رجیستر کردن گوشی مسافرتی (2 روش طرح رجیستری)
در صورتی که در سفر خارج از کشور گوشیای مانند آیفون 8 بخرید که مشمول طرح رجیستری گوشی تلفن همراه باشد، باید ظرف مدت 30 روز نسبت به پرداخت عوارض و رجیستر کردن گوشی اقدام کنید. برای اطلاعات بیشتر با ما همراه باشید.
طرح رجیستری یا رجیستر کردن گوشی مسافرتی چیست؟
اکنون طرح رجیستری گوش های تلفن همراه در فاز دوم است. طبق این طرح، تمام گوشیهای مشمول باید در سامانه همتا ثبت و به صورت قانونی وارد کشور شوند. در صورتی که گوشی رجیستر نشود، بعد از مدتی از کار خواهد افتاد.
هدف از طرح رجیستری گوش های تلفن همراه جلوگیری از ورود غیر قانونی گوشیهای قاچاق به کشور است. یکی از سوالاتی که در این خصوص مطرح می شود، سرنوشت گوشیهایست که در مسافرت خارج از کشور خریداری میشوند. تصور کنید برای مسافرت به یکی از کشورهای خارجی رفته اید و گوشی های خریداری کرده اید. در این حالت، در صورت برگشت به ایران می توانید بدون اینکه مشکلی پیش بیاید از گوشی تلفن همراهتان استفاده کنید؟ آیا گوشی مذکور باید در طرح رجیستری ثبت شود؟ اگر این طور است، مراحل رجیستر کردن گوشی در سامانهی همتا چه هستند؟
در ادامهی این مقاله به طور جامع به روشهای رجیستر کردن گوشی مسافرتی (طرح رجیستری گوشیهای تلفن همراه) در سامانهی همتا خواهیم پرداخت. در صورتی که در خصوص آنچه در این مقاله خواهد آمد، سوال یا ابهامی داشتید، میتوانید با کارشناسان ما تماس گرفته و از آنها درخواست اطلاعات بیشتری کنید. با ما همراه باشید.
گوشی های موبایل به همراه تخفیف های ویژه مبیت را ببینید : قیمت گوشی
آیا حتماً باید گوشی را که در مسافرت خریداری شده، رجیستر کنیم؟
پاسخ به این سوال مثبت است. در صورتی که به خارج سفر کرده و حتی یک گوشی مشمول طرح رجیستری گوش های تلفن همراه را وارد کشور کنید، باید آن را به گمرک اظهار کرده و ضمن پرداخت حقوق و عوارض گمرکی، ان را در طرح رجیستری ثبت کنید. در صورتی که اقدام به ثبت کردن گوشی نکنید، گوشی با
سیمکارتهای داخل کشور قابل استفاده نخواهد بود. بنابراین رجیستر کردن گوشیهای مسافرتی در یک بازه ی 30 روزه ضروری است.
نحوهی رجیستر کردن گوشیهای مسافرتی چیست؟
دو راه برای ثبت کردن گوشی مسافرتی در طرح رجیستری گوش های تلفن همراه وجود دارد که در ادامه به تفصیل به آنها می پردازیم.
رجیستر کردن گوشی مسافرتی در گمرک
در این روش باید به دفاتر گمرکی مراجعه کرده و ضمن اظهار گوشی و پرداخت عوارض گمرکی آن، گوشی را ثبت نمایید. این دفتر های گمرکی در فرودگاه و پایانه ها و ترمینالهای مبادی ورود به کشور وجود دارند، بنابراین حتی در لحظه ی ورود به کشور می توانید نسبت به رجیستر کردن گوشی تلفن همراه خریداری شده اقدام کنید. هنگامی که به دفترهای گمرکی مراجعه می کنید، از شما میخواهند مشخصات تلفن همراه خود را ارائه کرده و هزینهی گمرکی آن را پرداخت کنید. پس از آن مجوزی به شما میدهند.
باید این مجوز را تا زمان ثبت نهایی در سامانه همتا حفظ کنید. چند روز پس از پرداخت عوارض گمرکی وارد کردن گوشی مسافرتی، میتوانید به سامانهی همتا مراجعه کرده و گوشیتان را فعال کنید.
رجیستر کردن گوشی مسافرتی در سایت گمرک
اگر نمیتوانید مستقیم به دفترهای گمرکی بروید، یا نمی توانید در بدو ورود هزینه های گمرکی را پرداخت کنید، نگران نباشید. شما 30 روز برای انجام این کار مهلت دارید و البته راه دیگری برای رجیستر کردن گوشی وجود دارد. روش دوم برای رجیستر کردن گوشی مسافرتی این است که این کار را مستقیم از طریق سایت گمرک انجام دهید. برای ثبت کردن گوشی در این طرح باید مراحل زیر را انجام دهید:
با کلیک کردن روی قسمت مشخص شده در سایت گمرک جمهوری اسلامی به صفحهی مربوط به ثبت کردن گوشیهای مسافرتی وارد شوید. در این قسمت از شما کد IMEI گوشی خواسته میشود. برای دریافت IMEI کد *#06# را شماره گیری کنید.
در مرحله ی بعد مشخصات و مدل گوشی از شما خواسته میشود. باید توجه کنید که هزینه پرداختی بر حسب مدل گوشی هوشمندتان متفاوت است و شما باید مدل گوشی را به درستی انتخاب کنید، در غیر این صورت سایت گمرک جمهوری اسلامی ایران مسئولیتی در قبال مشکلات به وجود آمده احتمالی نخواهد داشت.
در مرحله بعد شمارهی سیم کارت، کد ملی، شماره گذرنامه و اطلاعاتی از این دست از شما خواسته میشود. توجه داشته باشید که شماره سیمکارتی که در اینجا از شما خواسته میشود باید با کد ملی و سایر اطلاعات همخوانی داشته باشد، در غیر این صورت سیستم خطا داده و اجازهی ورود به مرحلهی بعد را پیدا نخواهید کرد.
بعد از اینکه اطلاعات مد نظر را وارد کردید، کد امنیتی از طریق پیامک برای سیمکارت وارد شده، ارسال میشود. این کد را در محل خواسته شده وارد کرده و روی گزینه «ادامه» کلیک کنید.
در این مرحله هزینهی مورد نظر برای طرح رجیستری گوش های تلفن همراه نمایش داده میشود. با کلیک کردن روی گزینه «پرداخت» می توانید به صفحه پرداخت وارد شده و نسبت به پرداخت عوارض گمرکی اقدام کنید. همانطور که قبلاً هم گفتیم، هزینه ی گمرکی دریافتی با توجه به مدل و نوع گوشی مسافرتی تفاوت خواهد کرد.
نکات مهم در خصوص طرح رجیستر کردن گوشیهای مسافرتی
برای رجیستر کردن گوشی مسافرتیتان به موارد زیر توجه کنید:
پس از اینکه هزینه های گمرک را پرداخت کردید، اطلاعات گوشی به صورت آنی برای سامانه همتا ارسال میشود و پروسه تایید ممکن است چند روز طول بکشد.
طبق بخشنامه سازمان گمرک جمهوری اسلامی ایران، مسافر تنها 30 روز پس از ورود به کشور فرصت دارد تلفن خود را احضار کرده و هزینه های گمرکی آن را بپردازد.
در صورت به تاخیر افتادن پرداخت هزینه های گمرکی (و پرداخت هزینه های در روزهای پایانی این فرصت 30 روزه)، ممکن است گوشی قطع شود.
اگر گوشی بنا به دلیلی که در بالا گفته شد، قطع شود، کاربر هنوز هم میتواند با طی کردن مراحل توضیح داده شده و پرداخت حق گمرک و سپس ثبت گوشی در سامانهی همتا از آن استفاده کند. در واقع گوشی برای همیشه قطع نمیشود.
اگر به صورت حضوری برای اظهار و رجیستر کردن گوشی مسافرتی به دفتر گمرک مراجعه کنید، نیازی به ارائه مشخصات سیم کارت و شماره تماس وجود ندارد.
نکات پایانی
در این مقاله به آموزش نحوهی رجیستر کردن گوشی مسافرتی (طرح رجیستری گوش های تلفن همراه) پرداختیم. در صورتی که در رابطه با مطالب ارائه شده سوالی داشتید، میتوانید با کارشناسان ما در واحد پشتیبانی تماس گرفته و از آنها راهنمایی بیشتری بخواهید. از اینکه تا انتهای مقاله با ما همراه بودید، سپاسگزاریم.