چرا هارد گوشی می سوزد ؟
هارد گوشی یا EMMC
هارد گوشی مخفف « embedded Multi-Media Controller »، یک حافظۀ فلش پیشرفته « NAND » برای برنامههای کاربردی موبایل است و بهترین وسیله برای انتقال حافظه در بسیاری از لوازم الکترونیکی مصرفی از جمله تبلت، تلفنهای هوشمند، سیستمهایGPS ، eReaders و سایر دستگاههای محاسبات تلفن همراه است. هارد دارای دو بستۀ کنترلر فلش مموری و کنترلر فلش است که روی یک قطعۀ سیلیکونی قرار گرفتهاند. هر هارد از سه جز تشکیل شده است که مشتمل بر « MMC » یا همان واسط کارت گرافیکی ( MultiMedia Card) ، فلش مموری و کنترلر فلش مموری است.
گوشی های موبایل به همراه تخفیف های ویژه مبیت را ببینید : قیمت گوشی
EMMC یا هارد در چه دستگاههایی کاربرد دارد؟
این قطعات الکترونیکی در دستگاه های با عملکرد بالا، همانند گوشیهای هوشمند، تبلتهای دیجیتال، پخشکنندههای مالتیمدیا، PDA ها، سیستمهای راهبری و دوربینهای دیجیتال کاربرد دارند. (بیشترین کاربرد EMMC ها در دستگاههای الکترونیکی قابل حمل مانند موبایل و تبلت است و جایگزینی برای حافظههای قدیمی مانند HDD ها تلقی میشود.)
-هارد سوخته
به هارد گوشی که از نظر الکترونیکی آسیب دیده باشد، هارد سوخته و یا آسیبدیده میگویند. نوسان برق میتواند به به برد یا آی سی کنترل یا هر دو آسیب برساند.
گاهی اوقات هارد گوشی قابل تعمیر است اما در مواردی نیز هارد قابلیت تعمیر را ندارد و میبایست آن را تعویض کرد. در مورد هارد سوختهای که قابلیت تعمیر ندارد، اطلاعات نوشته شده روی، هارد دیگر قابل بازیابی نیست.
دلایل سوختن هارد گوشی
-خاموش یا ریست کردن گوشی، هنگام شارژ آن
-ریست کردن ( فکتوری یا معمولی) گوشی، زمانی که باتری گوشی زیر 20% شارژ دارد. ( در این حالت عمل خواندن و نوشتن به ولتاژ بیشتری نیاز دارد و ریست کردن سبب میشود که به هارد گوشی ولتاژ مناسبی نرسد و در عملکرد آن اختلال ایجاد شود).
-بازیهای گرافیکی( عمدتاً در گوشیهای اچ تی سی)
–ضربهخوردگی و آبخوردگی
– استفاده از شارژرهای غیراستاندارد( استفاده از شارژر غیراستاندارد باعث سوختن آیسی هارد و آیسی تغذیۀ گوشی میشود. گوشیها برای شارژ شدن باتری از یک آمپر خاص استفاده میکنند که فقط مختص همان گوشی است، از آنجا که در حین شارژ فشار زیادی به گوشی تحمیل میشود، توصیه میشود از شارژر اصلی و استاندارد استفاده شود.)
نشانههای هارد سوخته
-خاموش شدن خود به خود گوشی ( البته هادر سوخته یکی از علل خاموش شدن خود به خود گوشی است.)
-هنگ کردن گوشی روی لوگو یا آرم . ( در این صورت باید گوشی را فلش کرد، و اگر قابل فلش نبود، حتماً آیسی هارد یا آیسی فلش خراب شده است.)
–پاک نشدن اطلاعات حتی بعد از ریست فکتوری. (ساده ترین راه برای تشخیص هارد سوخته، اقدام به فکتوری ریست کردن دستگاه است، در این حالت بعد از ریستارت ، هیچ تغییری در گوشی رخ نمیدهد. یعنی نه تصاویر نه برنامهها و نه مخاطبین از روی گوشی حذف نمیشوند.)
-ظاهر شدن پیغام « Internal Storage is damage » یا « encrypt unsuccessful » هنگام بالا آمدن صفحۀ نمایش ( در این صورت هارد نیاز به تعویض دارد)
-نبود سریال IMEI
تشخیص خرابی هارد:
-خاموش شدن گوشی به صورت خود به خود در حین کار کردن با آن
-هنگ کردن گوشی روی لوگو یا آرم . ( در این صورت یا باید گوشی را فلش کرد، و اگر قابل فلش نبود، حتماً آیسی هارد یا آیسی فلش خراب شده استو یا باید هارد را تعویض نمود.)
-قفل و هنگ کردن گوشی روی لوگو و زدن ویبره به مدت هفت مرتبه( در برند htc )
-گوشی روشن است اما امکان ریختن اطلاعات یا برداشتن اطلاعات از گوشی وجود ندارد.
توجه: اگر گوشی دارای « cpu mtk » باشد، نمیتوان آن را فلش کرد و در این حالت، آمپری که با منبع تغذیه نشان میدهد حدوداً بین ۱۰-۱۵ صدم آمپر است و بعد از آن آمپر صفر میشود.
توجه: اگر گوش دارای« cpu qualcomm » باشد، آمپر بین ۵ تا ۱۵ صدم آمپر است و ثابت میماند که رنج آمپر بسته به نوع گوشی متفاوت است.
عمر هارد گوشی
هارد گوشی به طور متوسط بیش از ده سال عمر میکند به شرطی که دچار اسیب، ضربهخوردگی و آبخوردگی قرار نگیرد.
آیا میتوان « EMMC » را ارتقا داد؟
به علت این که « emmc » به مادربورد اصلی دستگاه لحیم شده است، بنابراین متأسفانه امکان ارتقاء آن وجود ندارد.
پیغام: encrypt unsuccessful
این پیغام خطا زمانی ایجاد میشود که گوشی همراه، قادر به تشخیص حافظۀ داخلی نباشد. گاهی نیز ممکن است این خطا به علت حافظۀ نهان خراب و مسدود شده ایجاد شود.
علل خاموش شدن گوشی
خاموش شدن خود به خود گوشی یا به دلیل پر بودن حافظۀ گوشی،یا اختلال در اجرای برنامهها و یا به علت خرابی هارد گوشی است.