موبایلنقد و بررسی

بررسی گوشی شیائومی Poco F4؛ ویژگی‌هایی که شما را متحیر خواهند کرد!

تست و بررسی گوشی شیائومی Poco F4

پوکو F3 واقعا یک گوشی منحصر به فرد بود. این دستگاه یکی از بهترین گوشی‌های میانرده‌ای است که تاکنون تولید شده. به طوری که برای همه‌ی گوشی‌های میانرده‌ی بازار یک رقیب جدی و سرسخت محسوب می‌شود. همچنین، می‌توان آن را یکی از پیشنهاد شده‌ترین گوشی‌هایی که تاکنون تست کرده‌ایم هم به شمار بیاوریم. پوکو F3 یکی از پرفروش‌ترین گوشی‌هایی که تاکنون این برند تولید کرده هم به شمار می‌رود که ارزش بسیار بیشتری از بهای خود دارد و سریعا هم پس از اینکه عرضه شد، مورد توجه و علاقه‌ی کاربران و کارشاسان به طور همزمان قرار گرفت. امروز نسخه جدید این گوشی به اسم شیائومی Poco F4 را در اختیار داریم تا با تست و بررسی آن متوجه شویم آیا توانسته موفقیت‌های نسخه قبلی خود را تکرار کند یا خیر؟ با مبیت همراه باشید.

گوشی شیائومی Poco F4 که قصد تست و بررسی آن را داریم، به فاصله‌ی پانزده ماه از پوکو F3 رونمایی شد تا رسما به عنوان جایگزین یکی از بهترین گوشی‌های میانرده‌ای که تاکنون تولید شده، شروع به کار کند. قبل از اینکه بررسی عمیق گوشی شیائومی Poco F4 را شروع کنیم، لازم است که توضیح دهیم این گوشی در اکثر جنبه‌ها چه مشخصات و چه قیمت خرید و چه هر عامل دیگری، تمام سعی خودش را به کار گرفته تا دنباله‌روی مدل قبلی خود باشد. این را می‌توان از همه‌ی مشخصات گوشی شیائومی Poco F4 و قیمت خرید آن کاملا به خوبی متوجه شد. همانطور که می‌توانید حدس بزنید، پوکو F4 نسخه‌ی آپدیت شده و جدید پوکو F3 محسوب می‌شود و خوشبختانه، تنها کمبودی که نسبت به مدل قبلی خود دارد، دوربین ماکرو است.

بررسی طراحی گوشی پوکو F4

از سوی دیگر، پیشرفت‌هایی که در مشخصات گوشی شیائومی Poco F4 ایجاد شده هم چندان هیجان انگیز و قابل توجه نیستند (حداقل برای دارندگان پوکو F3). اما در هر صورت، ارزشمند و قابل تقدیر هستند. درخصوص پیشرفت‌هایی که در مشخصات گوشی شیائومی Poco F4 نسبت به مدل قبلی آن ایجاد شده، می‌توانیم به مواردی از قبیل پشتیبانی از Dolby Vision، دوربین اصلی بهتر با سنسور ۶۴ مگاپیکسلی و پشتیبانی از OIS و شارژ سریع‌تر با سرعت ۶۷ وات اشاره کنیم که البته، تاثیر چندان زیادی روی قیمت خرید این گوشی نداشته‌اند. به غیر از مواردی که اشاره شد، سایر مشخصات گوشی شیائومی Poco F4 تا حد زیادی مشابه و یا بسیار نزدیک به نسل قبلی آن یعنی پوکو F3 است.

با این موارد، مقایسه خوبی هم می‌توانید بین این دو مدل انجام دهید. یکی از مشخصات گوشی شیائومی Poco F4 که تغییر خاصی نسبت به پوکو F3 و قیمت خرید آن نداشته، نمایشگر ۶.۶۷ اینچی این گوشی است که در ادامه آن را به طور کامل تست و بررسی خواهیم کرد. یکی دیگر از مشخصات گوشی شیائومی Poco F4 که در مقایسه با پوکو F3 بدون تغییر باقی مانده، چیپست Snapdragon ۸۷۰ 5G به کار رفته در آن است که آن را هم در ادامه به طور مفصل بررسی خواهیم کرد. علاوه بر این، سایز اجزای سخت افزاری اعم از فضای ذخیره سازی و حافظه RAM این گوشی هم تغییر خاصی نداشته‌اند و حتی ترکیب کانفیگ‌ها هم بدون تغییر بوده است. فقط در بخش سخت افزار دو تغییر ایجاد شده که شاید در نگاه اول قابل تشخیص نباشند.

همچنین، این دو تغییر ممکن است در مشخصات گوشی Poco F4 هم قابل تشخیص نباشند. اولین تغییر، این است که نوع حافظه RAM به کار رفته در Poco F4 اکنون LPDDR5 است و علاوه بر این، کل چیپست هم اکنون یک سیستم خنک کننده‌ی جدید در اختیار دارد که البته، تاثیر خاصی در قیمت خرید این گوشی نداشته‌اند. سایر شباهت‌هایی که در حال صحبت درمورد آن‌ها بودیم، شامل ستاپ دوربین‌های سه گانه در پنل پشتی بدنه این گوشی می‌شوند که کاملا مشابه با Poco F3 هستند. تنها تفاوتی که در گوشی مورد بررسی امروز ما یعنی شیائومی Poco F4 ایجاد شده، این است که رزولوشن سنسور دوربین اصلی آن اکنون افزایش پیدا کرده و به یک سنسور ۶۴ مگاپیکسلی مجهز شده.

مقایسه گوشی ردمی 9A و شیائومی ردمی A1 Plus؛ جدال دو پایین رده

لنز این دوربین، به صورت اپتیکال تثبیت شده و از OIS پشتیبانی می‌کند و علاوه بر این، توانایی فیلم برداری 4K با نرخ ۶۰ فریم بر ثانیه نیز به دست آورده است که جزو پیشرفت‌های پوکو F4 نسبت به مدل قبلی آن به شمار می‌روند. سایر مشخصات دوربین‌های گوشی شیائومی Poco F4 درست مانند قیمت خرید آن، اکثرا بدون تغییر باقی مانده است که در ادامه همه‌ی آن‌ها را به طور کامل تست و بررسی خواهیم کرد. درخصوص باتری هم باید گفت ظرفیت باتری به کار رفته در F4 بدون تغییر نسبت به F3 باقی مانده است. اما مشخصات گوشی شیائومی Poco F4 نشان می‌دهند سرعت شارژ آن بیشتر شده و توانایی پشتیبانی از شارژ ۶۷ وات به دست آورده است.

کاملا واضح و روشن است که گوشی شیائومی Poco F4 دارای پیشرفت‌ها و بهبودهای چندان بزرگی نسبت به پوکو F3 نیست، اما با توجه به لیست مشخصات این گوشی و قیمت خرید آن، به راحتی می‌تواند خودش را به عنوان یکی از بهترین پیشنهادها در کل بازار گوشی‌های میانرده مطرح کند. جالب است که بدانید به گوشی هایی نظیر شیائومی Poco F4 که دارای چنین مشخصات جاه طلبانه و قیمت خرید مناسبی هستند، معمولا قاتل پرچمدار هم گفته می‌شود و اکنون باید آن را بررسی کنیم تا بدانیم آیا واقعا لایق این عنوان هست یا خیر. در آخر باید اشاره کنیم که اگر مشخصات گوشی شیائومی Poco F4 و قیمت خرید آن که بررسی کردیم برایتان آشناست، این گوشی نسخه جدید Redmi K40s است که دوربین اصلی آن کمی بهبود پیدا کرده.

مشخصات گوشی شیائومی Poco F4

تاریخ عرضهژوئن ۲۰۲۲
ابعاد بدنه۱۶۳.۲ × ۷۶ × ۷.۷ میلی متر
وزن بدنه۲۰۸ گرم
جنس بدنهپنل جلوی شیشه‌ای (با محافظ گوریلا گلس ۵) و پنل پشتی شیشه‌ای
ضد آببله، با توانایی مقاومت در برابر قطره‌های آب و گرد و غبار (استاندارد IP53)
صفحه نمایش۶.۶۷ اینچ با رزولوشن ۱۰۸۰ × ۲۴۰۰ پیکسل، چگالی ۳۹۵ پیکسل در هر اینچ، پنل AMOLED، پشتیبانی از رفرش ریت ۱۲۰ هرتز، HDR10+، دالبی ویژن، ۱۳۰۰ نیت روشنایی، لایه محافظتی گوریلا گلس ۵ و نسبت تصویر ۲۰:۹ که ۸۶.۶ درصد از کل پنل جلو را به خودش اختصاص داده است
نرم افزاراندروید ۱۲ با رابط کاربری MIUI 13 برای پوکو
چیپستQualcomm SM8250-AC Snapdragon 870 5G هفت نانومتری
پردازنده مرکزی (CPU)هشت هسته‌ای متشکل از یک Kryo 585 با فرکانس ۳.۲ گیگاهرتز، سه Kryo 585 با فرکانس ۳.۴۲ گیگاهرتز و چهار Kryo 585 با فرکانس ۱.۸۰ گیگاهرتز
پردازنده گرافیکی (GPU)Adreno 650
حافظه رم۶ و ۸ و ۱۲ گیگابایت
حافظه داخلی۱۲۸ و ۲۵۶ گیگابایت
قابلیت پشتیبانی از کارت حافظه جانبی برای ارتقاء فضای ذخیره سازیندارد
دوربین اصلیدارای سنسور ۶۴ مگاپیکسلی با لنز واید دارای دیافراگم f/1.8 و لرزشگیر اپتیکال (OIS)
دوربین فوق عریضدارای سنسور ۸ مگاپیکسلی با لنز الترا واید و دیافراگم f/2.2 و پوشش زاویه ۱۱۹ درجه
سنسور تشخیص عمقدارای سنسور ۲ مگاپیکسلی با دیافراگم f/2.4
کیفیت فیلم برداری دوربین اصلی4K با ۳۰ و ۶۰ فریم بر ثانیه یا ۱۰۸۰ با ۳۰ و ۶۰ فریم بر ثانیه
دوربین سلفیدارای سنسور ۲۰ مگاپیکسلی با لنز واید دارای دیافراگم f/2.5
کیفیت فیلم برداری دوربین سلفی۱۰۸۰ با ۳۰ فریم بر ثانیه
جک ۳.۵ میلی متری برای اتصال هدفون سیمیندارد
باتری و سرعت شارژ۴ هزار و ۵۰۰ میلی آمپر ساعتی با سرعت شارژ ۶۷ وات

جعبه گشایی و آنباکس گوشی شیائومی Poco F4

این گوشی دارای یک جعبه مشکی با خطوط و نوشته‌های زرد رنگ است که معمولا امضای گوشی‌های پوکو است. این جعبه، ضخامت قابل توجهی دارد و محتویات زیادی هم در آن وجود دارد. علاوه بر خود گوشی، به یک آداپتور برق ۶۷ واتی و یک کابل USB-A به USB-C هم در جعبه‌ی این گوشی دسترسی پیدا کنید. یک محفظه‌ی کاغذی بزرگ درون جعبه‌ی این گوشی وجود دارد که یک کیس شفاف نرم، یک گلس محافظ صفحه (که البته، بسته به منطقه‌ی عرضه گوشی دارد) و همینطور کابل تبدیل USB-C به جک ۳.۵ میلی متری هدفون سیمی را در خود جای داده است.

طراحی

مواد به کار رفته در ساخت بدنه Poco F4 مشابه پوکو F3 است. اما شکل آن کمی متفاوت است و طراحی جایگاه دوربین‌های متفاوتی هم دارد. همچنین، درست مانند اکثر گوشی‌های مدرن امروزی، پوکو F4 هم دارای پنل‌های شیشه‌ای مسطح و و فریم میانی مسطح است. درست مانند پوکو F3، روی شیشه‌ی نمایشگر این مدل هم یک لایه گوریلا گلس ۵ کشیده شده تا از نمایشگر در برابر ضربه، سقوط و اتفاقات دیگر محافظت کند. سطح آن کاملا صاف است و فقط لبه‌های آن کمی خمیدگی دارد. پنل پشتی بدنه این گوشی هم از جنس شیشه است و مجددا کاملا صاف و مسطح می‌باشد. با این حال، مانند پنل جلو، از مواد ویژه‌ای نظیر گوریلا گلس یا پاندا گلس ساخته نشده.

پنل شیشه‌ای پشت بدنه، به شکل براق طراحی شده و طبیعتا اثر انگشت و لکه‌های مختلف دیگر را هم به خود جذب می‌کند. با این حال، خوشبختانه پاک کردن آن کاملا راحت است و لکه‌ها به عمق بدنه نفوذ پیدا نمی‌کنند. همچنین، سطح بدنه حالت آیینه‌ای دارد و از نواحی جایگاه دوربین، با شکستن نور آن را منعکس می‌کند. این باعث ایجاد یک اثر سرد و در عین حال ظریف می‌شود. جای تعجب دارد که علیرغم بدنه شیشه‌ای براق، لکه‌های پنل پشتی آنچنان مشهود و قابل مشاهده نیستند. طراحی ستاپ دوربین‌های به کار رفته در پنل پشتی بدنه این گوشی کاملا متفاوت از پوکو F3 به نظر می‌رسند. اما این طراحی هم چندان شاخص و جدید به شمار نمی‌رود. زیرا قبل از آن، Redmi K40s که به آن اشاره کرده بودیم هم دقیقا دارای چنین طراحی بود.

فریم میانی بدنه از جنس پلاستیک ساخته شده و دارای یک رنگ مات است که جای اثر انگشت را هم جذب نمی‌کند. اگرچه فریم میانی این گوشی به صورت مسطح ساخته شده، اما دارای کمی خمیدگی است که باعث می‌شود این گوشی توانایی ایستادن روی سطوح صاف نداشته باشد. همانطور که در مشخصات گوشی شیائومی Poco F4 هم عنوان شده، این گوشی دارای استاندارد IP53 است که توانایی مقاومت در برابر گرد و خاک و قطره‌های آب ریز به آن می‌دهد. گواهینامه IP53 یکی از ساده‌ترین و ابتدایی‌ترین استانداردهای حفاظت از بدنه در برابر مواردی نظیر گرد و خاک و آب است که یک گوشی می‌تواند داشته باشد. اما قطعا بهتر از این است که اصلا هیچ گواهینامه‌ای نداشته باشد. به همین دلیل، رضایت خود را نسبت به آن اعلام می‌داریم.

نقد و بررسی گوشی شیائومی 13 لایت؛ میان رده اما درجه یک

تعداد زیادی از گوشی‌هایی که تاکنون توسط شیائومی ساخته و عرضه شده‌اند، دارای گواهینامه IP53 هستند. به همین دلیل، می‌توان آن را یکی از پرکاربردترین استانداردها در گوشی‌های این شرکت به شمار آورد. اکنون نگاهی به زاویه‌های مختلف شیائومی پوکو F4 می‌اندازیم. در پنل مقابل، نمایشگر وجود دارد که بخش اعظم پنل را به خودش اختصاص داده. در بالای آن یک حفره‌ی پانچ هول کوچک وجود دارد که محل قرارگیری دوربین سلفی گوشی شیائومی Poco F4 است و در ادامه به بررسی مشخصات و توانایی‌های آن و همینطور نمایشگری که در این گوشی به کار رفته، به طور کامل خواهیم پرداخت. چیزی که در طراحی پنل مقابل کاملا جلب توجه می‌کند، حاشیه‌های بسیار باریک اطراف نمایشگر است که زیبایی آن را دوچندان کرده.

زیر این نمایشگر، خبری از سنسور تشخیص اثر انگشت نیست. در این گوشی، سنسور تشخیص اثر انگشت روی دکمه‌ی پاور قرار دارد که در مدل قبلی این گوشی یعنی پوکو F3 هم به همین شکل پیاده سازی شده بود. اگر به بالای نمایشگر نگاه کنید، ممکن است متوجه روزنه‌ی بسیار باریک و ظریفی که در آنجا قرار دارد، شوید. این روزنه‌ی باریک، اسپیکر را مخفی کرده که به عنوان محل قرارگیری گوش در زمان مکالمه هم کاربرد دارد. درست مانند سایر گوشی‌هایی که توسط شیائومی ساخته شده‌اند، برای اسپیکر اصلی، دو روزنه در نظر گرفته شده است که یکی روی محل قرارگیری گوش قرار دارد و یکی هم در لبه بالای بدنه.

اگر صدای اسپیکر موجود روی لبه بالا را با دست یا به هر شکل دیگری ساکت کنید، کیفیت صدا به طور چشمگیری کاهش پیدا خواهد کرد. اما بلندی صدا تغییری نخواهد کرد. پنل پشتی بدنه‌ی پوکو F4 سراسر شیشه است و ستاپ دوربین‌های این گوشی که به دو قسمت تقسیم شده هم تنها ویژگی شاخص و چشمگیری است که در این قسمت وجود دارد. جایگاه دوربین‌ها، کمی از بدنه بیرون زده. روی سطح یا بخش اول، یک فلش LED تکی قرار دارد (حفره‌های موجود روی آن نباید شما را گول بزنند، زیرا در اصل فقط یک LED زیر آن‌ها قرار دارد). روی سطح یا بخش دوم نیز دوربین‌های سه‌گانه‌ی گوشی شیائومی Poco F4 قرار دارند که در ادامه به طور کامل به مشخصات و بررسی عملکرد آن‌ها خواهیم پرداخت.

در سمت چپ فریم پلاستیکی بدنه‌ی این گوشی، هیچ ویژگی خاصی وجود ندارد. اما در لبه سمت راست، دکمه‌های کنترل صدا و پاور قرار دارند. برای افرادی که قصد خرید و پرداخت قیمت گوشی شیائومی Poco F4 را دارند، باید توضیح دهیم که روی سطح دکمه‌ی پاور، سنسور تشخیص اثر انگشت قرار دارد که همیشه آماده به کار است. اگر انگشت شما به طور تصادفی روی آن قرار بگیرد و در پی آن، چندین بار تلاش ناموفق برای باز شدن صورت بگیرد، می‌توانید با مراجعه به Settings آن را به شکلی تنظیم کنید که فقط وقتی آن را فشار می‌دهید عمل کند تا دیگر در صورت لمس تصادفی، عمل نکند. گذشته از این، روی سطح بالای بدنه، شاهد سنسور مادون قرمز، یکی از اسپیکرها و همینطور روزنه‌ی اسپیکرِ بالایی قرار دارند.

اسپیکر اصلی که بلندی صدای آن از اسپیکر بالایی بیشتر است، روی لبه پایین بدنه قرار گرفته و در کنار آن هم درگاه USB-C وجود دارد که برای شارژ کردن و انتقال فایل به کار می‌رود. همچنین، اسپیکر اصلی این گوشی به همراه درگاه سیمکارت آن هم در همین قسمت قرار دارد. افرادی که قصد پرداخت قیمت و خرید گوشی شیائومی Poco F4 را دارند، باید بدانند وزن این گوشی ۱۹۵ گرم و ابعاد بدنه‌ی آن ۱۶۳.۲ × ۷۶ × ۷.۷ میلی متر است که تقریبا مشابه و هم‌اندازه با Poco F3 می‌باشد. با این وجود، Poco F4 به واسطه‌ی لبه‌های مسطح بدنه‌ی خود، کمی ضخیم‌تر از گوشی Poco F3 به نظر می‌رسد، در صورتی که بررسی مشخصات آن نشان می‌دهد ضخامت این دو مدل تفاوت زیادی با یکدیگر ندارد.

به طور کلی، بررسی بدنه و شکل ظاهری گوشی شیائومی Poco F4 نشان می‌هد دارای یک بدنه کاملا باکیفیت و مرغوب است که می‌توان حدس زد از استحکام قابل قبولی هم برخوردار است. طراحی آن، به خوبی نشان می‌دهد که با یک گوشی کاملا مدرن و امروزی مواجه هستیم که از استانداردهای طراحی روز برخوردار است. پوکو F4 در عین سادگی، کاملا جذاب و زیباست. وجود استاندارد IP53 هم اگرچه چندان چشمگیر نیست، اما باز هم جای امیدواری و رضایت دارد.

این گوشی حتی بدون استفاده از قاب هم کاملا محکم در دست قرار می‌گیرد و کاملا هم راحت و خوش دست است. البته، رنگ مات به کار رفته در فریم بدنه این گوشی هم در خوش دست و راحت بودن آن موثر بوده است. همچنین، پنل شیشه‌ای بدنه این گوشی هم آنچنان که به نظر می‌رسد، لغزنده و لیز نیست. صد البته، در صورتی که احساس کنید برایتان راحت نیست حس لغزندگی داشته باشد، می‌توانید از قاب برای آن استفاده کنید.

صفحه نمایش

بررسی گوشی شیائومی Poco F4 نشان می‌دهد مشخصات نمایشگر به کار رفته در آن، عمدتا با پوکو F3 یکسان است. یعنی این گوشی از یک نمایشگر ۶.۶۷ اینچی استفاده می‌کند که دارای پنل E4 AMOLED است. اما در این بین، یکسری ویژگی و قابلیت جدید هم به آن اضافه شده که از این دست، می‌توانیم به توانایی پشتیبانی از Dolby Vision اشاره کنیم. رزولوشن این نمایشگر ۱۰۸۰ × ۲۴۰۰ پیکسل است که یک رزولوشن کاملا استاندارد برای گوشی‌های میانرده است و اصلا چیز شاخص و خاصی نیست. چیزی که شاخص‌تر است، حفره‌ی بسیار ریز و کوچک بالای نمایشگر است که محل قرارگیری دوربین سلفی می‌باشد و ریز بودن آن، نشان دهنده‌ی برخورداری این گوشی از یک زبان طراحی کاملا مدرن و امروزی است.

خود سازندگان این گوشی در شرکت پوکو هم تمایل زیادی دارند که اعلام کنند این حفره، یکی از ریزترین و کوچک‌ترین پانچ هول‌هایی است که تا به حال در یک گوشی موبایل به کار برده شده که قطعا هم ادعای صحیح و درستی است. یکی دیگر از ویژگی‌های شاخصی که در مشخصات صفحه نمایش گوشی شیائومی Poco F4 به چشم می‌خورد و زمان خرید آن هم می‌تواند جلب توجه کند، وجود لایه‌ی حفاظتی گوریلا گلس ۵ است که روی نمایشگر این گوشی کشیده شده. این نمایشگر توانایی پشتیبانی از نرخ تازه‌سازی ۱۲۰ هرتز دارد و حساسیت لمس آن ۳۶۰ هرتز است. همچنین، توانایی پشتیبانی از HDR دارد و گواهینامه‌ی HDR10+ و Dolby Vision نیز دارد.

لیست مشخصات گوشی Poco F4 که توسط سازندگان آن در شیائومی به انتشار رسیده، حداکثر روشنایی نمایشگر این گوشی را ۹۰۰ نیت اعلام کرده که تا سقف ۱۳۰۰ نیت هم می‌تواند افزایش پیدا کند. این در حالی است که وقتی خودمان گوشی شیائومی Poco F4 را تست و بررسی کردیم، حداکثر روشنایی آن را در حالت دستی ۵۳۰ نیت اندازه‌گیری کردیم که در حالت خودکار به ۱۰۰۰ نیت می‌رسد. بنابراین، اظهارات سازندگان این گوشی، کمی اغراق آمیز بوده است. همچنین، ما حداقل روشنایی تصویر این گوشی را هم ۲.۲ نیت اندازه‌گیری کردیم که بسیار فوق العاده است و دقیقا به اندازه اکثر پنل‌های OLED می‌باشد که امروزه در گوشی‌های هوشمند مدرن به کار می‌رود.

دقت رنگ

پوکو F4 از طیف رنگ گسترده DCI-P3 پشتیبانی می‌کند. در تنظیمات آن نیز سه حالت رنگ مختلف در نظر گرفته شده. این سه حالت شامل Vivid (حالت استاندارد با طیف رنگ DCI-P3) و Saturated (طیف رنگ DCI-P3 تقویت شده با کمی اشباع شدگی) و Standard (یا sRGB) می‌شوند. علاوه بر این، به کاربران اجازه داده شده تا دمای رنگ‌ها را هم در هر یک از این سه حالت تنظیم کنند. یک گزینه دیگر به اسم  Advanced Settings هم وجود دارد که از طریق آن می‌توانید منحصرا بین دو حالت DCI-P3 یا sRGB یکی را انتخاب کنید.

بررسی گوشی شیائومی 12 پرو، پرچمدار اندروید با قابلیت شارژ فوق سریع!

حالت رنگ‌ها به صورت پیشفرض روی گزینه Vivid تنظیم شده‌اند. این گزینه، به طور دقیق برای بازتولید طیف رنگ DCI-P3 در نظر گرفته شده است. طبق بررسی ما از گوشی شیائومی Poco F4 نمایشگر آن در این حالت، طیف رنگ DCI-P3 را به شکلی بسیار دقیق پیاده‌سازی می‌کند. فقط رنگ‌های سفید و خاکستری مقدار بسیار کمی به سمت آبی تمایل دارند. از سوی دیگر، حالت Standard طیف رنگ sRGB را به شکلی دقیق و عالی پیاده‌سازی می‌کند.

نرخ تازه‌سازی

نرخ تازه‌سازی یا همان رفرش ریت، این روزها نه تنها در گوشی‌های رده بالای پرچمدا، بلکه در میانرده‌ها هم اهمیت بسیار زیادی پیدا کرده. با پرداخت قیمت و خرید گوشی شیائومی Poco F4 هم می‌توانید به نرخ تازه‌سازی بالایی دسترسی پیدا کنید. در این گوشی دو حالت برای رفرش ریت در نظر گرفته شده که شامل Default و Custom می‌شوند. حالت Custom دو حالت فیکس و ثابت دارد که ۶۰ هرتز و ۱۲۰ هرتز هستند. هم حالت Default و هم حالت ۱۲۰ هرتز، به شکلی داینامیک یا پویا هستند. نمایشگر، همیشه در رابط کاربری و تمامی اپلیکیشن‌های سیستمیِ خود گوشی، با ۱۲۰ فریم بر ثانیه اجرا می‌شود. اما زمانی که تصویر ثابت شود، به ۶۰ فریم بر ثانیه کاهش می‌یابد تا مصرف باتری را هم کاهش دهد.

حالت ۶۰ هرتز هم برای پخش ویدیو و اپلیکیشن‌هایی که قادر به پشتیبانی بیشتر از ۶۰ هرتز نیستند به کار می‌رود. ما در طی بررسی شیائومی Poco F4 از اپلیکیشن‌های تست سخت افزار هم استفاده کردیم که بر اساس آن‌ها، نرخ تازه‌سازی در نمایشگر این گوشی می‌‌تواند بین ۳۰ و ۶۰ و ۹۰ و ۱۲۰ هرتز متغیر باشد. زمانی که ما در حالت تست و بررسی ارزش خرید و قیمت گوشی شیائومی Poco F4 بودیم، متوجه شدیم تنها حالتی که MIUI از رفرش ریت ۳۰ هرتز استفاده می‌کند، در حالت Always-on Display است. همچنین، در بازی‌هایی که قادر به پشتیبانی از رفرش ریت بالاتر از استاندارد باشند نیز می‌تواند تا ۹۰ هرتز افزایش یابد. حتی تعداد کمی از بازی‌ها قادر به اجرا شدن در حالت ۱۲۰ هرتز هم هستند که تجربه‌ای بی‌نظیر است.

HDR

بررسی مشخصات گوشی شیائومی Poco F4 و قیمت خرید آن نشان می‌دهند که دارای استانداردهای HDR10, HDR10+ و Dolby Vision است. این گوشی توانایی پشتیبانی از Widevine L1 DRM نیز در اختیار دارد که به معنی آمادگی کامل آن برای پشتیبانی و ارائه‌ی بالاترین کیفیت استریم و پخش زنده است که در این گوشی، دالبی ویژن ۱۰۸۰ می‌باشد. این گوشی توانایی پشتیبانی از اپلیکیشن‌های محبوب استریم نظیر Netflix را هم در اختیار دارد و بیشترین کیفیت ممکن استریم را هم ارائه می‌دهد.

مشخصات باتری گوشی شیائومی Poco F4

مشخصات گوشی شیائومی Poco F4 نشان می‌دهند ظرفیت باتری به کار رفته در آن، در مقایسه با F3 بدون تغییر باقی مانده و این گوشی هم از یک باتری ۴ هزار و ۵۰۰ میلی آمپری برخوردار است. تنها بهبودی که در باتری این گوشی نسبت به مدل قبلی آن ایجاد شده، این است که از سرعت شارژ سریع‌تر و بیشتری پشتیبانی می‌کند که به ۶۷ وات می‌رسد. طبق بررسی ما از باتری گوشی شیائومی Poco F4 و قیمت خرید آن، شارژدهی این گوشی در حالت استندبای به ۱۰۱ ساعت می‌رسد که عملکرد بسیار خوبی است. همچنین، در اکثر تست‌هایی که از باتری این گوشی گرفتیم هم عملکردی عالی به نمایش گذاشت. بدین ترتیب، اکثر کاربران باید با استفاده‌ی عادی و نه چندان سنگین، حداقل برای یک روز کامل قادر به استفاده از این گوشی باشند.

سرعت شارژ

همانطور که اشاره شد، سرعت شارژ این گوشی نسبت به نسل قبلی آن بهبود یافته و سریع‌تر شده. این ارتقاء سرعت شارژ، یکی از کاربردی‌ترین و قابل توجه‌ترین پیشرفت‌های پوکو F4 نسبت به F3 نیز به شمار می‌رود. طبق مشخصات گوشی شیائومی Poco F4 سرعت شارژ آن ۶۷ وات است. در صورتی که سرعت شارژ پوکو F3 به ۳۳ وات می‌رسید. خوشبختانه، شیائومی مثل سامسونگ و اپل شارژر را هنوز از جعبه گوشی‌های خود حذف نکرده و Poco F4 را با یک شارژر ۶۷ واتی که حداکثر توان قابل پشتیبانی این گوشی هم هست، عرضه می‌کند. درخصوص عملکرد شارژر باید توضیح دهیم که پوکو اعلام کرده فول شارژ کردن گوشی F4 نباید بیشتر از ۳۸ دقیقه طول بکشد.

صد البته، برای راستی‌آزمایی این ادعا، خودمان هم عملکرد شارژر گوشی شیائومی Poco F4 را بررسی کردیم. بررسی های ما نشان می‌دهد شارژر ۶۷ واتی که در جعبه‌ی گوشی شیائومی Poco F4 قرار دارد، می‌تواند تنها در عرض ۱۵ دقیقه ظرفیت باتری این گوشی را از ۰ به ۵۵ درصد برساند که واقعا شگفت انگیز است. با ۳۰ دقیقه شارژ هم می‌توان ظرفیت باتری را به ۹۲ درصد رساند که همچنان عالی‌ست. فول شارژ شدن این گوشی هم ۳۸ دقیقه طول می‌کشد که دقیقا همان چیزی است که خود شیائومی هم اعلام کرده بود و باور نمی‌کردیم. با این اوصاف، با خرید گوشی شیائومی Poco F4 و پرداخت قیمت آن می‌توانید یکی از سریع‌ترین عملکردهایی که تاکنون در شارژر یک گوشی میانرده دیده شده را تجربه کنید. فقط اگر توانایی پشتیبانی از شارژ بی سیم هم داشت، فوق العاده می‌شد.

اسپیکر

پوکو F4 دارای اسپیکرهای استریو است که روی لبه بالا و پایین بدنه‌ی آن قرار دارند و از Dolby Atmos هم پشتیبانی می‌کنند. همانطور که در بخش بررسی طراحی گوشی شیائومی Poco F4 هم اشاره کردیم، اسپیکر بالایی، دو خروجی دارد که صدا از هر دوی آن‌ها پخش می‌شود. در صورتی که هر یک از این دو خروجی را مسدود کنید، کیفیت صدا افت می‌کند. اما بلندی صدا تغییر نمی‌کند. بلندی صدای اسپیکر این گوشی کاملا خوب است و کیفیت صدای آن را هم می‌توانیم خوب بدانیم. زیرا در هیچ محدوده‌ای، مشکل به‌خصوصی ندارد. اما در عین حال، در مقایسه با سایر رقبای این گوشی هم چندان تاثیرگذار ظاهر نمی‌شود.

نرم افزار

ترکیب نرم افزاری به کار رفته در پوکو اف ۴ شامل اندروید ۱۲ با رابط کاربری MIUI ۱۳ می‌شود که به طور اختصاصی برای این برند شخصی‌سازی و بهینه شده است. همانطور که در سایر گوشی‌های مجهز به MIUI هم تاکنون بارها مشاهده شده، نسخه‌ی این رابط کاربری از نسخه‌ی اندرویدِ موجود اهمیت بیشتری دارد. با وجود اینکه چند ویژگی جدید هم وجود دارد، اما تعدادی از ویژگی‌های اصلی اندروید ۱۲ نظیر ظاهر تغییر یافته‌ی ویجت‌های جدید و یکسری از موارد دیگر در این گوشی به کار برده نشده‌اند. با این حال، رابط کاربری MIUI به کار رفته در این گوشی، کم و بیش همان MIUI استانداردی است که انتظار دارید مشاهده و تجربه کنید.

یکی از ویژگی‌های نرم افزاری کاربردی و دوست داشتنی این گوشی Always-on Display است که نسخه‌ی کامل آن هم در این گوشی به کار برده شده. بنابراین، به شیوه‌های متنوع و بسیار زیادی می‌توانید آن را تنظیم کنید. به عنوان مثال، می‌توانید آن را به شکلی تنظیم کنید که پس از ضربه زدن به نمایشگر برای مدت ۱۰ ثانیه فعال شود یا می‌توانید همیشه آن را فعال و روشن نگه دارید یا آن را زمانبندی کنید تا فقط در یک بازه زمانی مشخص فعال شود. این در صورتی است که بسیاری از گوشی‌های دارای رابط MIUI قبلا فقط حالت اول را ارائه می‌کردند. طبعیتا، تم‌های بسیار زیادی هم برای Always-on Display در نظر گرفته شده که تعدادی از آن‌ها قابل شخصی سازی هم هستند.

این گوشی از یک ویژگی جذاب دیگر به اسم Notification effect هم پشتیبانی می‌کند. این ویژگی باعث می‌شود که وقتی یک نوتیفیکیشن جدید دریافت می‌شود، لبه‌های نمایشگر روشن شوند. اما این همه‌ی ماجرا نیست. قابلیت‌های شخصی سازی گسترده‌ای هم وجود دارد. علاوه بر امکان تنظیم رنگ، الگوی نمایش آن را هم می‌توانید تنظیم کنید. این ویژگی ارتباطی با Always-on Display ندارد و به طور مستقل از آن هم عمل می‌کند. بدیهی‌ترین و راحت‌ترین راه باز کردن قفل صفحه، استفاده از سنسور اثر انگشت جانبی این گوشی است که روی لبه بدنه آن قرار دارد. درخصوص این سنسور می‌توانیم بگوییم که تنظیم و شناسایی انگشت به آن بسیار راحت است و عملکرد کاملا سریعی هم دارد. دقت آن هم فوق العاده است.

همانطور که در بررسی طراحی گوشی شیائومی Poco F4 هم اشاره کردیم، هم می‌توان با لمس این سنسور آن را به کار انداخت و هم با فشار دادن دکمه‌ی پاور. اگر آن را به شکلی تنظیم کنید که فقط وقتی دکمه‌ی پاور فشار داده می‌شود کار کند، از لمس تصادفی در زمانی که گوشی را در جیب خود قرار داده‌اید و یا موارد دیگر نیز جلوگیری خواهید کرد. البته، از سیستم تشخیص چهره هم می‌توانید استفاده کنید که به صورت ۲ بعدی اسکن می‌کند و به همین دلیل، امنیت چندان بالایی ندارد و با عکس هم قفل صفحه را باز می‌کند. در صفحات هوم اسکرین، ویژگی خاصی وجود ندارد و همه چیز به همان شکلی است که در دیگر گوشی‌های شیائومی و پوکوی دارای MIUI هم وجود دارد.

تنها تفاوت MIUI در گوشی‌های پوکو با این رابط کاربری در گوشی‌های خود شیائومی نظیر Redmi و بقیه این است که در اینجا اپلیکیشن‌ها در App Drawer قرار دارند. این ویژگی همه‌ی برنامه‌هایی که در گوشی خود دارید را به دسته بندی‌های مختلف طبقه بندی می‌کند. شما می‌توانید این دسته بندی‌ها را ویرایش و یا به طور کلی غیرفعال کنید. درست مانند MIUI ۱۲ در MIUI ۱۳ هم بخش اعلانات و Control Center به صورت مستقل از یکدیگر عمل می‌کنند و شما به شیوه‌ی گوشی‌های iPhone می‌توانید آن‌ها را باز کنید. با کشیدن انگشت خود از نیمه سمت چپ نمایشگر به سمت پایین می‌توانید اعلانات را باز کنید و با انجام این کار از نیمه سمت راست نمایشگر هم می‌توانید Control Center را باز و به گزینه‌های آن دسترسی پیدا کنید.

همچنین، با کشیدن انگشت خود به سمت چپ یا راست هم می‌توانید بین اعلانات و کنترل سنتر (زمانی که باز هستند) جابجا شوید. اگر هم دوست ندارید که گوشی‌تان ظاهر iPhone مانندی داشته باشد، می‌توانید کنترل سنتر را غیرفعال کنید تا اعلانات و گزینه‌هایی که برای تنظیمات سریع در نظر گرفته شده‌اند، با یکدیگر ادغام شوند. Task Switcher هم کاملا مشابه دیگر گوشی‌های پوکو و شیائومیِ مجهز به نسخه‌های اخیر MIUI است. این بخش، اپلیکیشن‌های در حال اجرا در بکگراند را در دو ستون نمایش می‌دهد. با نگه داشتن انگشت خود روی هر یک از اپلیکیشن‌ها می‌توانید تنظیمات مختلفی اعم از اجرای اپلیکیشن مورد نظر به صورت split-screen یا حالت‌های دیگر انجام دهید و با کشیدن انگشت به سمت راست یا چپ هم آن را ببندید.

بررسی گوشی شیائومی Poco M5؛ محصول خوش قیمت شیائومی برای رقابت در بازار

لازم است که اشاره کنیم گوشی‌های پوکو به گستردگی گوشی‌های شیائومی از Floating Window پشتیبانی نمی‌کنند. یعنی اپلیکیشن‌های کمی به این صورت قابل اجرا هستند که یکی از آن‌ها ماشین حساب است. یکی از قابلیت‌های نرم افزاری شاخص گوشی شیائومی Poco F4 که بررسی کردیم، Memory Extension است. این قابلیت به صورت پیشفرض فعال است. اما می‌توانید آن را غیرفعال هم کنید. عملکرد آن هم به این صورت است که بخش بسیار کمی از فضای ذخیره سازی داخلی مثلا ۲ گیگابایت را رزرو می‌کند و از آن به عنوان حافظه RAM استفاده می‌کند. در این صورت، گوشی ۲ گیگابایت رم بیشتر در اختیار خواهد داشت. این یکی از بهینه‌ترین ویژگی‌های نرم افزاری برای ارتقاء عملکرد گوشی و بیشتر کردن حافظه RAM است.

یکی از ویژگی‌های نرم افزاری مخصوص گیمرها که در گوشی شیائومی Poco F4 بررسی کردیم، Game Turbo است. Game Turbo هم به عنوان فضایی برای اجرای بازی‌ها به کار می‌رود و هم می‌تواند با انجام یکسری بهینه سازی نرم افزاری، تجربه گیمینگ کاربران را ارتقاء دهد. همچنین، یکسری ویژگی کلاسیک و ابتدایی نظیر فیلمبرداری از صفحه و مسدودسازی اعلانات دریافتی هم ارائه می‌دهد.

سخت افزار

مشخصات شیائومی Poco F4 نشان می‌دهد که این گوشی از چیپست یکسانی با Poco F3 استفاده می‌کند که نام آن Snapdragon ۸۷۰ 5G است. این چیپست، هنوز هم یکی از پرسرعت‌ترین و محبوب‌ترین پلتفرم‌های موجود برای گوشی‌های هوشمند شناخته می‌شود. این چیپست در واقع همان SD865 است که سرعت کلاک CPU آن افزایش یافته، به طوری که فرکانس هسته‌ی اصلی آن اکنون می‌تواند تا سقف ۳.۲ گیگاهرتز هم افزایش پیدا کند. GPU به کار رفته در آن نیز همچنان یکی از قدرتمندترین پردازنده‌های گرافیکی موجود برای گوشی‌های هوشمند است که Adreno ۶۵۰ نام دارد. انتظار داشتیم که عملکرد آن در حد پردازنده‌های گرافیکی موجود در گوشی‌های پرچمدار باشد که طبق نتایج حاصل از بررسی گوشی Poco F4 همینطور بود.

پیکربندی هسته‌های هشت‌گانه‌ی به کار رفته در CPU چیپست Snapdragon ۸۷۰ 5G به صورت ۱ + ۳ + ۴ است. محبوب‌ترین کانفیگ‌های این گوشی از نظر حافظه هم شامل دو نسخه‌ی ۶/۱۲۸ و ۸/۲۵۶ گیگابایتی می‌شوند که هر دوی آن‌ها از رم LPDDR5 و فضای ذخیره سازی UFS ۳.۱ استفاده می‌کنند. این گوشی برای خنک کردن اجزای داخلی خود از راهکار محفظه‌ی بخار استفاده می‌کند که نسخه‌ی بهبود یافته‌ی LiquidCool Technology ۲.۰ است و ۴۰۰ درصد بزرگ‌تر از خنک کننده داخلی Poco F3 می‌باشد. این سیستم خنک کننده‌ی پیشرفته باعث عملکرد پایدارتر به‌خصوص در بازی‌ها می‌شود.

درخصوص تست‌های بنچمارکی که در طی بررسی قیمت و ارزش خرید گوشی شیائومی Poco F4 گرفتیم، می‌توانیم بگوییم CPU چیپست موجود در آن را به راحتی می‌توان یکی از بهترین CPUهای موجود در گوشی‌های میانرده دانست. GPU به کار رفته در این گوشی هم نه تنها در بین گوشی‌های میانرده، بلکه بین کلیه گوشی‌های اندرویدی هوشمندی که در زمان عرضه آن ساخته شده بود، عملکرد بسیار خوبی ارائه می‌دهد و حتی جزو برترین‌هایشان هم در نظر گرفته می‌شود. بدیهی است که وجود چنین CPU و GPU قدرتمندی قطعا این گوشی را در تست‌های بنچمارک هم جزو بهترین گوشی‌های بازار قرار می‌دهد. این گوشی در تست‌های پایداری هم عملکرد فوق العاده خوبی ارائه می‌دهد که حاصل سیستم خنک کننده‌ی بسیار بهینه‌ی آن است.

با این اوصاف، می‌توان گفت پوکو اف ۴ دارای یک چیپست بسیار قدرتمند در حد گوشی‌های پرچمدار است که در CPU و GPU خود عملکرد فوق العاده‌ای ارائه می‌دهد. همچنین، سیستم خنک کننده مناسبی هم در اختیار دارد. به طوری که در اکثر تست‌هایی که در طی بررسی قیمت و ارزش خرید گوشی شیائومی Poco F4 انجام دادیم، پایداری خود را به خوبی حفظ کرد. تنها باری که بدنه‌ی این گوشی بیش از حد داغ شد، زمانی بود که هر ۸ هسته‌ی CPU آن با ۱۰۰ درصد توان خود به مدت ۴۰ دقیقه به طور مداوم فعالیت کردند. چیزی که کاربران عادی هر چقدر هم به سختی و برای مدتی طولانی با این گوشی کار کنند، هرگز آن را تجربه نخواهند کرد و فقط جنبه بررسی فنی داشت. به واسطه‌ی این عملکرد بی‌نظیر، ما پایداری و سطح سخت افزار Poco F4 را فوق العاده توصیف می‌کنیم.

دوربین

بررسی دوربین پوکو F4

مشخصات دوربین‌های گوشی شیائومی Poco F4 تقریبا با پوکو F3 یکسان است و فقط یکسری تفاوت جزئی با آن دارد. یکی از این تفاوت‌ها، این است که دوربین اصلی اکنون به لرزشگیر اپتیکال یا OIS هم مجهز شده. اما در عوض، سنسور دوربین ماکرو از ۵ مگاپیکسل به ۲ مگاپیکسل کاهش پیدا کرده است. بدتر از آن، این است که این سنسور ۵ مگاپیکسلی، یک دوربین تله ماکرو بوده که اکنون به یکی از ساده‌ترین و ابتدایی‌ترین سنسورهای قابل استفاده در دوربین‌های ماکرو داونگرید شده که فوکوس آن هم ثابت است. اگر بخواهیم مروری به مشخصات دوربین‌های گوشی شیائومی Poco F4 داشته باشیم، می‌توانیم بگوییم این گوشی یک سنسور ۶۴ مگاپیکسلی اصلی، فوق عریض ۸، ۲ مگاپیکسلی ماکرو و سلفی ۲۰ مگاپیکسلی در اختیار دارد.

دوربین اصلی دارای یک سنسور ۱/۲ اینچی OmniVision OV64B با رزولوشن ۶۴ مگاپیکسل و فیلتر Quad-Bayer است. این سنسور دارای پیکسل‌های ۰.۷ میکرومتری است که پس از انجام فرایند binning، خروجی تصاویر آن به ۱۶ مگاپیکسل می‌رسد. پشت این سنسور یک لنز تثبیت شده‌ی ۲۵ میلی متری با گشودگی دهانه دیافراگم f/1.8 وجود دارد. این دوربین، از حالت PDAF به همراه رزولوشن ۶۴ مگاپیکسلی کامل، حالت حرفه‌ای Pro و همینطور Night Mode پشتیبانی می‌کند. به آن دسته از افراد علاقه‌مند به آگاهی از قیمت و خرید گوشی Poco F4 باید بگوییم طبق چیزی که شیائومی اعلام کرده، پوکو اف ۴ اولین گوشی این برند محسوب می‌شود که دارای OIS است.

دومین دوربین، دارای سنسور ۱/۴ اینچی ۸ مگاپیکسلی OmniVision OV8856 با پیکسل‌های ۱.۱۲ میکرومتری است. سنسور به کار رفته در آن دارای فاصله کانونی معادل ۱۶ میلی متر و دیافراگم f/2.2 است. این دوربین هم قادر به پشتیبانی از حالت شب است. در دوربین ماکرو سنسور ۲ مگاپیکسلی GalaxyCore GC02M1 به کار رفته که لنز آن دارای دیافراگم f/2.4 است و فوکوس آن هم در فاصله‌ی حدودا ۴ سانتی متری ثابت می‌باشد. در آخر، به مشخصات دوربین سلفی گوشی شیائومی Poco F4 می‌رسیم که دارای سنسور ۱/۲.۸ اینچی ۲۰ مگاپیکسلی Sony IMX596 با طراحی Quad Bayer است. این دوربین دارای فوکوس ثابت است و از لنزی با دیافراگم f/2.45 و فاصله کانونی معادل ۲۴ میلی متر استفاده می‌کند.

رابط کاربری دوربین

رابط کاربری دوربین این گوشی دقیقا به همان شکلی است که از اکثر گوشی‌های مجهز به MIUI که این اواخر عرضه شده‌اند، انتظار می‌رود. با کشیدن انگشت خود به سمت راست یا چپ، می‌توانید حالت‌های مختلف فیلمبرداری و عکاسی را فعال کنید. همچنین، با لمس کردن هر یک از حالت‌ها نیز می‌توانید به طور مستقیم آن را فعال کنید تا دیگر نیازی به رد کردن تک تک حالت‌ها تا رسیدن به حالت مورد نظر نباشد. برخلاف گوشی‌های شیائومی، در این گوشی نمی‌توان با کشیدن انگشت به سمت بالا یا پایین، بین دوربین سلفی و اصلی جابجا شد. برای این منظور، فقط باید گزینه‌ای که برای آن در نظر گرفته شده را لمس کنید. با مراجعه به بخش More می‌توانید هر یک از این حالت‌ها را حذف، اضافه یا جابجا کنید.

منوی همبرگری که در گوشه بالای سمت راست تصویر (انتهای آن) قرار دارد، جایی است که یک سری گزینه‌ی بیشتر هم در اختیار شما قرار می‌دهد. برای دسترسی به Settings هم باید از همین منو استفاده کنید. همچنین، حالت ماکرو هم در همین منو قرار دارد. در کنار منوی همبرگری، می‌توانید به تنظیمات فلش، HDR، هوش مصنوعی، میانبر گوگل لنز و همینطور فیلترها و افکت‌های بیوتی دسترسی پیدا کنید. یکسری گزینه در بالای حالت‌های عکاسی و فیلمبرداری هم وجود دارد که یکی از آن‌ها، دوربین اصلی را فعال می‌کند، یکی روی دوربین فوق عریض سوییچ می‌کند و یکی هم زوم ۲ برابری ارائه می‌دهد. حالت Pro هم که مثل همیشه اجازه می‌دهد تنظیمات عکس را خودتان به طور دستی وارد کنید.

کیفیت دوربین در روز

خروجی دوربین اصلی این گوشی ۱۶ مگاپیکسل است که تصاویر آن هم واقعا عالی هستند. این عکس‌ها حاوی جزئیات کافی هستند. همچنین، کاهش نویز که به طور ملایمی صورت می‌گیرد، باعث می‌شود تصاویر ظاهر متعادلی پیدا کنند. این تصاویر دارای محدوده دینامیکی کاملا شاخص و برجسته‌ای هستند، کنتراست قابل قبولی دارند و دقت رنگ‌ها و شیوه‌ی ارائه آن‌ها هم قابل ستایش است. اگر بخواهیم خیلی سختگیرانه نگاه کنیم، فقط می‌توانیم بگوییم شارپنس تصاویر می‌توانست یک درجه بیشتر باشد. در این صورت، سنسور حداکثر توانایی‌های خودش را ارائه می‌کرد. به طور کلی، می‌توانیم بگوییم از کیفیت دوربین اصلی Poco F4 رضایت کافی داریم و فکر می‌کنیم که اکثر کاربران هم از آن رضایت خواهند داشت.

اکثر رابط‌های کاربری دوربین که امروزه در گوشی‌های موبایل هوشمند وجود دارد، حتی اگر فاقد دوربین تله فوتو هم باشند، اما گزینه‌هایی برای حالت‌های زوم بیشتر دارند. همانطور که در بررسی رابط کاربری دوربین گوشی شیائومی Poco F4 هم برای علاقه‌مندان به خرید این گوشی توضیح دادیم، اینجا هم چنین گزینه‌ای وجود دارد. با توجه به عدم وجود دوربین تله فوتو که بتواند این کار را به صورت تخصصی انجام دهد، حالت 2x موجود در رابط کاربری Poco F4 ابتدایی‌ترین چیزی است که امروزه یک دوربین دیجیتال می‌تواند انجام دهد. زوم ۲ برابری، از طریق دوربین اصلی صورت می‌گیرد و به این شکل است که مرکز کادر برش داده می‌شود و سپس upscale می‌شود.

با توجه به اینکه فرایند زوم به صورت کاملا دیجیتالی انجام می‌شود، در نمایشگر خود این گوشی، خوب به نظر می‌رسند. اما ممکن است در مانیتور یا نمایشگرهای بزرگ‌تر چنین نباشند. سطح جزئیات تا حد زیادی نزدیک به دوربین اصلی است. اما اگر آن‌ها را ۱۰۰ درصد زوم کنید، شارپنس و وضوح تصاویر رضایت بخش نخواهند بود. درخصوص حالت ۶۴ مگاپیکسلی دوربین اصلی هم می‌توانیم بگوییم تصاویر آن دارای جزئیات متوسطی هستند و سایر جنبه‌های کیفیت آن از جمله کنتراست، رنگ‌ها و محدوده  دینامیکی کاملا شبیه به حالت معمولی دوربین اصلی است. بررسی قیمت خرید و مشخصات شیائومی Poco F4 نشان می‌دهند که این گوشی فاقد سنسور تشخیص عمق است. اما با این حال، هنوز هم قادر به ارائه حالت پرتره می‌باشد.

به دلیل عدم وجود سنسور تشخیص عمق، جداسازی سوژه از بکگراند به صورت نرم افزاری انجام می‌شود و کاملا به هوش مصنوعی متکی است. تجربه‌ای که از بررسی گوشی شیائومی Poco F4 و قیمت خرید آن به دست آوردیم، نشان داد نیازی هم به وجود سنسور فیزیکی برای این کار نیست. زیرا جداسازی به صورت نرم افزاری هم به اندازه کافی خوب صورت می‌گیرد. تنها نکته‌ای که زمان استفاده از حالت پرتره در دوربین اصلی باید مد نظر داشته باشید، این است که ISO آن‌ها بالاتر از ۴۰۰ ۵۰۰ است. یعنی در صورتی که شرایط نوری محیط مساعد نباشد، ممکن است شارپنس تصاویر کمی افت کند.

درخصوص دوربین فوق عریض به کار رفته در شیائومی Poco F4 هم باید بگوییم نسبت به قیمت خرید این گوشی و دیگر دوربین‌های الترا وایدی که در گوشی‌های میانرده به کار برده شده‌اند، فوق العاده است و قطعا جزو بهترین‌ها قرار می‌گیرد. تصاویر دوربین فوق عریض، غنی از جزئیات هستند، ظاهری کاملا طبیعی دارند و وضوح‌شان هم واقعا عالی است. رنگ‌ها و تعادل نور سفید در این دوربین کاملا واقع گرایانه است، نویز کمی وجود دارد و محدوده دینامیکی هم واقعا عالی است. درخصوص سایر ویژگی‌های آن نیز می‌توانیم بگوییم دارای تصحیح اعوجاج خودکار است و در پی آن، گوشه‌های تصویر را به شکل ماهرانه‌ای صاف می‌کند.

دوربین ماکرو تنها پسرفت ستاپ دوربین‌های پوکو F4 نسبت به مدل قبلی آن محسوب می‌شود. به جای سنسور تله ماکرو ۵ مگاپیکسلی با فوکوس خودکار، یک سنسور ۲ مگاپیکسلی با فوکوس ثابت از فاصله ۴ سانتی متری وجود دارد. عملکرد آن بد نیست. جزئیات تصاویری که با این دوربین گرفته می‌شوند، نسبت به مشخصات و توانایی‌های آن کافی است، کنتراست خوبی دارد و سعی خود را برای کاهش نویز هم انجام می‌دهد. فقط رنگ‌ها ممکن است گاهی اوقات کدر و بی‌روح به نظر برسند. اما بقیه‌ی اوقات، به اندازه کافی زنده و شاداب هستند.

دوربین سلفی ۲۰ مگاپیکسلی، عکس‌های کاملا خوبی می‌گیرد. کنتراست آن‌ها عالی است، رنگ‌ها دقیق هستند، محدوده دینامیکی خوبی دارند و شارپنس هم ضمن کاهش سطح نویز تا جای ممکن، به اندازه کافی بالا است. سنسور این دوربین از فیلتر Quad bayer استفاده می‌کند که باعث می‌شود رزولوشن خروجی تصاویر به ۵ مگاپیکسل برسد. خوشبختانه، فرایند upscale به خوبی انجام می‌شود و سلفی‌ها کم جزئیات به نظر نمی‌رسند. اگرچه که سطح جزئیات آن‌ها، فوق العاده هم نیست.

کیفیت دوربین در شب

این گوشی از Auto Nigh Mode پشتیبانی می‌کند که از طریق تنظیمات پیشرفته می‌توان آن را فعال کرد. از نظر تئوری باید در هر دو دوربین اصلی و فوق عریض عمل کند. اما طبق تجربه‌ی ما از بررسی قیمت گوشی شیائومی Poco F4 و ارزش خرید آن، فقط در دوربین اصلی کار می‌کند. اما ممکن است در آپدیت‌های نرم افزاری بعدی، در دوربین فوق عریض هم عمل کند. در هر صورت، حالت شب خودکار، درمورد اینکه چه زمانی و در چه مکانی از Night Mode استفاده شود، تصمیم‌گیری می‌کند. همچنین، زمان نوردهی را هم مشخص می‌کند. زمانی که عمل کند، تصاویر بسیار خوبی می‌گیرد. اگرچه محدوده‌ی دینامیکی می‌توانست بهتر باشد، اما نوردهی به سوژه‌ها و کنتراست خوب است، رنگ‌ها به خوبی اشباع شده هستند و نویز کمی هم وجود دارد. جزئیات هم کافی است.

قابلیت‌ های جذاب دوربین گوشی های شیائومی که از آن ها خبر ندارید!

اگر خودتان از حالت شب استفاده کردید و عکس‌ها تار شدند، دلیل آن لرزشگیر دوربین است که اختلال ایجاد می‌کند. به همین دلیل، توصیه می‌کنیم تا جایی که می‌توانید بدون حرکت بمانید تا لرزشگیر هم عمل نکند و همیشه هم بیش از یک عکس بگیرید. اگر به صورت دستی از حالت Night Mode استفاده کنید، ممکن است نوردهی بیشتر طول بکشد. به همین دلیل، ممکن است تصاویر روشن‌تر شوند. به غیر از این، کیفیت حالت شب به صورت دستی و خودکار کاملا با یکدیگر یکسان است. اگر حالت Night Mode را کلا خاموش کنید، تصاویری با کیفیت متوسطی به دست خواهید آورد. اگرچه نوردهی در آن‌ها واقع گرایانه می‌شود، اما نویز آن‌ها بیشتر از حالت عادی می‌شود و رنگ‌ها هم حالت کدر پیدا می‌کنند.

طبق تجربه‌ای که از بررسی گوشی شیائومی Poco F4 و قیمت خرید آن به دست آوردیم، بهتر است همیشه از Auto Nigh Mode استفاده کنید تا بهترین نتیجه و بالاترین کیفیت ممکن را به دست بیاورید. شاید عجیب باشد، اما Auto Night Mode در دوربین فوق عریض کار نمی‌کند که اشاره کردیم ممکن است با آپدیت‌های نرم افزاری این مشکل برطرف شود. بنابراین، اگر در زمانی که روی دوربین فوق عریض هستید این حالت فعال باشد، تصاویر به طور قابل توجهی تاریک خواهند بود، سطح اشباع شدگی کم و نویز زیادی خواهند داشت و فاقد جزئیات کافی خواهند بود. اگر Night Mode را به طور دستی در دوربین فوق عریض فعال کنید، تصاویر بسیار روشن‌تر با نویز بسیار کم‌تری به دست خواهید آورد. با این حال، سطح اشباع شدگی همچنان پایین خواهد بود.

فیلمبرداری

مشخصات دوربین اصلی شیائومی Poco F4 نشان می‌دهند که این گوشی توانایی فیلم برداری با کیفیت 4K با نرخ ۶۰ فریم بر ثانیه دارد. کیفیت فیلمبرداری دوربین‌های سلفی و فوق عریض این گوشی ۱۰۸۰ با ۳۰ فریم است و دوربین ماکروی آن هم حداکثر با رزولوشن ۷۲۰ فیلمبرداری می‌کند. لرزشگیر الکترونیکی در همه‌ی حالت‌های فیلمبرداری و همه‌ی دوربین‌های این گوشی به غیر از ماکرو وجود دارد. متاسفانه، نتیجه‌ی کار این لرزشگیر چنگی به دل نمی‌زند و گاها باعث افزایش لرزش و تار شدن تصویر هم می‌شود که دلیل اصلی آن، وجود OIS یا لرزشگیر اپتیکال در دوربین اصلی است. زمانی که OIS با EIS کار می‌کنند، با یکدیگر تداخل پیدا می‌کنند و نتیجه‌ی خوبی حاصل نمی‌شود. البته، این مشکل با آپدیت‌های نرم افزاری قابل حل است.

رقبای شیائومی Poco F4

مشخصات گوشی شیائومی Poco F4 نشان می‌دهند که دارای پیشرفت‌های بسیار کمی نسبت به مدل قبلی خود یعنی Poco F3 است و این، ممکن است کاربران را نسبت به خرید و پرداخت قیمت آن دچار تردید کند. با توجه به محبوبیت گسترده و موفقیت‌های پوکو اف ۳، شاید تکرار آن‌ها برای این مدل جدید بسیار دشوار باشد. اما برگ برنده‌ی واقعی گوشی شیائومی Poco F4 قیمت خرید آن است. این گوشی با ویژگی‌های مختلف خود که نام Dolby را با خود یدک می‌کشند، تاثیرگذار ظاهر می‌شود. برخی از این ویژگی‌ها، نمایشگر AMOLED مجهز به فناوری Dolby Vision و اسپیکرهای دارای گواهینامه Dolby Atmos هستند. چیپست Snapdragon ۸۷۰ 5G آن نیز عملکردی در حد گوشی‌های پرچمدار با پایداری بی‌نظیر ارائه می‌دهد.

خرید گوشی شیائومی Poco F4 با این قیمت و ویژگی‌ها و مشخصات یک پیشنهاد عالی به نظر می‌رسد. اما صد البته، رقبای دیگری هم در رنج قیمت گوشی شیائومی Poco F3 وجود دارد که می‌توان خرید. گوشی‌هایی نظیر Realme GT Neo 3T و OnePlus Nord 2 5G گزینه‌های بسیار خوبی در رنج قیمت خرید گوشی Poco F4 هستند. اما شاید در بازار کشور ما به راحتی پیدا نشوند. به همین دلیل، به سراغ گزینه‌های دیگری می‌رویم که راحت‌تر بتوان آن‌ها را تهیه کرد. گوشی سامسونگ گلکسی A52s 5G یکی از بهترین گوشی‌های میانرده در رنج قیمت گوشی Poco F4 است که می‌توان خرید.

قیمت خرید گوشی A52s 5G سامسونگ از Poco F4 کم‌تر است. این گوشی برخلاف F4 که فقط در برابر قطره‌های آب مقاومت دارد، به طور کامل ضد آب است، از یک نمایشگر ۱۲۰ هرتزی Super AMOLED استفاده می‌کند، دارای چیپست Snapdragon 778G 5G است و هم در دوربین سلفی و هم دوربین‌های پشتی خود مشخصات بهتری دارد. شاید سرعت سخت افزاری A52s 5G در حد گوشی‌های پرچمدار سریع نباشد و از HDR پشتیبانی نکند. اما به طور کلی، پکیج بهتری است. به همین دلیل، توصیه می‌کنیم که اگر خرید گوشی Poco F4 را در نظر دارید، Galaxy A52s را هم به عنوان یک رقیب جدی برای آن در این رنج قیمت مد نظر داشته باشید. نمی‌توان گفت کدامیک گوشی بهتری است. زیرا این در نهایت به خودتان و نیازهایتان بستگی دارد.

خود شیائومی هم گزینه‌های دیگری در رنج قیمت خرید گوشی Poco F4 دارد که یکی از آن‌ها Xiaomi 11T می‌باشد. قیمت این دو گوشی تقریبا یکسان است. اما Xiaomi 11T دارای نمایشگری با طیف رنگ ۱۰ بیت است، یک دوربین تله ماکرو ۵ مگاپیکسلی دارد و بدنه‌ی رده بالاتری هم در آن به کار برده شده که دارای یک فریم آلومینیومی و بدنه شیشه‌ای مجهز به پوشش Gorilla Glass Victus است. با این حال، از Dolby Vision پشتیبانی نمی‌کند و دوربین اصلی آن برخلاف پوکو اف ۴ فاقد OIS است. گزینه بعدی Poco X4 GT است که همزمان با اف ۴ معرفی شد و فقط کمی گران‌تر است. این گوشی یک نمایشگر ۱۴۴ هرتزی LCD با گواهینامه Dolby Vision دارد، پردازنده Dimensity ۸۱۰۰ آن کمی سریع‌تر است و ظرفیت باتری آن هم کمی بیشتر است.

جک ۳.۵ میلی متری هدفون هم در X4 GT وجود دارد. از سوی دیگر، F4 دارای یک نمایشگر AMOLED است و دوربین اصلی آن به OIS مجهز می‌باشد. اگر به دنبال گزینه دیگری هستید که برای گیمرها در نظر گرفته شده باشد، Poco F4 GT یک انتخاب عالی است. نمایشگر این گوشی ۱ میلیارد رنگ را پوشش می‌دهد، از جدیدترین چیپست پرچمدار بازار یعنی Snapdragon ۸ Gen ۱ استفاده می‌کند، دارای تریگرهای فیزیکی است و چهار اسپیکر JBL دارد که صدایی واقعا عمیق و غنی ارائه می‌کنند. F4 GT از شارژ ۱۲۰ وات پشتیبانی می‌کند و با برخورداری از فریم فلزی و بدنه شیشه‌ای با پوشش Gorilla Glass Victus رده بالاتر به نظر می‌رسد. طبیعتا قیمت خرید بیشتری هم از گوشی Poco F4 دارد.

جمع بندی

بررسی شیائومی Poco F4 نشان می‌دهد که به طور کلی، از جنبه‌های مختلف یک گوشی کاملا قابل اعتماد و فوق العاده است که در هر زمینه‌ای اعم از صفحه نمایش، اسپیکر، عملکرد، سخت افزار، دوربین، باتری، سرعت شارژ و حتی کیفیت ساخت بدنه درخشان ظاهر می‌شود. واقعا کمبود بزرگ خاصی در این گوشی وجود ندارد و از هر لحاظ کامل است. این عملکرد، همیشه جزو ویژگی‌های گوشی‌های Poco F بوده و در F4 هم تداوم پیدا کرده. با این وجود، خرید شیائومی Poco F4 برای افرادی که نسل قبلی این گوشی یعنی Poco F3 را دارند، شاید چندان منطقی نباشد. زیرا پیشرفت چندان چشمگیری نسبت به آن نداشته.

پشتیبانی از Dolby Vision HDR، لرزشگیر اپتیکال در دوربین اصلی و سرعت شارژ سریع‌تر به میزان ۶۷ وات پیشرفت‌های ارزشمندی هستند. اما به اندازه‌ای که دارندگان Poco F3 را به خرید گوشی Poco F4 ترغیب کنند، بزرگ و چشمگیر نیستند. البته، این چیزی از جایگاه ارزشمند F4 کم نمی‌کند. این گوشی در تمامی تست‌های ما فوق العاده درخشان ظاهر شد و با ویژگی‌هایی نظیر نمایشگر قابل توجه، طراحی جذاب و زیبا و مقاوم در برابر قطره‌های آب، اسپیکرهای استریوی باکیفیت، دوربین‌های بسیار خوب، شارژدهی مناسب و مهم‌تر از همه، عملکرد سخت افزاری غیرقابل رقابت، همه‌ی توجهات را به سمت خود جلب کرد.

شاید گوشی شیائومی Poco F4 مانند مدل قبلی خود دارای دوربین تله ماکروی ۵ مگاپیکسلی با فوکوس خودکار نباشد یا مانند گوشی‌های سامسونگ در این رنج قیمت گواهینامه IP67 نداشته باشد اما خرید آن با این قیمت واقعا نباید از دست داده شود.

نقاط قوتنقاط ضعف
نمایشگر ۱۲۰ هرتزی AMOLED فوق العاده با Dolby Visionپسرفت دوربین ماکرو نسبت به Poco F3
عملکرد سخت افزاری غیرقابل رقابت با پایداری فوق العاده بی‌نظیر و پشتیبانی از 5Gکنتراست دوربین زمان فیلمبرداری می‌توانست بیشتر باشد
اسپیکرهای دوگانه با بلندی صدای زیاد و کیفیت عالی به سبب برخورداری از استاندارد Dolby Atmosلرزشگیر ویدیو در دوربین اصلی نیاز به آپدیت دارد
شارژدهی مناسب و شارژر سریع
عملکرد خوب دوربین‌ها چه در روز و چه در شب
دارای NFC
مجهز به آخرین ترکیب نرم افزاری موجود در زمان عرضه خود شامل اندروید ۱۲ با MIUI ۱۳

عرفان رحیمی صادق

از سال ۹۴ تولید محتوا رو به عنوان سرگرمی شروع کردم و سعی کردم مهارت‌هام رو پله‌پله توسعه بدم. همیشه در حال یادگیری‌ام و زمینه مورد علاقه‌م فناوریه. اما به زمینه‌های دیگه مثل شبکه، گیم، داستان کوتاه، امور مهاجرتی و بازارهای مالی هم سرک کشیدم ;)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا