راهنمای جامع خرید لپ تاپ
مقدمه
لپ تاپ یکی از پر کاربردترین لوازم الکترونیکی امروزی می باشد که راه خود را به خوبی در زندگی های امروزی باز کرده است. لپ تاپ ها در گذشته صرفا برای انجام کارهای خاصی توسط مهندسان به کار گرفته می شدند. اما امروزه و با پیشرفت تکنولوژی های ارتباطی و تغییر نیاز های مردم، این دستگاه جادویی، یکی از واجبات زندگی شده است. بخش عظیمی از خریداران و مصرف کنندگان لپ تاپ ها را دانشجویان و مهندسین تشکیل می دهند. حالا دیگر فرقی نمی کند شما چه رشته ای انتخاب می کنید و چه شغلی دارید، چرا که برای انجام کارهای درسی و شغلی تان قطعا احساس نیاز به یک لپ تاپ را حس خواهید کرد.
چرا لپ تاپ؟
در گذشته خرید و استفاده از لپ تاپ ها در این حد متداول نبود و اغلب مردم از سیستم های خانگی و رومیزی برای انجام کارهایشان استفاده می کردند. اما به مرور زمان و با توجه به اهمیت در دسترس بودن سیستم ها در هر لحظه و هر مکان، استفاده و خرید لپ تاپ ها همه گیر شد و مردم به مرور زمان لپ تاپ ها را جایگزین سیستم های رومیزی کردند.
لپ تاپ ها به دلیل سایز جمع و جوری که دارند و همچنین قابلیت جا به جایی شان بشدت محبوب هستند. شما میتوانید در هر لحظه و هر مکان بدون محدودیت لپ تاپ خود را روشن کرد و شروع به کار کنید. اما در سیستم های رومیزی وضعیت اینگونه نیست. سیستم های رومیزی قابلیت جابه جایی ندارند. البته نه اینکه اصلا امکان پذیر نباشد. اما کار عاقلانه ای هم نخواهد بود. آن هم به دلیل سایز بزرگشان و فضای زیادی که هنگام حمل و نقل نیاز دارند و همچنین وجود تعداد زیادی کابل و سیم و … هم سیستم های رومیزی را در مقابل لپ تاپ ها به سکوت وا می دارد.
امروزه اغلب افراد به این وسیله الکترونیکی بسیار کاربردی، احساس نیاز بالایی خواهند داشت. این احساس نیاز در دانشجویانی که برای انجام امور درسی و ارائه کنفرانس هایشان در دانشگاه به سیستم شان نیاز دارند، بیشتر حس می شود. به گونه ای که در یک برهه از زمان، اغلب مردم نام و استفاده از لپ تاپ ها را مختص دانشجویان می دانستند.
اما در حال حاضر کارمندی که در شرکت و اداره کارش را توسط سیستم انجام می دهد هم به خوبی اهمیت داشتن یک لپ تاپ را می داند.
چرا که اگر بخواهد چند روزی با خیال راحت به مرخصی برود، بدون اینکه به شرکت آسیبی وارد شود، با داشتن لپ تاپ، در صورت نیاز در هر مکان و زمانی می تواند در دسترس مدیر شرکت باشد تا اگر جایی از کار به این شخص گره خورده بود، از راه دور هم مشکل را حل کند و الزاما حضورش در شرکت تنها راهکار نباشد.
اهمیت داشتن این وسیله الکترونیکی زمانی کاملا مشهود می شود که شما با ورود به هر فروشگاه و کسب و کار کوچکی، حتی یک مشاور املاک کوچک در یک کوچه بن بست هم روی میز کارشان یک لپ تاپ را خواهید دید. البته میتوان حدس زد که یک مشاور املاک چه استفاده هایی از لپ تاپ می کند.
آنها برای مدیریت و سازماندهی املاک و زمین های فروشی و … که دارند، حالا دیگر به جای استفاده از روش های سنتی مثل نوشتن در دفتر هایی که گاه تا پیدا کردن صفحه مورد نظر وقت ارزشمند مشتری را می گیرد، اطلاعات املاک را در لپ تاپ شان ثبت می کنند. آنها برای نمایش تصاویر و اطلاعات ملک ها به مشتریان و امور حسابداری خود هم از لپ تاپ شان کمک می گیرند. در مجموع اغلب افراد با هر سن و شغلی که دارند، برای مدیریت بهتر کارهایشان به یک لپ تاپ نیاز دارند.
نوع کاربری لپ تاپ
همانطور که پیش از این و در مقاله راهنمای جامع خرید گوشی موبایل در خصوص خرید موبایل گفته شد، هر کاربر بسته به نیاز خود از لپ تاپ باید اقدام به خرید آن کند.
اگر نهایت استفاده شما از لپ تاپ پلی کردن موزیک برای محیط داخلی رستوران، کافی شاپ، فروشگاه و یا از این دست مشاغل می باشد، انتخاب یک لپ تاپ با پردازنده چند هسته ای و رم چندین گیگابایتی به همراه گرافیک قدرتمند، کاری عبث و بیهوده است. برای چنین استفاده هایی، ضعیف ترین و ارزان ترین نمونه های بازار هم کار شما را راه می اندازند.
اما اگر قصد شما از خرید لپ تاپ طراحی و پیاده سازی پروژه های گرافیکی قوی و اجرای نرم افزارهای قدرتمند معماری، مکانیک، گرافیگ و… می باشد و یا اگر یک گیمر هستید و بیشترین استفاده شما از لپ تاپ، انجام بازی های گرافیکی قوی می باشد، باید متناسب به نیاز و انتظاراتی که از لپ تاپ دارید، اقدام به انتخاب و خرید آن کنید.
برای انجام کارهای تخصصی و حرفه ای، شما بایستی به سراغ یعنی قوی ترین لپ تاپ های موجود در بازار بروید. منظور از یک لپ تاپ قوی این است که لپ تاپی را انتخاب کنید که در بخش پردازنده، رم، گرافیک، صفحه نمایش و حافظه ذخیره سازی از قدرت و کیفیت خوبی برخوردار باشد.
وزن لپ تاپ
یکی دیگر از نکاتی که در انتخاب لپ تاپ از اهمیت بالایی برخوردار است وزن آن است. آن هم دقیقا به دلیل وجه تمایز لپ تاپ ها با سیستم های خانگی در قابلیت حمل و جابه جایی است. اغلب لپ تاپ ها وزنی بیش از ١ کیلوگرم دارند و این مقدار تا بیش از ۴ کیلوگرم نیز می رود. رایج ترین وزن در میان لپ تاپ های امروزی از ١ تا ٣ کیلوگرم می باشد.
چنانچه شما جزو آن دسته از افرادی هستید که در هر جا و زمانی احتمال اینکه به لپ تاپ خود احتیاج پیدا کنید زیاد است، حتما هنگام خرید به وزن لپ تاپ توجه ویژه ای نمایید.
حمل و نقل روزمره یک لپ تاپ سنگین، برای هیچکس خوشایند نیست و خیلی زود شما را کلافه خواهد کرد. البته با پیشرفت قابل توجه کمپانی های سازنده، لپ تاپ ها حالا دیگر مثل گذشته سنگین نیستند. از گذشته تا کنون ما در لپ تاپ ها شاهد پیشرفت چشم گیری در زمینه کاهش وزن در عین بالا رفتن کیفیت و قدرت لپ تاپ ها هستیم.
اگر شما بین گزینه های موجودی که داشتید، با توجه به بودجه تان مجبور به خرید یک لپ تاپ نسبتا سنگین شدید، سعی کنید هر بار قبل از بیرون رفتن، باتری لپ تاپ را کامل شارژ نمائید تا مجبور نباشید هنگام حمل و نقل، وزن اضافی آداپتر و شارژر لپ تاپ تان را هم بر روی دستان و شانه های خود احساس کنید.
انواع لپ تاپ ها بر اساس کاربردشان
1-دانشجویی
2- مالتی مدیا یا خانگی
3- تجاری
4- حرفه ای
5- گیمینگ
لپ تاپ های اولیه به اندازه لپ تاپ های امروزی اختصاصی سازی نشده بودند و میتوان گفت لپ تاپ ها در دو نوع خانگی و شرکتی ارائه می شدند.
اما امروزه با شکل گیری نیاز های جدید و پیشرفت تکنولوژی، کمپانی های سازنده لپ تاپ ها را اختصاصی تر از همیشه به بازار عرضه می کنند تا هر کس با توجه به نیازش لپ تاپ مناسبی را خریداری کند.
در ادامه ما شما را با انواع لپ تاپ ها از لحاظ نوع کاربری شان آشنا خواهیم کرد تا بدانید دقیقا کدام یک از این لپ تاپ ها نیاز های شما را بهتر از لپ تاپ های دیگر برآورده خواهد کرد.
1- دانشجویی
همانطور که از اسم این لپ تاپ ها پیداست، مورد استفاده دانشجویان قرار می گیرد. برای مثال برای ارائه کنفرانس و یا اجرای نرم افزارهای مرتبط با رشته خود و یا حتی انتخاب و یا حذف واحد های درسی، مورد استفاده قرار می گیرند.
منظور از لپ تاپ دانشجویی یعنی سیستمی که متناسب با نیاز های یک دانشجو و رشته تحصیلی اش باشد. به طور مثال یک دانشجوی نرم افزار، نیازمند لپ تاپ قوی تری نسبت به دانشجوی رشته ادبیات می باشد.
چرا که دانشجویان رشته مهندسی کامپیوتر نیازمند CPU، رم و پردازنده گرافیکی قوی ای هستند تا به راحتی بتوانند نرم افزار های سنگین مربوط به رشته خود را روی لپ تاپ شان نصب و استفاده نمایند.
نکته دیگری که برای دانشجویان مهم است، وزن مناسب و پایین لپ تاپ می باشد. دانشجویان به دلیل اینکه چندین سال از زندگی خود را در رفت و آمد به دانشگاه و کلاس های فوق العاده خارج از دانشگاه می گذرانند، نیاز دارند که لپ تاپی با وزن مناسب داشته باشند تا آن ها را در حین رفت و آمد و حمل و نقل دچار مشکل نکند.
ویژگی های کلی لپ تاپ های دانشجویی:
• قدرت پردازشی متوسط
• قیمت مناسب
• اندازه متوسط
• امکانات جانبی
2- ماتی مدیا یا خانگی
این قسم از لپ تاپ ها اغلب برای گوش کردن به موسیقی و یا تماشای فیلم و عکس کاربرد دارند. البته می توان از آنها استفاده دیگری هم کرد.
اما در مجموع با هدف انجام کارهای سنگین و حرف ای خریداری نمی شوند. این ها همان لپ تاپ هایی هستند که شاید در یکسری از مغازه های کوچک دیده شوند که تنها کارشان پخش موسیقی برای دلنشین کردن فضا و یا استفاده از ماشین حساب آن برای محاسبات کسب و کار استفاده می شوند.
البته همه مان به وفور دیده ایم کسانی که در تایم های خالی شان با لپ تاپ مالتی مدیا خود به تماشای فیلم های مورد علاقه شان می نشینند. اگر شما هم جزو این دسته از افراد هستید، هنگام خرید لپ تاپ به سراغ آن دسته از لپ اپ ها بروید که نوع کاربری شان مالتی مدیا باشد.
ویژگی های کلی لپ تاپ های مالتی مدیا:
• قدرت پردازشی متوسط
• اندازه متوسط و بزرگ
• کیفیت صفحه نمایش
• زاویه دید
• تنوع پورت ها
3- تجاری
این لپ تاپ ها اغلب برای مصارف تجاری بکار برده می شوند. فرض کنید شما یک تاجر بزرگ هستید و بسیاری از معاملاتتان را با استفاده از لپ تاپ انجام می دهید و یا اینکه می خواهید نمونه کارهایتان را برای مشتری ها بفرستید.
لپ تاپ های تجاری برای مصارف تجاری مورد استفاده قرار می گیرند. برای این دسته از خریداران امنیت اطلاعات و داشتن ویژگی های مثل پشتیبانی از اثر انگشت حائز اهمیت است.
ویژگی های کلی لپ تاپ های تجاری:
• طراحی ظاهری
• اندازه متوسط
• ویژگیهای امنیتی
• قدرت پردازشی
4- حرفه ای
این لپ تاپ ها با قدرت بیشتری که دارند، برای افراد حرفه ای که قرار است با لپ تاپ شان کارهای نسبتا سنگینی انجام دهند، گزینه مناسبی هستند. شما فرض کنید همان دانشجوی نرم افزاری که در گذشته احتمالا با یک لپ تاپ دانشجویی کارش راه می افتاد، امروز که فعالیت اش را در حیطه کاری اش شروع کرده است، نیاز به یک لپ تاپ حرفه ای برای انجام دادن پروژه هایش خواهد داشت.
یک لپ تاپ حرفه ای توانایی کار کردن با سنگین ترین برنامه ها را بهترین سرعت ممکن برای شما به ارمغان خواهند آورد. هیچ چیزی برای یک طراح حرفه ای آنقدر ملال آور نیست که بعد از هر کلیک در یک نرم افزار سنگین، چند ثانیه ای چشم به صفحه نمایش بدوزد تا تغییر انجام شده اعمال شود.
کاربران حرفه ای به دلیل مهم بودن زمان در کارهایشان نیازمند یک لپ تاپ قوی هستند تا به راحتی پروژه های شخصی و کاری خود را سر وقت تمام کنند و به پروژه های بعدی شان بپردازند. آنها فرصت و مجال سر و کله زدن با یک سیستم کند و ضعیف را ندارند.
ویژگی های کلی لپ تاپ های حرفه ای:
• بدنه مقاوم
• عمر باتری
• قدرت پردازشی
• قدرت گرافیکی
• رم و هارد
5- گیمینگ
این دسته از کاربران به لپ تاپ به چشم کنسول بازی نگاه می کنند. هدفشان اجرای آخرین سری بازی ها می باشد. گیمر های عزیز همیشه حاضر هستند بیشترین هزینه ها را انجام بپردازند تا افت عملکرد پردازشی را حس نکنند. اگر شما هم جزو این دسته یعنی گیمر ها هستید، بایستی به دنبال لپ تاپ های مناسب برای گیمینگ و بازی کردن باشید.
از مشخصات سیستم های گیمینگ میتوان به پردازنده گرافیکی قوی، CPU قوی و همچنین حافظه اجرایی بالا اشاره کرد. البته این نوع از کاربران تمایل دارند تا بازی های خود را حدالامکان در صفحه نمایش های بزرگتر و با کیفیت تر انجام دهند. پس این هم میتواند یکی دیگر از نکات مهم برای این خریداران باشد.
طبیعتا هیچوقت یک گیمر دلش نمی خواهد به دلیل خالی شدن باتری لپ تاپش، مجبور شود در یکی از مراحل حساس بازی مورد علاقه اش، مجبور به قطع بازی اش شود. بله باتری! باتری لپ تاپ یک گیمر هم فاکتور مهمی است.
در مجموع گیمر ها برای اینکه بتوانند جدیدترین و بهترین بازی های روز دنیا رو روی سیستم خود تجربه کنند، اغلب مجبورند از قوی ترند سیستم های موجود در بازار بهره مند شوند.
ویژگی های کلی لپ تاپ های گیمینگ:
• قدرت پردازشی
• قدرت گرافیکی
• صفحه نمایش بزرگ معمولا ۱۷ اینچ
• طراحی زیبا
• امکانات جانبی کامل
انواع لپ تاپ ها بر اساس وزن و اندازه شان
در این دسته بندی، برخلاف دسته بندی بالا، کیفیت و قدرت لپ تاپ ها ملاک نیست و صرفا از لحاظ وزنی و سایز و همچنین میزان راحتی در جابه جایی دسته می شوند.
1- نوت بوک ها
2- اولترا پورتابل ها
3- اولترابوک ها
4- نت بوک ها
5-لپ تاپ های هیبریدی (٢ در١)
از آنجایی که قابلیت جابه جایی و سایز و اندازه لپ تاپ ها موضوع بسیار مهمی است، ما در ادامه شما را با انواع لپ تاپ ها از لحاظ سایزی و وزنی آشنا خواهیم کرد. لطفا با ما همراه باشید.
1- نوت بوک ها
اغلب لپ تاپ ها در این دسته قرار می گیرند و اصطلاح نوت بوک و لپ تاپ برای لپ تاپ های با سایز متوسطی می باشد که جزو متداول ترین نوع لپ تاپ ها هستند.
در واقع زمانی که صحبت از نوت بوک ها می کنیم، منظور همان لپ تاپ های با سایز متوسط و متعارفی هستند که از لحاظ قابلیت جا به جایی هم بسیار مناسب هستند. نوت بوک ها در سایز ها و توان های مختلفی در زمینه پردازنده، رم، صفحه نمایش و… موجود هستند و این موضوع دست مخاطبین را هنگام خرید باز می گذارد.
ویژگی ها و نقاط قوت نوت بوک ها:
- تنوع قیمت مناسبی دارند.
- تنوع خوب در بخش های قدرت پردازش، ظرفیتهای رم و هارد
- طیف وسیعی از انتخاب با صفحه نمایش های ۱۱ تا ۱۷ اینچی
- وزن متوسطی و مناسب در حدود ۱.۸ الی ۳.۲ کیلوگرم
- زیاد بودن پورتها
2- اولترابوک ها
نوع فشرده شده نوت بوک ها، اولترابوک ها هستند که در سال ٢٠١١ توسط شرکت اینتل نام گذاری شدند. از جمله نقاط قوت آنها می توان به امنیت بالا، سرعت بالا، قیمت ارزانتر، اندازه کوچکتر و ضخامت کمتر نسبت به لپ تاپ ها اشاره کرد.
این سری از لپ تاپ ها به دلیل ضخامت کمتر و وزن پایینی که دارند، باتری و پردازنده ضعیف تری دارند. اولترابوک ها برای کاربرانی که به دنبال انجام کارهای خاص و محاسباتی نیستند، کاربرد دارد. همان هایی که طراحی زیبا و وزن پایین برایشان در اولویت است؛
از مهمترین ویژگیهای اولترابوک ها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- صفحه نمایش ۱۳ و ۱۴ اینچی
- طراحی زیبا
- قیمت نسبتا بالا
- قدرت پردازشی متوسط
- وزن بین 1.1 تا 1.8 کیلوگرم
3- نت بوک ها
لپ تاپ های کوچک و ارزان قیمت که از پردازنده های Intel Atom استفاده کرده و برای محاسبات بر پایه اینترنت طراحی شده اند. نوت بوک ها در ابتدا به دلیل قیمت پایین و وزن کم شان بشدت روی کار آمدند اما پس از مدتی به دلیل ضعیف و کوچک بودن، تولیدشان متوقف شد و با اولترا بوک ها جایگزین شدند. بازه زمانی ورود تا خروج نوت بوک ها به بازار خیلی کوتاه بود.
از مهمترین ویژگیهای نوت بوک ها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- صفحه نمایش ۷ تا ۱۱ اینچ
- قیمت ارزان
- وزنی حدود ۱ تا ۱.۵ کیلو گرم
- قدرت حمل و جا به جایی بالا
4- لپ تاپ های ٢ در١ یا هیبریدی
واژه هیبردی به معنای دو منظوره بودن می باشد. این لپ تاپ ها همانطور که از نامشان پیداست از دو قابلیت در یک کالبد بهره می برند. یعنی می توانند هم لپ تاپ باشند و هم تبلت؛ این دو منظوره بودن شامل چیزهای مختلفی نظیر جدا کردن صفحه کلید، چرخش ٣۶٠ درجه ای، کشویی، پیچ خوردگی و… انجام می شود.
البته بعضی از تبلت های موجود در بازار مانندSurface مایکروسافت که بر پایه ویندوز هستند می توانند با استفاده از یک صفحه کلید به لپ تاپ تبدیل شوند و مزیت آنها نسبت به لپ تاپ های هیبریدی وزن کمتر و سرعت تغییر حالت آنهاست. اینگونه از لپ تاپ ها با طذاحی بسیار زیبایی که دارند، قیمت شان هم به همان میزان بالاست.
از مهمترین ویژگیهای لپ تاپ های هیبریدی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- صفحه نمایش ۱۰ تا۱۲ اینچ
- قدرت پردازشی متوسط
- قیمت بالا
- طراحی زیبا
صفحه نمایش لپ تاپ
صفحه نمایش لپ تاپ ها هم مثل صفحه نمایش لوازم الکترونیکی دیگری از قبیل گوشی موبایل و تبلت ها، یک موضوع مهم هنگام خرید لپ تاپ است.
نتیجه تمامی کارهایی که شما توسط لپ تاپ خود انجام می دهید، در صفحه نمایش شما به نمایش در می آید. به همین دلیل اگر لپ تاپ شما بهترین سی پی یو، رم و پردازنده گرافیک را هم داشته باشد، باز هم صفحه نمایش با کیفیت و خوب لپ تاپتان است که عملکرد تمامی این سخت افزارهای قدرتمند را به نمایش می گذارد.
از ویژگی های یک صفحه نمایش خوب میتوان به رفرش ریت (نرخ تازه سازی) پایین، رزولوشن بالا، روشنایی مناسب، سایز مناسب اشاره کرد. اگر قصد دارید از لپ تاپ تان برای کارهای حرفه ای، وب گردی و تماشای فیلم استفاده کنید، لپ تاپی با سایز صفحه نمایش بزرگتر انتخاب کنید تا بتوانید از این کارها لذت بیشتری ببرید.
صفحه نمایش بزرگ و با کیفیت برای گیمر ها بسیار مهم است و میتواند برای یک گیمر انجام دادن بازی های جدید و با گرافیک بالا را بی نهایت لذت بخش تر کند.
توجه به سایز، رزولوشن و نرخ تازه سازی صفحه نمایش، جز کلیدی ترین قسمت ها در انتخاب یک لپ تاپ خوب است. صفحه نمایش لپ تاپ های امروزی بین ١٢ اینچ تا ٢١ اینچ هستند. لذت تماشای فیلم در صفحه نمایش 12 اینچی کجا و 21 اینچی کجا!
البته در این میان کاربرانی هم هستند که جمع و جور بودن و وزن پایین لپ تاپ برایشان از اولویت بیشتری برخوردار است. از آنجایی که سایز صفحه نمایش رابطه مستقیمی با سایز لپ تاپ دارد، انتخاب لپ تاپی با سایز صفحه نمایش کوچکتر، مساویست با لپ تاپی سبکتر؛
سایز بزرگ صفحه نمایش و کیفیت بالای آن در میزان بازدهی باتری هم بشدت موثرند. پیشنهاد ما به شما این است که چنانچه بازدهی خوب باتری لپ تاپ برای شما مهم است، در انتخاب لپ تاپ های با صفحه نمایش بزرگ تجدید نظر کنید.
حافظه ذخیره سازی لپ تاپ
امروزه فضا و سرعت فضای ذخیره سازی لپ تاپ ها هم یکی دیگر از مسائل مهمی است که حتی کاربران و خریداران عادی هم از اهمیت آن باخبرند. فضای ذخیره سازی همان جایی است که فایل ها، عکس ها، فیلم ها و سایر اطلاعات شما در آنجا ذخیره می شوند و هر گاه به یکی از فایل هایتان نیاز داشته باشید، با مراجعه به پارتیشین و پوشه مورد نظرتان، میتوانید به اطلاعاتتان دست پیدا کنید.
به این فضای ذخیره سازی در لپ تاپ ها هارد گفته می شود. اطلاعات به صورت دائمی بر روی این هارد ها ذخیره می شود و شما با قطع برق نگران از دست رفتن اطلاعاتتان نخواهید بود.
در حال حاضر به لطف شرکت های مطرح در این زمینه، هارد ها از تنوع زیادی برخوردارند. این تنوع می تواند از نوع ساختاری باشد یا میزان حافظه یا هر چیز دیگری؛ هر یک از هارد ها مزایا و معایب خود را دارند که ما در ادامه به بررسی آن ها خواهیم پرداخت؛
1- هارد های Hard Disk Drive) HDD)
هارد دیسک های HDD، ذخیره سازی اطلاعات را بر روی صفحات چرخان مغناطیسی انجام می دهند و در صورتی که شما بخواهید اطلاعاتی را از آن بخوانید یا ذخیره کنید یک سر سوزنی(هد خواندن و نوشتن) به محلی که داده ذخیره شده است می رود و عملیات مربوطه را انجام می دهد.
یکی از مزایا این نوع از هارد ها این است که به شما قابلیت بازیابی اطلاعات از دست رفته را می دهد. در واقع زمانی که به اشتباه یکی از فایل های مهم تان را پاک کنید، به کمک نرم افزارهای مربوط به این کار به راحتی میتوانید اطلاعات پاک شده را بازیابی نمائید. البته این قابلیت بازیابی اطلاعات می تواند یک عیب هم محسوب شود.
چرا که ممکن است ما به میل خودمان و به دلیل فروش سیستم مان اقدام به حذف اطلاعاتمان نمائیم. در این صورت بازیابی اطلاعات یک عیب و تهدید محسوب خواهد شد.
یکی دیگر از معایب این نوع از هارد دیسک ها این است که برای افزایش حجم هارد دیسک های HDD باید از صفحات بیشتری استفاده کنیم و به دلیل فضای داخلی ایزوله این نوع هارد ها، با افزایش صفحات، گرمای زیادی تولید می شود.
یک مزیت مهم این نوع هارد ها قیمت مناسبی است که در کنار حجم بالای فضای ذخیره سازی در اختیار کاربر قرار می دهند. این موضوع باعث شده امروزه و با روی کار آمدن هارد های جدیدتر، استفاده از این نوع هارد ها به فراموشی سپرده نشود و همچنان به دلیل اقتصادی بودنشان جزو هارد های متداول باشند.
البته هارد های HHD به دلیل وجود مشکلاتی از قبیل مصرف بالا، سرعت پایین، سایز بزرگ، این نوع از هارد در لپ تاپ ها مورد استفاده قرار نمی گیرد.
ما در مبیت مگ مقاله مفصلی در رابطه با خرید هارد منتشر کرده ایم که می تواند به شما در این باره کمک بیشتری کند. لطفا برای مطالعه مقاله “راهنمای جامع خرید هارد” روی نام مقاله کلیک کنید.
2- هارد های Serial Advanced Technology Attachment) SATA)
این نوع هارد ها برتری قابل توجهی نسبت به هارد های نسل قبل خود داشتند. نوع کابل و اتصالات آنها بسیار کوچک تر و باریک تر بود و به خاطر وزن و اندازه کوچکشان کاربرد تر و متداول تر هستند. این هارد ها سرعت انتقال داده بیشتری دارند که به 600 مگابایت می رسد به همین خاطر در بیشتر کامپیوتر های خانگی این نوع هارد استفاده شده است.
دو هارد معرفی شده در بالا، از تکنولوژی صفحه مغناطیسی بهره مند هستند. با اینکه نسل به نسل سرعت انتقال داده در آن ها افزایش یافته است، اما با روی کار آمدن هارد های SSD که ساختاری الکترونیکی داشتند، تمام معادلات و معیار هایی که وجود داشت به هم خورد و سرعت و کیفیت جدیدی وارد بازار شد.
3- هارد های Solid State Disk) SSD)
اغلب کسانی که حتی یک بار به دنبال موضوع هارد رفته باشند، نام هارد های SSD را شنیده اند. این هارد ها ساختاری متفاوتی با HDD ها دارند و در آنها از ابزار و تجهیزات و تراشه هایی استفاده شده است که به دلیل ثابت بودنشان، سالها برای شما کار می کنند.
این در حالی است که در هارد های HHDاز ابزارهای مکانیکی و متحرک مثل هد خواندن و نوشتن یا صفحه مغناطیسی چرخنده استفاده می شد.
ساختار هارد های SSD سه بخش دارد:
1- Nand Flash
تراشه هایی از نوع حافظه غیر فرار هستند که اطلاعات را در خود ذخیره می کنند و برای حفظ این اطلاعات نیاز به جریان برق ندارند.
2- حافظه DDR
این حافظه در برخی از هارد ها وجود دارد و برای دسترسی سریع به اطلاعات مورد استفاده قرار می گیرد.
3-کنترل کننده
این ابزار واسطی برای ارتباط کامپیوتر و Nand Flash است که مدیریت عملکرد آن دو را نیز بر عهده دارد. در واقع این سه ابزار ساختار کلی SSD هارا تشکیل می دهند.
فرم فکتور های هارد های SSD
به طور معمول سه نوع فرم فکتور (از لحاظ طراحی، شکل، اندازه و مشخصات فیزیکی) برای هارد های SSD وجود دارد که به شکل زیر است:
SSD -1 های 2.5 اینچی
این SSD ها می توانند در فضایی که در کامپیوتر ها و نوت بوک ها تعریف شده است، جایگزین درایو های سنتی شوند و به ارتقا عملکرد سیستم کمک کنند.
SSD mSATA -2
این هارد ها اندازه بسیار کوچکی دارند و تقریبا یک هشتم هارد های 2.5 اینچی هستند. به خاطر این ویژگی در تجهیزات کوچک و با ضخامت کم، مورد استفاده قرار می گیرد.
SSD M.2 -3
کوچکترین هارد های SSD این نوع از هارد ها هستندکه به وسیله کابل M.2 به مادربرد متصل می شوند و در تبلت ها و اولترابوک ها استفاده می شوند.
مزایا هارد های SSD
استفاده از هارد های SSD مزایا و معایبی دارد که ما در ادامه به آن ها می پردازیم؛
– با دوام و محکم: اولین مزیت این هارد ها، دوام خوب و بالای این نوع هارد است که به خاطر نداشتن بازوهای مکانیکی و صفحه مغناطیسی متحرک در برابر ضربه مقاومت بیشتری نسبت به هارد های سنتی از خود نشان می دهند.
– توان مصرفی پایین: یکی دیگر از مزیت های مهم این هارد ها توان مصرفی بسیار کم آن ها نسبت به هارد های سنتی است.
– سرعت بالای خواندن و نوشتن: این هارد ها از سرعت خواندن و نوشتن خوبی برخوردار هستند که در برخی مدل ها این سرعت بسیار بالاست. این هارد ها بخاطر نداشتن صفحه متحرک و قطعات مکانیکی، تولید گرما و صدای کمتری می کنند.
– وزن پایین: این نوع از هارد وزن پایینی دارند و چنانچه از این هارد در لوازم الکترونیکی مختلف استفاده شود، ما شاهد کاهش وزن ملموسی خواهیم بود. طبیعتا هر کسی دلش می خواهد لپ تاپ سبک وزنی با سرعت انتقال داده بالا داشته باشد.
معایب هارد های SSD
– نبود قابلیت بازیابی اطلاعات: به طور مثال بار ها برای شما اتفاق افتاده که فایل های خود را به دلایل مختلف از روی هارد خود پاک کرده اید و خیلی راحت به کمک نرم افزار های مخصوص و متعدد موجود در بازار، مجددا اطلاعاتات را بازیابی کرده اید. اما متاسفانه این قابلیت در هارد های SSD وجود ندارد.
– تعداد دفعات نوشتن کم: در هارد های SSD تعداد دفعات نوشتن، نسبت به HDD کمتر است و عمر مفید کمتری دارد.
– قیمت بالا: بزرگترین عیب این نوع از هارد ها، قیمت بالای آن هاست. شاید خیلی از کاربران دلشان بخواهد از این نوع هارد در سیستم خود بهره مند شوند؛ اما طبیعتا برای خرید حافظه های SSD با فضای مناسب بایستی قیمت بالایی پرداخت کنید. البته شما هم میتوانید از این نوع هارد با فضای کم برای مصارف خاص استفاده نمائید.
به طور مثال اگر شما یک طراح هستید، برای اجرای سریع و راحت نرم افزار های سنگینی مثل illustrator، این هارد ها گزینه بسیار مناسبی هستند. شما میتوانید با نصب برنامه های سنگین و حرفه ای کارتان روی این هارد ها، از سرعت بالا و خوب این هارد ها به هنگام دسترسی به فایل ها و کار با نرم افزار، از طراحی و یا کد نویسی تان لذت بیشتری ببرید.
هر چند معایب این هارد ها در مقابل مزیت های آن ها بسیار ناچیز هستند. با اینکه هنوز هارد های SSD کاملا امتحان خود را پس نداده اند و امکان دارد تکنولوژی هایی از قبیل Xpoint شرکت اینتل یا ذخیره سازی کوانتومی که به تازگی مورد بحث قرار گرفته اند، بتوانند جای هارد های SSD را بگیرند. اما در حال حاضر هارد SSD یکی از بهترین هارد های ساخته شده در جهان محسوب می شوند.
CPU لپ تاپ
مغز متفکر هر سیستم پردازنده آن است. جایی که اطلاعات مختلف را از بخش های مختلف دستگاه میکند و بعد از پردازش به خروجی یا همان صفحه نمایش می فرستاد. به طور کلی قدرت و کیفیت سی پی یو، عملکرد سیستم را تحت الشعاع خود قرار می دهد.
از مهمترین تولیدکنندگان CPU می توان به Intel و AMD اشاره کرد. Intel Core i9 و AMD Ryzen 9 جدیدترین ساخته های این دو غول مطرح این حوزه می باشند. اگر سیستمی برای انجام فعالیت های گرافیکی و یا انجام پروژه های ۳ بعدی نیاز دارید، این دو پردازنده به طور کامل می توانند نیازهای شما را برآورده کنند.
البته در کنار اینها به یک کارت گرافیک قدرتمند هم نیاز پیدا خواهید کرد. طبیعتا مقایسه سی پی یو های مختلف و اشاره به جزئیات آن ها در این مقاله نمی گنجد. با توجه به گستردگی این موضوع، یک مقاله اختصاصی در مبیت را به آن اختصاص خواهیم داد تا شما مبیت مگی های عزیز اطلاعات خوب و جامعی از این قطعه کوچک و مهم کسب کنید.
کارت گرافیک لپ تاپ
Nvidia و AMD جزو بزرگترین برندهای تولید و ساخت کارت های گرافیک در دنیا می باشند. کارت های گرافیک ها وظیفه پردازش داده های گرافیکی را بر عهده دارند. چناچه می خواهید یک لپ تاپ فوق العاده سریع و قدرتمند داشته باشید، بایستی حتما از آخرین و بهترین کارت گرافیک های موجود در بازار بهره مند شوید.
سیستم عامل لپ تاپ
سیستم عامل های لپ تاپی انواع مختلفی دارند. Windows ، Mac ، Chrome و Linux از جمله مهمترین سیستم عامل های لپ تاپ ها به شمار می روند.
سیستم عامل ویندوز
کمتر کاربری است که تاکنون با سیستم عامل ویندوز آشنایی نداشته باشد. آخرین نسخه از این سیستم عامل، نسخه ١٠ آن است که با صفحه نمایش های لمسی هماهنگی بهتری دارد.
سیستم عامل مک
سیستم عامل مک سیستم عامل اختصاصی اپل برای لپ تاپ های این شرکت موسوم به مک بوک می باشد. این سیستم عامل در ظاهر با ویندوز تفاوت هایی دارد و دارای بستری غنی از نظر تعداد اپلیکیشن می باشد.
سیستم عامل کروم
سیستم عامل کروم نسبت به سایر سیستم عامل ها ناشناخته تر و همینطور نوپا تر است. این سیستم عامل مناسب کسانی است که بیشتر کارهایشان بر بستر اینترنت است. اما این به معنای آن نیست که فقط در حالت آنلاین قادر به استفاده از سیستم عامل باشید، چون امکان استفاده از بعضی از برنامه های تحت وب به صورت آفلاین نیز وجود دارد.
در این سیستم عامل امکان نصب برنامه های اندرویدی هم وجود دارد. پس اگر قصد دارید به این سیستم عامل کوچ کنید، باید اول از همه از وجود برنامه های جایگزین هم رده نسخه ویندوز یا مک برای این سیستم عامل مطمئن شوید.
سیستم عامل لینوکس
از خصوصیات این سیستم عامل متن باز می توان به سرعت و امنیت بالا و وجود نرم افزارهای رایگان متن باز اشاره کرد. بعلاوه اینکه می توانید در کنار ویندوز یا مک، به صورت بوت دوگانه از لینوکس هم استفاده کنید.
برند لپ تاپ
لپ تاپ ها هم مانند هر دستگاه دیگری یک کمپانی سازنده دارند که هر کدام از آنها نسبت به رقبا نقاط ضعف و نقاط قوت مختلفی دارند. اما پیشنهاد می کنیم برای مصارف حرفه ای، لپ تاپ تان را از برند های معتبر و صاحب نامی انتخاب کنید که امتحان خود را در این راه پس داده باشند و شما را متضرر نکنند. از برندهای معتبر و صاحب نام در این حوزه می توان به ایسوس، اپل، اچ پی، ایسر، وایو، دل و… اشاره کرد.
خدمات پس از فروش لپ تاپ
فارغ از نام برند و مشخصات سخت افزاری، نکته دیگری که هنگام خرید لپ تاپ باید به آن توجه ویژه ای داشت، خدمات پس از فروش و گارانتی محصول مورد نظر می باشد.
با افزایش بی سابقه قیمت وسایل الکترونیکی، اهمیت داشتن خدمات پس از فروش و گارانتی، برای هر دستگاهی بیش از پیش مهم است. درصد قابل توجهی از لپ تاپ های موجود در بازار به صورت قاچاق وارد کشور می شوند.
طبیعتا اگر بعد از خرید آنها مشکلی برایشان به وجود بیاید، به خاطر نداشتن نمایندگی معتبر و عدم وجود گارانتی، احتمالا خیلی سخت بتوانید قطعه معیوب را پیدا و اقدام به تعمیر لپ تاپ کنید. در نهایت ممکن است مجبور به کنار گذاشتن لپ تاپ چند میلیونی تان شوید. توصیه می کنیم برای جلوگیری از ضررهای احتمالی، از طریق فروشگاه های معتبر اقدام به خرید لپ تاپ جدیدتان کنید.
حافظه RAM لپ تاپ
یکی از مهمترین بخش های هر رایانه ای RAM یا حافظه موقت دستگاه با دسترسی تصادفی آن است. هنگامی که نرم افزاری را اجرا می کنید، این نرم افزار در حافظه رم به اجرا در می آید و تا زمانی که آن را نبندید در این حافظه، در حال اجرا باقی می ماند.
طبیعتا هرچه مقدار این حافظه بیشتر باشد، شما قادر خواهید بود نرم افزارهای در حال اجرای بیشتری را مدیریت کنید و سرعت بازخوانی اطلاعات از این حافظه بیشتر می شود. البته در راس همه این فعل و انفعالات CPU دستگاه قرار دارد که پیشتر به آن پرداختیم.
از معتبر ترین برندهای تولید کننده رم در جهان میتوان به Corsair ، Adata ، Kingston ، G.Skill و… اشاره کرد. جدیدترین فناوری حال حاضر و موجود DDR 4 می باشد. اگر می خواهید لپ تاپ گیمینگ تهیه کنید باید حد اقل ١٢ یا ١۶ گیگابایت رم برای آن در نظر داشته باشید.
به طور کلی و تجربی، برای اینکه یک لپ تاپ گیمینگ بیشترین بازده و کارایی را داشته باشد، باید دو برابر ظرفیت کارت حافظه، رم داشته باشید. این مقدار رم برای کارهای گرافیکی قوی و سه بعدی باید ٣٢ گیگابایت در نظر گرفته شود.
باطری لپ تاپ
باطری لپ تاپ های امروزی از جنس لیتیوم پلیمر و لیتیوم یون ساخته شده اند و متاسفانه در بازه زمانی چند ساعته خالی می شوند.
باطری های لپ تاپ هم مانند هر دستگاه دیگری ظرفیت مختص به خود را دارند و با توجه به همان ظرفیت و نحوه استفاده شما بازدهی خواهند داشت. اگر شما جزو کسانی هستید که به طور مداوم و پیوسته از دستگاه خود کار می کشید، بهتر است که باطری لپ تاپ تان را جدا کنید لپ تاپ را به طور مستقیم و بدون باطری و به طور مستقیم به برق وصل کنید.
پورت های ارتباطی
یکی از بخش های مهم هر لپ تاپ امکان برقراری ارتباط به وسیله ابزارهای مختلف نظیر فلش مموری ها، سی دی ها و دی وی وی ها، پورت های یو اس بی و تاندر بولت، Hdmi ، وای فای، بلوتوث و… می باشد. داشتن حداقل ٣ درگاه یو اس بی، از با مهم ترین نکات در خصوص خرید لپ تاپ است. چرا که پورت یو اس بی پرکاربردترین پورت در میان دستگاه هایی از قبیل لپ تاپ می باشد.
قیمت لپ تاپ
مهمترین و اصلی ترین موضوع هنگام خرید لپ تاپ این است که ما چه بودجه ای برای خرید لپ تاپ در نظر داریم و در واقع موجودی مان چقدر است؟ داشتن لپ تاپی با بهترین امکانات و زیباترین طراحی، آرزوی اغلب افراد است. اما در نهایت این بودجه ماست که تعیین می کند تا چه حد در انتخاب لپ تاپ مان میتوانیم آزادانه عمل کنیم.
اگر قبل از خرید لپ تاپ، با مطالعه و بررسی سخت افزار مورد نیاز و شناسایی نیازهای خود اقدام به خرید کنیم، مطمئنا هزینه کمتری را پرداخت خواهیم کرد. یکی دیگر از راههای کم کردن هزینه ها، خرید کردن از فروشگاه های اینترنتی معتبر می باشد. امروزه دامنه نوسان قیمت لپ تاپ ها از ۵ میلیون تا چند صد میلیون تومان می باشد که خود نشان از شلوغی بازار در این بخش از حوزه فناوری دارد.
جمع بندی
امید است با مطالعه این مطلب شناخت نسبتا کامل و جامعی از مفهوم واژگان مرتبط با لپ تاپ ها پیدا کرده باشید. مهمترین نکته در خرید لپ تاپ شناخت نیاز های خود، شناسایی سخت افزار مورد نظر و در آخر اقدام به خرید آن می باشد.
از اینکه نظرات ارزشمندتان را با ما به اشتراک می گذارید، بسیار ممنونیم.
اطلاعات کامل وعالی بود تشکر
سلام خدمت شما همراه گرامی ممنون که نظر خود را با ما به اشتراک گذاشتید