راهنمای جامع خرید کنسول بازی
خرید کنسول بازی این گجت پرطرفدار؛
اهمیت بالای بازی های ویدئویی و تب بالای استفاده از کنسول های بازی باعث شد تا مقاله امروز مبیت مگ را به بررسی این دستگاه های پرطرفدار اختصاص دهیم. در این مقاله به نکات مهمی که در خرید کنسول بازی می توانند تاثیرگذار باشند خواهیم پرداخت پس با راهنمای جامع خرید کنسول بازی همراه باشید.
اگر سالهای نسبتا دور و بازی هایی که آن روزها در کنسول های قدیمی مثل میکرو، سگا، آتاری و … انجام می دادیم را به یاد می آورید، مطمئنا از پیشرفت بازی ها و کنسول های امروزی متعجب خواهید شد. ابزارهایی که گاها مرز بین دنیای مجازی و واقعی را برداشته و شما را به دنیای دیگری می برند. از دنیایی شلوغ و پر از مشغله های فکری به دنیایی لذت بخش و پر از هیجان با ترشح حجم زیادی از آدرنالین!
تاثیر بازی ها بر روی هوش و عملکرد کودکان
امروزه با بیشتر شدن با توجه به محبوبیت بالای بازی های ویدیوئی و تحقیقات بر روی آن ها و در نتیجه تاثیر آن ها بر عملکرد کاربران، نتایج جالبی بدست آمده است. جالب است بدانید بازی های ویدیوئی می توانند هوش کودکان را افزایش داده و به بهتر شدن عملکرد کلی کودک دلبندتان منجر شوند.
در بازی های فکری، کودکان با پیروی کردن از دستورالعمل های درون بازی می آموزند که برای رسیدن به هدف باید روال خاصی را طی کنند و این به مرور زمان به پرورش ذهن و حافظه آن ها کمک شایانی خواهد کرد.
در بازی های استراتژیک کودکان یاد می گیرند چگونه در کمترین زمان ممکن و با بیشترین بهره وری به هدف های خود برسند و با تکرار آنها سعی در بهتر کردن این نتایج داشته باشند.
در بازی هایی مثل تیر اندازی، هماهنگی بیشتری بین چشم و دست پدید می آید. این مسئله در بازی های ماشینی و مسابقه ای به بهتر شدن مهارت فرد در رانندگی و نشان دادن عکس العمل مناسب در زمان بحرانی کمک ویژه ای خواهد کرد. همچنین طی تحقیقاتی که بر روی تعدادی خلبان انجام شد، این نتیجه حاصل شد که آنهایی که از بازی های ویدئویی خلبانی استفاده می کردند و به نوعی شرایط پرواز را شبیه سازی می کردند دارای مهارت بیشتری در دنیای واقعی خلبانی بودند.
زیاده روی در استفاده از کنسول بازی، ممنوع!
در کنار این ها، استفاده از کنسول های بازی بصورت مداوم و طولانی مدت، برای فرد مشکلاتی از قبیل اختلال در تمرکز، اختلالات خواب، ضعف جسمانی، ضعیف شدن چشم ها، اختلالات غذا خوردن و… به همراه خواهد داشت.
اما اگر خودتان و یا فرزند عزیزتان مدت زمان کم و مناسبی را در روز به انجام بازی های ویدئویی می پردازید، نگران این موضوعات و مشکلات نباشید. چرا که استفاده درست و اصولی از هر وسیله ای در راستای کاربرد اصلی آن وسیله کار درستی است و تنها زیاده روی در استفاده که به شکل استفاده اعتیادگونه درآید، میتواند برای شما و فرزند دلبندتان از لحاظ روحی و جسمی مضر باشد.
برند های مطرح کنسول های بازی
با مطالعه راهنمای جامع خرید کنسول بازی متوجه خواهید شد که در میان دنیای نا تمام بازی های ویدئویی سه برند به طور عمده فعالیت دارند که دو تا از آنها از بازیگران اصلی این عرصه و همچنین رقیب سرسخت یکدیگر هستند.
برندهای SONY با Play Station و Microsoft با Xbox؛ کنسول سوم هم Switch Nintendo می باشد که البته به اندازه رقبا مطرح و قدر نیست. هر سه کنسول یاد شده از کنسول های نسل هشتم هستند.
پلی استیشن
پلی استیشن 4، در سال 2013 توسط برند نام آشنای ژاپنی یعنی سونی، با قیمت حدودی 300 دلار معرفی و به بازار عرضه گردید.
سه سال بعد یعنی در سال 2016، سونی نسخه پرو پلی استیشن 4 را که از لحاظ پردازش و گرافیک و همچنین پشتیبانی از رزولوشن 4k بهبود داده شده بود را با قیمت 400 دلار به بازار عرضه کرد.
پس از آن سونی با معرفی نسخه Play Station 4 Slim، نسخه پایه و اولیه پلی استیشن از خط تولید خارج شد تا نسخه اسلیم با طراحی باریکتر و زیباتر ادامه دهنده راه برادر بزرگتر خود باشد.
ایکس باکس
در سال 2013، ایکس باکس 1 توسط غول آمریکایی، مایکروسافت معرفی و به بازار عرضه شد. معرفی ایکس باکس 1 ایکس هم 3 سال بعد و در سال 2016 اتفاق افتاد.
نسخه وان ایکس از قدرت پردازشی بیشتری نسبت به نسخه معمولی بهره مند بود و همچنین از رزولوشن 4k پشتیبانی می کرد. البته ناگفته نماند که قیمت نسخه وان ایکس هم با برچسب قیمتی 500 دلاری، بیشتر از حد انتظار بود.
با ورود Xbox 1s به خط تولید، جانشین نسخه اولیه مشخص شد و در ادامه تولید نسخه Xbox 1 متوقف شد و این کنسول پر طرفدار جای خود را به نسخه جدید یعنی Xbox 1s داد.
نینتندو سوئیچ
این کنسول در سال 2016 توسط کمپانی نینتندو، همان کمپانی ای که از چند سال پیش با کنسول میکرو و بازی های دوست داشتنی اش نظیر سوپر ماریو در یادها باقی مانده است، به بازار عرضه شد.
Switch Nintendo به همراه یک تبلت و دو دسته متصل شونده با طراحی زیبا و جالب به بازار عرضه شده است و قابلیت این را دارد که در هنگام حرکت هم به انجام بازی با آن بپردازید. همچنین این دسته ها قابلیت ست شدن با تلویزیون را هم دارند. رزولوشن تصویر در این کنسولP 720 می باشد که نسبت به رزولوشن 1080P موجود روی PS4 Slim و Xbox 1s کمتر می باشد.
کدام کنسول بازی قوی تر است؟
جدا از نینتندو سوئیچ که سخت افزار به نسبت ضعیف تری نسبت به رقبا دارد، از نظر سخت افزاری ایکس باکس 1 ایکس بهتری از رقیب ژاپنی اش سونی دارد. این برتری که شامل قدرت بالاتر پردازنده گرافیکی و حافظه رم می باشد، برتری 1 ایکس را حداقل بر روی کاغذ ثابت می کند.
اما آیا در عمل هم این گونه است؟ پاسخ این سوال منفی است؛ پردازش گرافیکی کنسول سونی اگر بهتر از کنسول مایکروسافت نباشد، ضعیف تر هم نیست و در عمل، از این بابت هیج تفاوت یا کمبودی را احساس نخواهید کرد.
پشتیبانی از رزولوشن 4k که در هر دو کنسول سونی و مایکروسافت وجود دارد، برای شما لذت وصف نشدنی ای را از اجرای بازی ها به ارمغان خواهد آورد. چرا که در رزولوشن 4k شما بازی با کیفیت تر و با جزئیات بالا را تجربه خواهید کرد.
طبیعتا اگر نمایشگر تلویزیونی که قرار است به عنوان نمایشگر از آن برای بازی استفاده کنید، 4k نباشد، تفاوت چندانی میان کنسول 4k و کنسول عادی مشاهده نخواهید کرد.
پس هنگام خرید حتما به این نکته توجه کنید و اگر تلویزیون شما از رزولوشن 4k پشتیبانی نمی کند، برای صرفه جویی در هزینه های خود، می توانید از خرید نسخه های قوی تر صرف نظر کرده و به نسخه های پایین کنسول بازی اکتفا کنید.
در نسخه های پلی استیشن Slim 4 و ایکس باکس 1s هم تفاوت قدرت پردازشی نسبت به نمونه های قوی تر از خود بسیار اندک و در بدترین حالت شاید نزدیک به 10 درصد باشد.
به همین دلیل شما برای صرفه جویی در هزینه های اضافی، می توانید به نسخه های ارزان تر بسنده کنید. از نکات جالب دسته بازی PS4، این است که در برخی مواقع علاوه بر اسپیکر تلویزیون، از اسپیکرهای تعبیه شده روی کنترلر هم صداهای داخل بازی شنیده می شود که این موضوع می تواند تجربه ای متفاوت و جذاب تری را برای گیمر ها رقم بزند.
هر دو کنسول پلی استیشن Slim 4 و ایکس باکس 1s، دارای دو ظرفیت 512 و 1024 گیگابایتی می باشند. این مقدار در نینتندو سوئیچ به 32 گیگابایت محدود شده است. البته این دستگاه از کارت حافظه های 1 ترابایتی بهره مند است و می توان برای ذخیره بازی ها از آن استفاده قرار کرد.
جالب است بدانید نینتندو سوئیچ همانند گذشته از کارتریج های مخصوص بازی استفاده میکند و از CD یا DVD پشتیبانی نمی کند. همچنین لازم به ذکر است که گرافیک بازی های این کنسول نسبت به سایر رقبا حرفی برای گفتن ندارد. بعلاوه اینکه امکان دسترسی به بازی های این کنسول در شهرستان ها حدودا سخت است. چنانچه قصد خرید کنسول بازی نینتندو سوئیچ را دارید، این نکات مهم را قبل از خرید مد نظر داشته باشید.
بازی های انحصاری کدام کنسول بیشتر است؟
بعد از خواندن راهنمای جامع خرید کنسول بازی و آشنایی کلی با کنسول های موجود، وقت آن است که به بقیه پارامتر های موجود بپردازیم؛ یکی از مواردی که برای گیمر ها بسیار حائز اهمیت است، بازی هایی است که به صورت تخصصی برای هر کدام از کنسولها منتشر می شود.
یکی از امتیازاتی که هر کدام از کنسولهای بازی می توانند به آن بنازند، تعداد بازی هایی است که به صورت اختصاصی برای آنها ارائه شده اند.
بازی های Bloodborne، Uncharted، God of War و … به صورت انحصاری برای PS و بازی های Gears of War، بازی بی نظیر مسابقه ای FORZA Horizon و … برای Xbox عرضه شده اند.
از نظر تعداد، بازی هایی که برای کنسول های سونی عرضه شده اند، بیشتر هستند. همچنین از برتری های محسوس پلی استیشن می توان به پشتیبانی از عینک های واقیعت مجازی VR هم اشاره کرد. عینک هایی که مرز بین دنیای مجازی و واقعیت را از بین می برند و شما را بصورت مجازی وارد دنیای آن بازی می کنند.
سرویس های آنلاین
یکی دیگر از بخش های جذاب و هیجان انگیز کنسول ها، بخش بازی های آنلاین آنهاست. با این قابلیت شما می توانید با هزاران نفر در سراسر دنیا به صورت آنلاین بازی کنید. در کنسول پلی استیشن برای این کار نیاز به خرید اشتراک ویژه ای دارید که البته به دلیل مسدود بودن حساب های بانکی ایرانی خرید آن برای کاربران عادی امکان پذیر نمی باشد. در عوض فروشگاه های حضوری و مجازی بسیاری هستند که با دریافت مبلغی، اقدام به خرید اشتراک برای خریداران محترم می کنند.
اما در کنسول Xbox شرایط کمی متفاوت است. برای مثال شما با خرید یکی از سرویس ها قادر خواهید بود از بازی های کنسول، درلپ تاپ یا رایانه ویندوزی خود هم استفاده کنید.
همچنین شما قادر خواهید بود با پرداخت ماهیانه مبلغ 10 دلار، در سرویس دیگری موسوم به Game Pass بازی های مختلف ایکس باکس را به صورت آنلاین انجام دهید. این بازی ها هر ماه با 100 بازی جدید به روز رسانی می شوند.
شما در کنسول نینتندو هم با پرداخت هزینه سالیانه 20 دلاری قادر خواهید بود به دانلود و یا اجرای بازی های مختلف بپردازید. بسیاری از بازی هایی که در گذشته برای کنسول میکرو موجود بود، با طراحی جدید ولی با همان رنگ و بوی نوستالژیک خود برای این کنسول موجود هستند.
جمع بندی
در مجموع نکات مهمی که برای خرید کنسول بازی در طول مقاله راهنمای جامع خرید کنسول بازی که به آن ها پرداختیم را به صورت خلاصه برای شما می نویسیم؛
1- مقایسه بازی های اختصاصی هر کنسول و به تبع آن انتخاب کنسولی که در نظرمان بهترین بازی ها را دارد.
همانطور که گفته شد، کنسول سونی بیشترین بازی ها را دارد ولی ممکن است برای شما بازی های ارائه شده برای Xbox 1s جذاب تر از بازی های کنسول سونی باشند.
2- توجه به قیمت محصول مورد نظر با توجه به کیفیتی که ارائه خواهد داد؛ در این بخش قطعا نینتندو بازنده این نبرد خواهد بود و دو برند دیگر هم در عمل تفاوت خاصی با هم ندارند.
3- عینک های VR یک آپشن فوق العاده جذاب برای PS4 می باشد که در کنسول های دیگر به چشم نمی خورد.
و در آخر با توجه به تفاوت های کمی که بین دو برند کنسول های بازی وجود دارد، سلیقه و علایق کاربران عزیز تعیین می کند که برای سرگرمی و اوقات فراغت خود کدام محصول را مناسب تر بدانند و اقدام به خرید آن نمایند.
برای دیدن کنسول های فروشگله مبیت رو کنسول بازی کلیک کنید.
برای مشاهده پیشنهادهای ویژه مبیت، پیج اینستاگرام مبیت را دنبال کنید.
لطفا نظرات ارزشمند خود را درباره مقاله “راهنمای جامع خرید کنسول بازی” برای ما بنویسید.