بررسی گوشی آنر 70؛ اقتصادیترین مدل از سری جذاب Honor 70
بررسی تخصصی و راهنمای خرید گوشی آنر 70
سری آنر 70 در ماه می ۲۰۲۲ رونمایی شد و با فاصلهی چند ماهه، در ژوئن همین سال گوشیهای جذاب این سری راهی بازار شدند. این اولین باری است که این لاینآپ در اروپا هم عرضه شد. سری آنر 70 از سه مدل تشکیل شده است که Honor 70 مدل پایهی آنها به شمار میرود. بنابراین، قیمت گوشی آنر 70 نسبت به مشخصات آن هم از همتایان رده بالای خود کمتر است. در بین مدلهای موجود در این سری، گوشیهای آنر 70 پرو و Honor 70 Pro Plus مدلهایی با مشخصات رده بالاتر به شمار میروند. با بررسی مشخصات گوشی آنر 70 متوجه خواهیم شد که این مدل دقیقا چه تفاوتی با همتایان رده بالای خود دارد. علاوه بر این، بررسی گوشی آنر 70 به ما نشان میدهد که دقیقا با چطور دستگاهی مواجه هستیم و چه عملکردی ارائه میدهد. با ما در ادامه این مطلب از مبیت مگ همراه باشید.
مشخصات گوشی آنر ۷۰
تاریخ عرضه | ژوئن ۲۰۲۲ |
ابعاد بدنه | ۱۶۱.۴ × ۷۳.۳ × ۷.۹ میلی متر |
وزن بدنه | ۱۷۸ گرم |
صفحه نمایش | ۶.۶۷ اینچ با رزولوشن ۱۰۸۰ × ۲۴۰۰ پیکسل و تراکم ۳۹۵ پیکسل در هر اینچ، پنل OLED با پوشش ۱ میلیارد رنگ، پنل OLED، رفرش ریت ۱۲۰ هرتز و HDR10+ که ۹۰.۸ درصد از کل پنل جلو را به خودش اختصاص داده است |
نرم افزار | اندروید ۱۲ با رابط کاربری Magic UI 6.1 |
چیپست | Qualcomm SM7325-AE Snapdragon 778G+ 5G شش نانومتری |
پردازنده مرکزی (CPU) | هشت هستهای متشکل از یک Cortex-A78 با فرکانس ۲.۵۰ گیگاهرتز، سه Cortex-A78 با فرکانس ۲.۴ گیگاهرتز و چهار Cortex-A55 با فرکانس ۱.۹ گیگاهرتز |
پردازنده گرافیکی (GPU) | Adreno 642L |
حافظه رم | ۸ و ۱۲ گیگابایت |
حافظه داخلی | ۱۲۸ و ۲۵۶ و ۵۱۲ گیگابایت |
توانایی پشتیبانی از کارت حافظه جانبی برای ارتقاء فضای ذخیره سازی | ندارد |
دوربین اصلی | ۵۴ مگاپیکسل با لنز واید و دیافراگم f/1.9 |
دوربین فوق عریض | ۵۰ مگاپیکسل با دیافراگم f/2.2، پوشش زاویه ۱۲۲ درجه و پشتیبانی از فوکوس خودکار |
سنسور تشخیص عمق | ۲ مگاپیکسل با دیافراگم f/2.4 |
کیفیت فیلم برداری دوربین اصلی | 4K با ۳۰ فریم بر ثانیه یا ۱۰۸۰ با ۳۰ و ۶۰ فریم بر ثانیه |
دوربین سلفی | ۳۲ مگاپیکسل با لنز واید و دیافراگم f/2.4 |
کیفیت فیلم برداری دوربین سلفی | ۱۰۸۰ با ۳۰ فریم بر ثانیه |
جک ۳.۵ میلی متری برای اتصال هدفون سیمی | ندارد |
باتری | ۴۸۰۰ میلی آمپر |
سرعت شارژ | ۶۶ وات |
مقایسه گوشی آنر 70 با نسل پیشین خود
گوشی آنر 70 مستقیما مدل ارتقاء یافتهی آنر 50 به شمار میرود که در دسامبر سال ۲۰۲۱ عرضه شده بود. این مدل، فقط چند تغییر و تحول جدید با خودش به همراه داشته است که در طول بررسی گوشی آنر 70 به طور کامل به آنهای پرداخته خواهد شد. علیرغم اینکه آنر 70 تحولات جدید چندان زیادی نسبت به آنر 50 ندارد، اما همین تحولات اندکی که دارد را هم در بهترین اجزای ممکن اعمال کرده است. در واقع، Honor تصمیمات کاملا منطقی برای ارتقاء مدل جدید گرفته است. به عنوان مثال، چیپست SoC به کار رفته در Honor 70 با کمی ارتقاء همراه بوده است، به نسخه جدید اندروید با رابط کاربری Magic UI 6.1 مجهز شده است و از همه مهمتر، دوربینهای جدیدی در آن به کار برده شده است.
اگر به بازیهای موبایلی علاقه دارید “بهترین گوشی گیمینگ” را بخوانید
سنسور دوربین اصلی آنر 70 کمی بزرگتر از آنر 50 شده (اگرچه که دارای پیکسلهای کمتری است) و دوربین فوق عریض هم به یک سنسور 50 مگاپیکسلی با توانایی فوکوس خودکار مجهز شده که مشخصات آن نشان میدهند دوربین بسیار توانمندی به نظر میرسد و واقعا باعث غافلگیریمان شده است. یکی دیگر از تغییراتی که Honor در ستاپ دوربینهای این گوشی ایجاد کرده، حذف دوربین ماکرو است که بسیاری از کاربران آن را بلااستفاده میدانند. در عوض، دوربین فوق عریض این گوشی توانایی گرفتن عکسهای کلوزاپ به دست آورده تا به عنوان جایگزین دوربین ماکرو هم عمل کند. علاوه بر این، گوشی آنر 70 به یک باتری 4800 میلی آمپری مجهز شده است که شاید کمی از میانگین ظرفیت باتری موجود در گوشیهای میانرده کمتر باشد.
اما نسبت به نسل قبلی این گوشی یک پیشرفت بزرگ محسوب میشود که در مجموع، ظرفیت آن 500 میلی آمپر بیشتر شده است. همچنین، امکان برخورداری از شارژ سریع با سرعت 66 وات در این گوشی وجود دارد و از شارژ معکوس هم میتواند پشتیبانی کند. این دو مورد، ویژگیهایی هستند که معمولا در گوشیهای هم قیمت با آنر 70 به ندرت میتوان پیدا کرد. بنابراین، با خرید گوشی آنر 70 میتوان از ویژگیهایی بهره مند شد که معمولا در همهی گوشیهای هم رده با آن وجود ندارد. بررسی گوشی آنر 70 از جنبه ظاهری نشان میدهد که این گوشی تغییر خاصی نسبت به نسل قبلی خود نداشته که به خودیِ خود، نقطه ضعف چندان بزرگی محسوب نمیشود زیرا نسخه پیشین هنوز هم از یک طراحی جذاب بهرهمند است.
اکثر افرادی که نسل قبلی این گوشی را دیدهاند، از دیدن نسل جدید هم لذت خواهند برد و زمانی هم که آن را در دست خود بگیرند، کیفیت ساخت بالای آن، چشمشان را خواهد گرفت. طراحی صاف، صیقلی و سبک وزن این گوشی، هنوز هم یکی از مهمترین شاخصههای آن است. علاوه بر این، هنوز هم شاهد همان نمایشگر OLED خمیده هستیم که در آنر ۵۰ وجود داشت. این نمایشگر توانایی پشتیبانی از عمق رنگ ۱۰ بیتی دارد و نرخ تازهسازی آن نیز تا ۱۲۰ هرتز میتواند افزایش یابد. فقط از نظر اندازه با آنر ۵۰ تفاوت دارد و دقیقا ۰.۱ اینچ بزرگتر از آن شده تا به ۶.۶۷ اینچ برسد. یکی از بزرگترین جاذبههای مشخصات گوشی آنر ۷۰ که در کمتر گوشی دیگری در این رنج قیمت وجود دارد، دوربینهای آن است.
اکثر گوشی هایی که با این مشخصات در رنج قیمت آنر ۷۰ میتوان خرید به غیر از دوربین اصلی، در سایر دوربینهای خود عملکرد چندان خوبی ندارند. در واقع، سطح عملکرد سایر دوربینهای آنها به پای دوربین اصلیشان نمیرسد. بنابراین، دیدن اینکه یک گوشی هوشمند میانرده نظیر Honor 70 در دوربین فوق عریض خود هم عملکرد درخشانی دارد که هم سطح دوربین اصلی آن است، بسیار امیدوار کننده است. این امر، یکی از بزرگترین پیشرفتهای این گوشی نسبت به آنر ۵۰ به شمار میرود. تنها موضوعی که درمورد گوشی آنر ۷۰ وجود دارد، قیمت خرید آن است. قیمت خرید گوشی آنر ۷۰ نسبت به دیگر گوشیهای میانرده کمی زیاد است. این امر، باعث میشود که درست مانند نسل قبلی خود، در رقابت با دیگران، کمی دچار مشکل شود.
با این حال، به نظر میرسد که گوشی آنر ۷۰ این بار ارزش بسیار زیادی نسبت به قیمت خود دارد و با خرید آن میتوانید از انتخابی که کردهاید، رضایت کامل داشته باشید. یک سری از ویژگیهایی که در این گوشی به کار برده شده، باعث شدهاند که یک گوشی کاملا شاخص و برجسته با نقاط قوت قابل توجه به نظر برسد. با بررسی گوشی آنر 70 متوجه میشویم که آیا این ویژگیهای شاخص و برجسته، در حدی که آن را از رقبای خود متمایز کنند و باعث شوند که آن را بیشتر ترجیح بدهیم، هستند یا خیر.
جعبه گشایی و آنباکس گوشی آنر 70
جعبهی گوشی آنر 70 ویژگی چندان متمایزی از دیگر گوشیهای میانردهای که در بازار هستند، ندارد. در جعبهی این گوشی، دفترچههای راهنمای رایج به همراه یک کابل USB-A به USB-C برای انتقال اطلاعات و شارژ کردن این گوشی وجود دارد. همچنین، یک شارژر قدرتمند 66 واتی هم در جعبهی آن قرار داده شده تا کاربران بتوانند آن را در سریعترین زمان ممکن شارژ کنند.
بررسی طراحی گوشی آنر 70
همانطور که اشاره کرده بودیم، شباهتهای زیادی بین گوشی آنر 70 و مدل قبلی آن یعنی آنر 50 وجود دارد. این شباهتها به قدری زیاد است که میتوان ادعا کرد این دو گوشی از جنبههای مختلف، کاملا مشابه و یکسان با یکدیگر هستند. در بحث طراحی و شکل ظاهری، شاخصترین تفاوتی که بین این دو گوشی میتوان پیدا کرد، جایگاه و ماژول دوربینهاست. Honor 70 دارای دو حلقهی برآمدهی جدا از یکدیگر است. در حالی که مدل قبلی آن، دارای یک ماژول دوربینِ برآمده است که حلقههای دور دوربین، درون آن جای گرفتهاند. حلقهی بالایی در آنر 70 دوربین اصلی و سنسور تشخیص عمق این گوشی را درون خودش جای داده است و در حلقهی پایینی این گوشی نیز دوربین فوق عریض و فلش LED آن قرار دارد.
هر دو حلقه، مقدار زیادی برآمدگی دارند که باعث میشود زمانی که Honor 70 را روی یک سطح صاف میگذارید، لق خوردگی داشته باشد. پنل پشتی بدنه این گوشی از جنس شیشهی براق ساخته شده که دارای لبههای خمیده است. لبههای خمیدهی پنل پشتی این گوشی به طور یکپارچه بدون اینکه هرگونه برآمدگی ناخوشایند و زشتی داشته باشد، تا فریم میانی بدنهی این گوشی امتداد پیدا کرده است. یکی از ویژگیهای خوشایندی که در طراحی این گوشی وجود دارد، این است که جای اثر انگشت یا لکههای دیگر، به راحتی روی بدنهی آن باقی نمیماند و مانند اکثر گوشی هایی که در رنج قیمت آنر ۷۰ میتوان خرید نیست.
میزان راحتی استفاده
بدنه Honor 70 لغزندگی بسیار کمتری هم از دیگر گوشیهای دارای بدنه شیشهای دارد. بنابراین، میتواند کاملا محکم در دست قرار بگیرد. البته، بدنه آن هنوز هم کمی لغزنده است. فقط در دست گرفتن آن کمی بهتر و راحتتر از دیگر گوشیهای دارای بدنه شیشهای است. لبههای کناری بدنهی آنر 70 هم مثل پنل پشتی آن براق است و با ضخامت کمی که دارد، بسیار باریک و زیبا به نظر میرسد. مثل اکثر گوشی هایی که در رنج قیمت آنر 70 میتوان خرید در این گوشی هم دکمههای کنترل صدا و پاور روی لبه سمت راست بدنهی آن قرار گرفتهاند. جایگاه هر دوی آنها کاملا مناسب است و به راحتی میتوان به آنها دسترسی داشت. در لبه پایین بدنه، درگاه USB-C رایج، درگاه سیمکارت و اسپیکر مشبک این گوشی را میتوان مشاهده کرد.
جالب است که لبههای بالا و پایین بدنه این گوشی دارای رنگ مات هستند. همچنین، کاملا صاف و تخت طراحی شدهاند. اگر درمورد جنس آن کنجکاو هستید، باید اشاره کنیم اگرچه رنگ فلز است و مثل فلز هم به نظر میرسد، اما پلاستیکی است. وجود صفحه نمایش خمیده در گوشی هایی که در رنج قیمت آنر 70 میتوان خرید چندان رایج نیست. اما Honor همیشه دوست داشته حتی در گوشیهای میانرده و ارزان قیمت تر خود نظیر آنر 70 هم از نمایشگر خمیده استفاده کند. بدین ترتیب، پنل شیشهای جلو هم مانند پنل پشتی بدنه این گوشی به صورت خمیده طراحی شده است. حتی میتوان گفت شدت خمیدگی هر دو پنل پشتی و جلویی این گوشی کمی زیاد است.
علاقهمندان به برند آنر “ارزان ترین گوشی آنر” را مطالعه کنید!
گوشیهای میانرده اگر هم دارای نمایشگر خمیده باشند، میزان خمیدگیشان در این حد زیاد نیست. این حد از خمیدگی، معمولا در گوشیهای پرچمدار و رده بالا دیده میشود. در هر صورت، چه این خمیدگی را دوست داشته باشید و چه نداشته باشید، وجود آن در یک گوشی میانرده باعث میشود حس و حال رده بالا بودن داشته باشد و یک رضایت خاطر خاصی ایجاد کند. همچنین، علاوه بر شیکتر شدن گوشی، باعث میشود باریکتر از آنچه که واقعا هست هم به نظر برسد. زیرا طوری به نظر میرسد که ظاهرا حاشیههای نمایشگر با لبههای کناری بدنه ادغام میشوند و چندان قابل دیدن نخواهند بود. این گوشی فقط ۱۷۸ گرم وزن دارد. لبههای باریک بدنه و طراحی سبک وزن آن باعث شدهاند که بسیار خوش دست باشد.
گوشی آنر 70 یکی از راحتترین گوشیهایی است که در این رنج قیمت میتوان خرید و استفاده کرد. گوشی های 6.7 اینچی دیگری که در رنج قیمت آنر ۷۰ میتوان خرید معمولا ضخیم و سنگین هستند. اما Honor 70 بسیار باریک، سبک و خوش دست است. حاشیههای اطراف نمایشگر آن نیز بسیار باریک است. حاشیههای بالا و پایین نمایشگر کاملا متقارن به نظر میرسند و حفرهی پانچ هول که در وسط صفحه قرار دارد و دوربین سلفی را درون خودش جای داده است هم بسیار ریز و کوچک است. به طوری که به سختی میتوان متوجه آن شد. فقط سنسور تشخیص اثر انگشت که زیر نمایشگر به کار برده شده است، زیادی به لبه پایین بدنه نزدیک است و میتوانست کمی بالاتر کار گذاشته شود.
به طور کلی، از بررسی طراحی گوشی آنر 70 و مشخصات آن میتوان چنین برداشت کرد که گوشی بسیار باریک، راحت، شیک و خوش دستی است که از بدنه کاملا باکیفیتی هم برخوردار میباشد. شاید تنها نقطه ضعفهای طراحی این گوشی را بتوان عدم وجود یک لایه محافظتی مستحکم و نبود هیچ ردهای از گوریلا گلس روی نمایشگر آن در نظر گرفت که میتواند باعث آسیب پذیر بودن صفحه نمایش شود. همچنین، فاقد گواهینامه IP است و از هیچ سطحی از این استاندارد استفاده نمیکند که باعث میشود توان مقاومت در برابر آب و گرد و غبار نداشته باشد. برآمدگی دوربینهای آن هم کمی زیاد است و زمانی که روی یک سطح صاف قرار میگیرد، لق خوردگی دارد.
بررسی صفحه نمایش گوشی آنر 70
برای بررسی صفحه نمایش گوشی آنر 70 و مشخصات آن باید گفت از یک نمایشگر 6.67 اینچی برخوردار میباشد که دارای پنل OLED است. رزولوشن آن به ۱۰۸۰ × ۱۴۰۰ پیکسل میرسد، دارای نرخ تازهسازی ۱۲۰ هرتز است و از عمق رنگ ۱۰ بیت پشتیبانی میکند. توانایی نمایش محتواهای HDR10 Plus نیز دارد و در اپلیکیشنهایی نظیر YouTube و Netflix میتواند محتواهای دارای این فناوری را نمایش دهد. ما تمامی تستها و آزمایشهای رایجی که معمولا زمان بررسی صفحه نمایش گوشیهای مختلف انجام میدهیم را برای بررسی نمایشگر گوشی آنر 70 و مشخصات آن هم انجام دادیم. نتایج این بررسی ها نشان میدهند که روشنایی نمایشگر گوشی آنر ۷۰ نسبت به آنر ۵۰ کمی بهبود پیدا کرده است. این بهبود، بسیار جزئی و ناچیز است.
البته، نیازی هم به پیشرفت چندان زیادی نبود. زیرا نمایشگر آنر 50 هم به اندازه کافی پرنور و درخشان بود. زمانی که نور صفحهی Honor 70 را به صورت دستی تا آخر زیاد کنید، روشنایی آن به ۵۰۹ نیت میرسد. در صورتی که اگر روی حالت خودکار قرار داشته باشد، تا سقف ۷۹۰ نیت هم میتواند افزایش یابد که برای یک پنل OLED در یک گوشی میانرده کاملا مناسب است. با این میزان از روشنایی، زیر تابش مستقیم آفتاب هم میتوانید دید بسیار خوبی به صفحهی گوشی خود داشته باشید.
دقت رنگ ها
درخصوص دقت رنگها که معمولا جدا از مشخصات در بررسی نمایشگر گوشی های مختلف به آن میپردازیم و در آنر 70 هم همین کار را انجام میدهیم، باید اشاره کنیم که دو حالت کلی در نظر گرفته شده است که شامل Vivid و Natural میشوند. در حالت Vivid که به صورت پیش فرض انتخاب شده، دقت رنگها چندان عالی نیست. البته، زیاد هم وحشتناک و بد نیست که ناامید کننده باشد.
اگر قصد خرید یک گوشی خوب با قیمت مناسب دارید “ارزان ترین گوشی شیائومی” را بخوانید
بزرگترین مشکل رنگها در این حالت، این است که کمی به سردی تمایل دارند و هالهای از رنگ آبی بهخصوص در رنگهای سفید و خاکستری دیده میشود. از سوی دیگر، دقت رنگها در حالت Natural فوق العاده است و با انتخاب آن میتوان مطمئن بود که رنگهای کاملا دقیقی به دست خواهد آمد. حالت Natural رنگهای سفید و خاکستری را بسیار طبیعیتر نمایش میدهد و سایهی آبی رنگی که در حالت Vivid وجود دارد را کاملا از بین میبرد.
نرخ نوسازی تصویر و نحوه کنترل آن
چیزی که جای تعجب دارد، این است که کنترل نرخ نوسازی یا تازهسازی تصویر (Refresh Rate)، در نمایشگر Honor 70 نسبت به Honor ۵۰ کمتر است. ظاهرا دو گزینه برای رفرش ریت در نظر گرفته شده است که Dynamic و High نام دارند. اما میتوان گفت که عملا هیچ تفاوتی بین این دو حالت وجود ندارد. به نظر میرسد که هر دو حالت، نرخ تازهسازی را مجبور میکنند که همیشه روی ۱۲۰ هرتز قرار بگیرد؛ حتی زمانی که با صفحه نمایش کار نمیکنید. با این حال، زمانی که رفرش ریت روی حالت داینامیک یا پویا قرار داشته باشد، در اپلیکیشنهایی نظیر یوتیوب، نتفلیکس و گوگل کروم دقیقا روی 60 هرتز قرار میگیرد.
اگرچه این امر در دو اپلیکیشن اولی که نام بردیم مشکل خاصی ندارد، اما قفل شدن آن روی ۶۰ هزتر زمان استفاده از گوگل کروم، چندان خوشایند نیست. به همین دلیل، پیشنهاد میکنیم که کنترل رفرش ریت را روی حالت High قرار دهید که باعث میشود همهی اپلیکیشنها یا تعداد زیادی از آنها به نرمترین و روانترین حالت ممکن اجرا شوند. همچنین، اکثر بازیها هم روی ۶۰ هرتز قفل هستند. بنابراین، نباید انتظار داشته باشید که بازیها بتوانند با بیشترین نرخ نوسازی ممکن اجرا شوند.
نرم افزار
گوشی Honor 70 از نسخهی آپگرید شدهی سیستم نرم افزاری این شرکت یعنی Magic UI ۶.۱ استفاده میکند که بر پایه اندروید ۱۲ طراحی شده است. از نظر شکل ظاهری و طراحی این نسخه، میتوان گفت که تفاوتی در آن نسبت به نسخههای قبلی این رابط کاربری ایجاد نشده است. اگر از رابط کاربری EMUI هوآوی و یا حتی نسخههای قبلی Magic UI آنر استفاده کرده باشید، در این نسخه هم تغییر و تحول چندان بزرگی احساس نخواهید کرد. البته، همهی ویژگیهای رده بالایی که در گوشیهای پرچمدار این دو شرکت وجود دارد را هم در این نسخه تجربه نخواهید کرد. اما ویژگیهای پایه و اصلی را همچنان میتوانید داشته باشید. این امر برای ویژگیهای اصلی و ذاتی اندروید ۱۲ هم دقیقا صدق میکند.
به عنوان مثال، تک تک گزینههای حفاظت از حریم خصوصی کاربران از جمله تمامی دسترسیهای قابل کنترل برای اپلیکیشنها، نقطهی سبز رنگ گوشهی تصویر در زمان فعال شدن دوربین، میکروفون، GPS و… به همراه تمامی گزینههای موجود در Privacy Dashboard در گوشی آنر 70 هم وجود دارد. با این وجود، زمانی که در حال بررسی سیستم نرم افزاری گوشی آنر 70 بودیم، تاریخچهی اعلانات (Notification History) را که از زمان اندروید ۱۱ به این سیستم عامل اضافه شده است را پیدا نکردیم.
شخصی سازی
رابط کاربری به کار رفته در مشخصات آنر 70 در ترکیب با سیستم عامل آن، گزینههای زیادی برای شخصی سازی در اختیار کاربران قرار میدهند. به عنوان مثال، تعداد بسیار زیادی تم در اختیار کاربران قرار داده شده که میتوانند هر کدام که دوست دارند را انتخاب کنند تا تنوعی در حس و حال و ظاهر گوشی خود ایجاد کنند. کاربران میتوانند آیکونها، حالت لاکاسکرین و موارد مختلف دیگری را در تمها تغییر دهند. علاوه بر این، امکان استفاده از قابلیت Always-on Display هم وجود دارد که خودش مجددا دارای تمهای پرشماری است و امکان ایجاد شخصی سازیهای زیادی به کاربران میدهد. حتی میتوانند حالت نمایش اپلیکیشنها را هم تغییر دهند و از صفحههای خانگی متعدد یا App Drawer استفاده کنند.
حریم شخصی
با وجود ویژگیهای متعددی که در اندروید ۱۲ برای حفاظت از حریم خصوصی کاربران وجود دارد، رابط کاربری Magic UI هم دارای لایهها و قابلیتهای حفاظتی پرشماری است. بنابراین، میتوان گفت Honor توجه زیادی به حریم خصوصی کاربران و حفاظت از آن دارد. این موضوع معمولا در دیگر گوشی هایی که در رنج قیمت آنر ۷۰ میتوان خرید تا این حد جدی گرفته نمیشود. مشخصات حریم خصوصی آنر 70 خیال شما را از امنیت این گوشی کاملا راحت خواهند کرد.
اگر هنوز هم به گوشیهای هواوی علاقه دارید “ارزان ترین گوشی هواوی” را بخوانید
یکی از مشخصات حریم خصوصی در آنر 70 این است که به شما اجازه میدهد تقریبا هر چیزی که میخواهید را قفل کنید. اپها، فولدرها، فایلها، تصاویر، ویدیوها، پسوردها و… شامل این موارد میشوند. همهی آنها با استفاده از اثر انگشت قابل دسترسی هستند. امکان حفظ حریم خصوصی با استفاده از سیستم تشخیص چهره هم وجود دارد. اما برخی از امور فقط با اثر انگشت قابل انجام هستند که تا حد زیادی هم منطقی است. زیرا تشخیص چهره در گوشیهای اندروید، هیچ وقت امنیت چندان زیادی نداشته است.
اکنون که به اثر انگشت اشاره کردیم، باید بگوییم عملکرد آن در Honor 70 کاملا سریع است. همچنین، امنیت بسیار بالایی هم دارد. ما در طی زمانی که گوشی آنر 70 را برای بررسی کردن در اختیار داشتیم، هیچ مشکلی با اثر انگشت آن پیدا نکردیم. در صورتی که تعداد زیادی از سنسورهای اثر انگشتی که قبل از گوشی آنر 70 بررسی کرده بودیم، چندان سریع عمل نمیکردند؛ حتی در گوشیهای پرچمدار و گران قیمت بازار. حسگر اثر انگشت آنر ۷۰ حتی زیر نور مستقیم آفتاب که معمولا عملکرد سنسورهای اپتیکال را کمی مختل میکند نیز کاملا سریع بود و همیشه در حالت آماده به کار قرار داشت.
مولتی تسکینگ
در این گوشی، Honor حتی از به کار گیری ویژگیهای پیشرفتهی مولتی تسکینگ هم دریغ نکرده است. شما میتوانید از لبهی سمت راست یا چپ تصویر انگشت خود را بکشید و نگه دارید تا یکی از اپلیکیشنهایی که خودتان انتخاب کردهاید در یک پنجرهی کوچک باز شود. این پنجره را میتوانید کوچک یا بزرگ کنید یا به اطراف حرکت دهید. میتوانید اپلیکیشنهای بیشتری را هم به طور همزمان باز کنید. اما اپلیکیشنهای بعدی، به قسمت جداگانهی پنل انتقال داده خواهند شد تا در حین مولتی تسکینگ دسترسی سریعی به آنها داشته باشید. همچنین، تعداد زیادی اپلیکیشن را میتوانید به بالای نمایشگر سنجاق کنید.
مدیریت منابع
در Magic UI ۶.۱ که جزو مشخصات نرم افزاری آنر 70 به شمار میرود، یک سری ویژگی داخلی وجود دارد که به عنوان لایههای اضافی ارائه شدهاند. این در صورتی است که اندروید ۱۲ خودش دارای قابلیتهای شخصی سازی گستردهای میباشد. در این رابط کاربری، قابلیتی به اسم OS Turbo X وجود دارد که وظیفهی آن، مدیریت حافظه و مراقبت از آن است و در واقع، اطمینان حاصل میکند که مشخصات نرم افزاری آنر 70 عملکرد این گوشی را در سریعترین حالت ممکن حفظ میکنند. علاوه بر این، رابط کاربری اپلیکیشنهایی که در حال اجرا در در بکگراند هستند را نیز متوقف میکند تا منابع آزاد شوند.
اما در عین حال همچنان به شما اجازه میدهد دقیقا از همانجایی که اپلیکیشن مورد نظر خود را بسته بودید، اجرا کنید و به استفاده از آن ادامه دهید. انگار که هیچ وقت آن را نبسته بودید. در طی بررسی گوشی آنر 70 متوجه شدیم که رابط کاربری آن در بستن اپلیکیشنهای در حال اجرا در بکگراند، بسیار پرخاشگرانه و با شدت عمل میکند. فقط خوشبختانه از انجام این کار برای اپلیکیشنهای پیامرسان چشم پوشی میکند. صد البته، امکان انتخاب یک سری از اپلیکیشنها وجود دارد تا از بسته شدن خودکار آنها توسط رابط کاربری جلوگیری شود.
انتقال فایل در اکوسیستم آنر
امروزه شرکتها در ایجاد اکوسیستم مختص به خود، تلاش بسیار زیادی میکنند. در واقع، سعی میکنند کاربران را ترغیب کنند تا همهی وسایل الکترونیک مورد نیاز خود را از یک برند تهیه کنند و بدین صورت، یک اکوسیستم یکپارچه ایجاد کنند. این اکوسیستم زندگی کاربران را از آنچه که هست، راحتتر میکند. به عنوان مثال، برند آنر قابلیتی به اسم Honor Share دارد که یکی از ویژگیهای شاخص و برجستهی Magic UI نیز به شمار میرود.
این ویژگی فقط با استفاده از یک لپتاپ واجد الشرایطِ MagicBook قابل استفاده است و کار آن هم این است که به شما اجازه میدهد صفحه نمایش گوشی خود را روی مانیتور لپتاپ خود پخش کنید، یک سری از اپلیکیشنها را هماهنگ کنید یا حتی به ارسال فایلهای مورد نظر خود به صورت یکپارچه بپردازید و آنها را بین گوشی و لپتاپ خود جابجا کنید. در این صورت، کیبورد و ماوس را در هر دو دستگاه به طور همزمان میتوانید استفاده کنید. تصویرِ گوشی که روی لپتاپ در حال پخش میباشد نیز میتواند با خروجیهای سیستم نظیر HDMI سازگاری داشته باشد.
علاقهمندان به برند سامسونگ “ارزان ترین گوشی سامسونگ” را بخوانید
به طور کلی، از بررسی سیستم نرم افزاری آنر 70 و زیر و رو کردن آن واقعا لذت بردیم. نرم افزار این گوشی، یکی از بهترین تجربههایی که در طی چند وقت اخیر داشتیم را در اختیارمان قرار داد. میتوان Magic UI را یک رابط کاربری بالغ دانست که در کمتر گوشی دیگری در رنج قیمت خرید آنر 70 میتوان پیدا کرد. این رابط کاربری در کنار ارائهی قابلیتهای پرشمار برای شخصی سازی و ایجاد یک حس تازه به کاربران، به حریم خصوصی افراد و حفاظت از آن نیز توجه بسیار زیادی کرده که واقعا قابل ستایش است. همچنین، همه چیز را کاملا سریع، نرم و روان اجرا میکند.
بررسی سخت افزار گوشی آنر 70
مشخصات سخت افزاری گوشی آنر 70 متشکل از نسخهی ارتقاء یافتهی چیپست Snapdragon 778G است که 778G Plus نام دارد. پسوند پلاس که به اسم این چیپست اضافه شده و باعث شده آن را یک نسخهی ارتقاء یافته بدانیم، اشاره به فرکانس هستهی اصلی CPU آن یعنی Cortex A78 دارد که کمی افزایش پیدا کرده و به ۲.۵ گیگاهرتز رسیده است. این در حالی است که فرکانس سایر هستههای موجود در پردازنده مرکزی آن بدون تغییر ماندهاند. بدین ترتیب، سه هستهی Cortex A78 با فرکانس ۲.۲ گیگاهرتز به همراه ۴ هستهی Cortex A55 با فرکانس ۱.۹ گیگاهرتز همچنان در آن وجود دارد. انجام اموری که به پردازش گرافیکی نیاز دارند نیز برعهدهی Adreno 642L گذاشته شده است که به عنوان GPU ایفای نقش میکند.
سرعت کلاک پردازنده گرافیکی تغییر خاصی نداشته است. چیپست Snapdragon 778G Plus مانند نسخه پایه خود، دارای معماری N6 TSMC است که دارای لیتوگرافی ۶ نانومتری میباشد. از نظر حافظه داخلی، این گوشی در چهار کانفیگ مختلف عرضه میشود. نسخه پایهی آن دارای ۸ گیگابایت رم با ۱۲۸ گیگابایت فضای ذخیره سازی داخلی است. پرفروشترین و بیشترین کانفیگ موجود از Honor 70 هم همین نسخه است. در کنار آن نسخههای دیگری هم از این گوشی وجود دارد که عبارت هستند از ۸/۲۵۶ و ۱۲/۲۵۶ و ۱۲/۵۱۲ گیگابایتی. اکنون که مشخصات سخت افزاری گوشی آنر ۷۰ را بررسی کردیم، وقت آن رسیده که ببینیم در تستهای بنچمارک چطور عمل میکند.
بنچمارک
نتایج به دست آمده از تستهای بنچمارک Honor 70 نشان میدهند که بهره برداری Snapdragon 778G Plus از فرکانس پردازشی ارتقاء یافتهی خود، به اندازه کافی مناسب بوده است. به واسطهی افزایش فرکانس پردازشی هستهی اصلی این چیپست، در تستهای تک هسته کمی بهتر از نسخهی پایه خود عمل کرده است. در سایر تستها از جمله تستهای چند هسته، تفاوت چندان زیادی بین این دو چیپست وجود ندارد و موارد موجود نیز فقط یک سری انحراف آماری و اعداد و ارقامی هستند که صرفا روی کاغذ قابل استناد میباشند و عملا در خروجی کار، تاثیرگذار نیستند.
در هر صورت، زمانی که گوشی آنر ۷۰ و مشخصات سخت افزاری آن را با دیگر گوشیهایی که در این رنج قیمت میتوان خرید مقایسه کنید، متوجه میشوید که از نظر عملکرد خام، رقیب چندان بزرگی در بین گوشیهای میانرده ندارد. در رنج قیمت خرید آنر ۷۰ فقط گوشیهایی که دارای چیپستهای پرچمداری همچون Snapdragon ۸۸۸, Snapdragon ۸ Gen ۱ و یا Dimensity 8100 هستند، میتوانند بهتر عمل کنند. بنابراین، طبق مشخصات و عملکرد سخت افزاری آنر ۷۰ میتوان آن را یکی از بهترین و قدرتمندترین گوشی های موجود در این رنج قیمت بدانیم که میتوان خرید.
عملکرد پایدار
Honor 70 دارای سیستم خنک کنندهی چندان پرزرق و برقی که قابل توجه باشد، نیست. همچنین، Snapdragon 778G Plus هم چیپست چندان پرمصرفی محسوب نمیشود. چون به خوبی بهینه سازی شده است. بنابراین، عملا به وجود چنین سیستم خنک کنندهای که ویژگیهای عجیب و غریبی داشته باشد، نیاز ندارد. با این حال، باید اشاره کنیم که یک راهکار برای خنک کردن اجزای داخلی این گوشی وجود دارد که برای بهینه سازی تجربهی گیمینگ در نظر گرفته شده است و به صورت نرم افزاری عمل میکند. این ویژگی، یکی از قابلیتهای پرشمار Turbo X است. هدف اصلی Turbo X هم این است که تجربهی کلی بازی کردن در این گوشی را ارتقاء دهد. بدین ترتیب، بازیها با نرمترین و روانترین حالت ممکن اجرا خواهند شد.
بررسی باتری گوشی آنر 70
مشخصات باتری گوشی آنر ۷۰ نشان میدهند که از باتری بزرگتر و قویتری نسبت به مدل قبلی خود استفاده میکند. این گوشی، دارای یک باتری ۴ هزار و ۸۰۰ میلی آمپری است. در صورتی که ظرفیت باتری آنر ۵۰ به ۴ هزار و ۳۰۰ میلی آمپر میرسید و نشان از افزایش ۵۰۰ میلی آمپری ظرفیت باتری در نسل جدید این گوشی میدهد. بنابراین، بدون بررسی باتری گوشی آنر ۷۰ هم میتوان حدس زد که احتمالا شارژدهی بیشتری خواهد داشت. اما ظرفیت باتری، تنها یکی از شاخصههای تاثیرگذار در شارژدهی باتری یک گوشی محسوب میشود. سایر عوامل تاثیرگذار، شامل ویژگیها و فناوریهای به کار رفته در نمایشگر، چیپست و بهینه سازی آن و عوامل متعدد دیگری نظیر شبکهی مورد استفاده میشوند.
در دنیای گجتهای هوشمند، ساعتها از اهمیت بالای برخودارند؛ اگر شما نیز قصد خرید یک ساعت هوشمند دارید “ارزان ترین ساعت هوشمند” را بخوانید.
شارژدهی باتری Honor 70 در برخی از جنبهها خوب است و در برخی جنبهها، میتوانست بهتر باشد. به عنوان مثال، شارژدهی آن در حالت استندبای به ۱۰۰ ساعت میرسد. در صورتی که گوشی های زیادی در رنج قیمت آنر ۷۰ میتوان خرید که شارژدهی بسیار بیشتری در حالت استندبای دارند. اما اگر باتری گوشی آنر ۷۰ را از دیگر جنبهها هم بررسی کنیم، متوجه میشویم که بهتر از این هم میتواند عمل کند. به عنوان مثال، در تستهای وبگردی و پخش ویدیو بهتر ظاهر میشود. این جنبهها، مواردی هستند که میتوانند رضایت ما را نسبت به شارژدهی باتری این گوشی جلب کنند. همچنین، وبگردی و پخش ویدیو، جزو مهمترین تستها در بررسی باتری گوشی هایی نظیر آنر ۷۰ هستند که معیارهای پراهمیتی محسوب میشوند.
سرعت شارژ
اگرچه مشخصات آنر 70 نشان میدهند که ظرفیت باتری آن نسبت به مدل قبلی خود افزایش یافته، اما با بررسی های بیشتر میتوان متوجه شد که سرعت شارژ آن تغییر نکرده است. این گوشی هنوز هم توانایی پشتیبانی از شارژ ۶۶ واتی دارد که برای شارژ کردن باتری ۴۸۰۰ میلی آمپری آن به کار میرود. بررسی عملکرد شارژر گوشی آنر ۷۰ نشان میدهد سرعت شارژ آن در کمال تعجب بیشتر از آنر ۵۰ است و در عرض ۳۰ دقیقه، زودتر باتری آن را شارژ میکند. اما زمان فول شارژ شدن آن تفاوت چندان زیادی با آنر ۵۰ نداشته است. اگرچه گوشی های زیادی در رنج قیمت آنر ۷۰ میتوان خرید که سرعت شارژ بیشتری دارند و بسیار سریعتر میتوانند شارژ شوند، اما عملکرد Honor 70 هم در این زمینه، کاملا مناسب و رضایت بخش است.
بررسی اسپیکر گوشی آنر 70
در این بخش، شاهد هستیم که آنر 70 مجددا یکی از کلیدیترین و مهمترین ویژگیهایی که اگر نگوییم در تمام رقیبان آن، در اکثر آنها وجود دارد و آن هم اسپیکرهای استریو است. اگر به دنبال خرید گوشی موبایلی در رنج قیمت آنر ۷۰ هستید که دارای این ویژگی باشد، باید به سراغ گزینههای دیگری بروید. آنر ۷۰ فقط به یک اسپیکر متکی است که در قسمت پایین بدنهی آن وجود دارد که آن هم بلندی صدای چندان زیادی ندارد.
این اسپیکر از نظر کیفیت، چندان قابل توجه عمل نمیکند. صدای آن یکجورایی حالت گرفتگی دارد و باس چندان جالبی هم ندارد. همچنین، زمانی که حجم صدا را زیاد کنید، در مراحل بالایی، وضوح خود را تا حد بسیار زیادی از دست میدهد. بنابراین، Honor 70 کیفیت صدای چندان خوبی ندارد. در رنج قیمت آنر ۷۰ گوشی های دیگری با کیفیت صدای بسیار بهتر هم میتوان خرید.
بررسی دوربین گوشی آنر 70
پیش از این که بررسی عملکرد دوربینهای گوشی آنر 70 را شروع کنیم، لازم است با مشخصات کامل آنها آشنا شویم. همانطور که در مقدمهی این مطلب نیز اشاره کردیم، یکی از بزرگترین پیشرفتهای گوشی آنر ۷۰ نسبت به مدل قبلی خود یعنی آنر ۵۰ مشخصات دوربینهای آن است. گوشی آنر ۷۰ از یک سنسور جدید ۵۴ مگاپیکسلی به اسم Sony IMX800 استفاده میکند که لنز آن دارای گشودگی دهانه دیافراگم f/1.9 است. به نظر میرسد که خود لنز، عرض زیادی دارد و حتی شاید بتوان گفت که طبق معیارها و استانداردهای Honor که در گوشیهای قبلی آن دیدهایم، عرض آن بیش از حد زیاد است. فاصله کانونی اصلی توسط EXIF بیست و چهار میلی متر گزارش شده است. اما Honor آن را به فاصله کانونی معادل بیست و هفت میلی متر کاهش داده است.
نتیجه این است که رزولوشن نهایی و خروجی تصاویر به جای ۱۲.۵ مگاپیکسل، ۱۳.۵ مگاپیکسل است و دیگر افزایش مقیاس خاصی ندارد. این اولین باری نیست که آنر و هوآوی چنین عمل میکنند. تعداد بسیار زیادی از گوشیهای دیگر این دو برند هم از همین روش استفاده کردهاند. بنابراین، روش کاملا معمول و رایجی در گوشیهای آنها محسوب میشود. دوربین ۸ مگاپیکسلی بلااستفادهای که در آنر ۵۰ وجود داشت و عملکرد متوسطی هم ارائه میکرد، جای خودش را در آنر ۷۰ به یک سنسور ۵۰ مگاپیکسلی قدرتمند داده که دارای گشودگی دهانه دیافراگم f/2.2 است و به عنوان دوربین فوق عریض این گوشی عمل میکند.
زاویهای که میتواند پوشش دهد نیز ۱۲۲ درجه است. این دوربین، توانایی پشتیبانی از فوکوس خودکار هم دارد. بدین ترتیب، به عنوان دوربین ماکرو هم عمل میکند و به کاربران اجازه میدهد از فاصله ۲.۵ سانتی متری سوژه نیز عکاسی کنند. سومین دوربین موجود در پنل پشتی بدنه Honor 70 یک سنسور تشخیص عمق است و عملا به صورت مستقل قابل استفاده نیست. فقط در حالت پرتره، برای ایجاد افکت بوکه به کمک دوربین اصلی میآید.
رابط کاربری دوربین
اپلیکیشن دوربین که برای عکاسی و فیلم برداری مورد استفاده قرار میگیرد، دارای همهی ویژگیهای معمول و رایجی است که در دیگر گوشیها هم بارها و بارها دیدهاید. حالتهای مختلف عکاسی و فیلم برداری نیز وجود دارند و میتوانید با کشیدن انگشت خود به سمت چپ و راست، حالتهای مختلف را فعال کنید. همچنین، یک گزینه هم در نظر گرفته شده که تعداد بیشتری از حالتها را باز میکند تا استفاده کنید. حالتهای موجود در این قسمت را میتوانید به هر شکلی که ترجیح میدهید، مرتب کنید.
با این وجود، امکان انتقال این حالتها به منوی اصلی وجود ندارد و فقط از همین قسمت میتوانید به آنها دسترسی داشته باشید. فقط لازم است درمورد حالت Pro توضیح دهیم که به شما اجازه میدهد ISO، فوکوس، تعادل نور سفید، اکسپوژر و سرعت شاتر را خودتان به صورت دستی تنظیم کنید که البته مجددا در گوشیهای زیاد دیگری هم وجود دارد. آیکون چرخ دندهای که در گوشه بالای سمت راست تصویر قرار دارد نیز برای تنظیمات کلی دوربین در نظر گرفته شده است.
کیفیت دوربین اصلی
همانطور که در بخش مشخصات دوربینهای گوشی آنر ۷۰ نیز اشاره کردیم، رزولوشن پیشفرض دوربین ۵۴ مگاپیکسلی اصلی این گوشی ۱۳.۵ مگاپیکسل است. اما از آنجایی که Honor لبهها را برای دستیابی به فاصله کانونی باریکترِ بیست و هفت میلیمتری حذف میکند، خروجی استاندارد تصاویر، ۱۲.۵ مگاپیکسل است. با این حال، عکاسی با وضوح کامل ۵۴ مگاپیکسلی، فاصله کانونی معادل بیست و چهار میلیمتری را برای شما به ارمغان میآورد. در هر صورت، نمونه عکسهایی که در طی بررسی دوربین اصلی گوشی آنر ۷۰ به دست آوردیم، کیفیت خوبی دارند. میتوان آنها را مشابه آنر ۵۰ توصیف کرد. البته، گوشی های دیگری در رنج قیمت آنر ۷۰ میتوان خرید که کیفیت بالاتری از این هم دارند.
تصاویر این دوربین کاملا واضح و شارپ هستند، رنگهای زیادی دارند و جزئیات قابل قبول و خوبی هم در آنها میتوان پیدا کرد. فقط رنگهای آن ممکن است برای برخی از افراد شدید باشند و چنین احساسی پیدا کنند که کمی اغراق شده هستند. اما برخی دیگر از افراد، دیدن رنگهای کمی اغراق شده را بیشتر دوست دارند. از نقطه نظر فنی، ما دوباره متوجه تمایل به نوردهی کمی کمتر حتی بدون اورکست شدیم. زیرا سایهها خیلی کم نور به نظر میرسند و در کل، تصاویر تا حدودی تیره هستند.
با این وجود، میزان نویز حتی در محیطهای داخلی هم بیش از حد زیاد نیست که آزاردهنده باشد. میتوان گفت که در شرایط نوریِ چالش برانگیز، سطح شارپنس عمدتا بدون تغییر باقی میماند. حالت ۵۴ مگاپیکسلی هم هرچند سطح جزئیات را افزایش میدهد، اما در کنار ارائه میدان دید وسیعتر، محدوده دینامیکی باریکتر و با نویز بسیار بیشتر ارائه میدهد و تصاویر، حالت نرمی پیدا میکنند.
زوم ۲ برابری
صد البته، نمونههای قابل ثبت با زوم ۲ برابری، کیفیتی در حد یک دوربین تله فوتوی تخصصی ندارند. اما اگر شرایط نوری خوبی وجود داشته باشد، کاملا خوب به نظر میرسند. نحوهی پردازش آنها دقیقا به همان شکلی که در حالت اصلی دوربین با زوم 1x انجام میشود، صورت میگیرد. بنابراین، تمام آنچه که در بخش قبل درمورد کیفیت و عملکرد دوربین اصلی اشاره کردیم، در اینجا هم صدق میکند. به جز اینکه عکسها کمی نرمتر میشوند و میزان نویز هم افزایش پیدا میکند؛ بهخصوص در محیطهای داخلی. بنابراین، اگر قصد استفاده از حالت زوم ۲ برابری برای اشتراک گذاری عکسهای خود در شبکههای اجتماعی یا هر مصارف دیگری دارید، باید به خاطر داشته باشید که عملکرد دوربین در این حالت، متغیر است و به موارد متعددی بستگی دارد.
کیفیت دوربین فوق عریض
همانطور که از مشخصات آنر ۷۰ هم میتوان متوجه شد، دوربین فوق عریض یکی از بزرگترین پیشرفتهای آن نسبت به آنر ۵۰ است. علاوه بر این، از نظر عملکردی هم از اکثریت قریب به اتفاق دوربینهای فوق عریضی که در رنج قیمت گوشی آنر ۷۰ میتوان خرید شایستهتر ظاهر میشود. در واقع، در رنج قیمت آنر ۷۰ کمتر گوشی دیگری میتوان خرید که در دوربین فوق عریض خود چنین عملکرد درخشانی داشته باشد. البته، نباید از ذکر این نکته غافل شد که از طرفی دیگر هم مطابق با آنچه که معمولا از یک سنسور ۵۰ مگاپیکسلی انتظار میرود، عمل نمیکند و عملکردی فیمابین دارد. شاید اسم سنسور ۵۰ مگاپیکسلی بار سنگینی داشته باشد و خود به خود انتظارات را بالا ببرد.
در هر صورت، دارای تصاویر کاملا شارپ و واضحی است که جزئیات خوبی دارند و رنگهایشان هم کاملا زنده است. محدوده دینامیکی آن را نمیتوان تاثیرگذار دانست. زیرا گاها میتوان متوجهی هایلایتهای بریده شده و سایههای خردشده شد. اما این مشکل اصلی نیست. مشکلات مهمتر، نرمی فوق العاده زیاد لبههای سوژه در سمت راست تمام نمونهها است و همچنین، حاشیههای رنگی آشکار. در سوژههایی نظیر گوشههای ساختمانها و پنجرهها به راحتی میتوان متوجه این موارد شد. البته، این نکته را هم باید قید کنیم که این مشکلات تا حدی متغیر است و شاید در هر گوشی با گوشی دیگری متفاوت باشد. یکی دیگر از موارد، این است که مقداری رنگ سرخابی هم وجود دارد که در پسزمینههای سفید دیده میشود.
حالت ماکرو
همانطور که در مشخصات آنر ۷۰ هم اشاره کردیم، این گوشی دوربین ماکروی جداگانهای ندارد. برای عکاسی ماکرو و کلوزاپ باید از دوربین فوق عریض استفاده کنید که به سبب توانایی فوکوس خودکار، قادر به عکاسی از فواصل نزدیک هم هست. این ویژگی (توانایی عکاسی ماکرو با استفاده از دوربین فوق عریض) بیشتر در گوشیهای رده بالاتر که قیمت بیشتری از آنر ۷۰ دارند، وجود دارد. اینکه در رنج قیمت آنر ۷۰ هم میتوان دستگاهی خرید که چنین توانایی دارد، شاید تا حدی غافلگیر کننده هم باشد. عکسهای ماکرویِ حاصله نیز کاملا خوب به نظر میرسند و امیدوار کننده هستند.
اگر هنوز نمیدانید سنسورهای لرزشگیر چه تفاوتی با یکدیگر دارند “مقایسهی دو لرزشگیر OIS و EIS در دوربین گوشیهای هوشمند” را بخوانید
در واقع، عکسهای ماکرویی که ما در طی بررسی گوشی آنر ۷۰ با دوربین فوق عریض آن گرفتیم، بسیار بهتر از سنسورهای ۲ و ۵ مگاپیکسلی ماکرو که در گوشیهای این رنج قیمت میتوان خرید بودند و انگار از زمین تا آسمان تفاوت داشتند. عکسهای ماکرو در این گوشی فراتر از زنده هستند، جزئیات بسیار خوب و زیادی دارند و به طور شایستهای هم واضح و شارپ هستند. فاصلهی فوکوس میتواند تا فاصله ۲.۵ سانتی متری هم عمل کند و سپس میتوان با استفاده از حالت زوم 2x حتی از این هم بیشتر به سوژه نزدیک شد. با این حال، برای حفظ شارپترین و واضحترین حالت ممکن، بهتر است از همان حالت 1x استفاده کنید.
عملکرد دوربین اصلی در شب
ظاهرا به نظر میرسد که Honor روی عملکرد گوشی آنر ۷۰ در شب کار کرده است. زیرا در این شرایط، به طور قابل توجهی بهتر از آنر ۵۰ عمل میکند. نمونههایی که در طی بررسی گوشی آنر ۷۰ با دوربین اصلی آن در شب گرفتیم، واقعا واضح و شارپ بودند، کنتراستشان عالی بود، محدوده دینامیکی عریضی داشتند و سطح جزئیات آنها هم بسیار زیاد بود. دوربین اصلی گوشی آنر ۷۰ که مشخصات آن را ذکر کردیم، در شب رنگها را هم کاملا زنده و شاداب نمایش میدهد. به طور کلی، میتوان گفت عملکرد دوربین اصلی گوشی آنر ۷۰ در شب علیرغم اینکه شارپنس آن کمی غیرطبیعی به نظر میرسد، بسیار خوب است و از بسیاری از گوشیهای دیگری که در این رنج قیمت میتوان خرید هم بهتر است.
حتی بدون روشن بودن حالت شب، میتوانیم تعادل کاملا خوبی بین نورها و سایهها و همچنین، جزئیات زیاد در سایهها بدون ایجاد یا افزایش قابل توجه نویز مشاهده کنیم. با این وجود، عملکرد دوربین اصلی این گوشی در شب، شاید برای برخی از افراد غیرطبیعی به نظر برسد؛ حتی اگر در یک سیستم کامپیوتری رندر شوند. فعال کردن حالت شب یا همان Night Mode نیز بازخوانی کلی و شیوهی انجام آن را به طور قابل توجهی تغییر نمیدهد. فعال کردن حالت شب، باعث افزایش کنتراست میشود، رنگها را کمی تقویت میکند (اشباع شدهتر میشوند) و وضوح را هم مقدار کمی ارتقاء میدهد. این تفاوتها فقط با بررسی دقیق و دقت زیاد قابل مشاهده هستند. زیرا سایهها در حالت شب، کمی روشنتر میشوند و منابع نور نیز متعادلتر هستند.
با این حال، تفاوتها زمان فعال بودن Night Mode و غیرفعال بودن آن، تا حدودی ناچیز هستند و با توجه به زمان بسیار طولانی که Honor 70 برای گرفتن یک عکس در حالت شب نیاز دارد، توصیه میکنیم برای عکاسی در شب از حالت استاندارد Photo استفاده کنید مگر اینکه صحنه بسیار تاریک باشد. زمانی که Night Mode فعال باشد، عکس گرفتن حدود ۳ تا ۴ ثانیه طول میکشد که زمان زیادی است؛ مخصوصا که دست خود را هم باید کاملا ثابت نگه دارید.
عملکرد دوربین فوق عریض در شب
سطح عملکرد دوربین فوق عریض این گوشی نسبت به دیگر گوشی هایی که در رنج قیمت آنر ۷۰ میتوان خرید بسیار بالاتر است. در صورت استفاده از حالت Photo mode استاندارد، با دوربین فوق عریض هم میتوان تصاویر کاملا خوبی در شب به دست آورد که محدوده دینامیکی آنها به اندازه کافی عریض است، کنتراست خوبی دارند و رنگها هم کاملا جذاب میباشند. اگر به خاطر داشته باشید که در حال استفاده از یک دوربین فوق عریض هستید، شارپنس را هم میتوان خوب توصیف کرد. با این وجود، توصیهای که برای عکاسی با دوربین اصلی در شب داشتیم را همچنان در اینجا هم باید تکرار کنیم. هنگام عکاسی در نور کم از حالت شب به کلی صرف نظر کنید و به استفاده از حالت استاندارد ادامه دهید. زیرا هیچ مزیت ملموسی اضافه نخواهد کرد.
کیفیت دوربین سلفی
درمورد دوربین سلفی Honor 70 باید گفت به راحتی میتوان آن را یکی از بهترین دوربینهای سلفی که در رنج قیمت گوشی آنر ۷۰ میتوان خرید در نظر گرفت. در واقع، یکی از بهترین دوربینهای سلفی است که تاکنون در یک گوشی میانرده دیدهایم. جالب است که حالت پرترهی دوربین سلفی، حتی از حالت پرتره دوربین اصلی هم تصاویر شارپتری ارائه میدهد و جزئیات بیشتری هم دارد که شگفت انگیز است.
البته، شدت رنگها کمی زیاد است و زمان سلفی گرفتن، معمولا یک هالهی قرمز رنگ روی پوست ایجاد میکند و باعث میشود پوست صورت بیش از حدِ واقعی، قرمز به نظر برسد. حتی زمانی که نور کمی در محیط وجود داشته باشد هم دوربین سلفی عملکرد خودش را تا حد زیادی حفظ میکند. به طوری که در محیطهایی که شرایط نوری چالش برانگیزی وجود دارد، هیچ نویزی نخواهد بود و سطح جزئیات نیز حفظ میشود.
فیلم برداری
دوربین اصلی و فوق عریض Honor 70 توانایی ضبط فیلمهایی با رزولوشن ۲۱۶۰ پیکسل با ۳۰ فریم بر ثانیه دارد. اینکه یک دوربین اصلی چنین توانایی داشته باشد، در گوشیهای میانرده نسبتا رایج است. اما کمتر گوشی در رنج قیمت آنر ۷۰ میتوان خرید که با دوربین فوق عریض خود هم بتواند با چنین رزولوشنی فیلم برداری کند. دلیل اصلی این امر، مشخصات آنر ۷۰ است. در واقع، اکثر گوشی های دیگری که در رنج قیمت آنر ۷۰ میتوان خرید دارای سنسورهای ۸ مگاپیکسلی در دوربین فوق عریض خود هستند که قادر به فیلم برداری 4K نیست. Honor 70 علاوه بر حالت فیلم برداری استاندارد، یک سری حالت منحصر به فرد و جذاب هم دارد که از این دست، میتوانیم به Solo Cut Mode اشاره کنیم.
Solo Cut Mode بیشتر برای تولید کنندگان محتوا کارایی دارد و از یک الگوریتم مبتنی بر هوش مصنوعی استفاده میکند که میتواند یک نفر را در کلویدیو تعقیب یا ردیابی کند و آن را در کانون توجه قرار دهد. حتی زمانی که فرد مورد نظر از فوکوس خارج شود، الگوریتم آن را مجددا تشخیص میدهد و روی آن فوکوس میکند. کیفیت حالت معمولی فیلم برداری نیز کمی شارپتر و پرجزئیاتتر از آنر ۵۰ شده است. ظاهرا به نظر میرسد که Honor تواناییهای فیلم برداری را در این گوشی کمی بهبود داده است. ویدیوها، محدوده دینامیکی عریضی دارند، دارای رنگهای زنده و شادابی هستند و با وجود اورکست شدن، ما در طی بررسی گوشی آنر ۷۰ متوجه مشکل خاصی در تعادل هایلایتها و سایهها نشدیم.
همچنین هیچ نویزی هم زمان فیلم برداری وجود ندارد و کنتراست هم در نقطهی بسیار خوبی قرار دارد. قطعا عملکرد گوشی آنر ۷۰ در زمان فیلم برداری، یکی از بهترین عملکردهایی است که میتوان در این رنج قیمت تجربه کرد. درمورد فیلم برداری با دوربین فوق عریض هم فقط باید اشاره کنیم که اگرچه کاملا هم بی عیب و نقص نیست، اما باز هم بسیار بهتر از دیگر گوشی هایی که در رنج قیمت آنر ۷۰ میتوان خرید عمل میکند. کمبودهایی که در فیلم برداری نسبت به دوربین اصلی دارد، این است که شارپنس و سطح جزئیات آن به طور قابل توجهی کاهش مییابد. کنتراست کمتری دارد. سطح اشباع شدگی رنگها کاهش مییابد و اکسپوژر کلی آن هم تاریکتر است که باعث خورد شدگی سایهها میشود.
رقیب های Honor 70
Honor 70 هم مانند نسل قبلی خود، یک گوشی میانردهی شایسته و توانمند است. مشخصات آنر ۷۰ نشان میدهند که دارای یک نمایشگر فوق العاده است، از پردازندههای خوبی بهره مند میباشد، شارژدهی باتری آن مناسب است و دوربینهایی در اختیار دارد که واقعا فراتر از سطح این گوشی و قیمت آن عمل میکنند. با توجه به این تواناییها، قیمت خرید گوشی آنر ۷۰ هم بیشتر از دیگر گوشیهایی است که میتوان در این رنج قیمت خرید. البته، تا حد زیادی هم منطقی به نظر میرسد. زیرا ویژگیهایی دارد که در رقیبهای آن نیست. ذهنیت اکثر ما از Honor باعث میشود انتظار زیاد بودن قیمت خرید گوشی آنر ۷۰ را نداشته باشیم. اما Honor 70 شناختی که از این برند داشتیم را تغییر داده است. این برند معمولا به ساخت گوشیهای اقتصادی و ارزان قیمت معروف است.
اگر به گجتهای هوشمند علاقه دارید “بهترین مچ بند هوشمند ورزشی” را بخوانید
یکی از اولین و جدیترین رقیبهای Honor 70 را میتوان Samsung Galaxy S21 FE دانست. با توجه به وجود یک چیپست پرچمدار در S21 FE، قدرت بسیار بیشتری از Honor 70 دارد. همچنین، صفحه نمایش و دوربینهای بهتری هم در اختیار دارد که دوربین تله فوتو با توانایی زوم ۳ برابری هم در آنها وجود دارد. با توجه به وجود لایه حفاظتی گوریلا گلس ویکتوس روی نمایشگر، فریم فلزی و گواهینامهی IP58 برای مقاومت در برابر نفوذ آب و گرد و غبار، کیفیت ساخت بدنهی S21 FE هم بسیار بهتر و مرغوبتر از Honor 70 است. از وجود اسپیکرهای استریو هم نباید در S21 FE غافل شد. تنها برتری Honor 70 نسبت به آن، این است که شارژدهی باتری آن کمی بیشتر است و سرعت شارژ بیشتری هم دارد.
Poco F4 GT یکی دیگر از گوشیهای قاتل پرچمدار در رنج قیمت خرید آنر ۷۰ میباشد. چیپست Snapdragon ۸ Gen ۱ قطعا بزرگترین برگ برندهی آن است. همچنین، نمایشگر بهتری هم دارد که دارای پنل OLED است و توانایی پشتیبانی از HDR10 Plus دارد. سرعت شارژ آن هم بیشتر است و نه تنها دو اسپیکر استریو، بلکه چهار اسپیکر استریو در اختیار دارد که واقعا دیگر هیچ حرفی باقی نمیگذارد. مزیت Honor 70 این است که در مجموع، دوربینهای بهتری دارد. اگر بخواهیم دقیقتر اشاره کنیم، دوربین فوق عریض بهتری دارد، عکسهای سلفی بهتری میگیرد و حتی میتوان گفت دوربین اصلی آن هم کمی بهتر است. باتری آن هم شارژدهی بیشتری دارد.
با مشخصات آنر ۷۰ گوشی Xiaomi ۱۲ Lite را هم میتوان در این رنج قیمت خرید. با توجه به اینکه اکثر افراد Honor 70 را به عنوان یک گوشی سبک وزن با بدنهای جمع و جور و نسبتا کوچک به رسمیت میشناسند، Xiaomi ۱۲ Lite میتواند جایگزین خوبی برای آن باشد. شیائومی ۱۲ لایت حتی از آنر ۷۰ هم کوچکتر و سبکتر است و از مشخصات سخت افزاری نسبتا مشابهی با آن برخوردار میباشد. حتی میتوان مشخصات شیائومی ۱۲ لایت را از آنر ۷۰ هم بهتر دانست. شیائومی ۱۲ لایت نمایشگر درخشانتری دارد که از HDR10 Plus و Dolby Vision پشتیبانی میکند، دارای اسپیکرهای استریو است، با سرعت بیشتری شارژ میشود و شارژدهی مشابهی با Honor 70 دارد. آنر ۷۰ فقط در مشخصات و عملکرد دوربین بهتر از شیائومی ۱۲ لایت ظاهر میشود. همچنین، قیمت خرید آنر ۷۰ هم بیشتر است.
جمع بندی
Honor 70 واقعا یک گوشی ارزشمند است. گوشی آنر ۷۰ دوربین فوق عریضی دارد که واقعا از دیگر گوشیهایی که در این رنج قیمت میتوان خرید یک سر و گردن بالاتر است. دوربین سلفی آن بیرقیب است. سرعت شارژ بالایی دارد. نمایشگر بسیار خوبی در آن به کار برده شده و طراحی و شکل ظاهری آن هم مثل گوشیهای رده بالا و گران قیمت به نظر میرسد. تنها چیزی که باعث میشود نسبت به آنر ۷۰ شک داشته باشیم، قیمت خرید آن است. این مسئله، در نسل قبلی آن یعنی Honor ۵۰ هم وجود داشت. در حال حاضر گزینههای بسیار زیادی در بازار وجود دارد که با قیمت کمتری از آنر ۷۰ میتوان خرید؛ در صورتی که دارای ویژگیهای بهتر یا حداقل مشابهی با آن هستند. با قیمت آنر ۷۰ میتوان گوشیهای قدرتمندی خرید که هم سطح با پرچمدارها هستند.
همچنین، همانطور که در بررسی گوشی آنر ۷۰ اشاره کردیم، نقطه ضعفهایی هم در آن وجود دارد که نمیتوانند نادیده گرفته شوند. طبق بررسی گوشی آنر ۷۰ این نقطه ضعفها عبارت هستند از چیپست نه چندان ایدهآل نسبت به بهای پرداختی، عدم وجود اسپیکر استریو (که حتی بلندی صدای کافی هم ندارد)، شارژدهی نه چندان چشمگیر باتری، عدم برخورداری از گواهینامه IP و لایه حفاظتی گوریلا گلس. سیستم نرم افزاری این گوشی را هم میتوان جزو نقطه ضعفهای آن دانست که هنوز به بلوغ کافی نرسیده. به طور کلی، اگر با قیمت این گوشی مشکل خاصی ندارید، یکی از بهترین گوشیهای میانردهای است که میتوانید تهیه کنید.
نقاط قوت | نقاط ضعف |
---|---|
نمایشگر OLED درخشان ۱۰ بیتی با پشتیبانی از نرخ تازهسازی ۱۲۰ هرتز | عدم برخورداری از اسپیکرهای استریو |
طول عمر مناسب باتری | |
طراحی باریک با بدنه سبک و نمایشگر خمیده | در این رنج قیمت گزینههای بسیار قدرتمندتری وجود دارد |
سرعت شارژ بالا | |
دوربینهای بسیار خوب و سلفی بینظیر | نبود لایه حفاظتی گوریلا گس و گواهینامه IP برای مقامت در برابر آب و گرد و غبار |