موبایلنقد و بررسی

بررسی دوربین گوشی آیفون ۱۴ پرو و پرومکس؛ سلام به عکاسی حرفه‌ای!

بررسی تخصصی دوربین آیفون ۱۴ پرومکس

مقایسه دوربین آیفون ۱۳ و ۱۴ نشان می‌دهد گوشی‌های iPhone ۱۴ Pro و iPhone ۱۴ Pro Max دارای ستاپ دوربین‌های یکسانی هستند. هر دوی آن‌ها ۴ دوربین در اختیار دارند که سه تای آن‌ها در پنل پشتی بدنه‌شان قرار گرفته و یک دوربین هم در پنل جلو برای سلفی در اختیار دارند. بنابراین، تفاوتی در بررسی دوربین آیفون ۱۴ پرو و ۱۴ پرومکس وجود ندارد. اگرچه مشخصات و نحوه‌ی عملکرد دوربین‌های هر دو گوشی iPhone ۱۴ Pro کاملا شبیه به iPhone ۱۳ Pro و Pro Max به نظر می‌رسد، اما با بررسی دوربین بهترین گوشی اپل می‌توان متوجه شد همه‌ی دوربین های قابل بررسی به کار رفته در آیفون ۱۴ پرو و ۱۴ پرومکس از جنبه‌های مختلف، پیشرفت کرده‌اند. با مبیت مگ همراه باشید.

مشخصات دوربین های آیفون ۱۴ پرومکس

بررسی مشخصات دوربین آیفون 14 پرو و پرومکس

دوربین اصلی

بررسی دوربین آیفون ۱۴ پرو و ۱۴ پرومکس نشان می‌دهد دوربین اصلی به کار رفته در این دو گوشی، شاهد بزرگ‌ترین پیشرفت‌هایی بوده که در ستاپ دوربین‌های آن‌ها به کار رفته است. این دوربین، اکنون از یک سنسور ۴۸ مگاپیکسلی ۱/۱.۲۸ اینچی با فیلتر رنگ Quad bayer استفاده می‌کند که برای اولین بار در گوشی‌های iPhone دیده می‌شود. سایز پیکسل‌های دوربین اصلی پیش از انجام فرایند binning فقط ۱.۲۲ میکرومتر است و پس از انجام این فرایند به ۲.۴۴ میکرومتر می‌رسند. این سنسور، با یک لنز ۲۴ میلی‌متری با گشودگی دهانه دیافراگم f/1.78 ترکیب شده است. همچنین، نسل دوم لرزشگیرِ سنسورشیفت و همینطور پیکسل‌های کاملا فوکوس شده نیز در آن وجود دارد.

اگر به پرچمدار اپل یعنی آیفون 13 پرو علاقه دارید “بررسی گوشی آیفون ۱۴ پرو” را از دست ندهید

این مشخصات، دیدگاه بهتری به شما می‌دهند تا بهتر بتوانید به مقایسه دوربین آیفون ۱۳ و ۱۴ بپردازید و تغییرات ایجاد شده را احساس کنید. گذشته از مقایسه دوربین آیفون ۱۳ و ۱۴ سنسور دوربین اصلی آیفون ۱۴ پرو و پرومکس که به بررسی کامل آن می‌پردازیم، با ایفای نقش به عنوان یک میانجی، امکان زوم 2x را هم فراهم کرده است. این کار از طریق برش دادنِ مرکز کادر صورت می‌گیرد و سپس از طریق هوش مصنوعی (AI) ارتقاء می‌یابد. بررسی دوربین بهترین گوشی اپل نشان می‌دهد علاوه بر حالت RAW استاندارد ۱۲ مگاپیکسلی، امکان ثبت تصاویر RAW با رزولوشن ۴۸ مگاپیکسلی نیز وجود دارد که دید خوبی هم برای مقایسه دوربین آیفون ۱۳ و ۱۴ به شما می‌دهد.

دوربین فوق عریض

بررسی لنزهای گوشی آیفون 14 پرو و پرومکس

از دوربین اصلی که بگذریم، می‌توان دید که دوربین فوق عریض هم از یک سنسور جدید استفاده می‌کند که یک سنسور ۱۲ مگاپیکسلی است. در این دوربین، یک سنسور ۱/۲.۵۵ اینچی به کار برده شده که از پیکسل‌های بزرگ ۱.۴ میکرومتری برخوردار است. وجود پیکسل‌های بزرگ‌تر در این دوربین، باعث می‌شود تصاویر شارپ‌تر و پرجزئیات‌تری ارائه دهد. همچنین، موجب بهبود و پیشرفت تصاویر ماکرو و عکاسی از فواصل نزدیک نیز می‌شود. لنز به کار رفته در این دوربین، اکنون دارای فاصله کانونی معادل ۱۴ میلی متر و دیافراگم f/2.2 است. همچنین، از Dual Pixel PDAF نیز برخوردار می‌باشد. با این مشخصات، دوربین آیفون ۱۳ و ۱۴ را هم بهتر می‌توانید مقایسه کنید.

دوربین تله فوتو

مورد بعدی در بررسی دوربین آیفون ۱۴ و ۱۴ پرومکس سنسور تله فوتو است. به طور کلی، بررسی دوربین تله فوتوی به کار رفته در آیفون ۱۴ و ۱۴ پرومکس و مقایسه آن با آیفون ۱۳ نشان می‌دهد پیشرفت خاصی نداشته. این دوربین هنوز هم یک سنسور ۱۲ مگاپیکسلی ۱/۳.۵ اینچی است که یک لنز ۷۷ میلی متری با دیافراگم f/2.8 در اختیار دارد و از لرزشگیر اپتیکال یا OIS هم پشتیبانی می‌کند. نقش این دوربین، ارائه‌ی زوم اپتیکال ۳ برابری در دوربین اصلی است که از بررسی دوربین بهترین گوشی اپل می‌توان متوجه شد وظیفه خود را هم کاملا به خوبی انجام می‌دهد. با مقایسه آیفون ۱۳ و ۱۴ هم می‌توان متوجه شد که دوربین تله فوتو، تنها بخش در ستاپ دوربین‌هاست که در این دو نسل تغییر خاصی نداشته است.

دوربین سلفی

بررسی دوربین سلفی گوشی آیفون 14 پرو و پرومکس

دوربین سلفی چهارمین و آخرین دوربین موجود در آیفون ۱۴ پرو و ۱۴ پرومکس می‌باشد که مشخصات آن را بررسی می‌کنیم تا سپس، به سایر جنبه‌های دوربین‌های این دو گوشی بپردازیم. دوربین سلفی دارای یک سنسور ۱۲ مگاپیکسلی ۱/۳.۶ اینچی است. مقایسه دوربین سلفی آیفون ۱۳ و ۱۴ نشان می‌دهد امسال در مدل‌های پرو گشودگی دهانه دیافراگم به f/1.9 رسیده که باعث نوردهی بیشتری می‌شود و فاصله کانونی هم معادل ۲۳ میلی متر است. این دوربین، از فوکوس خودکار نیز پشتیبانی می‌کند. همچنین، لرزشگیر اپتیکال یا OIS هم در آن وجود دارد که در کمال تعجب، اپل در رویداد معرفی سری iPhone ۱۴ اشاره‌ای به آن نکرده بود. اما ویدیوهای کالبدشکافی iPhone ۱۴ Pro و  ۱۴ پرومکس گواه این امر هستند.

بررسی جانشین مدل مینی در سری آیفون 14 را در مقاله “بررسی گوشی آیفون 14 پلاس” بخوانید

وجود OIS در دوربین سلفی، اصلا چیز کمی نیست و جای تعجب بسیار زیادی دارد که چرا اپل روی آن مانور نداد. در صورتی که معمولا عادت دارد از کاه، کوه بسازد. آن هم وقتی هیچ گوشی دیگری دارای چنین ویژگی نیست. این هم یکی دیگر از جنبه‌هایی است که به شما اجازه می‌دهد دوربین آیفون ۱۳ و ۱۴ را بهتر مقایسه کنید. هرچه ویژگی‌هایی نظیر این بیشتر باشد، مقایسه دوربین آیفون ۱۳ و ۱۴ هم راحت‌تر است. جدا از مقایسه دوربین آیفون ۱۳ و ۱۴ بررسی دوربین بهترین گوشی اپل نشان می‌دهد همه‌ی دوربین‌های آیفون ۱۴ پرو و ۱۴ پرومکس قادر به فیلم برداری با کیفیت 4K و نرخ فریم ۶۰ می‌باشند و قابلیت پشتیبانی از Cinematic Stabilization و Expanded Dynamic Range نیز در همه‌ی آن‌ها وجود دارد.

همچنین، امکان فیلم برداری Dolby Vision HDR در همه‌ی حالت‌های هر چهار دوربین امکان پذیر است. حالت Cinematic Mode نیز که توجه زیادی به آن شده، در دوربین‌های اصلی، تله فوتو و سلفی قابل استفاده است. مقایسه سینماتیک مود در آیفون ۱۳ پرومکس و ۱۴ پرومکس نشان می‌دهد که این ویژگی در نسل جدید بهبود یافته است. زیرا اکنون می‌تواند با ۳۰ فریم بر ثانیه، حداکثر تا سقف 4K HDR پشتیبانی کند. دو حالت Stabilization یا لرزشگیری جدید نیز وجود دارد که به شما اجازه می‌دهد مقایسه بهتری از دوربین آیفون ۱۳ پرومکس با ۱۴ پرومکس داشته باشید. اسم یکی از این دو حالت Enhanced Stabilization است و دیگری هم Action Mode نام دارد که حتما اسم آن را شنیده‌اید.

بررسی نسخه معمولی از خانواده آیفون 14 را در “راهنمای خرید و بررسی گوشی آیفون 14” بخوانید

نحوه‌ی عملکرد Enhanced Stabilization به این صورت است که کمی از کادر را برش می‌دهد و سوژه را تا جایی که می‌تواند، ثابت نگه می‌دارد. اپل همیشه تثبیت‌کننده الکترونیکی را روی دوربین‌های خود اجباری کرده است و بررسی دوربین آیفون ۱۴ پرو و پرومکس نشان می‌دهد که هنوز هم این کار را انجام می‌دهد. به نظر می‌رسد که این قابلیت جدید، یک پیشرفت جزئی و کوچک نسبت به EIS پیشفرض که نیاز است، ایجاد می‌کند. درخصوص Action Mode هم باید توضیح دهیم که بسیاری از کاربران گوشی‌های اندرویدی با آن آشنا هستند. اما سرانجام به گوشی‌های iPhone هم راه پیدا کرده است. البته، اگر بخواهیم دقیق‌تر اشاره کنیم، برای سری iPhone ۱۴ Pro محقق شده است.

این حالت، با برشِ سنگین، سعی بر ارائه‌ی لرزشگیری مشابه با دوربین‌های اکشن دارد و آن‌ها را با رزولوشن 2.8K یا ۱۵۸۴ × ۲۸۱۶ پیکسل ذخیره می‌کند. بهترین عملکرد Action mode با دوربین فوق عریض و حالت ۶۰ فریم آن است. اما با دوربین‌های تله فوتو و اصلی هم می‌توان از آن استفاده کرد. در نهایت، باید به بررسی فلش LED جدیدی که در آیفون ۱۴ پرو و ۱۴ پرومکس به کار رفته بپردازیم. فلش این گوشی از ۹ LED تشکیل شده که به صورت ۳ × ۳ چیده شده‌اند. هر یک از آن‌ها قادر هستند که به صورت مستقل تنظیم شده و فعال شوند. این فلش دارای حالت رنگ کاملا طبیعی است که می‌تواند با الگوهای خاص هم فعال شود.

رابط کاربری اپلیکیشن دوربین

رابط کاربری گوشی آیفون 14 پرو و پرومکس

فضای رابط کاربری در اپلیکیشن دوربین به طور عمده، از زمان iOS ۱۳ که در iPhone ۱۱ رونمایی شده بود، بدون تغییر چندان بزرگی باقی مانده است. فضای کلی آن، حالت شیشه‌ای و شفاف دارد که به شما اجازه می‌دهد آنچه که بیرون از کادر اتفاق می‌افتد را هم در قاب مشاهده کنید. این امر، به واسطه‌ی کالیبراسیون دقیق دوربین‌های سه گانه‌ی آیفون ۱۴ پرو و ۱۴ پرومکس که مشخصات آن‌ها را بررسی و با آیفون ۱۳ مقایسه کردیم، محقق شده است. روش‌های پردازشی متعدد اپل از جمله Smart HDR، Night Mode و Deep Fusion در رابط کاربری آیفون ۱۴ پرومکس هم قابل استفاده هستند. اما شاخص‌ترین قابلیت موجود که می‌توانیم به آن اشاره کنیم، Photonic Engine است.

Photonic Engine یکی از ویژگی‌های جدید گوشی‌های iPhone است و فقط در دوربین آیفون ۱۴ پرو و ۱۴ پرومکس که در حال بررسی آن‌ها هستیم، وجود دارد. این ویژگی، به لطف چیپست Apple A16 Bionic که در این دو گوشی به کار رفته، محقق شده است. زمانی که شرایط نوری محیط ایده‌آل نباشد، Deep Fusion به جای Smart HDR و Night Mode فعال می‌شود. اما اگر نور محیط کم‌تر شود، کاربرد خود را از دست خواهد داد. Deep Fusion چند فریم قبل از اینکه دکمه‌ی شاتر را لمس کنید، ثبت می‌کند. زمانی که آن را لمس کردید، چند فریمِ بیشتر می‌گیرد و یک شات با نوردهی بالا هم ثبت می‌کند. در اینجا، موتور Neural engine وارد عمل می‌شود و بهترین فریم‌ها را انتخاب می‌کند. بدین ترتیب، یک عکس HDR باکیفیت بسیار بالا به وجود می‌آورد.

طرفداران دو غول دنیای تکنولوژی “مقایسه آیفون 13 پرومکس و سامسونگ S22 اولترا؛ پرچمدارانی قدرتمند و پرطرفدار” را از دست ندهید

این تصویر، جزئیات بسیار زیادی دارد، وضوح آن بسیار زیاد است و طبیعی‌تر هم به نظر می‌رسد. پروسه‌ی یادگیری ماشینیِ Neural تصویری که در حالت ثبت شدن هست را تجزیه و تحلیل می‌کند. همچنین، قادر است آن‌ها را براساس آنچه که در فریم وجود دارد، به شیوه‌ی متفاوتی پردازش کند. به عنوان مثال، شیوه‌ی پردازشی پوست صورت، با آسمان یا یک منظره با طبیعت سرسبز و پر از درخت متفاوت است. با این حال، مقایسه دوربین آیفون ۱۳ و ۱۴ نشان می‌دهد ساختار و حالت رنگ‌ها برپایه نسبت‌هایی که توسط موتور Neural در CPU به دست می‌آیند، صورت می‌گیرد. گذشته از این، زمانی که در یک محیط تاریک قرار بگیرید، آیکونِ Night Mode به طور خودکار نمایش داده می‌شود که نشان از فعال بودن آن دارد.

همچنین، می‌توانید تعداد ثانیه‌های پیشنهادی که باید دست خود را ثابت نگه دارید را هم در کنار آن مشاهده کنید. می‌توانید زمان نوردهی را هر طور که دوست دارید تنظیم کنید. یا می‌توانید حالت شب را به طور کلی غیرفعال نمایید. حالت ماکرو هم در دسترس است. این حالت، توسط توانایی فوکوس خودکار که در دوربین فوق عریض وجود دارد، فعال می‌شود. این قابلیت، فقط در مدل‌های Pro آیفون ۱۳ و ۱۴ که با یکدیگر مقایسه شده‌اند، وجود دارد. طبق معمول، همه‌ی دوربین‌ها به طور هوشمند با یکدیگر در ارتباط هستند. بنابراین، زمانی که بین آن‌ها جابجا می‌شوید نوردهیِ صحیح و تنظیمات نگاشت را می‌دانند که چطور باید باشد. این امر هم شامل تصاویر می‌شود و هم ویدیوها.

سایر اجزای رابط کاربری آیفون ۱۴ پرومکس عمدتا بدون تغییر در مقایسه با آیفون ۱۳ پرومکس و حتی مدل‌های قبل از آن باقی مانده‌اند. حالت ماکرو هم زمانی که بیش از حد به سوژه‌ی مورد نظر خود نزدیک شوید، به طور خودکار فعال خواهد شد. با کشیدن انگشت خود می‌توانید بین حالت‌های مختلفی که در بررسی دوربین بهترین گوشی اپل اشاره شده است جابجا شوید. در زمان فیلم برداری هم می‌توانید تنظیمات رزولوشن و فریم ریت را از رابط کاربری تغییر دهید. حالت پرتره نیز در دوربین‌های تله فوتو، اصلی و سلفی iPhone ۱۴ Pro Max وجود دارند. مورد بعدی که در بررسی دوربین آیفون ۱۴ پرو و ۱۴ پرومکس می‌توانیم اشاره کنیم، این است که همه‌ی دوربین‌ها قادر به ثبت تصاویر RAW هستند.

دوربین اصلی، با حالت ۴۸ مگاپیکسلی هم می‌تواند تصاویر RAW ثبت کند. در واقع، این تنها راه ثبت تصاویر ۴۸ مگاپیکسلی با دوربین iPhone ۱۴ Pro و Pro Max است و در صورتی که نیاز به یک تصویر ۴۸ مگاپیکسلی داشته باشید، باید با فرمت RAW از آن استفاده کنید. قابلیتی به اسم Photographic Styles هم وجود دارد که تصاویر را به صورت خودکار ویرایش می‌کند. تعدادی حالت به صورت پیشفرض در نظر گرفته شده که شامل Standard, Rich Contrast, Vibrant, Warm, و Cool می‌شوند. شما می‌توانید هر یک از این حالت‌ها را طبق سلیقه خود و هر طور که دوست دارید تظیم کنید و حالتی که ترجیح می‌دهید را به عنوان حالت پیشفرض انتخاب نمایید. به عبارت دیگر، مثل فیلتر عمل می‌کند، اما پایدارتر است.

مورد بعدی در بررسی رابط کاربری اپلیکیشن دوربین آیفون ۱۴ پرو و ۱۴ پرومکس Cinematic Mode است که قابل استفاده می‌باشد. حالت سینماتیک موجود در آیفون ۱۴ پرومکس در مقایسه با ۱۳ پرومکس توانایی پشتیبانی از کیفیت 4K HDR با ۲۴ و ۳۰ فریم بر ثانیه نیز به دست آورده است. در این حالت، فوکوس به صورت خودکار تنظیم می‌شود. اما خود گوشی، یک نقشه‌ی عمق هم همزمان با فیلمبرداری ضبط می‌کند که این قابلیت را به کاربران می‌دهد تا پس از اتمام فیلمبرداری، نقطه‌ی فوکوس را به صورت دستی تغییر دهند. ویرایش چنین ویدیوهایی در اپلیکیشن‌های حرفه‌ای نظیر iMovie و Clips امکان پذیر خواهد بود. آخرین نکته در بررسی رابط کاربری اپلیکیشن دوربین آیفون ۱۴ پرو و ۱۴ پرومکس هم Action mode می‌باشد که در بخش‌های قبلی بررسی دوربین بهترین گوشی اپل هم به آن اشاره‌هایی کرده بودیم.

کیفیت عکاسی

همانطور که انتظار می‌رود و بررسی آیفون ۱۴ پرو و ۱۴ پرومکس هم نشان می‌دهد، این گوشی تصاویر را با رزولوشن ۱۲ مگاپیکسل ذخیره می‌کند و در اصل، با وجودی که هر دوی آن‌ها به سنسور ۴۸ مگاپیکسلی تجهیز شده‌اند، تفاوتی نسبت به آنچه که گوشی‌های iPhone تا قبل از این در طی چند سال اخیر می‌توانستند ارائه کنند، ایجاد نشده است. این یعنی پردازش رنگ‌ها هنوز هم کاملا دقیق صورت می‌گیرد، کنتراست فوق العاده است و هیچ نویزی در جزئیات دیده نمی‌شود. شیوه‌ی اپل در پردازش HDR حتی با وجود فناوری Smart HDR همیشه به این شکل بوده تا بدون اینکه HDR تصاویر به مقدار بیش از حدی افزایش پیدا کند، محدوده‌ی دینامیکی قابل قبولی ارائه شود.

بررسی آیفون ۱۴ پرو و ۱۴ پرومکس هم دقیقا همین را نشان می‌دهد که این شیوه همچنان در این دو گوشی هم به خوبی حفظ شده است. اگر بخواهیم خیلی سختگیرانه قضاوت کنیم، یکی از مواردی که جای بهبود داشت، شیوه‌ی پردازش شاخ و برگ درختان است که چندان طبیعی به نظر نمی‌رسد. اگر از چنین سوژه‌هایی عکاسی کنید، متوجه می‌شوید که میزان پردازش آن‌ها بیشتر از حدِ یک سنسور ۱۲ مگاپیکسلی است. ما تاکنون در دیگر گوشی‌هایی که بررسی کرده‌ایم، نمونه‌هایی دیده‌ایم که چنین بافت‌های پیچیده‌ای را کم‌تر پردازش می‌کنند. در نتیجه، حالت طبیعی آن‌ها حفظ می‌شود. اگر با رزولوشن ۴۸ مگاپیکسل و با فرمت RAW عکاسی کنید و مقیاس تصاویر را به ۱۲ مگاپیکسل کاهش دهید، بدون اینکه هیچ کار اضافی کرده باشید، نتایجی عالی خواهید داشت.

کیفیت عکاسی آیفون 14 پرومکس

نتایج این تصاویر در آیفون ۱۴ پرومکس به قدری عالی است که اصلا با خانواده آیفون ۱۳ و هیچ یک از مدل‌های این سری قابل مقایسه نیست. این تصاویر دارای سطح فوق العاده زیادی از جزئیات هستند و به شیوه‌ای کاملا طبیعی پردازش می‌شوند. چیزی که باعث می‌شود آن را جزو بهترین نمونه‌هایی که تاکنون در این رده دیده‌ایم، در نظر بگیریم. هیچ نویزی در تصاویر وجود ندارد، رنگ‌ها فوق العاده هستند و کنتراست و محدوده دینامیکی هم مناسب هستند. به طور کلی، اگر از حالت ۴۸ مگاپیکسلی استفاده کنید، قطعا این سوال برایتان پیش می‌آید که چرا اپل پردازش پیش فرض را چنین انتخاب کرده. در حالی که کاملا واضح است که حالت‌های جایگزین بهتری هم وجود داشت.

اگر می‌خواهید عکس‌هایی با رزولوشن اسمی دوربین iPhone ۱۴ Pro بگیرید، فایل‌های RAW چهل و هشت مگاپیکسلی تنها گزینه شما هستند. در رزولوشن ۴۸ مگاپیکسل، حالت JPEG یا HEIF وجود ندارد. این تصاویر ۴۸ مگاپیکسلی، بهترین تصاویری هستند که از یک سنسور Quad Bayer در رزولوشن اسمیِ یک دوربین دیده‌ایم. فقط فرمت آن‌ها باید به JPEG تغییر یابد. این عملکرد استثنایی انکارناپذیر، دلیلی محکم و قابل بررسی برای این است که چرا آیفون ۱۴ پرومکس قادر به تولید عکس‌های عالی در سطح زوم ۲ برابری است. به هر حال، منبع آن‌ها، سنسور ۴۸ مگاپیکسلی دوربین اصلی است. سطح جزئیات در حالت زوم ۲ برابری با دوربین اصلی، فوق العاده است.

به طوری که حتی می‌توان آن‌ها را از برخی دوربین‌هایی که به طور اختصاصی برای زوم ۲ برابری طراحی شده‌اند هم بهتر دانست. با این حال، یک دوربین تله فوتو برای انجام این کار به صورت تخصصی هم وجود دارد که صد البته، می‌توانید برای نتایج بهتر از آن استفاده کنید. این دوربین، برای زوم ۳ برابری ارائه می‌شود. اگر بخواهیم دوربین تله فوتوی آیفون ۱۴ پرومکس و آیفون ۱۳ پرومکس مقایسه کنیم، شاهد افزایش ۰.۵ درصدی قدرت زوم هستیم. عکس‌های 3x هم کاملا خوب به نظر می‌رسند. این تصاویر پرجزئیات و کاملا هم شارپ هستند. همچنین، ظاهری طبیعی دارند و شیوه‌ی پردازش آن‌ها هم قابل قبول است. رنگ‌هایشان نیز کاملا دقیق است، کنتراست بالایی دارند و محدوده دینامیکی هم به اندازه سایر گوشی‌های iPhone عریض است.

دوربین فوق عریض به کار رفته در گوشی آیفون ۱۴ پرومکس در مقایسه با ۱۳ پرومکس یک دوربین بازسازی شده و جدید محسوب می‌شود که دارای یک سنسور بزرگ‌تر و یک لنز متفاوت است و مجموعا، یک ترکیب موفق را به وجود آورده است. تصحیحِ اعوجاج مناسب و گوشه‌های کاملا شارپ تازه شروع کار در عملکرد بسیار خوب دوربین است. در حالی که بازتولید رنگ، کنتراست و محدوده دینامیکی آن مطابق با اکثر دوربین‌های فوق عریضی است که عادت داریم در گوشی‌های پرچمدار ببینیم. به طور کلی، می‌توان آن را جزو برترین دوربین‌های فوق عریضی که تاکنون در گوشی‌های هوشمند به کار برده شده در نظر گرفت. محدوده‌ی فوکوس در دوربین فوق عریض به شما اجازه می‌دهد تا فاصله ۴ سانتی متری به سوژه نزدیک شوید.

بدین صورت، برای عکاسی کلوزاپ هم مناسب است. اپل از آن برای عکس‌های ماکرو خودکار استفاده می‌کند (گزینه Macro Control که در تنظیمات دوربین وجود دارد). کاربرد آن هم این است که اگر سعی کنید با دوربین اصلی به سوژه‌ی خود بیش از حد نزدیک شوید، به طور خودکار به دوربین فوق عریض سوییچ خواهد کرد. در چنین شرایطی، عکس با دوربین فوق عریض گرفته خواهد شد. اما میدان دید، مطابق با دوربین اصلی خواهد بود. اگر بخواهیم تصاویر ماکرو که با دوربین فوق عریض آیفون ۱۴ پرو و ۱۴ پرومکس گرفته می‌شوند را بررسی کنیم، می‌توانیم بگوییم که به طور کلی، تصاویر کاملا خوبی هستند و قطعا از دوربین‌های گوشی‌های میانرده که سعی می‌کنند ماکرو باشند، یک سر و گردن بالاتر هستند.

اصولا در دوربین‌های ماکرو، میدان دیدِ باریک‌تر، مهم‌تر از سطح جزئیاتِ مطلق در هر پیکسل است. البته این تا حدی به کاری که قرار است انجام دهید هم بستگی دارد. اما به جای استفاده از گزینه Macro Control همیشه می‌توانید برای گرفتن عکس‌های ماکرو و کلوزاپ دوربین فوق عریض را فعال کنید و با نزدیک شدن به سوژه، از آن عکاسی کنید. بررسی ما از دوربین بهترین گوشی اپل نشان می‌دهد که در این صورت، تصویر واضح‌تر و شارپ‌تری هم به دست خواهید آورد.

حالت پرتره

حالت پرتره آیفون 14 پرو و پرومکس

می‌توان گفت اپل نقشی اساسی و مهم در تبدیل کردن حالت پرتره به یک حالت کامل و مهم که امروزه هست، برعهده داشته است؛ حتی با وجود اینکه قبل از عرضه آیفون ۷ پلاس هم تلاش‌هایی برای ایجاد بوکه مصنوعی صورت گرفته بود. سال‌ها بعد از آیفون ۷ پلاس زمان بررسی آیفون ۱۴ پرو و ۱۴ پرومکس می‌توان متوجه شد که این دو گوشی می‌توانند در سه سطح زوم مختلف، با دوتا از دوربین‌های خود (به علاوه‌ی دوربین سلفی) عکس پرتره بگیرند. هر دو گوشی آیفون ۱۴ پرو و ۱۴ پرومکس که در حال بررسی آن‌ها هستیم، علاوه بر ارائه حالت پرتره‌ی 1x و 3x در حالت 2x هم قادر به عکاسی پرتره هستند. فاصله کانونی معادل ۴۸ میلی متر هم برای چنین عکس‌هایی کاملا عالی است.

در حالت پرتره 1x، سوژه‌ها فوق العاده پرجزئیات و خوش رنگ هستند. در عین حال، بکگراند هم به شکل ماهرانه‌ای تار می‌شود و HDR هم هر زمانی که لازم باشد، بدون اینکه بیش از حد مشخص شود، فعال خواهد شد. نقشه‌ی عمق هم کاملا دقیق است و جدایی سوژه از بکگراند در اکثر مواقع عالی صورت می‌گیرد. اگرچه که بکگراندهای پیچیده و برخی از شرایط نوری، کمی گوشی را با چالش مواجه می‌کنند. جزئیاتی که در عکس‌های زومِ 2x معمولی در حین بررسی دوربین آیفون ۱۴ پرو و ۱۴ پرومکس و مقایسه آن با ۱۳ پرومکس مشاهده کردیم، نشان می‌دهند که به خوبی به حالت پرتره انتقال پیدا می‌کنند. این باعث می‌شود که سوژه‌ها وضوح و شارپنس فوق العاده خوبی داشته باشند.

در هر حالتی از پرتره، جداسازی سوژه از بکگراند و تار کردن بکگراند کاملا ماهرانه انجام می‌شود. 2x حالت زومِ پیشفرض برای عکس‌های پرتره است و دلیل کاملا واضح و روشنی هم دارد. زیرا در این حالت، کیفیت تصاویر در بالاترین حد خود قرار دارد. با این حال، سطح زوم 1x برای زمینه، یا برای مواردی که می‌خواهید کادربندی عریض‌تری از سر و شانه را داشته باشید، بهتر عمل می‌کند. فقط باید توجه داشته باشید که بیش از حد هم از سوژه دور نشوید. زیرا پرسپکتیو از این فاصله کانونی، می‌تواند چهره‌ها را مخدوش کند. متعاقبا، سطح زوم ۳ برابری، بهترین گزینه برای کسب یک چشم انداز واقعی از حالت پرتره است و کمک می‌کند تا جداسازی سوژه همچنان عالی باقی بماند. با این حال بهتر است از آن در فضای باز و در نور کافی استفاده کنید، زیرا محیط‌های داخلی معمولا دارای نویز بیشتری هستند.

سلفی

بررسی دوربین آیفون ۱۴ پرو و ۱۴ پرومکس به عنوان بهترین گوشی های اپل و مقایسه آن‌ها با آیفون ۱۳ پرومکس نشان می‌دهد این شرکت امسال دوربین سلفی گوشی‌های پرچمدار خود را به فوکوس خودکار و OIS مجهز کرده است. این در حالی است که سایز سنسور و میدان دید آن بدون تغییر باقی مانده است. دوربین سلفی دو تنظیمات FoV در رابط کاربری ارائه می‌دهد. یکی از آن‌ها برش ۷ مگاپیکسلی با زوم کم است که معادل با میدان دید ۳۰ میلی‌متری است و دیگری هم حالت کامل ۱۲ مگاپیکسلی است که دارای FoV معادل ۲۳ میلی‌متر می‌باشد. اگر گوشی را در جهت عمودی نگه دارید، سلفی‌ها به ۷ مگاپیکسل برش داده می‌شوند تا کادربندی محکم‌تری ارائه کنند.

اما در صورتی که گوشی را به صورت افقی بچرخانید، به طور خودکار به حالت وسیع‌تر ۱۲ مگاپیکسلی تغییر می‌کند و دید وسیع‌تر و بیشتری به صحنه پیدا خواهید کرد. همچنین، با لمس کردن دو کمان که در نزدیکی دکمه‌ی شاتر قرار دارند، به صورت دستی هم می‌توانید بین این دو حالت جابجا شوید. کیفیت سلفی گوشی‌های iPhone همیشه بسیار زیاد بوده است و سخت افزار جدیدی که در ستاپ دوربین‌های iPhone 14 Pro Max به کار برده شده هم تغییری در این امر ایجاد نکرده و حتی باعث بهبود آن هم شده است. بررسی دوربین سلفی آیفون ۱۴ پرو و ۱۴ پرومکس به عنوان بهترین گوشی های اپل و مقایسه آن‌ها با آیفون ۱۳ پرومکس نشان می‌دهد از دوربین سلفی فوق العاده خوبی برخوردار هستند که سطح نویز را همیشه در پایین‌ترین حد ممکن نگه می‌دارد.

این تصاویر دارای محدوده دینامیکی عریضی هستند و رنگ‌های آن‌ها هم به طور رضایت بخشی دقیق است. دوربین سلفی، حالت پرتره هم دارد. اما فقط در حالت عمودی که رزولوشن به ۷ مگاپیکسل برش داده می‌شود، قابل استفاده است. با این حال، همچنان کاملا عالی هستند. شیوه‌ی جداسازی بکراگند از سوژه هم به مناسب‌ترین شکل ممکن که تاکنون در حالت پرتره‌ی یک دوربین سلفی دیده‌اید صورت می‌گیرد. این امر به لطف سخت افزار اسکن سه بعدی صورت محقق می‌شود که حتما در بررسی دوربین آیفون ۱۴ پرو و ۱۴ پرومکس به عنوان بهترین گوشی های اپل و مقایسه آن‌ها با آیفون ۱۳ پرومکس باید به آن اشاره شود.

عکاسی در شب

بررسی حالت نایت مود آیفون 14 پرو و پرومکس

دوربین اصلی

حالت Night Mode مثل قبل عمل می‌کند. بنابراین، مقایسه دوربین آیفون ۱۳ و ۱۴ از این جنبه، تغییر خاصی را نشان نمی‌دهد. زمانی که در محیط‌های تاریک یا کم نور قرار بگیرید، به طور خودکار فعال می‌شود و معمولا برای دوربین اصلی، نوردهی را ۱ ثانیه تنظیم می‌کند و در سایر دوربین‌ها ۲ ثانیه. در هر صحنه، می‌توانید بین نوردهی خودکار و حداکثری یکی را انتخاب کنید (هر دو از پیش تنظیم شده‌اند و قابل تغییر نیستند)، یا حالت شب را کلا غیرفعال کنید. زمانی که حالت شب غیرفعال شود، تا زمانی که از اپلیکیشن دوربین خارج شده و مجددا به آن وارد شوید غیر فعال خواهد ماند. اما خودتان هم می‌توانید به صورت دستی مجددا آن را فعال کنید.

به هر حال چه در حالت خودکار و چه در حالت حداکثری، تصاویری عالی به دست خواهد آمد که واقعا غیر از این هم انتظار نمی‌رود. به هر حال، در حال بررسی دوربین آیفون ۱۴ پرو و ۱۴ پرومکس به عنوان بهترین گوشی های اپل در سال ۲۰۲۲ هستیم. فقط شاید احساس کنید که سوژه‌ها روشن‌تر از واقعیت هستند که دلیل آن، Night Mode است و ماهیت آن محسوب می‌شود. هایلایت‌ها به خوبی کنترل می‌شوند و فقط شاید سایه‌ها کمی روشن به نظر برسند. اما این اتفاق بیش از حد معمول، نیست. اگر عمدا حالت شب را در صحنه‌هایی که نور بهتری دارند غیرفعال کنید، تفاوت عمده‌ای به وجود نخواهد آمد. اما اگر این اتفاق در محیط‌های کم نورتر انجام شود، باعث می‌شود تا عکس‌های تاریک‌تری، به‌ویژه در محیط‌های سرپوشیده، ایجاد شود.

تصاویر زوم شده‌ی 2x که با Night Mode گرفته می‌شوند، کاملا عالی هستند. بررسی دوربین آیفون ۱۴ پرو و ۱۴ پرومکس به عنوان بهترین گوشی های اپل و مقایسه آن‌ها با آیفون ۱۳ پرومکس نشان می‌دهد که جزئیات فوق العاده‌ای وجود دارد، نویز بسیار کم است و به طور کلی، عکس‌ها به شیوه‌ای بسیار طبیعی پردازش می‌شوند. بازتولید رنگ و محدوده دینامیکی نیز درجه یک هستند. در اینجا هم مجددا اگر Night Mode غیرفعال شود، سوژه‌ها تاریک‌تر می‌شوند که ممکن است در برخی از صحنه‌های تاریک کمی مشکل ساز شود. با این حال، اگر شرایط نوری محیط بهتر شود و نور بیشتری وجود داشته باشد، تفاوت چندان قابل احساس نخواهد بود. هرچه محیط تاریک‌تر شود، سایه‌ها عمیق‌تر خواهند شد و جزئیات و شارپنس هم افت خواهند کرد.

دوربین تله فوتو

زمانی که با دوربین تله فوتو در یک محیط کم نور قرار داشته باشید، حالت Night Mode زوم 3x را فعال می‌کند که تصاویر در این حالت هم کاملا عالی هستند. سطح جزئیات، تاثیرگذار است و وضوح هم کاملا طبیعی است. سطح نویز هم برای یک دوربین تله فوتو به طور فوق العاده‌ای کم است که نشان می‌دهد به شکلی ماهرانه روی آن کار شده است. شاید تفاوت Night Mode فعال با زمانی که غیرفعال می‌شود، چندان برای افراد عادی قابل احساس نباشد. اما بدون شک اگر غیرفعال باشد، عکس‌ها تاریک‌تر خواهند شد و به طور کلی، نوردهی هم کاهش پیدا خواهد کرد.

دوربین فوق عریض

درخصوص عملکرد دوربین فوق عریض در محیط‌های کم نور هم باید توضیح دهیم که وقتی این دوربین فعال باشد و حالت Night Mode هم فعال شود، شاهد عملکرد کاملا خوبی هستیم. زمان نوردهی در حالت Night Mode با دوربین فوق عریض، معمولا ۲ تا ۳ ثانیه است که منجر به نوردهی کاملا خوب و محدوده‌ی دینامیکی عریض می‌شود. این در حالی است که اشباع رنگ هم همچنان عالی باقی می‌ماند. سطح جزئیات نیز تا حد زیادی به میزان نور محیط بستگی دارد. اما عمدتا در سطح قابل قبولی قرار دارد. اگر Night Mode را غیرفعال کنید، نوردهی به حد کافی نمی‌رسد و شاهد افزایش نویز تصاویر خواهید بود.

همچنین، سطح اشباع شدگی تصاویر هم تحت تاثیر قرار خواهد گرفت. به طور کلی، ما در طی بررسی دوربین آیفون ۱۴ پرو و ۱۴ پرومکس به عنوان بهترین گوشی های اپل و مقایسه آن‌ها با آیفون ۱۳ پرومکس از غیرفعال کردن حالت شب در دوربین فوق عریض خودداری کردیم و به شما هم همین پیشنهاد را داریم. حتی شاید بهتر باشد در مواقعی که احساس می‌کنید نور کافی در محیط وجود ندارد و خود گوشی هم تمایل چندان زیادی به فعال کردن Night Mode نشان نمی‌دهد، خودتان به صورت دستی آن را فعال کنید.

فیلم برداری

فیلم برداری با دوربین آیفون 14 پرومکس

پس از بررسی آیفون ۱۴ پرو و ۱۴ پرومکس به عنوان بهترین گوشی های اپل و مقایسه آن با آیفون ۱۳ پرومکس دانستیم که این گوشی با هر چهار دوربین خود قادر به فیلم برداری باکیفیت 4K با نرخ ۶۰ فریم بر ثانیه است. در صورتی هم که به دنبال حالت سینمایی‌تری هستید، از حالت 4K با نرخ ۲۴ فریم بر ثانیه هم می‌توانید استفاده کنید. همه‌ی ویدیوها در هر چهار دوربین موجود در این دو گوشی به صورت دیجیتالی تثبیت می‌شوند و همچنین، لرزشگیر اپتیکال نیز برای همه‌ی دوربین‌ها به غیر از فوق عریض در دسترس است. خود اپل آن را تثبیت کننده سینمایی می‌نامد. همه‌ی حالت‌های فیلم برداری از جمله 4K با نرخ فریم ۶۰ بر ثانیه، به لطف وجود فناوری Smart HDR دارای محدوده دینامیکی گسترده هستند.

برای فیلم برداریِ اسلوموشن نیز حداکثر کیفیت ۱۰۸۰ با نرخ ۲۴۰ فریم بر ثانیه است. یک قابلیت جدید به اسم Enhanced stabilization نیز وجود دارد که در مقایسه با EIS پیشفرض، بهبود پیدا کرده که سوژه را بیشتر برش می‌دهد تا تصاویری ثابت‌تر ثبت و ضبط کند. برای اینکه بررسی کاملی از دوربین آیفون ۱۴ پرو و ۱۴ پرومکس به عنوان بهترین گوشی های اپل انجام داده باشیم و بتوانیم آن‌ها را با سری آیفون ۱۳ بهتر مقایسه کنیم، هم با Enhanced stabilization فیلمبرداری کردیم و هم بدون آن. حقیقا به غیر از کمی برش، تفاوت خاصی احساس نکردیم.

یکی از حالت‌های جدیدی که حتما باید در بررسی دوربین آیفون ۱۴ پرو و ۱۴ پرومکس به عنوان بهترین گوشی های اپل به آن پرداخته شود، Action mode است که به‌تازگی به گوشی‌های این شرکت اضافه شده. این حالت، بخش بزرگی را در حالت 4K برش می‌دهد (به همین دلیل رزولوشن آن به 2.8K یا ۱۵۸۴ × ۲۸۱۶ پیکسل کاهش می‌یابد). در پی آن، یک ویدیوی فوق العاده نرم و روان به دست می‌آید که به طور فوق العاده‌ای ثابت و بدون کوچک‌ترین لرزشی است. حالت Action Mode در هر سه دوربین پشتی وجود دارد و با هر رزولوشنی و در هر فریم ریتی می‌توان با آن فیلمبرداری کرد.

اما شناختی که ما در طی بررسی دوربین آیفون ۱۴ پرو و ۱۴ پرومکس از آن کسب کردیم، نشان داد بیشتر برای استفاده با دوربین فوق عریض در حالت ۶۰ فریم در نظر گرفته شده است. در واقع در این شرایط، بهترین عملکرد خود را ارائه می‌دهد. درخصوص عملکرد آن هم باید توضیح دهیم که بررسی ما از دوربین آیفون ۱۴ پرو و ۱۴ پرومکس به عنوان بهترین گوشی های اپل و مقایسه آن با آیفون ۱۳ پرومکس نشان می‌دهد دقیقا به همان شکلی که از آن انتظار می‌رود، عمل می‌کند. این حالت، ویدیوهایی دوست داشتنی در اختیارتان قرار می‌دهد که دارای لرزشگیر شاخصی در حد دوربین‌های اکشن حرفه‌ای هستند. لطافت فوق العاده‌ای را می‌توان در آن‌ها احساس کرد. جزئیات، رنگ‌ها، کنتراست و محدوده دینامیکی تحسین برانگیزی هم ارائه می‌دهد.

در این بخش از بررسی دوربین آیفون ۱۴ پرو و ۱۴ پرومکس به عنوان بهترین گوشی های اپل به فیلمبرداری با آن‌ها در حالت عادی می‌پردازیم. در این دو گوشی قادر به فیلمبرداری HDR به طور مستقیم با فرمت Dolby Vision هستید. حداکثر کیفیت قابل ارائه هم به 4K با ۶۰ فریم بر ثانیه می‌رسد. مقایسه دوربین آیفون ۱۴ پرومکس و ۱۳ پرومکس نشان می‌دهد که در سری ۱۳ حداکثر کیفیت آن به ۳۰ فریم محدود بود. در صورتی که در سری ۱۴ به ۶۰ فریم رسیده است. می‌توانید این ویدئوها را در گوشی خود ویرایش کنید، آن‌ها را در یوتیوب یا هر پلتفرم محبوب دیگری آپلود کنید یا حتی برای دوستان خود ارسال کنید. در هر صورت، اطلاعات Dolby Vision خارج از جریان ویدیو ذخیره می‌شود.

بنابراین، ویدیو در هر پخش کننده‌ی دیگری که از HDR پشتیبانی نمی‌کند هم کاملا طبیعی به نظر خواهد رسید و رنگ‌های آن در هر دستگاه یا نمایشگری که از Dolby Vision پشتیبانی کند نیز شدت خواهند یافت. به هر حال، گوشی‌های iPhone همیشه به خاطر کیفیت بسیار بالای فیلمبرداری خود شناخته شده‌اند و iPhone ۱۴ Pro Max هم از این نظر، تفاوتی با مدل‌های قبلی این شرکت ندارد. همه‌ی دوربین‌های این گوشی ویدیوهای فوق العاده‌ای می‌گیرند که غنی از جزئیات هستند و بدون اینکه شارپنس آن‌ها بیش از حد زیاد شود، به شکل کاملا طبیعی پردازش می‌شوند. هیچ نویزی وجود ندارد. محدوده دینامیکی و کنتراست هم عالی است. رنگ‌ها نیز طبیعی و شاداب به نظر می‌رسند.

عرفان رحیمی صادق

از سال ۹۴ تولید محتوا رو به عنوان سرگرمی شروع کردم و سعی کردم مهارت‌هام رو پله‌پله توسعه بدم. همیشه در حال یادگیری‌ام و زمینه مورد علاقه‌م فناوریه. اما به زمینه‌های دیگه مثل شبکه، گیم، داستان کوتاه، امور مهاجرتی و بازارهای مالی هم سرک کشیدم ;)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا