هر آنچه که باید درباره گوشی Motorola Razr 40 Ultra بدانید
موتورولا امسال دو گوشی تاشو جدید به بازار عرضه کرده است: Razr 40 و Razr 40 Ultra. اگر نگاهی گذرا به مشخصات فنی و ظاهر این گوشیهای تاشو بیندازید، متوجه خواهید شد که موتورولا راه درستی را در پیش گرفته است. در ادامه، مدل گرانقیمتتر این سری تاشو، یعنی گوشی Razr 40 Ultra را بررسی خواهیم کرد که تغییرات مشهودتری نسبت به مدل Razr 2022 در آن دیده میشود. طراحی گوشی Razr 40 اولترا تا حد زیادی تغییر کرده است که اهمیت فراوانی دارد زیرا گوشیهای تاشو امروزی باید از نظر ظاهری، توجه مخاطبان سختگیری را به خود جلب کنند. از آن گذشته، تغییرات سخت افزاری این گوشی تاشو موتورولا نیز قابل توجه است. موتورولا لولای به کار رفته بین دو شاسی گوشی را آپدیت کرده است و کاری کرده تا فاصله میان دو شاسی در هنگام بسته شدن، کمتر باشد. علاوه بر این، حاشیه صفحه نمایش اصلی را کاهش داده و تلاش کرده تا خط تا (محل خم شدگی) کمتر مشخص باشد. جالب است بدانید که یک نمایشگر نیز روی سطح بیرونی این گوشی تاشو کار گذاشته شده است که کاملا قابل استفاده است. به عبارت بهتر، نمایشگر 3.6 اینچی بیرونی فقط برای دیدن اعلانات یا سایر اطلاعات نیست، بلکه میتوانید چندین اپ مفید مانند نتفلیکس، اسپاتیفای و دیزنی پلاس را روی آن اجرا کنید یا به عنوان منظرهیاب دوربین اصلی از آن استفاده کنید.
گوشی تاشو Motorola Razr 40 Ultra از لحاظ مشخصات فنی، ملغمهای از سختافزارهای جدید و قدیمی است. برای مثال، این گوشی جدید و جذاب از پردازشگر اسنپدراگون 8+ نسل یک بهره میبرد و یک نمایشگر جدید بزرگتر و سریعتر را جایگزین صفحه نمایش قدیمی کرده است. ظرفیت باتری نیز افزایش پیدا کرده و به 3800 میلی آمپر رسیده است اما تغییری در سرعت شارژ محصول دیده نمیشود. البته، موتورولا برای این گوشی یک شارژر وایرلس در نظر گرفته است که برای گوشیهای پرچمدار گرانقیمت جزو بایدها است. دوربینها، به خصوص دوربین اصلی، آپگرید شدهاند. این دوربین دیگر Quad-Bayer نیست و از سنسور استاندارد 12 مگاپیکسلی بهره میبرد. با وجود چنین ویژگیها و مشخصات فنی جذابی، باید دید که گوشی Motorola Razr 40 Ultra توانایی رقابت و شکست حریفان قدرتمندی نظیر سامسونگ یا هواوی را دارد یا نه. در ادامه با مبیت همراه باشید تا به صورت تخصصی به نقد و بررسی این گوشی تاشو موتورولا بپردازیم.
جعبه گشایی
هنگامی که جعبه گوشی Motorola Razr 40 Ultra را باز کنید با یک گوشی باز (تا نشده) مواجهه خواهید شد. در این جعبه استاندارد علاوه بر خود گوشی و بروشورهای معمول، یک شارژر توربوپاور 30 واتی و یک کابل تبدیل USB-A به USB-C نیز دیده میشود. جالب است بدانید که در آمریکا شمالی این گوشی بدون شارژر عرضه شده است! موتورولا برای محافظت بیشتر از محصول خود، یک کیس محافظ دو تکه سخت و شفاف نیز داخل پکیج گذاشته است که میتوانید آن را روی گوشی بیندازید.
طراحی و کیفیت ساخت
گوشی Motorola Razr 40 Ultra شاید ظاهر آشنایی داشته باشد اما طراحی آن نسبت به مدل سال گذشته، تغییرات اساسی داشته است. بسته به این که کدام رنگ را انتخاب کنید، متریال گوشی متفاوت خواهد بود اما تمامی رنگها دارای فریم آلومینیومی سری 7000 هستند. برای مثال، در رنگ مشکی و آبی این گوشی تاشو از محافظ گوریلا گلس ویکتوس برای پنل پشتی استفاده شده است اما پنل پشتی رنگ قرمز پرشین که به آن Viva Magenta گفته میشود، از جنس چرم وگان است که هنگام لمس شدن، حس بسیار خوبی به کاربر میدهد و بسیار نرم است. جنس چرمی رنگ قرمز پرشین باعث گیرایی بهتر و خوش دستی بیشتر گوشی نیز میشود. نمایشگر بیرونی این رنگ نیز توسط گوریلا گلس ویکتوس محافظت میشود.
به لطف وجود لولا جدید، دو شاسی هنگام بسته بودن گوشی به یکدیگر نزدیکتر شدهاند و هیچ فاصله و شکافی میان آنها وجود ندارد. ضخامت گوشی Motorola Razr 40 Ultra در هنگام بسته بودن 15.5 میلی متر و موقع باز بودن، 6.6 میلی متر است که حتی نسبت به مدل سال گذشته نیز باریکتر است. وزن گوشی نیز سبکتر شده است اما باز هم بسته به رنگ محصول، متفاوت خواهد بود. برای مثال، رنگ قرمز پرشین حدود 4 گرم سبکتر از بقیه است (184.5 گرم در مقایسه با 188.5 گرم رنگهای دیگر که بدنه شیشهای دارند).
جالب است بدانید که با وجود تاشو بودن گوشی Razr 40 Ultra، موتورولا توانسته تا گواهی IP52 را نیز برای آن کسب کند که نشان دهنده مقاومت نسبی نسبت پاشش آب و بارش سبک باران است اما مشخصا ضدآب نیست.
حالا که صحبت از لولا گوشی است، باید بدانید که باز کردن گوشی با یک دست آزاردهنده و یا شاید غیرممکن باشد. اما میتوانید با یک دست گوشی را ببندید و میتوانید تا 120 درجه آن را نیمه باز نگه دارید اما بعد از آن، بسته خواهد شد. البته گوشی به طور صد در صد نیز باز و صاف نخواهد شد و در بازترین حالت ممکن نیز کمی خمیدگی خواهد داشت.
محل قرارگیری دکمههای پاور و کنترل صدا در نیمه بالایی گوشی است و شاید بهتر بود که در نیمه پایین قرار میگرفت تا دسترسی به آن آسانتر میشد. در فریم پایین گوشی نیز شاهد خروجی اسپیکرها و پورت USB-C خواهید بود. موتورولا میکروفون گوشی که به عنوان اسپیکر ثانویه نیز کاربرد دارد در بالای گوشی قرار داده است که در واقع، به این دلیل بوده تا کاربران بتوانند زمانی که گوشی تاشده است نیز تماس بگیرند.
نمایشگر بیرونیی 3.2 اینچی تقریبا نیمه بالایی گوشی Motorola Razr 40 Ultra را پوشانده است و به نظر میرسد که دو سنسور دوربین و فلش LED در بالای آن شناور هستند و باید بدانید که جلوی دید نمایشگر را نخواهند گرفت.
در کل، در قسمت طراحی و کیفیت ساخت، موتورولا از هیچ چیزی برای این گوشی جذاب فروگذار نکرده است. از رنگهای جذاب و متریال به کار رفته تا یکپارچگی و کیفیت ساخت، همگی شما را شگفت زده خواهد کرد.
نمایشگر
موتورولا گوشی Razr 40 Ultra را مجهز به پنل OLED تاشو بزرگتر 6.9 اینچی کرده است. این پنل با رزولوشن 1080*2640 پیکسلی از فناوری HDR10+ پشتیبانی میکند و دارای نرخ رفرش فوق العاده 165 هرتز است که آن را به یکی از سریعترین نمایشگرهای موجود در بازار تبدیل کرده است. در زمان گیم بازی کردن، نمایشگر برای تجربه گیمینگ بهتر و پاسخگوتر تا نرخ واکنش تاچ 360 هرتز نیز خواهد رسید. روی این نمایشگر یک لایه محافظ صفحه تعبیه شده است تا محافظت بیشتری ایجاد کند.
نمایشگر بیرونی نیز پنل 3.2 اینچی OLED است که رزولوشنی برابر با 1066*1056 پیکسل دارد و از فناوری HDR10+ نیز پشتیبانی میکند. این نمایشگر دارای نرخ رفرش 144 هرتزی است که برای تجربه دیدن ویدئو حتی بیش از حد کافیست و شما تجربه دیداری روان و نرمی خواهید داشت.
هر دو نمایشگر گوشی Motorola Razr 40 Ultra مشخصات و عملکرد عالی از خود به نمایش گذاشتهاند و روشنایی صفحه بسیار خوبی نیز دارند. روشنایی نمایشگر اصلی تاشو تا 1050 نیت نیز میرسد و در حالت دستی به 506 نیت خواهد رسید. روشنایی این نمایشگر به حدی خوب است که حتی با وجود محافظ صفحه نیز در محیطهای خارجی و سرباز، کیفیت و روشنایی صفحه خوبی خواهید داشت. نمایشگر خارجی نیز در حالت اتوماتیک به 932 نیت و در حالت دستی به 505 نیت میرسد.
شارژدهی
گوشی Motorola Razr 40 Ultra در کنار پردازنده باکیفیت اسنپدراگون 8+ نسل یک، از یک باتری بزرگتر 3800 میلی آمپری نیز بهره میبرد. باتری این گوشی در تمام تستها و تمامی سناریوها نسبت به موتورلا Razr 2022، پیشرفت قابل توجهی داشته است. در تستهایی که با نمایشگر روشن و نمایشگر خاموش انجام شد، به عدد کلی 82 ساعت رسیدیم که پیشرفت قابل ملاحظهای به شمار میرود. جای خوشحالی است که شارژدهی در قسمت وبگردی و پخش ویدئو افزایش داشته است.
شاید این گوشی نسبت به گوشیهای هوشمند پرچمدار شارژدهی فوق العادهای نداشته باشد اما در مقایسه با شارژدهی گوشیهای تاشو عمودی نظیر گلکسی Z Flip و Oppo Find N2 Flip شاید فقط کمی پایینتر باشد.
سرعت شارژ
به نظر میرسد که گوشی Motorola Razr 40 Ultra، شارژر 30 واتی TurboPower را از مدلهای قبلی به ارث برده است اما در کمال تعجب، به جای کابل USB-C به USB-C شاهد یک کابل تبدیل USB-A به USB-C در جعبه محصول خواهید بود. در هر صورت، این گوشی با وجود باتری بزرگتری که نسبت به مدل سال گذشته دارد، سریعتر شارژ خواهد شد.
البته در دنیای واقعی، برای فول شارژ کردن باتری 3800 میلی آمپری این گوشی نیاز به یک ساعت و 27 دقیقه زمان دارید که چندان چشمگیر نیست. اما در طی نیم ساعت میتوانید تا 45 درصد باتری را شارژ کنید که برای رقابت با محصولات برندهای دیگر کافی خواهد بود.
عملکرد
موتورولا برای گوشی Razr 40 Ultra از پردازشگری که سال قبل به بازار آمده است یعنی اسنپدراگون 8+ نسل یک (4 نانومتری) استفاده کرده است که پردازشگری مدرن، توانا و پرچمدار محسوب میشود اما آخرین جدیدترین نسخه از محصولات کوالکام نیست. با این حال، این پردازشگر به قدر کافی قدرتمند هست تا از پس اجرای تمام دستورات ارائه شده بربیاید. در حال حاضر، این گوشی با 8 گیگابایت رم و 256 گیگابایت حافظه داخلی در بازار موجود است اما موارد محدود و اختصاصی از 12 گیگ رم و 512 گیگابایت حافظه داخلی نیز در برخی کشورها یافت میشود.
هر چند پردازشگر گوشی در اکثر سناریوها و تستها عملکرد خوبی از خود نشان داده است اما نمیتوان منکر این قضیه شد که قیمت گوشی Motorola Razr 40 Ultra به اندازه سایر گوشیهای پرچمدار عرضه شده در سال 2023 است ولی عملکرد ضعیفتری نسبت به آنها دارد. تمام گوشیهای پرچمدار امسال، از پردازشگر قدرتمندتر اسنپدراگون 8 نسل دو بهره میبرند.
این گوشی میتواند گیمهای سبک و تسکهای روزمره را به بهترین نحو ممکن و بدون کوچکترین لگی اجرا کند، اما در اجرای بازیهای سنگینی نظیر کال اف دیوتی موبایل دچار چالش میشود. متاسفانه، بعد از اجرای بازی، گوشی تقریبا به سرعت داغ میشود که باعث کاهش جدی عملکرد میشود و پس از 20 دقیقه بازی شاهد افت فریم ریت خواهید بود.
دوربینها
جالب است که موتورولا تصمیم به کنار گذاشتن سنسور Quad-bayer برای دوربین اصلی گرفته است. در واقع، سنسور 12 مگاپیکسلی اصلی با یک لنز مجهز به لرزشگیر اپتیکال همراه شده است که گشودگی f/1.5 دارد. چنین گشودگی بزرگی به سنسور امکان میدهد تا در نور کم یا شب، نور بیشتری را جذب کند اما در عین حال، عکسهای کلوزآپ دارای فاصله فوکوس بسیار محدودی خواهند بود.
دوربین فوق عریض کاملا استاندارد و مانند گوشی Razr سال گذشته است: سنسور 13 مگاپیکسلی با گشودگی f/2.2 و مجهز به اتوفوکوس که امکان ثبت عکسهای ماکرو را به کاربر خواهد داد. دوربین سلفی 32 مگاپیکسلی نیز گشودگی f/2.4 دارد و از آنجا که سنسور Quad-Bayer است، عکسهای خروجی 8 مگاپیکسلی خواهند بود.
کیفیت عکسها در روشنایی روز
دوربین اصلی
عملکرد دوربین اصلی گوشی Motorola Razr 40 Ultra در روشنایی روز قابل قبول است اما در سطح سایر گوشیهای پرچمدار نیست. میزان جزئیات در عکسها زیاد است اما ممکن است شاهد شارپنسهای بیش از اندازهای نیز باشید که در برخی موارد و صحنهها، مزاحم به نظر برسند.
بازتولید رنگ خوب و دینامیک رنج بسیار خوب است اما بهتر از این نیز وجود دارد. اما نویز تصاویر، حتی در فضاهای سرپوشیده داخلی، نیز به خوبی کنترل شده است. در هر صورت، زمانی که شرایط نوری مناسب نباشد، شارپنس و جزئیات دچار مشکل میشوند.
گشودگی دوربین اصلی میتواند شمشیر دولبه باشد. یعنی اگر سوژه عکس خیلی نزدیک به شما باشد، دوربین بوکه طبیعی و خوبی را ایجاد میکند اما برخی از قسمتهای سوژه ممکن است به خاطر عمق میدان محدود، محو و تار به نظر برسند.
دوربین اصلی 12 مگاپیکسلی گوشی Motorola Razr 40 Ultra بخش اختصاصی برای زوم 2 برابر ندارد اما میتوانید به کمک انگشتان خود روی سوژه زوم کنید، اما نباید انتظار نتیجه عالی داشته باشید. پردازش عکسهای زوم دو برابر مانند عکسهای معمولی است اما شارپنس تصویر به شدت افت خواهد کرد.
دوربین فوق عریض
کیفیت عکسهای دوربین فوق عریض در شرایط نوری مناسب، بسیار خوب خواهد بود. دینامیک رنج خوب است و بازتولید رنگ و اکسپوژر نیز در سطح دوربین اصلی خواهند بود. اما نکته مهمتر اینکه سطح جزئیات عکسها برای یک دوربین فوق عریض بسیار خوب خواهد بود.
جالب است که کیفیت عکسهای دوربین فوق عریض در سناریوهای مختلف، نسبت به دوربین اصلی، بهتر است. از آنجا که دوربین فوق عریض گوشی Motorola Razr 40 Ultra دارای اتوفوکوس است، میتوانید از آن برای عکاسی ماکرو کلوزآپ استفاده کنید. عکسهای ماکرو گرفته شده توسط این دوربین دارای جزئیات زیاد و شارپنس کافی هستند. عملکرد این دوربین حتی در شرایط نوری ضعیف نیز خوب خواهد بود.
عکس پرتره
حالت پرتره این گوشی نیز عکسهایی با بوکه خوب و رنگهای طبیعی تحویل خواهد داد و جزئیات تصویر و شارپنس نیز تا زمانی که شرایط نوری خوب باشد، قابل قبول خواهند بود. اما به محض اینکه کوچکترین افتی در شرایط نوری ایجاد شود، نتایج آن را در پردازش بیش از حد پوست و کاهش قابل توجه کیفیت عکسها مشاهده خواهید کرد.
دوربین سلفی
هنگامی که عکسهایی که با کمک دوربین سلفی همیشگی و دوربین اصلی که از نمایشگر دوم به عنوان منظره یاب استفاده میکند، ثبت شدهاند را بررسی کنید، در کمال تعجب متوجه خواهید شد که هر دو دوربین، عکسهایی با کیفیت مشابه ثبت کردهاند که در بیشتر موارد عالی هستند. با این وجود، ما عکسهای ثبت شده توسط دروبین سلفی را ترجیح میدهیم زیرا رنگها و توناژ پوستی طبیعیتری را ارائه میدهد. دینامیک رنج، میزان جزئیات و شارپنس تصاویر همگی عالی هستند. حتی در شرایط نوری نه چندان خوب، دوربین سلفی عکسهای خوبی ثبت خواهد کرد.
کیفیت عکسها در نور کم
دوربین اصلی
عکسهایی که در نور کم و با حالت استاندارد دوربین اصلی گرفته شدهاند، دارای دینامیک رنج گسترده هستند، منابع نور خوب به نظر میرسند، و بالانس های لایتها- سایهها، بسیار خوب است. با این وجود، شارپنس کمی بیش از حد نیاز است، نویزها باعث دیده نشدن جزییات میشوند و اگر روی عکسها زوم کنید، به نظر کاملا سافت میرسند.
البته همیشه امکان استفاده از حالت Night Vision وجود دارد که در اکثر موارد، میتواند بیشتر مشکلات را با کمک شارپنس حل کند. جزئیات بهتر میشوند و حتی منابع نور و هایلایتها نیز بهتر به نظر خواهند رسید. حالت مخصوص شب (Night Vision) باعث کنتراست بیشتر و رنگهای سرزندهتر خواهد شد. با این وجود، رقبای این گوشی مانند گلکس Z Flip4 در نور کم، عکسهای بهتری ثبت میکنند.
دوربین فوق عریض
عکسهایی که در نور کم و بدون فعال کردن حالت Night Vision با دوربین فوق عریض گرفته میشوند، کاملا تاریک و سافت هستند. غلبه نویزها نیز مشهود خواهد بود و اگر جزئیاتی نیز ثبت شده باشد، دیده نخواهد شد. دینامیک رنج و رنگهای این عکسها خوب هستند و میتوانید چیزهای زیادی در سایهها مشاهده کنید. اگر حالت Night Vision را فعال کنید، تمامی این موارد بهبود خواهند یافت.
حالت نایت ویژن باعث بالا بردن کیفیت کلی عکسها خواهد شد. این حالت باعث روشنایی سایهها، پاک کردن نویزها بدون دخالت در جزئیات و بهبود منابع نوری مانند چراغهای خیابان و تابلوهای نئونی خواهد شد. با این وجود، رنگها در حالت نایت ویژن به دلایلی بیروح خواهند شد.
ضبط ویدئو
دوربینهای اصلی و سلفی گوشی Motorola Razr 40 Ultra توانایی ضبط فیلم با کیفیت 4K و سرعت 60 فریم بر ثانیه را دارند اما دوربین فوق عریض میتواند با کیفیت 4K و سرعت 30 فریم بر ثانیه فیلمبرداری کند. اگر از سه پایه یا حالت نایت ویژن بعد از تاریکی استفاده میکنید و نیاز بهFoV بیشتری دارید، میتوانید لرزه گیر را غیرفعال کنید.
کیفیت فیلمهایی که با حالت استاندارد 2160p و سرعت 30 فریم بر ثانیه توسط دوربین اصلی گرفته می-شوند، خوب خواهد بود: دینامیک رنج عالی است، رنگها خوب هستند، و میزان جزئیات فوق العاده خواهد بود. اما شارپنس میتواند بهتر از این باشد.
سخن پایانی
گوشی Motorola Razr 40 Ultra با داشتن سختافزارهایی پرچمدار، قیمتی پرچمدار نیز دارد. هر دو نمایشگر (داخلی تاشو و خارجی) کیفیت فوق العادهای دارند. نمایشگر خارجی عملکرد کامل و بسیار خوبی دارد و کاملا قابل استفاده است. کیفیت خوب لولای میان دو شاسی باعث بهبود گوشی و حذف هر گونه شکافی شده است. موتورولا تلاش کرده تا خط تا (محل تا شدن) نیز در کمترین حالت ممکن باشد. صفحه نمایشهای این گوشی با روشنایی و رزولوشن و نرخ رفرش بالا، همه چیز تمام هستند و جای هیچ گله و شکایتی باقی نمیگذارند. طراحی حرفهای این گوشی نیز توانسته تا دل مخاطبان و دوستداران گوشیهای هوشمند تاشو را به دست بیاورد. رنگهای متنوع و کیفیت بالای ساخت گوشی Motorola Razr 40 Ultra سختگیرترین سلیقهها را نیز جلب میکند.
پردازشگر این گوشی شاید بهترین و جدیدترین پردازنده موجود در بازار نباشد اما به خوبی از پس اجرای تسکها و اپهای روزمره برمیآید و تجربه روانی در اختیار کاربران قرار خواهد داد. اما نمیتوان از ضعفهای این گوشی حرفی نزد. در واقع، با وجود قیمت بالا و مشابه به قیمت سایر گوشیهای پرچمدار، پردازشگر قدرتمندی مانند سایر گوشیهای رقیب ساخت 2023 برای این گوشی استفاده نشده است. در نتیجه، امکان اجرای گیمهای سنگین به راحتی میسر نیست. علاوه بر این، عکسها و ویدئوها هنگام تا کردن گوشی، کراپ میشوند و سرعت شارژ نیز در بهترین حالت ممکن نیست و شارژدهی نیز در حد متوسط است. کیفیت عکسها نیز به خوبی سایر گوشیهای پرچمدار نیست.