نقد و بررسی Lenovo Flex 5G ؛ اولین لپ تاپ با تکنولوژی 5G در دنیا
نقد و بررسی Lenovo Flex 5G ؛ اولین لپ تاپ با تکنولوژی 5G در دنیا
یکی از پدیده های نمایشگاه CES 2020 رونمایی لنوو از یک لپ تاپ با نوآوری جنجالی بود. نوآوریِ Lenovo Flex 5G (Yoga 5G) استفاده از تراشه اسنپدراگون 8CX در این لپ تاپ بوده و همانطور که از نامش پیداست از تکنولوژی شبکه 5G نیز پشتیبانی می کند. برای نقد و بررسی کامل این لپ تاپ متفاوت در ادامه با مبیت مگ همراه باشید.
طراحی و ساخت؛ کیفیت ساخت بالا، سبک
در نگاه اول به این محصول مجذوب کیفیت ساخت آن می شوید. بدنه ی این دستگاه از جنس آلمینیوم برس خورده بوده و وزن آن تنها 1/3 کیلوگرم می باشد که درمجموع آن را به یک لپ تاپ سبک و خوش دست تبدیل کرده است. با باز کردن این لپ تاپ یک صفحه نمایش با حاشیه ی کم میبینید که از نکات مثبت طراحی این دستگاه می باشد پس از آن کیبورد مدل جزیره ای لنوو در این لپ تاپ هم دیده می شود که در تایپ عملکردی مطلوب و کم صدایی دارد.
ویژگی بارز طراحی این لپ تاپ قابلیت چرخش 360 درجه ای صفحه نمایش بوده که با این ویژگی می توانید از آن به عنوان یک تبلت هم استفاده کنید.
“ویژگی بارز طراحی این لپ تاپ قابلیت چرخش 360 درجه ای صفحه نمایش بوده که با این ویژگی می توانید از آن به عنوان یک تبلت هم استفاده کنید.”
صفحه نمایش؛ پنل IPS، زاویه دید عالی
صفحه نمایش 14 اینچی این لپ تاپ رزولوشن Full HD داشته و از پنل IPS بهره می برد که البته انعکاس نور بیش از حد آن کمی آزاردهنده است.
پنل لمسی صفحه نمایش این محصول قابلیت استفاده از قلم های مخصوص برای طراحی و خلق اشکال را نیز دارد.
امکانات و پورت ها؛ نسبت به رقبا راضی کننده نیست!
در سمت چپ دستگاه تنها 2 پورت USB Type C ورژن 3/1 میبینید و در سمت راست دستگاه دکمه ی روشن و خاموش، جک 3/5 میلیمتری صدا و کلید حالت هواپیما را مشاهده می کنید. در مجموع تنوع پورت ها در این لپ تاپ نسبت به رقبا کمی ناامید کننده است.
“تنوع پورت ها در این لپ تاپ نسبت به رقبا کمی ناامید کننده است.”
سخت افزار؛ قدرتمندترین، اما در پلتفرم ARM
همانطور که در نقد و بررسی تخصصی Lenovo Flex 5G گفته شد این لپ تاپ از پردازشگر اسنپدراگون 8CX بهره می برد که یک پردازنده بر پایه معماری ARM می باشد و دارای 8 هسته کریو 495 با فرکانس 2/84 گیگاهرتز می باشد که در کنار پردازنده گرافیک Adreno 680 مزایا و معایب خاص خودش را دارد. از مزایای این پردازنده می توان به سرعت پاسخگویی بالاتر در نرم افزارهای سبک و مرورگرها نسبت به پردازنده های Intel اشاره کرد و همچنین کم مصرف بودن آن که در عمر باتری تاثیر بسزایی داشته و تولید حرارت بسیار کم پردازنده، این لپ تاپ را از داشتن فن برای تهویه بی نیاز کرده است.
این لپ تاپ در 2 نسخه با حافظه 256 و 512 گیگابایت موجود می باشد که از نوع SSD نسخه UFS 3.0 می باشد همچنین رم این دستگاه 8 گیگابایت ظرفیت داشته و از نوع LPDDR4X می باشد.
دیگر ویژگی سخت افزاری این لپ تاپ داشتن تکنولوژی ارتباطی نسل پنجم بوده که طبق گفته ی کمپانی سازنده با استفاده از آنتن های mmWave شش گیگاهرتزی می تواند سرعت انتقال 2 گیگابیت بر ثانیه را برای کاربران به ارمغان بیاورد.
برای ارتقا امنیت این دستگاه حسگر اثرانگشت برروی این لپ تاپ به چشم می خورد و وب کم با کیفیت 720p نیاز شما را برای تماس های تصویری پاسخ می دهد.
“تولید حرارت بسیار کم پردازنده اسنپدراگون، این لپ تاپ را از داشتن فن برای تهویه بی نیاز کرده است.”
باتری؛ خیالتان از انرژی راحت!
باتری یکی از جذابترین بخش های این لپ تاپ می باشد چراکه باتری این لپ تاپ با ظرفیت 60 وات ساعت می تواند تا 24 ساعت شما را در کاربری عادی تامین کند! البته این عملکرد فوق العاده باتری تا حد زیادی مدیون پردازنده ی کم مصرف اسنپدراگون می باشد.
به همراه این دستگاه یک شارژر 45 واتی هم وجود دارد که در حال حاضر اطلاعاتی از عملکرد آن منتشر نشده است.
“باتری این لپ تاپ با ظرفیت 60 وات ساعت می تواند تا 24 ساعت شما را در کاربری عادی تامین کند!”
جمع بندی؛ لپ تاپی مناسب برای کاربران وب گرد!
همانطور که در نقد و بررسی Lenovo Flex 5G برای شما کاربران مبیت گفته شد پردازشگر این لپ تاپ بر پایه معماری ARM بوده پس سیستم عامل آن هرچند ویندوز 10 می باشد اما قابلیت نصب نرم افزارهای 64 بیتی را ندارد درنتیجه باید قید نرم افزارهای سنگینی همچون Adobe Premiere و Adobe After Effects و… را بزنید اما برای کسانی از لپ تاپ برای وب گردی، مالتی مدیا و کاراهای سبک استفاده می کنند این دستگاه می تواند انتخابی مناسب باشد.
قیمت این لپ تاپ 1399 دلار اعلام شده که به نسبت میان رده بودن آن قیمت بالایی می باشد. اما باید تا عرضه ی جهانی آن منتظر بود تا ببینیم با چه قیمتی به بازار کشور ما راه پیدا می کند.
مزایا:
- طراحی مدرن
- کیفیت ساخت بالا
- پشتیبانی از تکنولوژی 5G
- پردازنده کم مصرف
- عملکرد فوق العاده باتری
معایب:
- انعکاس نور در نمایشگر
- تنوع پایین پورت ها
- قیمت بالا