دانستنی موبایل

تاریخچه موبایل ( تاریخ اختراع گوشی و تغییر تحولات آن)

تاریخچه موبایل

گوشی موبایل حدود تقریبا 45 سال دارد و این ابزار کوچک آنقدر بر زندگی ما تاثیر داشته است که حتی اگر زمان کوتاهی از آن دور باشیم، احساس ناتوانی می کنیم.

امروزه ایجاد تماس تلفنی ساده ترین کاربرد گوشی می باشد و حدودا برای انجام همه فعالیت های روزانه به موبایل های هوشمند احتیاج داریم.

ولی فکر ساخت موبایل نخستین بار از کجا و بوسیله چه فردی آغاز شد؟ در این نوشته تاریخچه گوشی، مرحله های تکمیل و توانایی هایی که هر سال به آن اضافه می گردد، مورد ارزیابی قرار گرفته است.

ایده نخست این بود که مردم این امکان را داشته باشند خارج از منزل و در ماشین ها خود ارتباط ضروری تلفنی برقرار نمایند و دقیقا به همین علت به الگوهای اولیه گوشی، تلفن خودرو گفته می شود.

گوشی های موبایل به همراه تخفیف های ویژه مبیت را ببینید : قیمت گوشی 

سال 1983 الی 1990: نخستین موبایل اختراع و تولید شد

نخستین موبایل را مارتین کوپر تولید نمود. طول این موبایل بدون سیم 25 سانتی متر بود و تقریبا یک کیلوگرم وزن داشت و پس از زمان 20 دقیقا شارز آن به اتمام می رسید و بایستی به منشا تغذیه متصل می شد.

طی سال 1983 کارخانه موتورولا این ایده را خرید و در پایان باعث تولید مدل DynaTAC 8000X  گردید. طول این موبایل حدود یک فوت یعنی 30 سانتی متر بود در زمان 30 دقیقا شارژ گردید.

افزون بر سایز خیلی زیاد آن، ساخت یک موبایل و تلفن بدون سیم در آن موقع اتفاق عظیمی بود. قیمت نخستین گوشی موتورولا چهار هزار دلار بود.

دو سال پس از آن در انگلیس دومین موبایل بوسیله پسر صاحب شرکت «راکال وودافون» تولید شد. این موبایل تقریبا 5 کیلو بود.

طی آن سال ها دو شرکت «راکال وودافون» و «بی‌تی سل‌نت» مجوز راه اندازی موبایل در انگلیس را داشتند. فقط 9 روز بعد از ثبت نخستین تماس با موبایل وودافون شرکت بی تی سل نت نیز توانست نخستین تماس با موبایل خود را صورت دهد.

طی سال 1989 شرکت موتورولا مدلی دیگر از موبایل به اسم ۹۸۰۰X یا MicroTAC را طراحی نمود و روانه بازار کرد. این تلفن همراه اندکی کوچکتر از نوع قبلی بود و صفحه کلید آن پوشیده بود.

ابزارهای تلفن های همراه در این بازه: ایجاد تماس تلفنی

سال 1983 الی 1990: نخستین موبایل اختراع و تولید شد

نخستین موبایل اولین بار از طرف شخصی به اسم مارتین کوپر اختراع و ساخته شد

سال 1991 الی 1994: سیستم جهانی ارتباط های سیار (GSM) ایجاد گردید

این سیستم نخستین بار بوسیله کارخانه اربیتال(Orbital) در انگلیس و طی سال 1991 ایجاد شد تا قبل از سال 1992 موبایل فقط برای بازرگان ها تاجران بودف ولی بعد از آن با جذاب شدن این وسیله برای مصرف کنندگان معمولی هزرینه موبایل کم شد.

نوکیا از این فرصت برای زیاد کردن درخواست و تولید موبایل های به صرفه در بازار استفاده کرد و در همین سال مدل نوکیا 1011 را ارائه داد.

ویژگی های تلفن های همراه در این زمان: اس ام اس، بازی های موبایلی

نخستین تلفن همراه نوکیا، مدل 1011

نخستین تلفن همراه نوکیا، مدل 1011

سال 1995 الی 1998: تلفن های همراه رنگ پیدا کردند

مقصود از رنگ تنها چهار رنگ می باشد. طی سال 1997 شرکت زیمنس مدل S10 را با رنگ های سفید، سبز و آبی و قرمز ارائه نمود.

در این زمان شرکت Hagenuk اولین تلفن همراه بدون آنتن را ارائه کرد.

می توان اذعان داشت مدگرایی در صنعت تلفن همراه از این رمان شروع گردید. سونی اریکسون موبایل های رنگی خود را در این زمان به بازار ارائه داد و نوکیا قاب های قابل تعویض برای مدل های سری 5100 را مدنظر قرار داد.

پتانسیل های تلفن های همراه در این زمان: فرستادن ایمیل، ویبره، نمایشگر رنگی

سال 1995 الی 1998: تلفن های همراه رنگ پیدا کردند

در سال 1997 شرکت زیمنس مدل S10 را در چهار قرمز، سبز، آبی و سفید به بازار ارائه نمود

سال1999 الی 2020: توانایی های نوین به تلفن های همراه افزوده گردید

طی سال 1999 نوکیا مدل 7110 را به بازار ارائه داد. این نخستین تلفن همراهی بود که از سرویس وپ (WAP)استفاده می کرد. وپ سامانه ای است که در آن پروتکل ارتباطی و فضای برنامه نویسی برای عملی کردن سامانه های ارتباطی بر اساس وب روی تلفن های همراه ارائه می شود.

پس از یکسال، شرکت شارپ نخستین موبایل دارای دوربین به اسم J-SH04را ارائه نمود.

طول و عرض این موبایل به ترتیب 127 میلی متر و 39 میلی متر بود و 74 گرم وزن داشت. ضخامت آن تقریبا 17 میل بود که برای آن زمان نمونه ای با اندازه قابل قبول محسوب می شد.

با وجود اینکه در آن دوره این تلفن هماره فقط در بازار ژاپن موجود بود ولی تولید آن نشان دهنده این موضوع بود که بعضی کاربرها دوست دارند با تلفن های همراه خود عکس بگیرند.

در غرب تلفن های همراه دوربین دار نخستین بار طی سال 2002 تولید گردیدند. نخستین مورد آن سونی اریکسون مدل T68i بود.

ابزارهای تلفن های همراه در این زمان عبارتنداز: سرویس وپ، تماس های ویدیویی، تقویت کننده سیگنال تلفن همراه سه باند، GPS، دوربین، سیستم انشای هوشمند، زنگ های چند صدایی، MP3 پلیر، کارت حافظه و MMS.

سال1999 الی 2020: توانایی های نوین به تلفن های همراه افزوده گردید

شرکت شارپ نخستین تلفن همراه دارای دوربین به اسم J-SH04 را ارائه کرد

 

سال 2003 تا 2006: تحول موبایل دیتا

با ایجاد نسل سوم شبکه موبایل سرعت دانلود زیاد شد و 2 مگا بر ثانیه شد.

این  سامانه نخستین بار طی ماه مارس 2003 بوسیله کمپانی مخابراتی Three UK ارائه گردید.

شرکت بلک بری، مدل 8100 پرل را در این سال ها به بازار روانه کرد.

سونی اریکسون در این زمان دوربین جلو را به مدل Z1010افزود که بیشتر برای تماس های ویدیویی از آن کمک گرفته می شد. طی این دوره این توان زیاد مورد توجه نبود.

توانایی تلفن های همراه در این زمان: واقعیت افزوده، وای‌فای، تقویت‌کننده سیگنال موبایل چهار باند، استاندارد ضدآب بودن، مرورگر وب.

سال 2007 الی 2010: تلفن های همراه اندکی هوشمند گردیدند

اسکرول و ضربه زدن روی صفحه نمایش جانشین دکمه های عادی شد LG در بهره گیری از این توان ها پیش قدم بود و مدل پرادا را به سوی بازار روانه نمود. سپس در می 2007 اپل با علمی بالاتر و برندی با قدرت بیشتر تلفن های همراهی با صفحه نمایش لمسی خازنی به بازار فرستاد.

توانایی تلفن های همراه در این زمان: صفحه نمایش لمسی خازنی، افزوده شدن برنامه ها، فناوری NFC، شارژ وایرلس

نخستین آیفون در می 2007 روانه بازار شد

نخستین آیفون در می 2007 روانه بازار شد

سال 2011 الی 2014 : تلفن های همراه جاودانه ما شدند

محبوبیت موبایل از این زمان آغاز شد و این وسیله کوچک نقش اساسی تری در زندگی مدرن بازی کرد.

نسل چهارم شبکه تلفن همراه در 2012 از طرف کمپانی EE در انگلستان راه اندازی گردید که سرعت دانلود را به 12 مگابایت بر ثانیه رساند.

تشخیص گفتار (voice recognition) در موبایل ها استفاده شد. این سرویس نخست برای گوگل وویس و بعد برای Siri، دستیار صوتی شرکت اپل فعال شد.

سامسونگ در این زمان مدل گلکسی S5 را به بازار فرستاد. به این مدل سنسور شناسایی ضربان قلب افزوده شد.

توانایی تلفن های همراه در این زمان: تشخیص گفتار، دوربین‌های دوگانه، تشخیص چهره، اسکن اثر انگشت، نمایشگرهای Full HD، سنسور تشخیص ضربان قلب.

سال 2015 الی 2018: سایز موبایل با اهمیت گردید.

همزمان با جهانی شدن نسل چهارم شبکه تلفن همراه، تماس های تصویری و استریمینگ ویدیو به حالت پیشرفته تری صورت گرفت. برای بهبود اجرای این توانایی احتیاج بود تا نمایشگرهای موبایل ها بزرگ تر گردند. این اتفاق به مرور عملی شد.

مثلا صفحه نمایش آیفون 7 در قیاس با نخستین آیفونی که طی سال 2007 تولید گردید 57% بزرگتر بود. سامانه های پرداخت موبایلی Apple Pay و Android Payراه افتاد تا شرایط خرید اینترنتی برای کاربران مهیا گردد.

توانایی تلفن های همراه در این زمان: اسکنر، پرداخت موبایلی اپل و اندروید، نمایشگرهای بدون حاشیه، تکنولوژی ناچ و سنسور اثر انگشت.

سال 1973

ایده تولید موبایل نخستین بار به ذهن مارتین کوپر، پرسنل شرکت موتورولا در آمریکا رسید و برای تولید آن از مدل اصلی موبایل بی سیم Dyna TAC استفاده نمود. وزن نخستین موبایل تولیدی تقریبا 1 کیلو گرم بود و شارژ نمودن آن نزدیک به 10 ساعت زمان احتیاج داشت.

سال 1979

ژاپن که همیشه در زمینه تکنولوژی پیش قدم بود طی سال 1979 نخستین شبکه سلولی اتوماتیک را راه اندازی نمود. این سامانه ولی در مرحله نخست فقط در ماشین ها قابلیت استفاده داشت که در حال حاضر از آن به عنوان ۱G نام برده می شود. در نخستین نسل موبایل شرایط فرستادن اطلاعات دیجیتالی و متنی نبود و فقط کارکرد آن مکالمه های صوتی بود.

سال 1981

۱G اندکی بعد به کشورهای غربی منتقل گردید، اول کشورهای اسکاندیناوی و سپس انگلیس و آمریکای شمالی

سال 1983

طی سال 1983 نخستنی تلفن همراه دنیا فروخته شد که موتورلا DynaTAC 8000X بود. این موبایل در آن دوره حدود 4 هزار دلار به فروش رسید.

سال 1985

مایکل هریسون جی نخستین تماس تلفنی را در انگلیس ایجاد نمود. وی با پدرش ارنست هریسون که در آن زمان رئیس شرکت وودافون بود تماس برقرار کرد.

سال 1989

نخستین تلفن همراه واقعی و قابل جابه جا کردن طی سال 1989 ارائه گردید. این موبایل موتورولا ۹۸۰۰X بود و صفحه ای روی صفحه کلید آن قرار می گرفت. هزینه این تلفن همراه در آن دوره 2 هزار و 300 دلار بود.

موتورولا ۹۸۰۰X نخستنی تلفن همراه قابل حمل دنیا

موتورولا ۹۸۰۰X نخستنی تلفن همراه قابل حمل دنیا

سال 1991

سیستم جهانی ارتباطات سیار (جی‌اس‌ام) پیاده شد و شبکه سلولی نسل دو که از سیگنال های رادیویی دیجیتال استفاده می کردG2 جانشین شبکه نسل یک G1 شد.

در نسل دوم موبایل شرایط فرستادن پیام های متنی، پیام های تصویری و پیام های چند رسانه ای(MMS)  مهیا شد.

از این زمان، به مرور شیوه های ایجاد ارتباط بین مردم فرق کرد.

 

سال 1992

3 دسامبر 1992 نخستنی پیامک دنیا بوسیله نیل پاپورت به ریچارد جارویس مدیر عامل وودافون فرستاده شد او در این پیامک کریسمس را تبریک گفته است.

با وجود اینکه این پیامک خیلی ساده بود اما باعث تغییراتی عظیم درتکنولوژی و هنجارهای اجتماعی گردید به علت مشکلاتی مثل پوشش نامناسب شبکه، فرستادن این اس‌ام‌اس کمی زمان بر شد.

سال 1994

آی بی ام سایمون نخستین تلفن همراه هوشمند تاریخ با صفحه نمایش لمسی به بازار ارائه شد. این تلفن همراه تمام لمس شامل چند برنامه ساده بود و فقط در 15 ایالت آمریکا قابل بهره وری بود. هزینه این تلفن همراه در آن موقع 889 دلار بود.

IBM Simon نخستین تلفن همراه هوشمند تاریخ

IBM Simon نخستین تلفن همراه هوشمند تاریخ

 

نوکیا مدل 1210 به بازار ارائه گردید و این شرکت عظیم فنلاندی نخستین قدم خود را برای پیروزی در بازار موبایل داشت.

این مدل با طرح باریک، بلند و شیک خود مدلی انقلابی به حساب می آمد. خمیدگی ماهرانه کناره های صفحه نمایش و اندازه کوچک آنتن طراحی را در قیاس با بقیه تلفن های همراه بازار متفاوت نموده بود.

2110 در آن دوره کوچکترین تلفن همراه بازار بود. زنگ به خصوص نوکیا، نخستین بار در این تلفن همراه استفاده گردید.

سال 1996

نخستین موبایل نوکیا با کاور کشویی به اسم 8110 در بازار ارائه شد. به علت ساختمان موزی شکل این تلفن همراه محبوبیت به خصوصی بین کاربران داشت.

8110 که توجه خیلی از به سمت خود جذب نموده بود در فیلم ماتریکس استفاده شد.

از دیگر خصوصیات این مدل نوکیا نخستین نمایشگر ال سی دی تک رنگه بود.

مدل محبوب نوکیا ۸۱۱۰

مدل محبوب نوکیا ۸۱۱۰

در همین زمان شرکت موتورولا، StarTAC نخستین تلفن همراه تاشوی خویش را در بازار ارائه کرد. این موبایل هم از محبوبیت زیادی برخوردار بود و در آن دوره 60 میلیون موبایل در همه جای دنیا به فروش رسید.

StarTAC اولین موبایل تاشوی موتورولا

StarTAC اولین موبایل تاشوی موتورولا

سال 1997

بازی به یادماندنی مار نوکیا یکی از با اهمیت ترین توانمندی های مدل 6110 بود بازی های موبایلی از این زمان به این صنعت افزوده شد.

صنعت بازی های موبایل از سال 1997 با بازی مار نوکیا در مدل 6110 شروع شد

صنعت بازی های موبایل از سال 1997 با بازی مار نوکیا در مدل 6110 شروع شد

شرکت Hagenuk نخستین تلفن همراه بدون آنتن را تولید نمود.

صفحه کلیدهای رنگی در مدل های اریکسون و نخستین موبایل های رنگی زیمنس مدل S10 نیز در همین زمان انجام شد.

سال 1998

مدل 5110 نوکیا که قاب های قابل تعویض داشت به بازار آمد و سریع محبوب گردید.

نوکیا ۵۱۱۰ با قاب‌های رنگی

نوکیا ۵۱۱۰ با قاب‌های رنگی

 

سال 1999

نوکیا مدل 7110 نخستین تلفن همراهی بود که از سامانه وپ  (WAP)استفاده کرد و شرایط جستجو در وب را از راه این گوشی فراهم ساخت.

سال 2000

شارپ مدل J-SH04 نخستین تلفن همراه دارای دوربین بود که به بازار عرضه شد که تنها در ژاپن بود.

بلک بری مدل 857 را به بازار فرستاد که از ایمیل و مرورگر وب پشتیبانی می نمود.

بلک‌بری مدل ۸۵۷

بلک‌بری مدل ۸۵۷

 

سال 2001

صفحه نمایش های تمام رنگی روانه بازار شدند. نخست شرکت میتسوبیشی مدل Trium Eclipseرا روانه بازار ساخت و سپس کمپانی اریکسو T68i را ساخت.

با توجه به حضور نوکیا 5510 کیبورد Querty در این زمان دیده شد.

مدل 8310 نیز به علت طراحی نرم کلیدها و نیز دو توان با اهمیت تقویم و رادیو اف ام مورد استقبال قرار گرفت.

سال 2002

نوکیا 7650 نخستین موبایل دارای دوربین در اروپا بود دوربین 3/0 مگاپیکسلی این غول فنلاندی در آن دوره تغییرات اساسی در صنعت موبایل به حساب می آمد.

نوکیا ۷۶۵۰ نخستین تلفن همراه دارای دوربین غرب

نوکیا ۷۶۵۰ نخستین تلفن همراه دارای دوربین غرب

کمپانی تی موبایل سامانه پیام رسانی تصویری را در انگلیس ایجاد کرد که تنها با موبایل سونی اریکسون مدل T68i قابلیت استفاده داشت.

سال 2003

مدل پرفروش 1100 مکپانی نوکیا به بازار آمد این مدل به میزانی محبوب بود که در زمان کمی 200 میلیون دستگاه از آن به فروش رفت.

نسل سوم شبکه موبایل در همه جای دنیا دیده شد که با آن سرعت جابه جایی اطلاعات در قیاس با نسل دوم 10 برابر گردید.

با ابزارهای تازه حالا کابرها توانایی داشتند کلیپ های ویدیویی بیینند و کنفرانس ویدیویی داشته باشند.

شرایط ارائه خدمت های بر پایه مکان در این زمان فراهم گردید.

سال 2004

شرکت موتورولا از 2004 تا 2006 مدلی محبوب به نام Razr V3 را به بازار فرستاد و 130 میلیون دستگاه به فروش رساند.

طراحی مدل های صیغلی در این زمان شروع شد.

موتورولا Razr V3 اولین موبایل صیغلی

موتورولا Razr V3 اولین موبایل صیغلی

سال 2005

در آگوست 2005 گوگل شرکت اندروید را خرید. شرکت کوچک اندروید در حیطه تولید نرم افزار و اپلیکیشن های کاربردی برای موبایل فعالیت داشت.

کار گوگل نشان دهنده این موضوع بود که غول تکنولوژی در حیطه تلفن همراه خیلی مصمم می باشد.

نخستین تلفن همراه ضدآب دنیا مدل Casio Canu 502S سال 2005 به بازار آمد که به آن G’zOne هم گفته می شود.

G’zOne نخستین تلفن هماره ضدآّب دنیا

G’zOne نخستین تلفن هماره ضدآّب دنیا

 

بعد از آن گرفتن گواهینامه IP برای تولیدکنندگان تلفن همراه با اهمیت گردید. IP استانداردی بین المللی برای معین کردن مقاومت ابزار آلات الکتریکی در برابر نفوذ ذرات خارجی و آّ می باشد.

سال 2006

نوکیا N95 به بازار ارائه گردید که نخستین تجربه واقعی تلفن همراه هوشمند را به کاربران ارائه داد. سیستم عامل N95 سیمبیان بود و ۱۶۰ مگابایت حافظه داخلی داشت. از طرف دیگر خصوصیات آن وای فای و بلوتوث بود و نخستین دوربین 5 مگاپیکسلی به این مدل نسبت داده می شود.

نوکیا N95 اولین تجربه واقعی از موبایل هوشمند

نوکیا N95 اولین تجربه واقعی از موبایل هوشمند

 

سال 2007

نسل نخست آیفون در ژوئن 2007 به بازار ارائه شد. استیو جابز بنیان گذار کمپانی اپل از این تولید رونمایی نمود.

جرخش اتوماتیک موبایل از با اهمیت ترین توانمندی های آن بود و نمایشگر لمسی خازنی و 160 مگابایت حافظه از بقیه ابزارهای نخستین آیفون بود.

سال 2008

نخستین تلفن همراه اندرویدی دنیا با نمایشگر کشویی و نمایشگر لمسی به اسم G1 پدید آمد.

این تلفن همراه هوشمند دکمه های فیزیکی زیادی داشت و سخت افزار با قدرتی نداشت. در عین حال توانمندی های زیادی که در آن دوره رقیبان آن ارائه نمودند را نداشت.

با اهمیت ترین نکته مثبت آن سیستم عامل اندروید بود، پلتفرمی که در آن زمان توانمندی های شخصی سازی زیادی دارا بود.

در برابر آِ او اس و اندروید مایکروسافت سیستم عامل تلفن هماره به اسم ویندوز فون را طراحی نمود.

اپ استور در 2008 ایجاد گردید که طی آن دوره شرایط دانلود 552 اپلیکیشن وجود داشت.

سال 2009

واتساپ پدید آمد. یان کوم یکی از افرادی بود که این پلتفرم را راه اندازی کرد و بر اساس صحبت های او وقتی در خانه یکی از آشنایان مشغول دیدن فیلم سینمایی بود ایده یک اپلیکیشن پیام رسان به ذهن او خطور کرد. در این سال سوئد و نروژ از راه شرکت مخابراتی تلیلسورنا خدمات نسل چهارم شبکه موبایل را راه اندازی نمودند.

سرعت جابه جایی اطلاعات در نسل چهارم 5 برابر بالاتر از نسل سوم بود.

 

سال 2010

آیفون 4 به بازار آمد ولی مشکلات آنتن این مدل باعث نارضایتی کاربران شد.

گوگل موبایل برند خود به اسم نکسوس وان (Nexus One) را ارائه کرد.

نکسوس وان، موبایل برند گوگل

نکسوس وان، موبایل برند گوگل

سال 2011

با توجه به اعتمادی که سامسونگ در بین کاربران موبایل داشت حال فروشگاه های زیادی در همه جای دنیا وجود داشت.

گلکسی اس ۲ (Galexy S II)با دوربین 8 مگاپیکسلی و نمایشگر AMOLED به بازار ارائه شد.

سال 2012

در دسامبر 2012 نسل پنجم تلفن های همراه اپل به بازار آمد در آن هفته اول 5 میلیون آیفون 5 به فروش رفت.

سال 2013

در این سال اپل برای نخستین بار اسکنر اثر انگشت را تحت عنوان Touch ID در آیفون ۵ اس قرار داد.

 

سال 2014

99% بریتانیا تحت پوشش نسل سوم شبکه موبایل بودند.

فیس بوک، واتساپ را با هزینه 19 میلیارد خرید.

سال 2015

دو کمپانی چینی هواوی و شیائومی به مرتبه مهمی در بازارهای غربی نائل آمدند.

با این وجود گلکسی اس ۵ و آیفون ۶ اس بالاترین نفوذ را در بازار داشتند.

سال 2016

گوگل در 2016 به حالت رسمی برند گوگل پیکسل را جانشین نکسون نمود.

دو مدل پیکسل و پیکسل اایکس ال (Pixel XL) برای رقابت با آیفون ۷ و آیفون ۷ پلاس به بازار آمدند.

سال 2017

مایکروسافت بعد از 7 سال گفت دیگر ویندوز فون را پشتیبانی نمی کند.

یکبار دیگر بیشتر دقت طارحان تلفن همراه به نمایشگر جلب شد.

82% از بدنه دو مدل سامسونگ گلکسی ایکس ۸ و آیفون ایکس را صفحه نمایش ها شامل می شد.

در این قسمت رقابت های برای بهره گیری از فناوری ناج به پیک خود رسید.

دکمه های فیزیکی حذف گردید و حسگر اثر انگشت به پشت جابه جا شد و بلندگوها در لبه قرار گرفت. ولی یکی از مسائل قرار دادن دوربین سلفی در بالای صفحه نمایش بود به این ترتیب طراحان نمایشگر را تا نزدیک لبه بالایی گوشی گسترش دادند. ولی بخشی از نمایشگر جلوی دوربین سلفی و سنسورها را حذف نمودند . به این حالت بریدگی نمایشگر یا ناچ گفته می شود.

شارپ Aquos S2 و اسنشال فون نخستین تلفن های همراهی بودند که از این توانمندی حتی پیش از آِفون ایکس استفاده کردند.

سامانه پیام رسان پیامک، بیست و پنجمین سالگرد خود را جشن گرفت. در این برهه زمان در طول روز 22 میلیارد پیامک جابه جای میشد.

سال 2018

شرکت چینی Ulefone، یولفون پاور ۵ را با باتری ۱۳ هزار میلی آمپر ساعتی به بازار فرستاد.

این عظیم ترین باتری تلفن همراه در دنیا می باشد و سایز آن تقریبا 4 برابر بزرگتر از باتری آیفون XS مکس اپل که در آن سال عرضه شد بود.

یولفون پاور ۵ را با باتری ۱۳ هزار میلی آمپر ساعتی

یولفون پاور ۵ را با باتری ۱۳ هزار میلی آمپر ساعتی

سال 2019

آمریکا و انگلیس در حال ایجاد نسل پنجم شبکه موبایل می باشند. سرعت جابجایی اطلاعات در این شبکه 10 برابر بالاتر از نسل چهارم است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا