آخرین ترند ها در دنیای امنیت دیجیتال
امسال بیشتر از هر زمان دیگری در فضای مجازی وقت گذراندیم و از آنجا که دورکاری و کار از خانه برای خیلی از افراد همچنان ادامه دارد، نیاز ما به امنیت دیجیتال بسیار بیشتر از گذشته خواهد بود. ابعاد مختلف زندگی ما (از امضای قرارداد تجاری گرفته تا وقت گذراندن با دوستان)، بیش از پیش به سمت آنلاین شدن پیش میرود، بنابراین، در معرض تهدیدها و حملات اطلاعاتی بیشتری هستیم. پس عجیب نیست که هر روز به تعداد افرادی که به دنبال شیوه های جدید حفاظتی برای حفظ حریم شخصی خودشان هستند، افزوده می شود.
از VPNها گرفته تا بیمه سایبری، به نظر میرسد که در دنیای دیجیتال از هیچ چیزی برای دستیابی به امنیت آنلاین فروگذار نشده است و حتی انتظار داریم تا در سال میلادی پیش رو، شاهد ترندهای جدیدتری در این زمینه باشیم. در این مقاله، به برخی از پرطرفدارترین ترندها خواهیم پرداخت (هم در زمینه تهدیدها وهم راه حلها)، زیرا فهمیدن دقیق اینکه می خواهیم با چه چیزی مقابله کنیم، به اندازه ابزارهایی که برای مقابله و پیشگیری از آنها استفاده می کنیم، اهمیت دارد. با مبیت همراه باشید.
VPNها
با افزایش محبوبیت دورکاری و کار در خانه و زیاد شدن تهدیدهای امنیت سایبری، نیاز به امنیت آنلاین به شدت زیاد شده است، به همین دلیل VPN یا همان شبکه های خصوصی مجازی در ماههای گذشته به اوج محبوبیت خود رسیده اند.
VPN با پنهان کردن آدرس IP شما، به هکرها اجازه نمیدهد تا محل واقعی شما را تشخیص دهند، به همین دلیل هکرها نمی توانند به راحتی اطلاعات شخصی شما را هنگامی که به وای فای عمومی متصل هستید، ردیابی کرده و سرقت کنند ( زیرا اتصال به وای فای عمومی باعث میشود تا راحتتر مورد حملههای سایبری مجرمانه و نفوذ اطلاعاتی قرار بگیرید).
وی پی ان ها قیمت زیادی ندارند، پس اگر مرتبا خارج از محیط اداره کار می کنید در خرید وی پی ان تعلل نکنید (در ضمن، انتظار میرود که دورکاری و ساعات کار خارج از اداره همچنان ادامه داشته باشند، در نتیجه، انتظار داریم تا در سال 2022 تعداد کاربران VPN رو به افزایش باشد).
بیمه سایبری
خیلی وقت است که از اهمیت بیمههای مسافرتی و منزل مطلع هستیم ولی هیچ وقت به اهمیت سرمایه گذاری روی بیمههایی که از شما در برابر خطرات آنلاین محافظت میکند، فکر کرده اید؟
در سال 2020، با افزایش تعداد کسانیکه در منزل کار میکردند، شاهد رشد 29 درصدی برای بیمههای سایبری بودیم. خود شرکتها نیز در سال 2021 بخاطر افزایش تهدیدهایی که در زمینه نفوذ به شبکه ها، سرقت اطلاعات و باج افزارها داشتند، باعث استقبال بیشتر از این بیمه ها شدند. در طول سال گذشته نیز حق بیمه ها 11 درصد بیشتر شده اند زیرا مردم بیش از پیش می خواهند تا از خودشان در برابر هک شدن، فیشینگ و سایر تهدیدها و کلاهبرداریهای اینترنتی محافظت کنند.
بیمه سایبری و امنیت دیجیتال دیگر چیز لوکسی محسوب نمیشود، بلکه کاملا ضروریست و بسیاری از ما با نزدیک شدن به پایان سال میلادی، باید به دنبال چنین بیمه ای برویم.
امنیت سایبری مجانی
امنیت دیجیتال حتما نباید گران باشد. به گزارش شرکت Avira، کارگزار فناوری سایبری آنلاین، تعداد کسانیکه در سال گذشته در این سایت و برای پکیج های پشتیبانی شخصیاش ثبت نام کرده اند، افزایش بی سابقه ای داشته است. این شرکت (که افزایش 500 میلیونی کاربر داشته است و 500 شرکت در میان مشتریانش به چشم میخورند) عقیده دارد که امنیت و حریم شخصی دیجیتال جزء حقوق افراد است نه امتیازی ویژه که به برخی تعلق بگیرد و به همین دلیل، یکسری محصولات رایگان و آماده دانلود برای عموم فراهم کرده است.
رویکرد خیرخواهانه این شرکت برای حفاظت آنلاین، لشکری از هواداران وفادار را برایش به دنبال داشته است، آن هم درست در زمانیکه به این هوادارن بیشترین نیاز را داشته است. برنامه Avira’s line-up شامل آنتی ویروس ها و VPNهای رایگان برای ویندوز و مک است (در دوران پاندمی کرونا، هم آنتی ویروس و هم وی پی ان تبدیل به ابزارهای ضروری برای دورکاری شده اند).
سوء استفاده از احراز هویت
در سال 2017، هکرهای سرویس اطلاعاتی خارجی روسیه به تیتر خبرها تبدیل شدند؛ آنها ادعا کردند که می توانند به پروسه احراز هویت ماکروسافت نفوذ کرده و به اطلاعات دست پیدا کنند، و در طول کمپین SolarWinds می توانستند خیلی سریع از فضای از پیش تعیین شده مختص کاربران به فضای ابری و سایر اپلیکیشنهای مرتبط نفوذ کنند.
با استفاده از ضعفهای سیستماتیکی که در پروسهی احراز هویت غولهای فناوری وجود دارد، می توان از این اطلاعات هویتی سوء استفاده کرد و خود را جای مشتریان واقعی جا زد و به اطلاعاتشان دست پیدا کرد. چنین تهدیدهایی در سال 2021 بیشتر نیز شده اند. پس امنیت دیجیتال را دست کم نگیرید.
بهبود فایروالها
در سال 2019، کاربران کارت اعتباری Capital One قربانی نفوذ اطلاعاتی شدند. کارمند سابق وب سرویس آمازون، فایروالهایی که پیکربندی درستی نداشتند، تحت کنترل خود درمی آورد تا به فایل هایی که باید رمزگذاری شده میبودند، دسترسی پیدا کند و اینگونه می توانست به اطلاعات مشتریان دست یابد. علاوه براین، ادعا میشود که همین کارمند می توانسته اطلاعات 30 شرکت دیگر را نیز به سرقت ببرد، یعنی 16 میلیون فرد دیگر نیز به همین دلیل در معرض تهدید بوده اند.
بخاطر چنین مسائلی، شاهد پیشرفت های گسترده فایروالها و حضور قدرتمندشان در صحنه امنیت دیجیتال هستیم. شرکتهای فناوری به سرعت از چنین اتفاقاتی درس عبرت میگیرند و به دنبال حذف هرگونه نقطه ضعفی هستند. پس اگر هنوز امسال فایروال سیستم خود را آپدیت نکردهاید، همین الان دست به کار شوید.