تاریخچه

تاریخچه هواوی

مقدمه

امروز با یکی دیگر از مقاله های مربوط به تاریخچه شرکت های بزرگ دنیا در خدمت شما هستیم. مقاله امروز مبیت مگ درباره “تاریخچه شرکت هواوی (Huawei)” است.

اغلب مردم در ایران این شرکت را به عنوان سازنده گوشی های هوشمند می شناسند. اما در واقع هواوی صرفا یک شرکت گوشی سازی نیست. این شرکت  محصولات متنوعی را تولید و در سطح جهانی عرضه می کند و در این حوزه به شهرت بسیار خوبی هم رسیده است. در حال حاضر هواوی به یکی از قدرتمند ترین شرکت ها در حوزه تکنولوژی تبدیل شده است.

احتمالا برای شما هم جالب باشد که در مورد تاریخچه این شرکت معروف و قدرتمندی که مدتی بازار گوشی ایران را هم در دست گرفته بود، بیشتر بدانید. ما در این مقاله به معرفی کامل این شرکت از زمان شروع فعالیت تا حال حاضر خواهیم پرداخت. لطفا با ما همراه باشید.

زندگی نامه رن ژنگفی بنیان گذار شرکت هواوی (Huawei)

رن ژنگفی (Ren Zhengfei) در تاریخ 25 اکتبر سال 1944 (3 آبان 1323)در شهر گوئیژو چین به دنیا آمد. پدر او به نام رن موشنگ بعد از حمله ژاپن به شمال چین به جنوب مهاجرت کرد و به عنوان حسابدار مشغول کار در یک شرکت نظامی شد.

رن موشنگ پس از آشنایی با مادر رن ژنگفی، صاحب شش فرزند شد که رن ژنگفی، دومین فرزند آنها بود. خانواده رن ژنگفی بسیار فقیر بودند و به گفته خودش تنها دلخوشی او نمرات درسی و تحصیلش بود. او در سال 1963 به قصد ادامه تحصیل به دانشگاه عمران و معماری چانگ کینگ رفت و در رشته ساخت و ساز فارغ التحصیل شد.

رن ژنگفی قبل از پیوستن به ارتش، مدتی در زمینه مهندسی عمران مشغول به کار بود. نهایتا در سال 1974 به واحد مهندسی ارتش چین پیوست و قبل از آن هم با خانمی به نام منگ جون ازدواج کرد.

رن ژنگفی

او به سرعت پیشرفت می کرد و در همان سال های اول پیوستن به ارتش، کارخانه تولید الیاف مصنوعی را تاسیس کرد. در ارتش زحمات زیادی کشید و با اینکه درجه دار نبود، به رتبه معاون مدیر رسید.

با این حال بعد از منحل شدن قسمت مهندسی ارتش، آنجا را ترک کرد و برخلاف علاقه خود در شرکت نفت دریای جنوبی چین مشغول به کار شد. ادامه زندگی رن ژنگفی با شرکت هواوی گره خورده است، برای اینکه در این باره بیشتر بدانید، لطفا با ما همراه باشید.

تاریخچه شرکت هواوی

رن ژنگفی در سال 1987 شرکت هواوی (Huawei) را در شهر شنزن چین با سرمایه ای حدود 21 هزار یوآن تاسیس کرد. این شرکت در ابتدا شرکتی کوچک و بر پایه بومی سازی متولد شده بود که در زمینه فناوری اطلاعات و ارتباطات فعالیت می کرد و هدف آن پیشرفت زیر ساخت های مخابراتی چین بود.

از آنجا که تمامی تکنولوژی های شبکه ارتباطی، خارج از چین وارد می شدند و رقابت با آن بسیار سخت بود، همین موضوع به هدف شرکت هواوی تبدیل شد.

ریشه یابی نام هواوی

نام هواوی

هواوی در زبان چینی از کلمه 华为 به معنی گل، گرفته شده است. به همین دلیل لوگو این شرکت نیز به شکل گل در آمده است. در زبان چینی کلمه هواوی به معنای دستاورد است و در چین به عنوان دستاورد چینی از آن یاد می شود و در زبان انگلیسی به مفهوم پرشکوه بودن و پر زرق و برق داشتن است.

روند پیشرفت و توسعه شرکت هواوی در گذر زمان

از همان سال های اول فعالیت این شرکت پیشرفت خوبی در حوزه شبکه داشت. به طوری که تا سال 1990 حدود 500 نفر در این شرکت مشغول به کار شدند. این شرکت با استفاده از فناوری سیستم تجاری ارتباطات سازمانی (PBX مخفف Private Branch Exchange) موفق شد برای اولین بار تجارت ارتباطات از راه دور را به وجود آورد.

هواوی توانست سوییچ تلفن دیجیتال را تولید کند و در مدت کوتاهی هم به بزرگترین تولید کننده سوییچ تلفن های دیجیتال در چین تبدیل شد.

هواوی در سال 1997 برای اولین بار در تاریخ خود، یک قرارداد خارجی با شرکت Hutchison Whampoa هنک کنگ در زمینه ارائه محصولات شبکه خط ثابت امضا کرد. در واقع این قرارداد آغار بین المللی شدن شرکت هواوی بود.

همچنین هواوی به مرور زمان محصولات جدیدی را تولید کرد و تکنولوژی CDMA و UMTS را گسترش داد. او در سال 1999 برای تغییر در بخش مدیریتی و توسعه شرکت با مرکز مشاوره تحقیق و توسعه قرارداد امضا کرد و مراکز R&D را در جهان تاسیس کرد که تاثیر به سزایی در توسعه شرکت داشت.

هواوی در سال 1999 اولین مرکز R&D را در بگلور هند تاسیس کرد. بعد از یک سال یک مرکز در استکهلم سوئد و سال بعدش چهار مرکز در آمریکا تاسیس کرد. هدف از تاسیس این مراکز در سراسر جهان، توسعه و معرفی محصولات و خدمات هواوی و شناخت نیاز های مردم در مناطق مختلف جهان بود که کار بسیار هوشمندانه ای هم بود.

روند پیشرفت شرکت هواوی

فروش تجهیزات با شهرت برند تری کام

هواوی در دهه جدید قرارداد های زیادی برای بهبود تجارت بین المللی امضا کرد. ابتدا در سال 2003 با شرکت تری کام که در سال 2006 به مالکیت خود هواوی درآورد، قراردادی را امضا کرد که انواع تجهیزات و محصولاتی مثل سوئیچ، روتر و دیگر منابع بازاریابی را تامین کند و با استفاده از شهرت تری کام این تجهیزات را به فروش برساند.

با این کار با شرکت پرقدرت سیسکو که در حوزه تکنولوژی فعالیت می کرد وارد رقابت شد. بعد از آن با شرکت زیمنس قراردادی امضا کرد تا با سرمایه گذاری مشترک استاندارد 3G مخصوص کشور چین (TD-SCDMA) را توسعه دهند.

هواوی با اپراتور موبایل TELFORT که در هلند فعالیت داشت، قراردادی به ارزش 25 میلیون دلار امضا کرد تا در ساخت شبکه های نسل سوم با هم همکاری کنند. نتیجه تمام این فعالیت های بین المللی این بود که در سال 2005 برای اولین بار فروش هواوی در خارج از چین، بیشتر از فروش داخلی شان شد و تا سال 2006 مجموع فروش هواوی در جهان به حدود 11 میلیارد دلار رسید.

تولید اولین گوشی های شرکت هواوی

هواوی اولین گوشی خود را در سال 2004 با نام C300 تولید کرد. اما سرعت پایین شبکه CDMA باعث شد هواوی به فکر ساخت یک گوشی با سرعت شبکه بهتر بیفتد. این شرکت در سال 2005 گوشی جدید خود با نام U626 رونمایی کرد که از پوشش شبکه 3G بهره می برد. این گوشی دارای صفحه نمایش TFT با اندازه 2.4 اینچ و رزولیشن 320 در 240 بود که عنوان بهترین گوشی 3G سال را از آن خود کرد.

حرکت رو به جلو هواوی

در سال 2007 هواوی با شرکت Symantec قرارداد امضا کرد تا او را در بهبود تجهیزات امنیتی و ذخیره سازی کمک کند و موفق شد جایزه Global Supplier Award را از Vodafone دریافت کند. همچنین در رتبه بندی مجله فوربس در بین شش شرکت برتر در زمینه ارتباطات جای گرفت.

در سال 2008 هواوی و Optus در کشور استرالیا مرکز نوآوری تلفن همراه را تاسیس کردند. همچنین هواوی فعالیت هایش را در کانادا گسترش داد و روی نسل بعدی شبکه های وایرلس Telus با دسترسی سرعت بالای تلفن همراه کار کرد و بخاطر نوآوری های خود در شبکه تلفن همراه از طرف Informa به سومین شرکت در این زمینه معرفی شد.

جایزه Corporate در دستان هواوی

در سال 2009 شرکت هواوی به موفقیت های زیادی دست یافت. از طرف شرکت IEEE Standards Association برنده جایزه Corporate شد. همچنین در ردیف 50 شرکت خلاق در کل جهان قرار گرفت.

در ادامه هواوی در یک کنفرانس بزرگ از اولین گوشی هوشمند با سیستم عامل اندروید با نام U8220 نیز رو نمایی کرد. با رسیدن به این موفقیت ها درآمد شرکت 19% رشد داشت.

تاسیس یک مرکز ارزیابی سایبری در انگلیس

در سال 2010 هواوی یک مرکز ارزیابی سایبری در انگلیس تاسیس کرد و جزو 5 شرکت نوآور جهان شد و همچنین پس از آن با وزارت صنایع و فناوری چین قرارداد سبز را امضا کرد.

هواوی در این سال 120 میلیون گوشی موبایل روانه بازار جهانی کرد که سهم گوشی های هوشمند حدود 3.3 میلیون دستگاه بود. با استقبال کاربران از گوشی های هوشمندی که هواوی به بازار عرضه کرد، فصل جدیدی از موفقیت روزافزون در شرکت هواوی آغاز شد.

U8660 گوشی جدید هواوی

در سال 2011 هواوی گوشی جدید هوشمند خود با نام U8660 را روانه بازار کرد و تولید گوشی های هوشمند خود را به 20 میلیون گوشی رساند. رقیب آنها در آن زمان گوشی های اکسپریا تولید شرکت سونی اریکسون بودند.

همچنین هواوی 20 مرکز داده محاسبات ابری را تاسیس کرد و کل شرکت Symantec را با ارزش 530 میلیون دلار خریداری کرد و در همان برهه از زمان، به خاطر سرویس SmartCare که تازه راه اندازی کرده بود موفق دریافت جایزه LTE شد و سود خالص شرکت به 1.9 میلیارد دلار رسید.

پیشی گرفتن هواوی از سامسونگ

در سال 2012 که نقطه عطفی برای هواوی محسوب می شد، در ابتدا گوشی اسکند پی 1 (Ascend P1) و اسکند پی 2 (Ascend P2) را روانه بازار کرد که از نمایشگر های AMOLED بهره می بردند. در آن زمان شرکت دیگری مثل سامسونگ هم گوشی های با این صفحه نمایش تولید می کرد؛ اما هواوی با ساخت باتری هایی با عمر طولانی تر از آن ها پیشی گرفت.

اولین گوشی هواوی با پردازنده 4 هسته ای

طولی نکشید که هواوی اولین گوشی خود با پردازنده چهار هسته را با نام اسند دی کوآد (Ascend D Quad) را روانه بازار جهانی کرد که پردازنده آن در خود کشور چین ساخته می شد. بعد از آن گوشی هایی با نام های دی کوآد ایکس آل و اسند دی1 (Ascend D1) که باتری قوی و با طول عمر بالا داشت را تولید و در سطح جهانی رونمایی کرد.

زمانی که سامسونگ به خاطر گوشی های نوت خود در ابعاد بزرگ تر به محبوبیت رسیده بود، هواوی توانست با ساخت گوشی اسند میت (Ascend Mate) که ابعادی برابر با 6.1 اینچ داشت از رقیب خود پیشی بگیرد.

هواوی پس از آن اولین تبلت 10 اینچی با پردازنده چهار هسته ای را نیز تولید و روانه بازار کرد. سود هواوی در سال 2012 به 2.5 میلیارد دلار رسید و از طرف موسسه تحقیقاتی IDC عنوان سومین تولید کننده موبایل را دریافت کرد.

شرکت هواوی تا به امروز پیشرفت های خود را در همه ابعاد، اعم از عملکرد دستگاه، هوش مصنوعی، ارتباطات، طراحی و عکس برداری ادامه داده و توانسته در سطح جهانی محبوبیت زیادی کسب کند.

هواوی در ایران

اولین محصولات هواوی در سال 1390 وارد ایران شد. شرکت مایکروتل توانست امتیاز گارانتی این شرکت را برای وارد کردن محصولات هواوی برای اولین بار در ایران کسب کند.

در ابتدا فقط گوشی های هوشمند هواوی وارد ایران شدند و به همین دلیل هنوز هم اغلب مردم ایران، شرکت بزرگ هواوی را با گوشی های هوشمند آن می شناسند. گوشی های وارد شده به شدت قیمت مناسبی داشتند؛ به طوری که کاربران با پرداخت مبلغی کمتری نسبت به برند های دیگر، گوشی هایی با همان امکانات را تهیه می کردند.

داستان اتهام زدن به هواوی

شرکت هواوی به سرعت در سطح جهان مرکز هایی را برای توسعه کار خود تاسیس کرد. وقتی که قصد ورود به واشنگتن را داشت با یک اتهام از طرف آمریکایی ها روبه رو شد. جریان از این قرار بود که مسئولین آمریکا اعلام کردند که شرکت هواوی با ارائه محصولات شبکه و ارتباطی به سایر کشور ها، دست به جاسوسی از آن کشور ها می زند و دلیل این ادعای خود را افزایش حملات سایبری پس از ورود هواوی به آن شرکت ها عنوان کرد.

البته گفته می شود که آمریکایی ها بخاطر اینکه از وارد شدن این شرکت به کشورشان و جلوگیری از رقابت محصولات شرکت هواوی با محصولات خودشان، این شایعه را پخش کردند.

سهامداران و مدیران شرکت هواوی

سهامداران شرکت هواوی

شرکت هواوی با اجرای طرحی به نام سهامداری کارمندان، بخش عمده ای از سهام شرکت را به کارمندان خود واگذار کرد و سایر شرکت های بیرونی، هیچ سهمی از آن ندارند. کارمندان سهامدار که حدود 96768 نفر هستند و این کارمندان، خودشان 115 نفر را به عنوان نماینده مشخص می کنند و به وسیله آنها قائم مقام و مدیر اجرایی شرکت را انتخاب می کنند. به همین خاطر هواوی یکی از شفاف ترین سیستم های شرکتی در جهان را دارا می باشد.

ماجرای قطع همکاری گوگل با هواوی

قطع همکاری گوگل با هواوی طی چند سال گذشته تنش های اقتصادی بین آمریکا و چین شدت گرفت و پس از آن با فشار دولت مردان آمریکا، گوگل طی بیانیه ای اعلام کرد که دیگر با شرکت هواوی همکاری نخواهد کرد. البته به گفته گوگل مشکلی برای دسترسی به نرم افزار ها بوجود نمی آید اما دیگر بروزرسانی های سیستم عامل اندروید در دسترس محصولات این شرکت قرار نخواهد گرفت.

البته هواوی هم در خصوص این موضوع اعلام کرد که بروزسانی های امنیتی کماکان منتشر می شود و مشکلی برای خدمات نرم افزاری پس از فروش پیش نخواهد آمد. حالا باید منتظر ماند و دید که هواوی برای نسل بعدی گوشی های خود چه چاره ای خواهد اندیشید.

البته به نظر می رسد هواوی قصد دارد وابستگی خود به شرکت های خارجی را از بین ببرد. در همین راستا هواوی در حال ساخت سیستم عامل اختصاصی ای برای محصولات خود می باشد. هواوی می خواهد در آینده ای نزدیک سیستم عامل اختصاصی و جدیدش را جایگزین سیستم عامل اندروی فعلی روی محصولاتش کند.

با توجه به تلاش و پشتکار بالایی که این شرکت طی این سال ها داشته است، پر واضح است که این هدف برای هواوی چندان هم دور و غیر ممکن نخواهد بود. احتمالا در آینده ای نزدیک رقبای این شرکت چینی خواهند دید که با تحریم این کمپانی نمی توانند به این شرکت ضربه بزنند. آن ها با این کار صرفا کمپانی هواوی را به خودکفا شدن بیش از پیش نزدیک کرده اند.

دلیل به وجود آمدن برند آنر (Honor)

برند آنر

ایده ایجاد برند آنر توسط هواوی در سال 2011 شروع شد و در سال 2013 به صورت رسمی از آن رونمایی شد. به گفته مسئولان هواوی دلیل تاسیس این برند را تمرکز بر روی نسل جوانان که امروزه بشدت با اینترنت خو گرفته اند ذکر کرد.

البته دلیل دوم رونمایی از برند جدید آنر، فروش آنلاین محصولات هم بود. گروه آنر با طراحی زیبا و محصولات با کیفیت خیلی سریع در بازار جهانی جایی برای خود پیدا کردند و شرکت هواوی بار دیگر به هدفی که از پیش برای آن برنامه ریزی کرده بود رسید.

چشم انداز هواوی

اگر بخواهیم در یک جمله چشم انداز شرکت هواوی را بیان کنیم، به این صورت است که هواوی قصد دارد با جسارت و پشتکار، دنیایی کاملا هوشمند بسازد و همانگونه که مدیران این شرکت بار ها اعلام کرده اند، تمام تلاش خود را برای رسیدن به هدفشان انجام خواهند داد.

جمع بندی

شرکت هواوی، شرکت نسبتا جوانی است که خیلی زود و بهتر از رقبایش مسیر موفقیت را طی کرد. در مجموع این شرکت در سه دسته ساخت، طراحی و پیاده سازی شبکه های مخابراتی، ایجاد نرم افزار ها و تولید دستگاه های الکترونیکی فعالیت میکند. هواوی قصد دارد با یک پارچه کردن این سه دسته با خدمات ابری، یک دنیای کاملا هوشمند بسازد.

در مجموع هواوی با تلاش و پشتکار بالایی که داشت، به همه ثابت کرد که مسیر موفقیت،  اگر با برنامه ریزی و تلاش مستمر همراه باشد، چندان هم دور از ذهن نخواهد بود و به راحتی دست یافتنی است.

در این مقاله به تمام پله های ترقی این شرکت چینی اشاره کردیم تا برای کسانی که اغلب از موفقیت دیگران الگو می گیرند، نیرو محرکه ای باشد تا بتواند آنها را به موفقیت حتی به اندازه یک پله، نزدیک تر کند.

اگر شما هم جزو آن دسته از افرادی هستید که چندان به دنبال خرید محصولات با برند خاص نیستید، پیشنهاد می کنیم خرید محصولات هواوی را در اولویت قرار دهید. چرا که هواوی با مبلغ کمی که برای محصولاتش نسبت به رقبای قدرتمندش در نظر می گیرد، در این عرصه پیشتاز است. در واقع شما با پرداخت مبلغی کمتری نسبت به خرید از برند های معروف و صدر نشین جدول، از محصولی با همان میزان کیفیت بهره من خواهید شد.

نظر شما درباره شرکت هواوی چیست؟ به نظرتان در سال های آتی هواوی به چه دستاورد هایی خواهد رسید؟

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا