بررسی سامسونگ گلکسی A21s؛ میانردهای قدرتمند
گوشی سامسونگ گلکسی A21s یکی از گوشیهای میان رده سامسونگ است که از صفحهنمایش HD+ استفاده میکند. این گوشی هوشمند را میتوان یکی از تلاشهای موفق سامسونگ برای حضور در بازار گوشیهای میان رده و رقابت با شیائومی ردمی نوت 9 و نوکیا 5.3 دانست. شاید بتوان گفت بهترین ویژگی سامسونگ A21s باتری قدرتمند آن است که با ظرفیت 5000 میلیآمپر ساعتی خود میتواند از پس هر تست دوام باتری بهخوبی برآید. در این مقاله از مبیت قصد داریم تا تمام ویژگی های این گوشی میان رده را موردبررسی قرار دهیم.
بررسی طراحی گوشی سامسونگ گلکسی A21s
گلکسی A21s در چهار رنگ سفید، مشکی، آبی و قرمز ارائه شده است. ابعاد بدنه این گوشی هوشمند برابر 163.6 در 75.3 در 8.9 میلیمتر است. وزن 192 گرمی گوشی برای گرفتن در دست بدون احساس خستگی به نظر کمی سنگین میرسد. که البته این وزن نسبتا بالا را میتوان به باتری حجیم این گوشی میان رده نسبت داد. از سوی دیگر بدنه گلکسی A21s از پلاستیک یکپارچه ساخته شده و سایر قسمتها بهصورت جداگانه به آن الصاق شدهاند.
بدنه پشتی گلکسی A21s یک پنل براق پلاستیکی است که بسیار در برابر لکه اثرانگشت یا چربی حساس است. جزیره دوربین نیز با چهار دوربین و یک فلش LED در قسمت سمت چپ و بالای پنل پشتی قرار گرفته است. در میانه این پنل نیز حسگر اثرانگشت قرار گرفته که دسترسی به آن کمی دشوار به نظر میرسد. در قسمت سمت راست بدنه کلیدهای پاور و صدا قرار گرفته و سمت چپ میزبان درگاههای مربوط به دو سیم کارت و یک کارت حافظه است. در پایین بدنه نیز جایگاهی برای پورت USB Type-C، اسپیکر و میکروفون در نظر گرفته شده است.
نمایشگر سامسونگ A21s
نمایشگر سامسونگ گلکسی A21s یک نمایشگر 6.5 اینچی است که 83 درصد از پنل جلویی را به خود اختصاص داده است. یک دوربین سلفی نیز در کناره سمت راست نمایشگر قرار گرفته است که توانسته زیبایی و قدرت مانور بیشتری را در اختیار کاربر قرار دهد. این نمایشگر از نوع PLS TFT LCD است که رنگ مشکی با طراوتی را نمایش نمیدهد. رزولوشن نمایشگر گلکسی A21s برابر 720 در 1600 پیکسل است که در اصطلاح فنی در سطح HD+ قرار دارد. نسبت تصویر در این نمایشگر برابر 20:9 است.
بررسی نرمافزار
گلکسی A21s از سیستمعامل اندروید 10 استفاده میکند که آن را به زبان طراحی One UI Core 2.0 در اختیار کاربران قرار داده است. این زبان طراحی یکی از نسخههای اختصاصی سامسونگ است که علاوه بر بهبود نرمافزار دوربین، قابلیتهای Quick Share و Music Share را دارا است. بااینحال امکاناتی مانند Secret Folder و Sam Pay در این پوسته وجود ندارد. برای کسانی که پیشازاین با گوشیهای سامسونگ کار کردهاند، این زبان طراحی یک زبان آشنا است.
دوربین سامسونگ گلکسی A21s
سامسونگ در این نسل از گوشی میان رده خود نیز از یک چینش چهارگانه برای دوربینها استفاده کرده است. این دوربینها شامل لنزهای واید، اولترا واید، ماکرو و تشخیص عمق تصویر هستند. دوربین اصلی گوشی سامسونگ A21s 48 مگا پیکسل است. این دوربین دارای پیکسلهای 0.8 میکرومتری بوده و اندازه سنسور آن 2.0/1 است. دوربین اصلی درواقع یک لنز واید 26 میلیمتر است که دارای دیافراگمی بهاندازه f/2.0 است و به فوکوس خودکار با قابلیت تشخیص فاز مجهز شده است.
هرچند نام دوربین تله فوتو در فهرست دوربینهای گوشی A21s سامسونگ به چشم نمیخورد، اما شما میتوانید با استفاده از قابلیتهای دوربین اصلی و با استفاده از برش تصویر تا 8 برابر تصویر را بزرگ کنید. دوربین دوم که نقش لنز اولترا واید را بازی میکند یک لنز 8 مگا پیکسلی است. اندازه سنسور این لنز 4.0/1 بوده و پیکسل آن 1.12 میکرومتر است. دیافراگم این لنز از نوع f/2.2 است. دوربین سوم که دوربین ماکرو است، یک لنز 2 مگا پیکسلی با دیافراگم f/2.4 است. درنهایت گلکسی A21s از یک سنسور تشخیص عمق 2 مگا پیکسلی با دیافراگم f/2.4 برای تکمیل مجموعه دوربین خود بهره گرفته است.
دوربین گوشی سامسونگ گلکسی A21s دارای قابلیتهای فلش LED، عکسبرداری پانوراما و HDR است. این دوربین میتواند با کیفیت 1080 پیکسل در 30 فریم بر ثانیه فیلمبرداری کند. دوربین سلفی نیز دارای یک لنز واید 13 مگا پیکسلی است. اندازه پیکسلهای این لنز 1.12 میکرومتر و اندازه سنسور آن 3.1/1 است. اندازه دیافراگم دوربین سلفی سامسونگ A21s برابر f/2.2 است و میتواند با کیفیت 1080 پیکسل در 30 فریم بر ثانیه فیلمبرداری کند.
عملکرد گوشی
گلکسی A21s همانند بیشتر گوشیهای سامسونگ از پردازنده Exynos استفاده میکند. پردازندهای که در این گوشی هوشمند بهکاررفته است، از نوع Exynos 850 و 8 نانومتری است. این تراشه نسبت به سایر گوشیهای میان رده در سطح پایینی قرار دارد. این پردازنده دارای 8 هسته از نوع Cortex-A55 است که بیشینه فرکانس آنها در حدود 2 گیگاهرتز است. پردازنده گرافیکی نیز از نوع Mail-G52 است.
گوشی هوشمند گلکسی A21s در چهار نسخه با حافظه داخلی و رم متفاوت به فروش میرسد. در حال حاضر نسخههای 64 گیگابایتی با رم 6 گیگابایت، 64 گیگابایتی با رم 4 گیگابایت، 32 گیگابایت با رم 3 گیگابایت و 32 گیگابایت با رم 2 گیگابایت در دسترس است. به دلیل اینکه سامسونگ A21s دارای درگاه حافظه است، شما میتوانید با قرار دادن یک کارت microSD در این درگاه حافظه داخلی را افزایش دهید.
باتری
میتوان گفت که اصلیترین نقطه قوت گلکسی A21s باتری عظیم آن با ظرفیت 5000 میلیآمپر ساعت است. قرارگیری این باتری در کنار یک صفحهنمایش HD+ و یک پردازنده کممصرف، باعث شده که طول عمر باتری سامسونگ A21s بسیار راضیکننده باشد. نتایج آزمایشها نشان میدهد که با استفاده از یک باتری پر شما میتوانید تا 21 ساعت بدون وقفه فیلم ببینید. همچنین در زمانی که گوشی در حال پخش موسیقی است، طول عمر باتری تا 109 ساعت افزایش پیدا میکند. همچنین در حالتی که به Wi-Fi متصل شدهاید، گلکسی A21s همراه شما برای یک وبگردی 23 ساعته خواهد بود. سامسونگ گلکسی A21s برای بازیابی انرژی به یک شارژر سریع 15 واتی مجهز شده است.
سخن پایانی
در دنیای امروز و با افزایش قیمت گوشیهای هوشمند، گوشیهای میان رده توانستهاند بیشازپیش نام خود را در میان خریداران مطرح کنند. بهطوریکه میتوان گفت در دنیای امروز گوشیهای میان رده بیشترین سهم را از بازار موبایل به خود اختصاص دادهاند. گلکسی A21s یک گوشی میان رده است که با کم کردن وضوح نمایشگر، استفاده از پلاستیک در ساخت بدنه و استفاده از یک پردازنده سطح پایین سعی در کاهش قیمت تمامشده خود داشته است. بااینحال تمامی این کمبودها با عملکرد خوب دوربینهای چهارگانه و باتری فوقالعاده قدرتمند گوشی جبران شده است. در این مقاله از مبیت تلاش کردیم تا جزییات این گوشی میان رده را زیر ذرهبین بررسی کنیم.