اخبارفناوری

آیفون 14 به همان تراشه 5 نانومتری آیفون 13 مجهز خواهد شد

در ماه‌های اخیر کمبود تراشه جهانی مسئله‌ای خبرساز بوده و تقریبا دامن همه تولیدکنندگان برتر تلفن‌های همراه را گرفته است. با وجود اینکه اپل یکی از آخرین شرکت‌هایی است که از این موضوع آسیب دیده اما با افزایش سفارش آیفون 13 سایه هولناک این مسئله بر سر گوشی‌های نسل جدید و بعدی اپل دیده می‌شود.

بر اساس شایعاتی که تاکنون درباره گوشی آیفون 14 منتشر شده است این گوشی قرار است به تراشه A16 Bionic مجهز شود؛ اما امروز شایعه دیگری منتشر شد که نشان می‌دهد نباید منتظر تراشه جدید باشیم. این گوشی با همان تراشه 5 نانومتری که در سری آیفون 13 مشاهده کردیم تولید و به بازار عرضه می‌شود.

TSMC به‌عنوان بزرگ‌ترین تولیدکننده تراشه‌های نیمه‌هادی در جهان و یکی از برترین شرکای اپل از سال گذشته با بحران تاخیر زیاد در انجام سفارش‌ها مواجه بوده و اکنون این مشکلات کمی جدی‌تر شده‌اند. برنامه اپل این بود که نسل بعدی گوشی‌های آیفون را به تراشه‌های 3 نانومتری مجهز کنند؛ اما حقیقت این است که TSMC نمی‌تواند تا قبل از سال 2023 این سفارش اپل را به او تحویل دهد. به همین دلیل کارشناسان انتظار داشتند که اپل با حرکتی دست‌به‌عصا به سراغ تراشه‌های 4 نانومتری برود؛ اما با شایعاتی که امروز منتشر شد دیگر نباید منتظر کوچک شدن تراشه در نسل بعدی این گوشی‌های محبوب بمانیم.

حال سوال اینجاست که عدم تغییر در تراشه برای آیفون 14 دقیقا به چه معناست و باعث وقوع چه چیزی می‌شود؟ این خبر ساده و کوتاه بدان معناست که در نسل جدید آیفون دیگر خبری از بهبود مصرف انرژی نیست و برای دستیابی به تراشه‌ای با مصرف انرژی کمتر باید حداقل تا سال 2023 منتظر بمانیم.

با توجه به تجزیه‌وتحلیل موسسه The Information از تراشه‌های قبلی اپل، نتیجه تاخیرهای TSMC این است که پردازنده‌های گوشی‌های آیفون برای اولین بار در تاریخ به همان شکل نسل قبلی باقی خواهند ماند. این باعث می‌شود که کاربران آیفون دیگر برای دیدن گوشی جدید لحظه‌شماری نکنند و ارتقا آن را به تاخیر بیندازند؛ پس فرصتی برای رقیبان اصلی این شرکت است که رخ بنمایند و گزینه‌های جذاب‌تری را به مشتریان آیفون پیشنهاد دهند.

واقعیت این است که بحران کمبود تراشه جهانی تاثیرات جدی‌تری بر روی گوشی‌های اپل گذاشته و یک فرصت طلایی برای پیشرفت در اختیار رقبای این شرکت قرار داده است. ضمن اینکه اپل در سه‌ماهه چهارم امسال از اعلام برآورد فروش خود خودداری کرد و این یعنی نمی‌تواند پیش‌بینی کند که کاربران به اندازه گذشته گوشی‌های تولید این شرکت را دوست دارند یا خیر.

البته همکاری با شرکت TSMC برای اپل یک نقطه قوت است و باعث می‌شود که در مقایسه با برخی رقبا مانند سامسونگ که با مشکلات جدی‌تری مواجه شده‌اند بهتر با مسئله کمبود تراشه کنار بیاید. چراکه اکنون اپل 80 درصد از نیاز خود را از طریق TSMC تامین کرده است و یک شریک عالی برای این شرکت به شمار می‌رود که آن را به این راحتی‌ها از دست نخواهد داد. تنها در سال 2020 همکاری TSMC با اپل حدود 48 میلیارد دلار درآمد برای این شرکت به ارمغان آورد و این بدان معناست که رشته بین آن‌ها محکم‌تر از چیزی است که با این مشکلات از بین برود.

درست است که هر دو شرکت اپل و TSMC اکنون تحت‌فشار شدیدی برای تامین تراشه‌های موردنیاز خود هستند؛ اما در تلاش‌اند که راه‌حل‌هایی برای این مشکل ارائه کنند. به‌عنوان‌مثال شرکت TSMC در سال 2020 اپل را مجبور کرد که تراشه‌های خود را بدون افزایش قیمت به بازار عرضه کند. همچنین ساخت یک کارخانه تولید تراشه‌های اضافی در شهر کائوسینگ تایوان کلید خورده است که می‌تواند کمک بزرگی برای حل این مشکل باشد. درهرحال روابط بین TSMC و اپل پیچیده‌تر از آن است که کسی بتواند این اتفاق را که به‌نوعی درجا زدن برای اپل محسوب می‌شود به معنای پایان همکاری آن‌ها بداند؛ حتی به نظر می‌رسد که کمبود تراشه جهانی یک نقطه عطف برای بهبود شرایط همکاری این دو شرکت بزرگ در آینده باشد. البته به شرطی که هر دو از این شرایط بحرانی جان سالم به در ببرند.

منبع: phonearena

زهرا خداکرمی

یک دیجیتال مارکتر فارغ التحصیل نرم افزار که عاشق هوش مصنوعی و حل مسئله و چالش های جدیده!

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا