عمر مفید گوشی چقدر است ؟ (9 راهکار افزایش عمر)
بررسی میزان عمر مفید تلفن های هوشمند
سوال مهمی که ذهن بسیاری از خریداران و کاربران گوشیهای هوشمند را به خود مشغول کرده است این است که به راستی میزان عمر مفید این دستگاه ها تا چه اندازه است. چرا حداکثر عمر مفید دستگاههای تلفن همراه را تا سه سال ذکر کردهاند.
از آنجایی که تکنولوژی هر روز پیشرفت میکند، جای تعجبی ندارد که چرا بیشتر کاربران و مصرفکنندگان به دنبال خرید آخرین نسل گوشیهای هوشمند هستند. مسلما هر چه که یک گوشی هوشمند جدیدتر باشد، باید بهتر هم باشد!
با توجه به سرعت اعجابآور پیشرفت تکنولوژی این میزان از عمر مفید برای گوشی های هوشمند چندان جای شگفتی ندارد؛ چرا که به تناسب پیشرفت تکنولوژی تقاضای مصرف کنندگان و کاربران این دستگاهها نیز برای خرید آخرین مدل ها و دستاوردهای این عرصه بیشتر می شود. این امری طبیعی است که هر چه گوشی هوشمند بروزتر باشد عملکرد بهتری نیز خواهد داشت. ما در این مطلب قصد داریم تا با توجه به همه این فاکتورها عوامل تخریب کننده و کاهش دهنده عمر یک گوشی هوشمند را مورد بررسی قرار دهیم.
برای مثال بر اساس گزارش های دریافتی در کشوری مثل آمریکا؛ تمایل عمومی نسبت به خرید گوشیهای هوشمند جدید و به روز در صورت عرضه نسخه بهروز و نوین آنها نسبت به گذشته، بسیار بالا رفته است و مصرف کنندگان آمریکایی تمایل شدیدی نسبت به تهیه گوشیهای نوین برندهای مختلف دارند. پرسشی در اینجا مطرح میشود این است آیا همه مصرف کنندگان به دلیل استفاده های تخصصی و ویژه اقدام به تهیه آخرین تکنولوژی می کنند یا اکثراً با هدف کسب حس رضایت از طریق دستیابی به آخرین تکنولوژی روز و یا خودنمایی و امثالهم پول خود را در این عرصه خرج میکنند.
همه این عوامل را می توان از محرکهای اصلی تمایل و اشتیاق شدید بسیاری از کاربران برای خرید آخرین نسخه های گوشی های هوشمند دانست. اما به هر صورت برای اینکه بدانید چگونه از گوشی هوشمند جدید یا قدیمی خود بهترین بهره را برده و در عین حال عمر مفید آن را کاهش ندهید؛ باید فاکتورهایی را در حفظ و نگهداری تلفن همراه خود رعایت کنید تا عمر مفید آن افزایش دهید. در ادامه ۳ عامل اصلی کاهش دهنده عمر مفید تلفنهای هوشمند مورد اشاره قرار می گیرد.
گوشی های موبایل به همراه تخفیف های ویژه مبیت را ببینید : قیمت گوشی
چگونه عمر گوشی خود را حدس بزنیم؟
به عقیده بسیاری از متخصصین میزان مفید یک تلفن هوشمند به طور متوسط بین ۳ الی ۴ سال می باشد. همچنین متخصصین امر معتقدند که پس از سپری شدن این بازه زمانی است که کاربر با مشکلاتی همچون هنگی و لگی، کمتر شدن کیفیت عملکرد دوربین، کاسته شدن از عملکرد مفید پردازشی گوشی و مواردی از این دست مواجه میشود؛ و این واقعیتی غیرقابل کتمان در مورد تلفن های هوشمند است. پس اگر می خواهید سلامت گوشی خود را بررسی نمایید به موارد ذیل دقت کنید.
عمر باطری
باطریهایی که در گوشیهای هوشمند به کار میروند عموماً پس از مدتی مستهلک شده و به مرور زمان ازعمرشان کاسته می شود. این سرنوشت مختوم تمام باتری هاست که با مرور زمان با کاهش ظرفیت مواجه می شوند و راهکاری نیز برای آن وجود ندارد؛همین موضوع باتری را به یک کالای مصرفی تبدیل می کند. پس باید بدانید که این توقع بی جایی است که وقتی یک گوشی را برای مدت مثلاً یک سال مورد استفاده قرار داده اید از آن انتظار داشته باشید که مانند روز اولی که آن را خریداری نمودهاید مانند یک باتری نو یک روز کامل شارژدهی داشته باشد؛ پس اگر عمر مفید یک باتری به اتمام برسد دیگر نمی توانید انتظار دوام و شارژدهی در ساعات متمادی از آن داشته باشید. یکی از عوامل موثر در عمر عملکردی باتری، دما است. پس تا جایی که میتوانید آن را در دمای مناسب قرار دهید و از داغ شدن بیش از حد آن جلوگیری نمایید. سؤالی که در اینجا برای کاربران تلفنهای هوشمند مطرح می شود اینست که یک باتری به طور متوسط تا چه مدت می تواند بدون عیب و نقص شارژدهی مناسبی داشته باشد؟ جالب اینجاست که بسیاری از متخصصین این زمان را بیشتر از یک سال ندانستهاند. پس طبق این نظر باتری های گوشی های هوشمند باید حداقل یک سال تمام کارایی بی عیب و نقصی را برای کاربران ارائه دهند اما اگر در طول این یک سال خلل و نقصی در شارژ دهی باتری به وجود بیاید نشان دهنده خراب بودن و به نوعی غیر استاندارد بودن باتری گوشی هوشمند فرد است. باید بدانید جایگزین کردن و تعویض باتری گوشی به راحتی امکان پذیر است اما به طور کلی باطریهای موجود در بازار عموماً قادر نیستند به اندازه باطریهای اورجینال عملکرد استانداردی را ارائه دهند پس در صورت تعویض باتری گوشی خود در انتخاب باتری جایگزین دقت فراوانی کنید چرا که یک باتری غیر استاندارد ممکن است باعث ایراد سخت افزاری و خرابی تلفن هوشمند شما نیز بشود.
چنانچه گوشی همراه شما از یک باتری با ظرفیت ۵۰۰۰ میلی آمپر برخوردار است و تکنولوژی فست شارژینگ وایرلس را نیز پشتیبانی می نماید، باید بدانید که اگر به صورت پیوسته از شارژر وایرلس استفاده نمایید بعد از چند ماه استفاده مکرر، ظرفیت باطری گوشی شما از ۱۰۰ درصد به ۸۳ درصد خواهد رسید. همچنین پس از ماهها و سالها استفاده از باتری پس از آنکه پنج هزار بار آن را شارژ کردید شما بایستی باتری موبایل خود را عوض کنید چرا که همانطور که گفته شد باتری موبایل یک کالای مصرفی است و پس از تمام شدن عمر مفیدش باید جایگزین گردد.
اختلالات عمکلردی و سختافزاری
زمانی که سخن از اختلال در عملکرد تلفن هوشمند میشود، همه کاربران اختلالات سختافزاری گوشی هوشمند به ذهنشان خطور میکند و به اختلالاتی مثل هنگ کردن، کندی سرعت، لگ زدن و … فکر میکنند. اختلالاتی که همه کاربران متفقالقول از آن بیزارند و آنها را آزاردهنده میدانند چرا که مانع استفاده راحت و روان آنها از گوشی می گردد. این اختلالات باعث میشوند در اجرای یک برنامه با مشکل مواجه شوید و یا اینکه برنامه روان اجرا نگردد.
بهروزرسانی اپلیکیشن های موجود در گوشی می تواند تا حدودی در روان سازی آنها موثر باشد و از هنگ کردن آنها جلوگیری کند اما اگر مشکل گوشی شما سخت افزاری باشد در طول این مدت عملکرد گوشی شما کاهش یافته با اختلال همراه خواهد بود. همه قطعات و سختافزارهای موجود در گوشی شما تاریخ انقضای خاص خودش را دارد و بدیهی است که پس از اتمام این تاریخ با کاهش محسوس عملکرد مواجه خواهد شد. اما پاسخ به این سوال کرد یک گوشی هوشمند پس از چند مدت استفاده مستهلک شده و از لحاظ سخت افزاری افت میکند و این مسئله ارتباط مستقیمی به قطعات به کار گرفته شده در آن گوشی دارد. هرچه کیفیت قطعات به کار گرفته شده در گوشی هوشمند با کیفیتتر باشد دیرتر دچار لگ و باک شده و قطعات آن از کار خواهند افتاد. در حال حاضر شرکت های سازنده نسبتاً از قطعات سختافزاری باکیفیتتری نسبت به گذشته در تولید گوشیهای هوشمند خود استفاده می کنند. بدیهی است که گوشی های گران تر به نسبت از قطعات با کیفیت تر و بادوامتری برخوردارند.
نمایشگر گوشی
نمایشگر میتوان از اصلیترین قطعات یک گوشی هوشمند دانست؛ زیرا فقدان آن تمام مقصود از داشتن گوشی هوشمند را از بین می برد و آن را تبدیل به شیءای بی ارزش می کند. کیفیت اجرای نمایشگر و وضعیت آن از زمان خرید گوشی تا استفاده چندین ساله از آن نشانه ای از کیفیت و سلامت گوشی است. هر اندازه که از استفاده یک تلفن هوشمند بگذرد کیفیت، دقت و توانایی اجرای نمایشگر کاهش مییابد . در اثر استهلاک حاصل از مدتها استفاده ممکن است پیکسلهای سوخته یا حتی ترکخوردگی بین رنگها دقت نمایش صفحه را کاهش دهد. در شرایطی که نمایشگر دچار خط خوردگی و خش گردد یا اینکه بشکند، ممکن است خیلی از کاربران را به فکر خرید یک تلفن هوشمند جدید و بهروز بیاندازد. گرچه با توجه به شرایط معیشتی کنونی، تعویض نمایشگر تلفن همراه در نظر برخی امکان دارد بهصرفهتر بیاید، اما باید خاطر نشان کرد که در میان همه قطعات گوشی نمایشگر آن گران ترین قطعه آن محسوب می شود که گاهی هزینهایی برابر با خرید نصف یک گوشی جدید را به همراه دارد! همچنین خرابی نمایشگر میتواند بر کیفیت سایر قطعات گوشی هوشمند مانند میکروفون، اسپیکر و دوربین تاثیرگذار باشد.
موارد فوقالذکر، گوشهای از اصلی ترین نشانههای بروز خرابی در گوشیهای هوشمند است. پس چنانچه یکی از موراد بالا برای شما اتفاق افتاد، باید گفت که گوشی هوشمند شما دچار اختلال گردیده است و زمان آن فرارسیده است که آن را به دست یک تعمیر مطمئن بسپارید یا در صورت لزوم آن را با گوشی جدیدی جایگزین کنید. توجه داشته باشید که قلب گوشی همراه شما یعنی سی پی یو، از مواردی است که هرگز قابل تعمیر نیست و در صورتیکه از سر بدشانسی شما خراب گردید تلفنتان را به سطل زباله انداخته، و گوشی جدیدی خریداری نمایید! چرا که این به معنای از کار افتادن گوشی هوشمند شماست.
راهکارهای افزایش عمر گوشی های هوشمند
یکی از این راهکارها بهروزرسانی گوشی هوشمند به آخرین نسخه آن است، با این کار طول عمر و کیفیت عملکرد تلفن هوشمند خود را افزایش می دهید. در مورد میزان طول عمر مفید گوشیهای هوشمند ذکر نکاتی ضروری است؛ یکی اینکه هر دستگاهی یک کالای مصرفی با طول عمر مفید مشخص است؛ و این طول عمر می تواند بسته به نوع استفاده کاربران گوشی ها افزایش یا کاهش یابد.
از جمله توصیه هایی که متخصصین در این خصوص دارند این است که از سلامت باتری موبایل خود را مراقبت کنید؛ و ترجیحاً تا اندازهای که میتوانید باطری و گوشی هوشمندتان را در محیطی معتدل نگهداری نمایید و آن را از گرما و حرارت فراوان دور کنید. نکته دیگری که اغلب متخصصین بر آن تاکید دارند این است که تاجایی که میتوانید از گوشی خود استفاده کرده و شارژ باتری آن را خالی کنید! همچنین زمانی که گوشی خود را به شارژ متصل می کنید؛ پس از شارژ کامل آن را از شارژ بکشید ،چرا که در غیر این صورت به باتری گوشی شما آسیب خواهد رسید.
نکته دیگر آنکه برای افزایش سلامت و طول عمر باتری گوشی، سعی کنید تمامی اپلیکیشنهایی اضافی که استفاده کمتری از آنها دارید را ببندید. همچنین ترجیحا اپلیکیشنهای اضافی که به آن نیازی ندارید را حذف کنید. اپلیکیشنهای گوشی هوشمندتان را بهروز رسانی کنید، چرا که این امر در مصرف بهینه باطری گوشی شما موثر خواهد بود. دقت داشته باشید که گاهی دلیل عدم شارژ دهی مناسب و کاهش سریع ظرفیت باتری، اختلالات سخت افزازی و نرم افزای است که اصلاً به عملکرد خود باتری مربوط نمیشود!
از دیگر موارد مورد تاکید متخصصین، دقت بیشتر در هنگام استفاده و کاربری گوشی است. گوشی های پیشرفته امروزی برخلاف آنچه که تولیدکنندگان آنها ادعا می کنند بسیار شکننده و ظریف هستند و امکان دارد با یک اشتباه کوچک گوشی شما صدمه اساسی ببینند و به طور کلی غیر قابل استفاده گردند. با وجود اینکه در تولید برخی از گوشی ها به ویژه پرچمدارها از استانداردهای ایمنی مانند IP استفاده می گردد، کاربران گوشی ها باید آگاه باشند که این استاندارد ها نیز محدودیت های خاص خود را دارد. به عنوان مثال استاندارد IP68، بیانگر مقاومت و محافظت از گوشی در برابر گرد و غبار است؛ همچنین تولید کنندگان ادعا دارند این استاندارد مقاومت گوشی در آب را نیز به همراه دارد؛ اما عملاً هیچکدام هیچ تضمینی را در موارد صدمه احتمالی گوشی در برابر آب را ارائه نمی دهند! بنابراین همیشه جانب احتیاط را نگه داشته و از گوشی خود در برابر هرگونه فشار فیزیکی محافظت کنید. فریب تبلیغهایی همچون ضد آب و ضربه بودن و امثالهم را نخورید. به یاد داشته باشید با تغییر سایز و کوچکتر شدن هر چه بیشتر قطعات گوشی، ظرافت آنها نیز کمتر میشوند.
ذیلاً چند راهکار ساده برای محافظت و نگهداری از تلفن همراه هوشمندتان به شما گوشزد میگردد.
- کاور محافظ قابل اطمینان و باکیفیتی را برای تلفن هوشمندتان انتخاب کنید. کاربرد کاورها در مواردی است که گوشی شما در معرض صدمه و فشار قرار می گیرند؛ و تا حد قابل توجهی جلوی آنها را میگیرند و عمر مفید قطعات تلفن را افزایش میدهند.
- از نمایشگر گوشی خود محافظت کنید. حتی اگر شرکت سازنده، صفحه نمایش گوشی هوشمند شما را به گلس 5 مجهز کرده است، باید بدانید که نمایشگر آسیبپذیرترین و حساسترین و در عین حال گران ترین قطعه موجود در هر گوشی هوشمندی محسوب می شود. برای محفاظت از صفحه نمایش تلفن هوشمندتان، حتما از گلس باکیفیت استفاده نمایید. گلس صفحه نمایش گوشی شما را از خط و خش و صدمه محافظت میکند.
- حواستان باشد که گوشی هوشمندتان را در چه مکانی قرار میدهید. همانگونه که در گذشته نیز توصیه شد، مجددا به شما توصیه می کنیم که گوشی هوشمند خود را در هر جایی نگذارید. برای نمونه، اگر در یک جیبتان، گوشیتان گذاشتهاید از قرار دادن کلید هایتان در همان جیب خودداری کنید. از قرار دادن گوشی خود پیرامونش مواد اشتعالزا هم شدیداً خودداری کنید.
- از قرار دادن گوشی در نزدیکی آب و قرار دادن آن در دمای زیاد دوری کنید.
- گوشی خود را از گرد و غبار هم تا جایی که میتوانید دور نگه دارید. با اینکه تلفن هوشمند شما مانند لپتاپ یا کامپیوتر شخصیتان مجهز به فن نیست، ولی با خرید یک کاور ساده، میتوانید تا حدی مانع ورود گرد و غبار به آن شوید. گرد و غبار، از عوامل اصلی اخلال در عملکرد قطعات گوشی است.
- یادتان باشد که همیشه اپلیکیشنهای روی گوشی خود را بهروز نگه دارید و از غفلت نسبت بهروزرسانی آنها خودداری کنید. بهروزرسانی اپلیکیشنها نقش به سزایی در کاهش و مدیریت مصرف باتری دارد.
- کشها را پاک کنید.
- تنها از مراجع و سایتهای قابل اطمینان برای دانلود و نصب اپلیکیشن استفاده کنید. بدافزارهای انتقالی از منابع غیررسمی، میتواند علاوه بر امنیت عملکرد گوشی هوشمند را نیز به خطر بیاندازد.
- همیشه به یاد داشته باشید که مقداری از حافظه گوشی خود را خالی نگه دارید، خالی ماندن مقداری از حافظه و داشتن حافظه عمکلرد هر چه بهتر و روانتر گوشی هوشمند شما به همراه خواهد داشت.