مشکل کمبود حافظه داخلی در اندروید (7 ترفند مقابله)
مشکل کمبود حافظه داخلی در اندروید
یکی از دردسرهایی که اکثر کاربران دستگاه های هوشمند اندرویدی دارند کمبود حافظه داخلی دستگاه و به اصطلاح پر شدن آن است. در این مقاله به معرفی چند ترفند می پردازیم که با استفاده از آنها می توان مشکل کمبود حافظه داخلی دستگاه های اندرویدی را حل کرد.
گوشیها و تبلتهای اندرویدی با مقدار حافظه داخلی مشخصی عرضه می شوند. به عنوان مثال ممکن است یک گوشی اندرویدی به طور پیش فرض ۱۶ گیگابایت حافظه داخلی داشته باشد و یک محصول دیگر به ۳۲ گیگابایت حافظه داخلی مجهز باشد. مشکل پر شدن حافظه داخلی گوشیها و تبلتهای اندرویدی اجتنابناپذیر است. اگر از دستگاه اندرویدی خود زیاد استفاده می کنید، فضای بیشتری نسبت به حافظه داخلی آن مصرف خواهید کرد. این روزها با عرضه اپلیکیشن ها و بازی های گرافیکی و سنگین برای سیستم عامل اندروید و همچنین افزایش کیفیت دوربین این محصولات، کمبود حافظه داخلی در دستگاه های اندرویدی به مشکلی جدی برای کاربران مبدل شده است.
اما برای حل این مشکل چه باید کرد؟ شیوهها و تکنیکهایی وجود دارند که میتوانید برای رفع مشکل کمبود حافظه داخلی در دستگاههای اندرویدی استفاده کنید. در این مقاله تصمیم داریم نمونه هایی از موثرترین روش ها و ترفندها را به شما آموزش دهیم. اطمینان داشته باشید که با استفاده از این نکات، کمبود حافظه داخلی گوشی یا تبلت اندرویدی شما دیگر معنایی نخواهد داشت. در صورت نیاز به توضیحات بیشتر در مورد قسمتی و مواردی که شرح داده شده است می توانید آن را با کارشناسان ما در میان بگذارید و کمک بگیرید. تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.
گوشی های موبایل به همراه تخفیف های ویژه مبیت را ببینید : قیمت گوشی
ترفند اول: از رم میکرو اسدی (Micro SD) استفاده کنید
اکثر گوشی ها و تبلت های اندرویدی از اتصال حافظه خارجی و رم microSD پشتیبانی می کنند. این مسئله و پشتیبانی دستگاه از حافظه جانبی را در واقع می توان بهترین راه ممکن برای مقابله با مشکل کمبود حافظه داخلی در دستگاه های اندرویدی دانست. بنابراین در اولین قدم امکان استفاده از رم microSD و حافظه جانبی را در گوشی یا تبلت اندرویدی خود بررسی کنید.
اگر دستگاه اندرویدی شما از اتصال رم microSD پشتیبانی می کند، سازنده دستگاه احتمالا حداکثر اندازه آن را در نظر می گیرد. به عنوان مثال، گوشیهای اندرویدی قدیمیتر که از حافظه خارجی پشتیبانی میکنند، اغلب این قابلیت را دارند که تا 16 یا 32 گیگابایت حافظه خارجی اضافه کنند. با این حال، محصولات با کیفیت بالا ممکن است از حافظه خارجی با ظرفیت بالاتر پشتیبانی کنند. هرگز تلاش نکنید از حافظه خارجی در دستگاه اندرویدی با ظرفیت بیش از حداکثر تعیین شده توسط سازنده دستگاه استفاده کنید. این به شدت بر سرعت دستگاه تأثیر می گذارد. بنابراین سعی کنید یک رم microSD با ظرفیتی متناسب با قابلیت های دستگاه اندرویدی خود خریداری و استفاده کنید.
نکته دیگری که هنگام خرید رم microSD یا هر حافظه خارجی دیگری باید به آن دقت داشته باشید، اصل و اورجینال بودن آن است. تلاش نکنید رم microSD ارزان و بی کیفیت بخرید و آن را به گوشی خود وصل کنید. این نوع قطعات به شدت بر سرعت و عملکرد دستگاه شما تأثیر می گذارد. بنابراین برای خرید رم میکرو اس دی به فروشگاه های معتبر مراجعه کنید و قطعات درجه یک و با کیفیت را خریداری کنید. به صحبت های فروشنده در مورد سرعت بالای رم نسبت به سایر رم ها اعتماد نکنید و تلاش کنید قبل از خرید در این مورد اطلاعات جمع آوری کنید.
ترفند دوم: از کارت خوان میکرو اسدی بیسیم استفاده کنید
اما چنانچه دستگاه اندرویدی شما از حافظه خارجی پشتیبانی نمی کند، نگران نباشید. میتوانید محتویات دستگاه اندرویدی خود را بهصورت وایرلس یا بیسیم از طریق اتصال اینترنت با استفاده از اجزای الکترونیکی معروف به کارتخوان یا رم ریدر microSD بیسیم به کارت حافظه microSD انتقال دهید. برای مثال Verbatim MediaShare Wireless Mini نمونه ای از این قطعه الکترونیکی است که در عکس زیر مشاهده می کنید.
برای استفاده از این کارت خوان بی سیم میکرو اس دی کافی است رم میکرو اس دی مورد نیاز را در اسلات محل نصب آن قرار دهید و سپس پورت USB آن را به کامپیوتر یا لپ تاپ وصل کنید. با فعال کردن عملکرد Wi-Fi یا اتصال بی سیم در این قطعه و استفاده از برنامه Verbatim MediaShare Wireless Mini موجود در فروشگاه گوگل پلی، می توانید فایل های مورد نظر را به صورت بی سیم بین اندروید دستگاه و رم کارت میکرو اس دی انتقال دهید. استفاده از این شیوه یکی از ترفندهای بسیار کاربردی است که برای حل مشکل کمبود حافظه داخلی دستگاه های اندرویدی استفاده می شود.
ترفند سوم: از کابل OTG یا فلش مموریهای با نرینه میکرو USB یا استفاده کنید
اگر دستگاه اندرویدی شما از OTG پشتیبانی می کند، می توانید از کابل OTG برای اتصال فلش مموری به دستگاه و استفاده از آن به عنوان حافظه خارجی استفاده کنید. این اقدام کاربرد بسیار خوبی دارد و در مقابله با مشکل کمبود حافظه داخلی در دستگاه های اندرویدی بسیار موثر است.
برای بررسی اینکه آیا دستگاه شما از اتصال OTG پشتیبانی می کند، کافی است یک جستجوی سریع در اینترنت انجام دهید. همچنین می توانید از برنامه هایی مانند USB OTG Checker برای بررسی اینکه آیا OTG توسط دستگاه اندرویدی شما پشتیبانی می شود یا خیر استفاده کنید. این برنامه را می توان از فروشگاه گوگل پلی دانلود کرد. اگر دستگاه شما از OTG پشتیبانی می کند، یک کابل OTG بخرید و همیشه آن را همراه خود داشته باشید. هر زمان که می خواهید اطلاعات را بین فلش و گوشی اندرویدی انتقال دهید، کافی است دو محصول را با این کابل OTG وصل کنید و این کار را به راحتی انجام دهید.
علاوه بر این، برخی از فلش مموریهای جدید هم با نرینه میکرو USB نیز عرضه شده اند. این نوع فلشمموری روشی بسیار موثر برای مقابله با کمبود حافظه داخلی دستگاههای اندرویدی است. در این شرایط تنها کاری که باید انجام دهید این است که پورت میکرو یو اس بی فلش مموری را به گوشی یا تبلت اندرویدی خود وصل کنید. اکنون می توانید بدون مشکل بین فلش مموری و دستگاه اندرویدی فایل ها را جابجا کنید.
ترفند چهارم: برنامهها و بازیهای سنگین را حذف کرده و حافظه کش آن را دائما پاکسازی کنید
امروزه بازیها و اپلیکیشنهای اندرویدی بسیار پیشرفت کرده و نسبت به گذشته سنگین تر شده اند. نصب تعداد زیادی از این اپلیکیشن ها و به خصوص بازی های با گرافیک بالا بر روی دستگاه های اندرویدی باعث می شود که حافظه داخلی دستگاه شما به سرعت پر شود. بنابراین پیشنهاد می کنیم همیشه برنامه ها و بازی های نصب شده روی دستگاه اندرویدی خود را بررسی کنید. تلاش کنید بیشتر برنامهها و بازیهایی را که استفاده نمیکنید از دستگاه پاک کنید. این مرحله علاوه بر افزایش فضای خالی حافظه داخلی منجر به افزایش سرعت دستگاه نیز می شود. بنابراین تلاش کنید تا جای ممکن تعداد اپلیکیشن ها و بازی های نصب شده روی دستگاه خود را کاهش دهید. برای حذف یا لغو نصب هر اپلیکیشن یا بازی در دستگاههای اندرویدی، کافیست وارد بخش تنظیمات دستگاه شوید و سپس به بخش با عناوینی مانند Apps، Applications، App Manager و غیره وارد شوید.
نکته دیگری که باید از آن آگاه باشید حافظه کش برنامه های نصب شده بر روی دستگاه شما است. با گذشت زمان، با استفاده از برنامه های نصب شده بر روی دستگاه، فایل ها و برخی از اشیاء در حافظه نهان ذخیره می شوند که منجر به بهبود عملکرد در دفعه بعدی اجرای برنامه می شود. اما از طرفی به خاطر داشته باشید که ذخیره این فایل ها در کش دستگاه باعث مصرف حافظه داخلی می شود. در برخی موارد حافظه کش اپلیکیشن هایی مانند تلگرام به 1 گیگابایت رسیده است که کاملا بر خلاف معیارهای حل مشکلات مربوط به کمبود حافظه داخلی در دستگاه های اندرویدی است. بنابراین، تلاش کنید حافظه کش برنامه های نصب شده روی دستگاه خود را به طور مرتب حذف کنید. توجه داشته باشید که پاک کردن کش اپلیکیشنهایی مانند تلگرام باعث از دست دادن چت یا پیام هایتان نمی شود. اگر در مورد نحوه پاک کردن حافظه کش برنامه ها در نسخه های مختلف سیستم عامل اندروید سوالی دارید، می توانید بآن را با ما درمیان بگذارید.
ترفند پنجم: از ذخیره اتوماتیک فایل در گالری دستگاه توسط اپلیکیشنها جلوگیری کنید
این یکی از نکات و ترفندهایی است که در رفع مشکل کمبود حافظه داخلی در دستگاه های اندرویدی بسیار مفید خواهد بود. برخی از برنامه ها و اپلیکیشن های اندرویدی قابلیت ذخیره خودکار فایل های خاص را در حافظه دستگاه دارند. این عمل باعث می شود تا گوشی یا تبلت کاربر به سرعت پر شود و با مشکل کمبود فضای ذخیره سازی روبرو شود.
برنامه هایی مانند تلگرام که در حال حاضر بسیار مورد استفاده قرار می گیرند این قابلیت را دارند. در تنظیمات تلگرام گزینه ای به نام Save to Gallery وجود دارد که با فعال شدن آن فایل های تصویری دانلود شده با این اپلیکیشن به صورت خودکار در حافظه داخلی دستگاه ذخیره می شوند. فعال سازی این گزینه در فرآیند پر شدن حافظه داخلی دستگاه بسیار موثر است. تلاش کنید تا حد امکان در برنامه هایی که این قابلیت را دارند آن را فعال نکنید و گزینه مربوطه را خاموش کنید.
ترفند ششم: از سرویسهای ذخیرهسازی ابری استفاده کنید
استفاده از خدمات ذخیره سازی ابری یکی از روش ها و راهکارهای موجود برای مقابله با مشکل کمبود حافظه داخلی دستگاه های اندرویدی و سایر دستگاه های هوشمند است. برخی از فایلها مانند فایلهای ویدیویی و عکسها را میتوان به جای ذخیره در حافظه داخلی به حسابهای سرویس ذخیرهسازی ابری مانند Google Drive منتقل کرد. در واقع ذخیره فایل های تصویری که برای مدت طولانی در گوشی یا تبلت شما ذخیره شده اند بی فایده است. با استفاده از سرویس ذخیره سازی ابری، حداقل می توانید فایل های تصویری قدیمی را به حافظه حساب خود انتقال دهید تا بدینوسیله کمبود حافظه داخلی دستگاه خود را جبران کنید.
سرویس های ذخیره سازی ابری معمولا حجم مشخصی را به صورت رایگان در اختیار کاربران قرار میدهند و پس از استفاده از آن حجم، باید برای این سرویس ها اشتراک خریداری کنید. استفاده از سرویسهای ذخیره سازی ابری در حال حاضر در کشورهای اروپایی و آمریکایی بسیار رواج یافته است، اما متاسفانه در کشور ما به دلیل محدودیت حجم و سرعت شبکه اینترنت، این شیوه آنچنان مورد استفاده قرار نمی گیرد. هنگامی که سرویس ذخیره سازی ابری فایل ها را از حافظه داخلی دستگاه شما به حساب شما منتقل می کند، باید به اینترنت متصل باشید. در این شرایط در واقع فایل مورد نظر در حساب سرویس ابری آپلود می شود که نیاز به استفاده از بسته اینترنت و سرعت بالا دارد.
ترفند هفتم: از هارد اکسترنال بیسیم استفاده کنید
آخرین شیوه یا ترفندی که پیشنهاد می کنیم برای حل مشکل کمبود حافظه داخلی دستگاه های اندرویدی استفاده کنید، استفاده از یک هارد اکسترنال بیسیم یا به اصطلاح وایرلس است. با استفاده از یک هارداکسترنال که از اتصال وای فای پشتیبانی می کند، می توانید آن را بدون نیاز به سیم یا کابل به گوشی یا تبلت اندرویدی خود متصل کرده و سپس بین این دو محصول به تبادل فایل بپردازید.
سخن پایانی
همانطور که مشاهده نمودید، در این مطلب ترفندها و راهکارهایی را برای رفع مشکل کمبود حافظه داخلی در دستگاه های اندرویدی شرح دادیم. تلاش کردیم در این مقاله بهترین و موثرترین ترفندها و تکنیک ها را ارائه کنیم. در صورت داشتن هرگونه پرسش در مورد محصولات توضیح داده شده یا احساس نیاز به راهنمایی بیشتر می توانید سوالات و ابهامات خود را با ما در میان بگذارید.
فروشگاه اینترنتی مبیت
خرید گوشی و لوازم جانبی موبایل از سایت مبیت میتواند بهترین انتخاب و تصمیم باشد؛ چراکه مبیت برای همه محصولات خود هولوگرام و برچسب مخصوص در نظر میگیرد و آنها را با گارانتی معتبر و طولانی مدت عرضه میکند؛ از این رو خیال شما را بابت اصالت کالا راحت میکند و محصولاتی با کیفیت را در اختیار شما قرار میدهد. بنابراین شما میتوانید با خرید گوشی موبایل از سایت مبیت تجربه لذت بخشی را برای خود به ارمغان بیاورید و با هیچ گونه مشکلی در فرایند خرید مواجه نشوید.
پیشنهادات ویژه مبیت
لیست قیمت گوشی شیائومی، مقایسه مشخصات موبایل های سری Mi، پوکو و ردمی، سوالات، بررسی، عکس، نظرات و آنچه برای خرید گوشی Xiaomi نیاز دارید.
لیست قیمت گوشی سامسونگ ، مشخصات موبایل های سری A، M، S و نوت، سوال ها، بررسی، عکس، نظرات و آنچه برای خرید گوشی Samsung نیاز دارید.
لیست قیمت گوشی آیفون ، مشخصات موبایل های سری iphone 11, 12, 13 و pro ، سوال ها، بررسی، عکس، نظرات و آنچه برای خرید گوشی iphone نیاز دارید.
لیست قیمت گوشی نوکیا Nokia با طرح ها و مدل های مختلف به همراه بررسی، عکس، نظرات و آنچه برای خرید گوشی Nokia نیاز دارید.
خرید لوازم جانبی گوشی موبایل | گلس و محافظ صفحه نمایش، قاب، کیف و کاور هوشمند، هندزفری، هدفون و هدست، شارژر، کابل، کارت حافظه و هدست واقعیت مجازی.
خرید اینترنتی هندزفری، هدفون و هدست بی سیم و سیمی با گارانتی اصالت کالا و سلامت فیزیکی به همراه قیمت روز و مشخصات انواع هندزفری بلوتوثی.
خرید پاوربانک و شارژر همراه ریمکس Remax، شیائومی Xiaomi، انرجایزر Energizer، تسکو TSCO، انکر Anker، باسئوس Baseus، وریتی Verity، روموس …
خرید گلس گوشی ،انواع بهترین محافظ صفحه نمایش گوشی، گلس سرامیکی، فول چسب و محافظ لنز دوربین و غیره برای تمام برندهای موبایل موجود در بازار.