دانستنی موبایل

از کجا میشه فهمید گوشی روت شده ؟

بررسی روت بودن تلفن همراه

برای بررسی روت بودن تلفن همراه اصولی  وجود دارد که  ما سعی به بررسی آنان کرده ایم.

1- بررسی از طریق تنظیمات

با وجود قسمت تنظیمات در تمامی تلفن های همراه اما احتمال عمل نکردن آن در برخی از دستگاههای وجود دارد.

در ابتدا وارد بخش تنظیمات (Settings) شوید. به سمت پایین منو حرکت کرده و روی درباره تلفن (About   Phone)    ضربه بزنید. وارد وضعیت (Status) شوید. وضعیت دستگاه (Device Status) را مورد بررسی قرار دهید. بیشتر تلفن های همراه  هوشمند جدید باید دارای وضعیت دستگاه رسمی باشند؛ معنای وضعیت رسمی را می‌توان تغییر پیدا نکردن نرم افزار دانست. در صورتی که برچسب‌های سفارشی‌سازی شده را در این بخش مشاهده کردید، می‌توانید متوجه روت شدن دستگاه خود شوید. برگه وضعیت دستگاه امکان دارد از یک مدل به مدل دیگر، متفاوت باشد. بنابراین در صورتی که برچسب رسمی را مشاهده کردید، بهتر است وب سایت تولید کننده را بررسی و شرایط دستگاه خود را مورد بازبینی قرار دهید.

گوشی های موبایل به همراه تخفیف های ویژه مبیت را ببینید : قیمت گوشی 

2- برنامه Root Checker

Root Checker از جمله برنامه های رایگان در اپلیکیشن گوگل پلی می باشد که البته اگر قصد استفاده بهینه از آن را د ارید باید اشتراک طلایی آن را خریداری نمایید و هر نسخه‌ای از برنامه را که انتخاب کرده‌اید، باید بتوانید وضعیت دسترسی اصلی تلفن را تعیین کنید. که در ذیل مراحل آن را ذکر می کنیم.

  • وارد گوگل پلی شوید.
  • در ادامه باید روی نوار جستجو ضربه بزنید.
  • عبارت Root Checker را تایپ کنید.
  • در این بخش باید روی بهترین نتیجه ضربه بزنید تا امکان دانلود برنامه فراهم شود.
  • در ادامه باید روی گزینه نصب کردن (Install) ضربه زده و فرایند موردنظر را تایید کنید.
  • هم اکنون وارد تنظیمات شوید.
  • برنامه‌ها (Apps) را انتخاب کنید.
  • برنامه Root Checker را انتخاب کرده و روی آن ضربه بزنید.
  • در ادامه کار باید گزینه Get Started را انتخاب کنید.
  • در هنگام تعیین دستگاه  روی Verify Root ضربه بزنید.

بعد از چند لحظه برنامه وضعیت دستگاه شما را نمایش می دهد و سپس پیامی خواهد داد مبنی بر اینکه دسترسی کامل (به ریشه) را اطلاع می دهد.  که در این وضعیت می‌توان روت بودن  دستگاه را مورد بررسی قرار داد.

3- شبیه‌ ساز ترمینال Terminal Emulator

Terminal Emulator از جمله بهترین برنامه های  طراحی شده است که احساس خواهید کرد به ترمینال لینوکس در دستگاه‌های اندروید دسترسی پیدا کرده‌اید.  و این یکی از اصولی ترین اصول برای تمرین استفاده از دستورات مختلف فعال شده در گوشی‌های روت شده محسوب می گردد.

  • وارد گوگل پلی شوید.
  • در ادامه وارد بخش جستجو شوید و عبارت Terminal Emulator را وارد کنید.
  • شما باید روی گزینه نصب کردن (Install) ضربه زده و موارد ذکرشده را تایید کنید.
  • در ادامه کار وارد بخش تنظیمات شوید و برنامه شبیه‌ساز ترمینال Terminal Emulator را پیدا کنید.
  • شما باید روی نمایه برنامه ضربه بزنید.
  • در پنجره ترمینال باید عبارت Su را تایپ کرده و کلید Enter را فشار دهید.

عبارت Su را می‌توان به عنوان یک فرمان فوق ‌العاده کاربردی باشد ، اگر دستگاه روت شده است، باید بتوانید نماد $ را که وارد # در خط فرمان شده است، مشاهده کنید. در صورتی که این اتفاق رخ ندهد یا با خطای Command not Found مواجه شوید، بدین معنا خواهد بود که دستگاه روت نشده است. توجه داشته باشید که Terminal Emulator و Root Checker نمی‌توانند تلفن همراه را روت کنند.  و برای انجام  چنین کاری نیاز به برنامه های ثالث دیگر دارید.

امتیازات دستگاه های اندروید روت شده

در ابتدای سخن باید گفت برخلاف آنچه بسیار متداول شده استف تلفنهای همراه روت شده مزایا  و امتیازات فراوانی دارد و با وجود نداشتن مشکل با فرآبندهای اساسی ، می توان اقدامات بسیاری را برای سفارش سازی و بهبود عملکرد دستگاه انجام داد.  البته که روت کردن اندروید می‌تواند خطرات زیادی باشد، که گوشی‌های روت شده به دلیل نقص عملکرد و ساختار دستگاه دچار مشکل شوند. البته خطرات مهم زمانی اتفاق خواهند افتاد که کاربران قصد داشته باشند اقدامات ممنوعه گوناگونی را انجام دهند.

کنترل بیشتر

اندروید روت شده می‌تواند به عنوان یک رایانه رومیزی توصیف کرد؛ که همه اجزاء سازگارند ، می‌توانید آن را به حالت‌های مختلف پیکربندی کنید.  که در ادامه توضیحات بیشتری در این زمینه خواهیم داد:

-امکان دسترسی به اورکلاک یا قطعات CPU و GPU

-تقویت عملکرد دستگاه که آن را کاهش دهید برای جلوگیری از خرابی سریع دستگاه

-داشتن دسترسی بیشتر برای کنترل کامل برنامه

این بدان معنا است که شما می‌توانید از اطلاعات گوناگون خود پشتیبان‌گیری کنید یا عملیات افزودن و حذف کردن را انجام دهید. همچنین برخی از فرایندهای ناخواسته و غیرضروری سیستم را که از قبل نصب شده‌اند، حذف کنید؛ این موارد در حالت عادی به عنوان Bloatware شناخته می‌شوند.

گزینه‌های سفارشی بیشتر

از شگفت انگیزترین موارد دستگاههای روت شده ،سطح بالای سفارشی‌سازی است در واقع در  موضوعات مختلف همانند انیمیشن‌ها و سایر موارد را به حالت دلخواه ، سفارشی‌سازی کردن که در بسیاری از دستگاههایی که روت نشده اند، وجود ندارد . به عنوان مثال، امکان  تغییر بارگذاری انیمیشن‌ها در  صفحه اندرویدهای روت نشده نیست.

 

چگونگی بازیابی  دستگاه  روت شده به حالت اصلی

اگر قصد به روز رسانی دستگاه است ،ابتدا باید دستگاه را از حالت روت خارج کرد. البته انجام این کار سخت و پیچیده نیست.

نکته مهم:  در هنگام روت بودن گوشی که می توان کارهای گوناگون و بسیاری  را بدون محدودیت انجام داد  ، اما  اگر ازآن حدود مشخص شده تخطی کنیم حتما دچار مشکلات بسیار خواهیم شد. پس باید قبل از هر اقدامی تمام جوانب را سنجید و تمامی نکات را در نظر گرفت.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا