دانستنی موبایل

افزایش امنیت در دستگاه‌های اندرویدی (۹ روش موثر)

افزایش امنیت در دستگاه‌های اندرویدی

تلفن‌های هوشمند در حال حاضر یکی از مهم ترین و پرکاربردترین دستگاه های هوشمند امروزی هستند. شما از طریق موبایل خود با دوستان و آشنایان خود صحبت می کنید. شما با استفاده از پیام رسان هایی مانند تلگرام با افراد مختلف ارتباط برقرار می کنید. با استفاده از گوشی خود ایمیل خود را برای کارهای مهم و غیره چک می‌کنید؛ پس واضح است که گوشی شما حاوی اطلاعات خصوصی و مهمی خواهد بود و افزایش امنیت این اطلاعات موضوعی جدی محسوب می شود.

حفاظت از داده ها در دستگاه‌های هوشمند نوعی محافظت از حریم خصوصی یا امنیت کاربر به حساب می‌آید. بدون شک هیچ کس دوست ندارد گوشی هوشمند خود را به غریبه ای بدهد که بتواند محتویات آن را بررسی کند. اما چگونه می توانیم امنیت گوشی‌های هوشمند خود را ارتقا دهیم؟ سیستم عامل اندروید موثرترین سیستم عامل از نظر حفظ حریم خصوصی و امنیت است. در این سیستم عامل راه های مختلفی برای افزایش امنیت کاربران و دستگاه ها وجود دارد. در این مقاله تصمیم داریم 9 نمونه از موثرترین شیوه‌های موجود برای افزایش امنیت و حفظ حریم خصوصی کاربران در سیستم عامل اندروید را به شما معرفی کنیم. تا انتها با ما همراه باشید.

گوشی های موبایل به همراه تخفیف های ویژه مبیت را ببینید : قیمت گوشی 

 استفاده از قفل صفحه نمایش یا لاک اسکرین (Lock Screen)

یکی از ساده ترین راه‌ها برای افزایش امنیت دستگاه اندرویدی و محافظت از حریم خصوصی، استفاده از قفل صفحه نمایش یا لاک اسکرین است. دستگاه های اندرویدی این قابلیت را دارند که کاربر روی آنها قفلی تنظیم کند که برای دسترسی به محتوای دستگاه باید آن را وارد کرد.

قفل صفحه یا لاک اسکرین می‌تواند به صورت یک عدد، الگو و غیره باشد. در دستگاه‌های مجهز به اسکنر اثر انگشت، با تأیید اثر انگشت کاربر، می‌توان قفل صفحه را شکست. تنظیم قفل صفحه برای محصولات اندرویدی یکی از اولین و مهمترین اقداماتی است که می توان برای افزایش امنیت و حفظ حریم خصوصی انجام داد. اگر می‌خواهید برای دستگاه اندرویدی خود قفل صفحه تنظیم کنید، به تنظیمات دستگاه بروید و «Security» و سپس «Screen Lock» را انتخاب کنید. در این بخش فهرستی از شیوه‌های مختلف برای تنظیم قفل صفحه برای دستگاه شما ارائه شده است که می توانید با توجه به سلیقه شخصی خود آنها را انتخاب کنید.

فعال‌سازی قابلیت Encrypt Phone

سیستم عامل اندروید دارای عملکردی به نام Encrypt Phone است که به معنای رمزگذاری گوشی است، فعال کردن آن اطلاعات موجود در دستگاه را غیرقابل خواندن می کند. این بدان معنی است که اگر دستگاه اندرویدی خود را گم کنید، اطلاعات موجود در آن کاملاً محافظت‌شده و امن باقی می‌ماند.

برای فعال کردن قابلیت Encrypt Phone، به قسمت Settings و سپس بخش Security دستگاه اندرویدی خود رفته و گزینه Encryption را انتخاب کنید. فعال کردن این ویژگی باید همراه با تنظیم قفل صفحه نمایش انجام شود. به هر حال، هنگامی که ویژگی Encrypt Phone را فعال می کنید، باید قفل صفحه را در دستگاه خود مشخص کنید. فعال کردن قابلیت Encrypt Phone یکی از موثرترین راه‌ها برای افزایش امنیت دستگاه و محافظت از حریم خصوصی کاربر است.

استفاده آگاهانه از سرویس‌‌های مکان‌یاب یا اصطلاحا Location Services

یکی از قابلیت های ارائه شده در سیستم عامل اندروید مربوط به سرویس های مکان یابی است، این قابلیت کارایی فراوانی داشته و با فعال کردن آن همراه با اپلیکیشن هایی مانند گوگل مپ وغیره می توانید قابلیت‌های جالبی به دست آورید. اما توجه داشته باشید که دسترسی به این اطلاعات به معنای ردیابی فعالیت شما در 24 ساعت شبانه روز است.بنابراین به سرویس مکان یاب دستگاه خود توجه ویژه داشته باشید و آگاهانه از آن استفاده کنید. شما قادر خواهید بود این سرویس که با نام “Location Services” معرفی می‌شود را غیرفعال کنید و بدین ترتیب میزان امنیت دستگاه خود را بالا ببرید، اما با انجام این عمل دیگر قادر به استفاده از قابلیت‌های بی‌نظیری که با فعال‌سازی سرویس‌های مکان‌یاب ارائه می‌شوند نخواهید بود. پیشنهاد می کنیم با دقت بیشتری از خدمات موقعیت مکانی دستگاه خود استفاده کنید، به عنوان مثال، در مورد مجوز های برنامه‌هایی که می توانند به خدمات مکان‌یابی دسترسی داشته باشند دقت کنید. هرگز به اپلیکیشن نامربوط و غیرکاربردی مجوز دسترسی به داده‌های مکانی خود را ندهید.

همچنین تنظیمات سرویس موقعیت‌یابی دستگاه خود را بهینه کنید. برای این منظور به بخش “Settings” مراجعه و سپس به سراغ “Location” دستگاه خود بروید و با توجه به وضعیت خود یکی از گزینه‌ها را از میان “High Accuracy”، “Battery Saving” و “Device Only” انتخاب کنید.

فعال‌سازی قابلیت Opt out of interest-based ads

برنامه‌هایی که دانلود و نصب می کنید معمولا حاوی تبلیغات درون برنامه ای هستند و این یکی از راه های اصلی کسب درآمد در این برنامه‌ها است. با این حال، پلتفرم اندروید دارای قابلیتی به نام “Interest-based Ads” است که بر اساس اطلاعات پروفایل شما (تاریخ تولد، جنسیت، وب سایت هایی که اغلب بازدید می کنید و غیره) تبلیغات خاصی را به شما نشان می دهد. در واقع، این تبلیغات بر اساس ترجیحات و سلایق کاربر بهینه شده است.

اما دسترسی به اطلاعات شما از طریق این ویژگی می تواند از نظر امنیت و حریم خصوصی خطرساز باشد. خبر خوب اینکه شما با رجوع به قسمت تنظیمات دستگاه خود به راحتی قادر هستید این ویژگی را غیرفعال کنید. برای انجام این کار، به Settings، سپس «Google» و «Ads» بروید. اکنون گزینه “Opt out of interest-based ads” را روشن کنید. اگر می‌خواهید اطلاعات دقیقی در مورد این ویژگی کسب کنید، می‌توانید با کارشناسان ما تماس بگیرید و کمک بخواهید.

فقط از فروشگاه گوگل پلی (Google Play Store) استفاده کنید

همیشه تلاش کنید برنامه‌های اندرویدی را از طریق فروشگاه Google Play دستگاه خود دانلود کنید. اگر از منابع دیگری استفاده می کنید که توسط Google تأیید نشده است، ممکن است خطرات امنیتی ایجاد کنید. برنامه‌های ارائه شده در فروشگاه گوگل پلی حاوی هیچ نوع بدافزار یا ویروس مخربی نیستند، بنابراین همیشه سعی کنید از این منبع برای دانلود برنامه‌های اندرویدی مورد نظر خود استفاده کنید.

در قسمت تنظیمات دستگاه اندرویدی شما، گزینه ای به نام “Unknown Sources” قرار دارد که به طور پیش فرض غیرفعال است. اگر تصمیم دارید از منابع غیرمجاز دیگری برای دانلود و نصب برنامه های اندروید استفاده کنید، باید گزینه “Unknown Sources” را فعال کنید. با فعال کردن این گزینه، دستگاه شما در معرض خطر امنیتی قرار می‌گیرد. توجه داشته باشید که برای نصب و استفاده از اپلیکیشن های ارائه شده توسط «بازار» باید گزینه “Unknown Sources” فعال باشد. بازار برای ما ایرانی ها منبع قابل اعتمادی محسوب می شود، اما از آنجایی که گوگل این منبع را نمی شناسد و تایید نمی کند، مهم است که گزینه “Unknown Sources” را در دستگاه خود فعال کنید تا برنامه های دانلود شده از این منبع را نصب کنید.

برای فعال کردن قابلیت “Unknown Sources” ابتدا به قسمت «تنظیمات» دستگاه اندرویدی خود مراجعه نموده و گزینه “Security” را انتخاب کنید. حالا به دنبال گزینه Unknown Source بگردید و نوار لغزنده کنار آن را روشن یا خاموش کنید. پیشنهاد می‌کنیم برای نصب برنامه‌های اندرویدی خریداری‌شده از بازار، به طور موقت قابلیت “Unknown Sources” را فعال کنید. در غیر این صورت سعی کنید این قابلیت را پیوسته غیرفعال نمایید.

از دسترسی‌های اپلیکیشن‌ها (Application Permissions) آگاهی داشته باشید

قبل از نصب یک برنامه اندرویدی بر روی دستگاه، آنها لیستی به نام “Application Permissions” ارائه می کنند که مربوط به مجوزهای دسترسی برنامه است. هنگام نصب هر برنامه ای، به لیست دسترسی آن توجه کنید و اگر مورد مشکوکی دیدید، از نصب آن اپلیکیشن بر روی دستگاه خود خودداری کنید. به عنوان مثال، برنامه ای که باید چراغ فلش LED دستگاه شما را روشن کند، نباید به لیست مخاطبین شما دسترسی داشته باشد. بنابراین، همیشه  یادتان باشد که دسترسی‌های اپلیکیشنی که نصب می کنید را بررسی نمایید.

مدت ها بود که سیستم عامل iOS اپل به کاربران اجازه می داد تا دسترسی‌های هر اپلیکیشنی را بررسی کرده و در صورت لزوم برخی از آن ها را غیرفعال کنند، اما متاسفانه این قابلیت تا قبل از اندروید 6.0 در دسترس نبود. در هر صورت، کاربران دستگاه های هوشمند اندرویدی اکنون می توانند لیست دسترسی برنامه های نصب شده بر روی دستگاه خود را بررسی کرده و در صورت لزوم برخی از آنها را غیرفعال کنند.

برای این کار، در دستگاه اندرویدی خود به بخش «Settings» و سپس «Applications» بروید. اکنون نام برنامه مورد نظر خود را انتخاب کرده و سپس به بخش «Permissions» رجوع کنید. اکنون می‌توانید هرگونه دسترسی به برنامه مورد نظر را غیرفعال کنید. اگر در مورد دسترسی‌های برنامه ها سؤال یا ابهامی دارید، می توانید آن را با کارشناسان ما در میان بگذارید.

از نسخه پولی و بدون تبلیغات اپلیکیشن‌ها استفاده کنید

توسعه دهندگان اپلیکیشن اندروید باید از شیوه‌های خاصی برای کسب درآمد استفاده کنند. در بیشتر موارد، این کار با دو رویکرد انجام می شود. در رویکرد نخست اپلیکیشن مورد نظر به صورت رایگان به کاربران ارائه می‌شود و دارای تبلیغات درون برنامه ای است که گاه مخرب بوده و به امنیت دستگاه لطمه می‌زند. در این صورت توسعه دهنده از منبع تبلیغاتی مورد نظر کمیسیون و درآمد دریافت می کند. رویکرد دوم این است که توسعه دهنده اپلیکیشن مورد نظر، نسخه بدون تبلیغاتی درون برنامه ای را در اختیار کاربران قرار می‌دهد، اما کاربر باید برای خرید آن هزینه بپردازد.

پیشنهاد می کنیم در این وضعیت از گزینه دوم استفاده کنید و هزینه ای اندک بپردازید و نسخه بدون تبلیغات اپلیکیشن را دانلود و نصب کنید. این گزینه قطعا ضریب امنیتی دستگاه شما را افزایش می دهد.

تدابیر امنیتی دقیق‌تری را برای سرویس‌های ذخیره‌سازی ابری در نظر بگیرید

سرویس‌های ذخیره‌سازی ابری درحال حاضر در میان کاربران بسیار پرطرفدار هستند. می توانید از این سرویس برای ایجاد یک نسخه پشتیبان از محتویات دستگاه خود استفاده کنید. این فایل پشتیبان شامل تمام اطلاعات مربوط به دستگاه مانند رمزهای عبور، داده‌های برنامه و غیره خواهد بود. بنابراین واضح است که اگر فردی به این فایل دست یابد، اطلاعات شما به سرقت رفته و حریم خصوصی شما به خطر می افتد.

برای جلوگیری از این مشکل، پیشنهاد می کنیم تا حد امکان از استفاده از سرویس های ذخیره سازی ابری در دستگاه های اندرویدی خودداری کنید. برای این کار به قسمت «Settings» رفته و سپس گزینه «Backup and reset» و «Backup my data» دستگاه خود را غیرفعال کنید. چنانچه به دلایلی می‌خواهید پشتیبان گیری از طریق سرویس‌های ذخیره سازی ابری را در دستگاه خود فعال کنید، باید یک گذرواژه‌ی پیشرفته برای حساب کاربری خود تنظیم کنید و یا از تأیید دو مرحله ای استفاده نمایید.

 از اپلیکیشن‌های حفاظتی نظیر BitDefender Clueful استفاده کنید

پیشنهاد می کنیم از نرم افزارهای امنیتی مانند BitDefender Clueful در دستگاه خود برای افزایش امنیت دستگاه و محافظت از حریم خصوصی خود استفاده کنید. این برنامه سایر برنامه های نصب شده روی دستگاه شما را تجزیه و تحلیل می‌کند و اطلاعات و دسترسی‌های آنها را به شما نشان می‌دهد. استفاده از این برنامه برای نظارت بر عملکرد سایر برنامه‌های نصب شده بر روی دستگاه اندرویدی واقعا مفید خواهد بود.

توصیه می کنیم از نرم افزار آنتی ویروس و فایروال نیز در دستگاه اندرویدی خود استفاده کنید. این ابزارها می‌توانند در برخی موارد واقعاً مؤثر باشند. با توسعه سیستم عامل اندروید و دستگاه های اندرویدی، توجه زیادی از سوی سارقین مجازی و هکرها به سمت این سیستم عامل جلب شده است. امروزه ویروس ها و بدافزارهای بسیاری برای آلوده کردن سیستم عامل اندروید معرفی شده اند که باید از آنها آگاه باشید. این بدافزارها و ویروس ها می توانند به اطلاعات خصوصی و امنیت افراد آسیب بزنند.

فروشگاه اینترنتی مبیت

خرید گوشی و لوازم جانبی موبایل از سایت مبیت می‌تواند بهترین انتخاب و تصمیم باشد؛ چراکه مبیت برای همه محصولات خود هولوگرام و برچسب مخصوص در نظر می‌گیرد و آن‌ها را با گارانتی معتبر و طولانی مدت عرضه می‌کند؛ از این رو خیال شما را بابت اصالت کالا راحت می‌کند و محصولاتی با کیفیت را در اختیار شما قرار می‌دهد. بنابراین شما می‌توانید با خرید گوشی موبایل از سایت مبیت تجربه لذت بخشی را برای خود به ارمغان بیاورید و با هیچ گونه مشکلی در فرایند خرید مواجه نشوید.

پیشنهادات ویژه مبیت

لیست قیمت گوشی شیائومی، مقایسه مشخصات موبایل های سری Mi، پوکو و ردمی، سوالات، بررسی، عکس، نظرات و آنچه برای خرید گوشی Xiaomi نیاز دارید.

لیست قیمت گوشی سامسونگ ، مشخصات موبایل های سری A، M، S و نوت، سوال ‌ها، بررسی، عکس، نظرات و آنچه برای خرید گوشی Samsung نیاز دارید.

لیست قیمت گوشی آیفون ، مشخصات موبایل های سری iphone 11, 12, 13  و pro ، سوال ‌ها، بررسی، عکس، نظرات و آنچه برای خرید گوشی iphone نیاز دارید.

لیست قیمت گوشی نوکیا Nokia با طرح ها و مدل های مختلف به همراه  بررسی، عکس، نظرات و آنچه برای خرید گوشی Nokia  نیاز دارید.

خرید لوازم جانبی گوشی موبایل | گلس و محافظ صفحه نمایش، قاب، کیف و کاور هوشمند، هندزفری، هدفون و هدست، شارژر، کابل، کارت حافظه و هدست واقعیت مجازی.

خرید اینترنتی هندزفری، هدفون و هدست بی سیم و سیمی با گارانتی اصالت کالا و سلامت فیزیکی به همراه قیمت روز و مشخصات انواع هندزفری بلوتوثی.

خرید پاوربانک و شارژر همراه ریمکس Remax، شیائومی Xiaomi، انرجایزر Energizer، تسکو TSCO، انکر Anker، باسئوس Baseus، وریتی Verity، روموس …

خرید گلس گوشی ،انواع بهترین محافظ صفحه نمایش گوشی، گلس سرامیکی، فول چسب و محافظ لنز دوربین و غیره برای تمام برندهای موبایل موجود در بازار.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا