی محسوب نمی‌شوند که مستقیما در تجربه‌ی عکاسی تاثیرگذار باشند. مهم این است که عملکرد دوربین ۵۰ مگاپیکسلی با قابلیت‌ها و امکاناتی که برای آن تعریف شده، کاملا قابل قبول و حتی بالاتر از سطح این گوشی است. به هر حال، تجربه ما از بررسی گوشی‌های دیگر نشان داده که زوم 2x ناشی از برش رزولوشن اصلی و تصاویر ۵۰ مگاپیکسلی خام، هیچ وقت آنچنان که باید و شاید، چنگی به دل نزده‌اند؛ مخصوصا در سطح گوشی‌های میانرده‌ی اقتصادی نظیر سامسونگ گلکسی A23 4G.

کیفیت دوربین فوق عریض در روز

بررسی دوربین گوشی A23

سامسونگ برای دوربین فوق عریض این گوشی هم شیوه‌ی تقریبا بکسانی از شیوه‌ی پردازش را به کار گرفته است. اما کیفیت کلی و خروجی کار، اختلاف زیادی با دوربین اصلی دارد. همه‌ی تصاویری که در طی بررسی گوشی سامسونگ گلکسی A23 با دوربین فوق عریض آن گرفتیم، پر از نویز بودند، درهم و تیره به نظر می‌رسیدند و فاقد جزئیات کافی بودند و محدوده‌ی دینامیکی کمی هم داشتند. رنگ‌های زنده و شاداب، کنتراست و نوردهی تنها نکات مثبتی هستند که از دوربین اصلی به ارث برده است.

علیرغم همه‌ی عیب و ایرادهایی که دوربین فوق عریض دارد، اما اگر واقع‌بین باشیم، می‌توانیم بگوییم دقیقا به همان شکلی که از دوربین یک گوشی میانرده‌ی اقتصادی (یا بهتر است بگوییم تقریبا پایین رده) انتظار می‌رود، عمل می‌کند. به هر حال، هیچ کس از یک سنسور ۵ مگاپیکسلی آن هم در یک دوربین فوق عریض در یک گوشی نسبتا پایین رده انتظار تصاویر بسیار شارپ و بدون نویز ندارد. بنابراین، اگر به دوربین فوق عریض اهمیت می‌دهید، بهتر است با تقبل هزینه‌ی بیشتر به سراغ مدل‌هایی که دارای دوربین فوق عریض ۸ مگاپیکسلی و بیشتر هستند بروید.

کیفیت دوربین ماکرو در روز

دوربین ماکروی ۲ مگاپیکسلی معروف و محبوب، به Galaxy A23 هم راه پیدا کرده است. اگر بخواهیم صادقانه بگوییم، وجود این دوربین فقط برای بازی اعداد و افزایش شمار دوربین‌هاست. این دوربین، فاقد اعتبار و ارزش چندان خاصی است. زیرا رزولوشن آن به قدری کم است که اصلا اجازه وجود جزئیات چندان زیادی نمی‌دهد. با توجه به وجود یک سنسور بسیار کوچک در این دوربین، نور به سختی به آن می‌رسد. بنابراین، هر زمانی که قصد استفاده از آن را داشتید، باید نور طبیعی بسیار زیادی در محیط وجود داشته باشد.

به طور کلی، به سختی می‌توان عکس‌های قابل استفاده‌ای با آن گرفت. حتی وقتی شرایط نور محیط کاملا هم مساعد باشد، عکس‌ها کدر، بی‌روح و کم رنگ به نظر می‌رسند، کنتراست به اندازه کافی وجود ندارد و سطح کلی جزئیات هم کم‌تر از حد کافی است. نبود فوکوس خودکار هم یکی دیگر از مشکلات این دوربین است. توصیه ما این است که اگر اهل استفاده از دوربین ماکرو هستید و وجود آن برایتان کاربرد و اهمیت دارد، به سراغ گوشی‌هایی بروید که حداقل دارای سنسور ۵ مگاپیکسلی هستند.

کیفیت دوربین اصلی در شب

درخصوص عملکرد گلکسی A23 4G در شب، می‌توان گفت حتی با در نظر گرفتن قیمت خرید این گوشی که خودبه‌خود انتظارات را پایین می‌آورد، باز هم عملکرد آن در شب قابل دفاع نیست. طبق تجربه‌ای که از بررسی گوشی سامسونگ گلکسی A23 4G به دست آوردیم، بهتر است از همان حالت اصلی دوربین که با اسم Photo مشخص شده، استفاده کنید. در این حالت، عکس‌ها نرم و پر از نویز هستند و کاملا رنگ و رو رفته به نظر می‌رسند که کنتراست کمی هم دارند. به نظر می‌رسد وقتی در شب با آن عکاسی کنید، نوردهی بیشتر می‌شود که منجر به ایجاد کمی جزئیات بیشتر در سایه‌ها می‌شود. اما در این فرایند، هایلایت‌ها قربانی می‌شوند و چندان قابل تشخیص نیستند.

در کمال تعجب، فعال کردن Night Mode هم قادر به برطرف کردن اکثر این مشکلات نیست و تاثیر خاصی ندارد. شاید فقط کمی نویز را کاهش دهد. اما کاری برای افزایش سطح جزئیات از دست آن ساخته نیست. از همه بدتر، زمان بسیار زیادی طول می‌کشد تا تصاویر را پردازش و ثبت کند و معمولا وقتی این همه طولانی شود، دستتان لرزش پیدا خواهد کرد و نتیجه‌ی آن هم قابل پیش‌بینی است. به همین خاطر، استفاده از آن را چندان توصیه نمی‌کنیم. بهتر است برای عکاسی در شب هم از همان حالت Photo استفاده کنید. تنها نکته مثبتی که در این بخش از بررسی خرید گوشی سامسونگ گلکسی A23 4G می‌توانیم بگوییم، این است که ظاهرا OIS برای عکاسی در شب وارد عمل می‌شود و تجربه افراد را کمی پایدارتر و بهتر می‌کند. حتی یکی از تصاویری که در طی بررسی گوشی گلکسی A23 در شب گرفتیم هم لرزش نداشت.

کیفیت دوربین فوق عریض در شب

شاید نیازی به گفتن نباشد. احتمالا می‌توانید حدس بزنید که وقتی عملکرد دوربین اصلی در شب اینقدر ضعیف و بد است، دوربین فوق عریض به مراتب بدتر عمل می‌کند. متاسفانه، عکس‌های دوربین فوق عریض در شب قابل استفاده نیستند. تصاویر کاملا مبهم، تیره و تار هستند، کنتراست بسیار کمی دارند، رنگ‌ها کدر و بی‌روح هستند و محدوده دینامیکی هم کم است.

حالت پرتره

به طور کلی، می‌توان گفت تصاویر پرتره خوب به نظر می‌رسند. رنگ‌ها زنده و شاداب هستند، نوردهی به صورت سوژه کاملا به خوبی انجام می‌شود و افکت بوکه هم متقاعد کننده است. فقط روی جزئیات و شارپنس باید کمی کار شود. با این حال، خوشبختانه کیفیت در اکثر اوقات با شرایط نوری مختلف ثابت باقی می‌ماند.

سلفی

کیفیت سلفی‌ها کاملا خوب است. در شرایط نوری چالش‌ برانگیزتر، نرم‌افزار ممکن است با نوردهی سوژه مشکل داشته باشد. در کل بررسی کیفیت و عملکرد دوربین سلفی گوشی سامسونگ گلکسی A23 را می‌توان رضایت بخش توصیف کرد. شارپنس و جزئیات، خوب است و رنگ‌های آن هم کاملا زنده و شاداب هستند.

فیلمبرداری

توانایی فیلمبرداری Galaxy A23 به ۱۰۸۰ با ۳۰ فریم بر ثانیه محدود است. با خرید گوشی سامسونگ گلکسی A23 با دوربین فوق عریض آن هم می‌توانید مجددا با رزولوشن ۱۰۸۰ فیلمبرداری کنید. با این اوصاف، Galaxy A23 هم مانند سایر گوشی‌هایی که دارای یکی از آخرین و جدیدترین چیپست‌های سری ۶ کوالکام هستند، قادر به فیلمبرداری 4K نیست. اگر بخواهیم درمورد کیفیت فیلمبرداری دوربین اصلی صحبت کنیم، می‌توانیم بگوییم فیلم‌های ۱۰۸۰ بسیار خوبی می‌گیرد.

در واقع، می‌توان گفت که حتی از برخی از رقیبان خود در این رنج قیمت هم کمی بهتر است؛ حداقل از نظر کیفیت و جزئیات کلی. شارپنس ویدیوها برای یک گوشی میانرده‌ی ۱۰۸۰ خوب است، رنگ‌ها کاملا شاداب و باطراوت هستند و محدوده دینامیکی هم کاملا خوب است. فیلم‌ها نویز کمی دارند و کنتراست آن‌ها هم عالی است. قابل درک است که دوربین فوق عریض تقریبا در همه جنبه‌ها کیفیت فیلمبرداری پایین‌تری دارد. رنگ‌های سفید هم در این دوربین کمی به زردی تمایل دارند. محدوده دینامیکی چندان عالی نیست و جدا از شارپنس و جزئیات ضعیف، فیلم‌ها دارای نویز برجسته‌ای هم هستند.

رقیب‌های گلکسی A23

رقابت بسیار سخت و نزدیکی بین گوشی‌های میانرده وجود دارد. شرکت‌های تولید کننده‌ای که در این زمینه فعالیت دارند، سعی می‌کنند تعداد گسترده‌ای از ویژگی‌های مختلف را با قیمت کم در اختیار کاربران قرار دهند و حاشیه سود اندک و محدودی به دست بیاورند. تلاش‌های سامسونگ هم برای به دست گرفتن بازار در بخش مذکور، نسبتا موفقیت آمیز بوده است. زیرا اکثر گوشی‌های سری Galaxy A توانایی‌های زیادی برای رقابت با گوشی‌های هم رده‌ی خود دارند و معمولا در بخش‌هایی نظیر نمایشگر و دوربین هم کاملا برتر از آن‌ها ظاهر می‌شوند. متاسفانه، نمی‌توانیم بگوییم که Galaxy A23 هم دقیقا از همین روند تبعیت کرده و موفق به ادامه‌ی آن شده است.

بزرگ‌ترین مشکلی که این گوشی در برابر رقیبان خود دارد، قیمت آن است که شاید چندان هوشمندانه تعیین نشده باشد. خود سامسونگ با کمی هزینه‌ی بیشتر Galaxy A52s 5G را به شما پیشنهاد می‌دهد که از هر لحاظ گوشی بهتری است. پردازنده سریع‌تر، نمایشگر OLED بهتر با روشنایی بیشتر، عملکرد کلی بهتر دوربین‌ها، شارژ سریع‌تر، شارژدهی نسبتا خوب باتری، بدنه‌ی ضد آب و اسپیکرهای استریو تنها برخی از برتری‌های A52s 5G نسبت به A23 است. شاید این دو گوشی کاملا در یک سطح نباشند، اما A52s نسبت به قیمت خود ارزش خرید بیشتری از سامسونگ گلکسی A23 4G دارد.

اگر قصد خرید گوشی سامسونگ دارید “ارزان ترین گوشی سامسونگ” را بخوانید

رقیب بعدی، Xiaomi Poco X4 Pro 5G است. قیمت خرید این گوشی به سامسونگ گلکسی A23 4G نزدیک‌تر است و به نوعی، رقیب مستقیم آن محسوب می‌شود. به طور کلی هم اگر بخواهیم بسنجیم، با نمایشگر ۱۲۰ هرتزی OLED، عملکرد سخت افزاری بسیار بهتر، قدرت شارژ و کیفیت ساخت بسیار بالاتر، ارزش خرید بسیار بیشتری از سامسونگ گلکسی A23 4G دارد. شاید کمی عجیب باشد اما این دو گوشی فقط در کیفیت دوربین و عکاسی در روز با هم یکسان هستند و هیچ یک از آن‌ها هم قادر به فیلمبرداری 4K نیستند.

Xiaomi Redmi Note ۱۱ Pro هم یکی دیگر از گزینه‌های موجود در این رنج قیمت است که می‌تواند ارزش خرید بیشتری از سامسونگ گلکسی A23 4G که بررسی کردیم داشته باشد. تنها موردی که باعث می‌شود توصیه کردن آن نسبت به A23 سخت باشد، چیپست قدیمی به کار رفته در آن است. این گوشی از چیپست MediaTek Helio G96 استفاده می‌کند که به اندازه کافی بهینه نیست. در صورتی که چیپست و قدرت سخت افزاری Redmi Note ۱۱ Pro را فاکتور بگیریم، سایر ویژگی‌ها و مشخصات آن نشان می‌دهند ارزش خرید بیشتری از سامسونگ گلکسی A23 که بررسی کردیم، دارد.

جمع بندی

همانطور که اشاره کردیم، کاملا واضح است که Galaxy A23 با هوشمندی قیمت گذاری نشده. قیمت خرید گوشی سامسونگ گلکسی A23 که بررسی کردیم، باعث شده رقیبان بزرگ زیادی داشته باشد و حتی گوشی‌هایی که کمی قدیمی‌تر هستند هم گاها به آن ترجیح داده شوند. حتی در بین گوشی‌های خود سامسونگ هم رقیبان بهتری برای A23 وجود دارد. جای هیچ شکی نیست که Galaxy A23 عکس‌های بسیار خوب و امیدوارکننده‌ای در روز می‌گیرد و شارژدهی بالایی هم دارد. اما هیچ یک از این ویژگی‌ها به اندازه کافی متقاعد کننده نیستند که بتوان به طور جدی آن را پیشنهاد کرد که حتما خریداری کنید. نمایشگر این گوشی دارای یک پنل IPS است و سنسور مجاورت و تشخیص نور محیط هم ندارد که اوضاع را بدتر می‌کنند.

با وجودی که قادر به پشتیبانی از شارژ ۲۵ واتی است، شارژری که در جعبه آن وجود دارد، ۱۵ وات است. آن هم وقتی رقبای آن دارای شارژرهای ۳۳ وات و ۶۰ وات و حتی بیشر هستند. چیپست به کار رفته در آن از نظر قدرت پردازش خام، حرف زیادی برای گفتن در برابر رقبا ندارد. نرم افزار آن گاها دچار لگ و باگ می‌شود و حتی برای چند لحظه هنگ می‌کند. دوربین فوق عریض آن هم حتی از آنچه که در ابتدا قبل از بررسی گوشی سامسونگ گلکسی A23 انتظار داشتیم، ضعیف‌تر است. متاسفانه گوشی سامسونگ گلکسی A23 با این قیمت، ارزش خرید چندان زیادی ندارد. مخصوصا که رقبای بزرگ و قدرتمندی در این رنج قیمت وجود دارد.

نقاط قوتنقاط ضعف
شارژدهی بسیار خوب باترینبود سنسور مجاورت و تشخیص نور محیط زیر نمایشگر
مجهز به آخرین و جدیدترین ترکیب نرم افزاری در زمان عرضه خود شامل One UI ۴.۱ و اندروید ۱۲کیفیت متوسط دوربین‌ها
عملکرد خوب دوربین اصلینرم افزار ضعیف با لگ و باگ
سرعت پایین شارژر موجود در جعبه
وجود شارژر ۱۵ وات در جعبه علیرغم توانایی پشتیبانی از شارژ ۲۵ وات
عملکرد ضعیف دوربین فوق عریض و ماکرو

عرفان رحیمی صادق

از سال ۹۴ تولید محتوا رو به عنوان سرگرمی شروع کردم و سعی کردم مهارت‌هام رو پله‌پله توسعه بدم. همیشه در حال یادگیری‌ام و زمینه مورد علاقه‌م فناوریه. اما به زمینه‌های دیگه مثل شبکه، گیم، داستان کوتاه، امور مهاجرتی و بازارهای مالی هم سرک کشیدم ;)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا