راهنمای خرید گوشی مناسب عکاسی
شما عاشق عکاسی هستید؟
امروزه با همه گیری شبکه های اجتماعی ای نظیر اینستاگرام و تیک تاک و … و تب بالای به اشتراک گذاری تصاویر ثبت شده در دورهمی ها، اغلب خریداران گوشی های هوشمند دلشان می خواهد با خرید یک گوشی، از یک دوربین با کیفیت هم بهره مند شوند.
زمانی که به اشتراک گذاشتن تصاویر ثبت شده در شبکه های اجتماعی مطرح می شود، اغلب ما دوست داریم عکس های با کیفیتی را در صفحه مان منتشر کنیم. قطعا خرید یک گوشی با دوربینی با کیفیت و قوی، کار چندان ساده ای نیست و نیاز به کمی دانش در رابطه با اصطلاحات و پارامتر های مربوط به دوربین گوشی ها دارد.
ما امروز و در مقاله “راهنمای خرید گوشی های مناسب عکاسی” قصد داریم بهترین مولفه های خرید یک گوشی مناسب عکاسی را برای شما بنویسیم. همچنین در انتهای مقاله به بررسی چند گوشی برتر این حوزه خواهیم پرداخت. لطفا با ما همراه باشید.
مهمترین پارامترهای خرید گوشی مناسب عکاسی
گوشی شما چند دوربین دارد؟
برندهای موبایلی بزرگ و معتبر دنیا هرساله تعداد زیادی گوشی را روانه بازار می کنند. تعداد قابل ملاحظه ای از این گوشی ها را، پرچمداران شرکت ها تشکیل می دهند. این کمپانی ها هر ساله در دو مقطع زمانی 6 ماهه، اقدام به معرفی و عرضه گوشی های پرچمدار خود می کنند.
با توجه به گسترده شدن این بازار و پتانسیل بالای موجود در آن، برندهای گوشی سازی برای کسب سهم بیشتری از فروش و به موازات آن دریافت سود بیشتر، بایستی برای گوشی هایشان، امکانات و قابلیت های جدید و متنوعی را در نظر بگیرند.
اما با توجه به اشباع شدن تقریبی بازار از سخت افزارهای به روز و همچنین پر هزینه بودن انجام تحقیقات جدید و ریسک بالای بکار گیری آنها در محصولات جدید، برندهای گوشی سازی بیشتر بر روی کیفیت دوربین ها و بالا بردن تعداد و مگاپیکسل آنها مانور می دهند.
این رقابت در حدی است که ظرف مدت دو الی سه سال، دوربین های 12 و 16 مگاپیکسلی نهایتا دوگانه، به دوربین های 64 و 108 مگاپیکسلی و بعضا پنج گانه تبدیل شده اند. این روند افزایش مگاپیکسل ها هنوز هم ادامه دارد و ما اخیرا در گوشی سازان شاهد رقابت برای دستیابی به زوم بالاتر هستیم.
با همه این اوصاف همه ما خوب می دانیم که برنده نهایی این رقابت ها، مصرف کننده محصول می باشد. چرا که با پرداخت هزینه کمتر کیفیت و امکانات بیشتری را بدست می آورد. چیزی که هرگز در بازار انحصاری شاهد آن نخواهیم بود؛
دوربین های چندگانه گوشی های هوشمند
اکثر گوشی های امروزی دارای دوربین های چند گانه برای عکاسی در حالت های مختلف هستند. دوربین های واید که همان دوربین های اصلی گوشی هستند و کیفیت بیشتری از سایر دوربین ها دارند؛ دوربین های تله فوتو که زوم بیشتری نسبت به دوربین اصلی دارند و برای گرفتن عکس هایی در فواصل دور کاربرد دارند؛ زوم موجود در این نوع دوربینها از نوع اپتیکال می باشد. همچنین گوشی سازان می توانند به کمک این سنسور و بدون استفاده از سنسور عمق (depth) و به وسیله پردازش های نرم افزاری تصویر بوکه تولید کنند.
یکی از جدیدترین دوربین هایی که به تازگی در گوشی های هوشمند مشاهده می شود، دوربین های پریسکوپی است. در این دوربین ها همانطور که از نامش پیداست با استفاده از نورگیری غیر مستقیم از اجسام خیلی دور، همانند دوربین های موجود در زیر دریایی ها، امکان مشاهده اجسام با فاصله خیلی زیاد با قابلیت زوم روی آن ها وجود دارد.
مقدار زوم این دوربین ها بیشتر از 5X و از نوع اپتیکال می باشد. اولین گوشی ای که از این نوع از دوربینها استفاده کرد هوآویp30 pro بود.
حالا که صحبت از لنزهای تله فوتو و پریسکوپی به میان آمد، خوب است با انواع دیگر لنزهای مورد استفاده در گوشی های هوشمند امروزی آشنا شوید.
لنزهای واید (اصلی)
همانطور که از نام این دسته از لنزها پیداست، آنها قادر به ثبت عکس هایی با زاویه دید مشابه انسان هستند. فاصله کانونی در این لنزها کمتر از لنزهای دیگر بوده و دارای زاویه دید بیشتری نسبت به سایرین هستند. در دید کلی وقتی صحبت از قدرت فلان گوشی در بحش دوربین به میان می آید، مقصود همین دوربین ها هستند.
شرکت های سازنده، به روز ترین و با کیفیت ترین لنزها را برای این بخش از گوشی های خود به کار می گیرند و با پردازش های نرم افزاری مختلف، سعی درارتقای بیشتر آنها دارند. به خاطر همین مسئله است که بعضی از گوشی هایی که از لنز یکسان بهره می برند، ممکن است امتیاز های متفاوتی را در بخش عکاسی کسب کنند.
همچنین برای ثبت عکس در حالت نایت مود (حالت شب)، اگر می خواهید بهترین عملکرد را شاهد باشید، می بایست از همین دوربین اقدام به گرفتن عکس مورد نظر خود نمایید.
لنزهای ماکرو
این نوع از لنزها برای عکاسی در فواصل بسیار نزدیک کاربرد دارند. ساختار آنها به گونه ای است که می توانید در فاصله خیلی نزدیک از اجسام و سوژه ها قرار گرفته و روی آنها فوکوس کنید و اقدام به عکس برداری از آنها نمایید. ثبت عکس در این لنزها می تواند با نسبت 1:1 و یا بزرگتر انجام گیرد.
برای مثال هنگام عکس برداری از گلها، حشرات، ماکت های ماشینی و به طور کلی برای عکاسی از اجسام کوچک، می توانید از این لنزها استفاده کنید.
لنزهای اولترا واید (فوق عریض)
فرض کنید در یک مهمانی خانوادگی حضور دارید و می خواهید یک عکس دسته جمعی بگیرید. تعداد زیاد افراد حاضر در جمع از یک سو و فضای بسته خانه های آپارتمانی از سوی دیگر ممکن است این اجازه را ندهد که همه افراد حاضر در جمع را در کادر جا دهید. در این مواقع لنز اولترا واید می تواند گره از مشکل شما باز کند.
این لنز ها به دلیل فاصله کانونی خیلی کم، زاویه دید بسیار وسیعی دارند و می توانند محدوده وسیعی را پوشش دهند. یکی دیگر از کاربردهای این لنزها برای عکاسی از طبیعت است که با تحت پوشش قرار دادن محدوده بزرگتر از منظره، زیبایی عکس را بیشتر می کنند.
سنسور Depth (عمق)
عملکرد این سنسور برای ثبت عکس های پرتره می باشد. نحوه کار این سنسور به این گونه است که با جدا کردن سوژه از پس زمینه و تار کردن فضای پشت سوژه، جلوه ای خاص به عکس های شما می بخشد. عمل تار کردن پس زمینه را در اصطلاح، بوکه می نامند.
به نوعی، این سنسور در خدمت سنسور اصلی می باشد و آن هم فقط در زمانی که کاربر بخواهد اقدام به گرفتن عکس های پرتره نماید، به کار می آید.
سنسور TOF (زمان پرواز)
سنسور TOF که مخفف عبارت Time Of Fly می باشد هم عملکردی مشابه سنسور عمق ارائه می دهد. نحوه کار این سنسوربه این گونه است که با فرستادن امواج مادون قرمز به سمت سوژه و دریافت آن ها، قادر به شناسایی و جداسازی سوژه از پس زمینه می باشد.
منظور از ضریب f در دوربین ها چیست؟
شاید برای شما هم پیش آمده باشد که در سایت های مختلف و در مقابل قسمت دوربین عبارت f2/2 و یا مثلا f2/4 و… را دیده باشید اما به درستی معنی این عبارت را درک نکرده باشید.
ضریب f از تقسیم فاصله کانونی (فاصله مرکز نوری لنز تا سنسور) بر قطر اپرچر ( گشودگی دریچه دیافراگم لنز) بدست می آید. هرچه ضریب f عدد کوچکتری باشد، دوربین قادر به جذب نور بیشتری از محیط است اما عمق میدان دوربین هم پایین خواهد آمد. یعنی اگر پشت سر سوژه و در فاصله دور کوهی وجود داشته باشد، دوربین تصویر آن کوه را بصورت تار نشان خواهد داد.
سایز پیکسل
در عکس برداری به وسیله دوربین ها، هرچه سایز پیکسل ها بزرگتر باشد، می تواند نور بیشتری از محیط جذب کند. در شب ها و در شرایط نوری نامناسب این قضیه را بهتر درک خواهید کرد. چرا که در دوربین با اندازه پیکسل بزرگتر، جذب نور بیشتری نسبت به پیکسل با سایز کوچکتر انجام می پذیرد. پس لازم است هنگام خرید گوشی مخصوص عکاسی ، به این نکته هم توجه نمائید.
رزولوشن بالا ضامن گرفتن عکس های بهتر نیست؛
وقتی می گوییم گوشی X دوربین 64 مگاپیکسلی دارد و گوشی Y دوربین 16 مگاپیکسلی، این به معنی آن است که دوربین 64 مگاپیکسلی قطعا قویتر خواهد بود؟ قطعا خیر؛
در حقیقت مگاپیکسل بالاتر الزاما به معنای کیفیت بالاتر نخواهد بود. هر چه مگاپیکسل یک دوربین بیشتر شود، سایز پیکسل هایش کوچکتر می شود و این به خاطر محدودیت در اندازه سنسور دوربین می باشد که آن هم به دلیل محدودیت ابعادی در گوشی های موبایل، امکان بیشتر شدن از حدی خاص را ندارد.
اما دوربین های با مگاپیکسل بالا، یک سری مزیتها هم دارند. مثلا در دوربین های 108 مگاپیکسلی موجود در بازار، وقتی از منظره ای عکس می گیرید، با زوم کردن بر روی عکس امکان بهره برداری از زوم اپتیکال 3 برابری را بدون پردازش نرم افزاری خواهید داشت.
OIS و gyro-EIS اصطلاحاتی جدید در دوربین ها
عبارت OIS به معنی لرزشگیر اپتیکال است. جالب است بدانید گوشی هایی که از این قابلیت برخوردار هستند، هنگام عکس برداری و یا فیلم برداری قادر هستند تا با حرکت اجزای دوربین بر خلاف جهت حرکت دست، از لرزش های احتمالی تصویر بکاهند.
واژه gyro-EIS هم به معنی لرزشگیر الکترونیکی بوده که با کمک سنسور ژیروسکوپ گوشی، اقدام به شناسایی لرزش های موجود و حذف آنها به صورت نرم افزاری می کند. از این سیستم اغلب در بخش فیلم برداری گوشی ها استفاده می شود.
لذتی وصف نشدنی از عکاسی با بهترین دوربین ها
در حال حاضر در بخش بهترین گوشی های مناسب عکاسی و با بررسی های صورت گرفته توسط کارشناسان خبره در آزمایشگاه های مخصوص، نتایجی به دست آمده است که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت.
جالب است بدانید در میان 10 گوشی برتر دنیا از لحاظ قدرت دوربین، 9 جایگاه متعلق به شرکت های چینی است و تنها یک جایگاه متعلق به سامسونگ می باشد. در میان گوشی های برتر در این بخش، Huawei P40 Pro، Honor 30 pro+، Oppo Find X2 pro و Xiaomi Mi 10 Pro در جایگاه اول تا چهارم حضور دارند.
عکس های گرفته شده با این گوشی ها بسیار عالی، دارای رنگ های زنده، جزئیات بالا و در یک کلام فوق العاده توصیف شده اند. در بخش عکاسی در شب هم گوشی هواوی P40 pro در جایگاه اول و گوشی سامسونگ S20 Ultra هم در این رتبه بندی جایگاه هفتم را تصاحب کرده است.
البته کسب رتبه هفتم به معنی ضعیف بودن گوشی سامسونگ S20 Ultra نمی باشد. کیفیت دوربین سامسونگ هم کم نظیر بوده و این رتبه بندی ها گاها به خاطر اختلاف بسیار کمی است که در بعضی از نمره های کسب شده توسط این گوشی ها وجود دارد.
در بخش سلفی هم رتبه نخست از آن گوشی هوآوی P40 pro می باشد. بعد از این گوشی، گوشی سامسونگ S20 Ultra دارای دومین دوربین سلفی برتر دنیاست. اگر برای شما هم ندیدن نام گوشی آیفون در میان این لیست سوال بر انگیز هست، باید عرض کنیم پس از اینکه اپل پرچمدار 2020 خود را معرفی کند، قطعا شاهد حضور این گوشی در رتبه های بالای این جدول خواهیم بود.
خرید گوشی مناسب عکاسی با خیال راحت
امیدواریم با مطالعه مقاله امروز مبیت مگ با موضوع “راهنمای خرید گوشی مناسب عکاسی“، آشنایی خوبی با موضوعات و اصطلاحات مربوط به دوربین گوشی ها پیدا کرده باشید.
بعد از مطالعه این مقاله و به کار گیری اطلاعاتی که در این مطلب به آن ها پرداختیم، احتمالا انتخاب و خرید بهتری را تجربه خواهید کرد. قطعا ثبت خاطرات دورهمی های دوستانه و خانوادگی با یک دوربین با کیفیت، برای هرکسی لذت بخش است.
چنانچه شما هم ازعلاقه مندان به گوشی هایی با دوربین های قوی و باکیفیت هستید، کدام یک از گوشی های معرفی شده بهتر از سایر گوشی ها نیاز های شما را برآورده می کنند؟ گوشی دیگری را می توانید به لیست گوشی های معرفی شده مبیت مگ اضافه کنید تا ما و مبیت مگی های دیگر هم از آن بهره مند شویم؟
برای دیدن گوشی های فروشگاه مبیت روی بررسی و خرید گوشی کلیک نمایید.
چنانچه قصد خرید گوشی هوشمند جدیدی را دارید، مقاله “راهنمای جامع خرید گوشی موبایل” را که ماه گذشته در مبیت مگ منتشر کردیم را از دست ندهید.
از اینکه تا انتهای این مقاله از مبیت مگ هم همراه ما بودید، بسیار ممنونیم.