در طی چند روز آینده قرار است که شرکت مدیاتک در مراسمی رسمی از تراشه جدید خود با نام Dimensity 9000 رونمایی کند؛ این چیپست اولین تراشه TSMC در جهان است که با استفاده از تکنولوژی 4 نانومتری ساخته شده است. این تکنولوژی بهرهوری و قدت عملکرد پردازنده را بهبود میبخشد و با استفاده از هسته Cortex-X2 امکان پردازش با فرکانس کاری 3.05 گیگاهرتز را فراهم میکند. دایمنسیتی 9000 همچنین اولین تراشه تلفن هوشمند در جهان است که به بلوتوث نسخه 5.3 مجهز شده است.
مدیاتک dimensity 9000 5G علاوه بر هسته Cortex-X2 دارای 7 هسته دیگر نیز هست که لیست آنها در زیر آمده است.
- سه هسته Cortex-A710 با سرعت 2.85 گیگاهرتز
- چهار هسته Cortex-A510 با سرعت کلاک 1.8 گیگاهرتز
این چیپست بهراحتی با حافظه رم LPDDR5x هماهنگ میشود و میتواند با سرعت 7500 مگابیت بر ثانیه دادهها را از حافظه برداشت کند. علاوه بر این دارای 14 مگابایت حافظه کش است که بر اساس ادعای شرکت مدیاتک در مقایسه با کش 8 مگابایتی عملکرد آن را تا 7 درصد بهبود میدهد و پهنای باند آن نیز تا 25 درصد افزایش پیدا میکند.
بر اساس گزارشهای اولیه Geekbench این پردازنده از جدیدترین تراشه ساخت کوالکام یعنی اسنپ دراگون 888 پیشی گرفته و البته امتیازات آن حتی از A15 Bionic اپل نیز بهتر بود. شرکت مدیاتک برای پردازش گرافیکی یک تراشه GPU جدید یعنی Mali-G710 با 10 هسته مجزا را در نظر گرفته است. علاوه بر این قابلیت جدید SDK raytracing نیز به این پردازنده اضافه شده است که میتواند تجربه بصری کاربر را تا حد زیادی بهبود دهد و چیزی شبیه به عملکرد گرافیکی کامپیوترهای شخصی را ارائه کند.
این تراشه برای اولین بار به بلوتوث نسخه 5.3 مجهز شده و از Wi-Fi 6E 2×2 هم پشتیبانی میکند. بلوتوث صوتی نسخه LE-ready با کمک بلندگوهای Dual-Link و استفاده از استاندارد جدید Beidou III-B1C GNSS یک صدای استریوی واقعی را ایجاد خواهد کرد.
پردازنده سیگنال تصویری موجود در تراشه dimensity 9000 ازنظر تئوری میتواند ویدیوهای HDR با کیفیت 4K را از سه دوربین بهطور همزمان ضبط کند. مدیاتک توضیح میدهد که در زمان فیلمبرداری سه زاویه نوردهی متفاوت از هریک از دوربینها گرفته میشود و بعد از عبور تصاویر از فیلتر ISP فیلمبرداری با سرعت 270 فریم بر ثانیه انجام میشود که ویدیوهای 4K و 18 بیتی را برای شما به ارمغان میآورند. این تراشه همچنین میتواند با سنسورهای دوربین تا 320 مگاپیکسل هماهنگ شود.
تراشه Dimensity 9000 به مودم 5G با استاندارد GPP Release-16 مجهز شده است و در حالت تئوری سرعت دانلود 7 گیگابیت بر ثانیه را ارائه میدهد. این مودم همچنین از تکنولوژی سوییچینگ R16 UL Tx و اتصالات مبتنی بر SUL و NR UL-CA پشتیبانی میکند. مدیاتک از بهروزترین فنّاوریها در ساخت مودم استفاده کرده است تا مصرف انرژی آن به طرز قابلتوجهی بهبود پیدا کند.
واحد پردازش AI در این پردازنده تا 4 برابر عملکرد بهتری نسبت به نسل قبلی نشان میدهد و بر اساس ادعای مدیاتک دایمنسیتی 9000 در بخش هوش مصنوعی تا 16 درصد بهتر از google temsor است. شرکت مدیاتک هنوز زمان دقیقی برای عرضه تلفنهای هوشمند مجهز به این تراشه بیان نکرده است؛ اما به نظر میرسد که باید در سهماهه اول سال 2022 منتظر عرضه این تلفنها باشیم.
منبع: gsmarena