راهنمای خریدلوازم جانبی

راهنمای خرید لوازم جانبی موبایل

امروزه گوشی­‌های هوشمند نقش بسیار مهم و اساسی در زندگی روزمره ما ایفا می­‌کنند. اگر چه این دستگاه­‌ها فضای کمی را اشغال می‌کنند، اما به خوبی کار بسیاری از ابزارها و محصولات دیگر را انجام می‌­دهند؛ شما می­‌توانید از گوشی خود به جای یک ماشین‌حساب پیشرفته یا یک دوربین‌ فوق حرفه‌­ای بدون هیچ مشکلی استفاده کنید، این یعنی تقریباً می‌توان هر کاری را با این ابزار هوشمند انجام داد. با این حال، هنوز کاستی­‌های بسیار زیادی در تلفن­‌های همراه احساس می­‌شود، اما خوشبختانه، صنعت در حال رشد لوازم جانبی تلفن، در صدد است تا این کاستی‌های موجود را تا حد امکان رفع نماید. در این مقاله سعی داریم تا به صورت جامع لوازم جانبی گوشی­‌های هوشمند را بررسی کنیم، تا شما بتوانید متناسب با نیاز خود اقدام به خرید این محصولات نمایید.

1- قاب و کاور

امروزه بیشتر گوشی‌های هوشمند دارای بدنه فلزی یا شیشه‌ای می‌­باشند، بنابراین، ایمن نگه داشتن آن‌ها بدون یک قاب یا کاور مناسب در برابر ضربات و حوادث احتمالی، می­‌تواند کار بسیار مشکلی باشد؛ هر چند که ممکن است شما دوست نداشته باشید تا با استفاده از یک قاب، طراحی زیبای بدنه یا برند گوشی خود را پنهان کنید، اما شدیدا توصیه می­‌گردد تا با استفاده از یک پوشش مناسب، تلفن همراه خود را در برابر حوادث گوناگون محفوظ نگه دارید. در صورتیکه طرح­ قاب­‌های موجود در بازار برای شما جذابیت داشته باشد، این امکان وجود دارد تا با خرید یک قاب یا کاور چشم­‌نواز، در کنار حفظ امنیت گوشی خود، ظاهر آن را نیز زیباتر جلوه دهید.

انواع قاب‌­های موجود در بازار

به طور عمده قاب‌های موجود در بازار را می‌­توان به چهار دسته کلی نازک، هیبریدی، مقاوم و کیفی تقسیم کرد. در ادامه توضیحاتی راجع به هر یک از دسته­‌ها ارائه خواهد شد:

قاب­‌های نازک (Thin cases): این دسته از قاب­‌ها معمولاً بسیار نازک می­‌باشند و وزن خاصی را به گوشی شما اضافه نمی‌­کنند. این قاب ها از یک روکش تک لایه‌­ای از جنس TPU یا پلی کربنات ساخته شده‌­اند و برای کسانی مناسب­‌اند که قصد دارند تا یک محافظ حداقلی برای تلفن همراه خود داشته باشند؛ اما باید در نظر داشت که این قاب­‌ها از مقاومت بسیار بالایی برخودار نیستند.

راهنمای خرید کاور گوشی

قاب­‌های هیبریدی (Hybrid cases): بسیاری از قاب­‌های هیبریدی تا حد زیادی به قاب­‌های نازک شباهت دارند، اما مقاومت بسیار بیشتری در برابر ضربه از خود نشان می‌دهند. این دسته از قاب‌­ها عمدتا به صورت ترکیبی مانند قاب پشتی پلی کربنات و ضربه‌گیر TPU یا یک قاب دو لایه نسبتا نازک ساخته می­‌شوند. برخی از قاب‌های هیبریدی ممکن است بسیار نازک باشند، اما برخی از آن‌ها عملکردی مانند قاب­‌های مقاوم از خود نشان می‌دهند.

– قاب­‌های مقاوم (Rugged cases): قاب‌های مقاوم معمولا قاب­‌هایی ضخیم و حجیم می­‌باشند اما تضمین می­‌کنند که گوشی شما در برابر هر ضربه احتمالی مقاوم خوهد بود. این دسته از قاب­‌ها معمولاً برای کسانی مناسب می­‌باشند که در محیط­‌های سخت مانند معدن یا پروژه‌های ساختمانی فعالیت دارد. معمولا در این نوع قاب­‌ها بخش‌­هایی در نظر گرفته می­‌شود تا کاربران بتوانند به راحتی گوشی خود را به گیره­‌های کمربند و یا جلیقه خود آویزان نمایند.

قاب­‌های کیفی (Wallet cases): قاب­‌های کیفی معمولا این امکان را برای شما فراهم می‌­آورند که در کنار محافظت از گوشی هوشمند خود، کارت‌های بانکی، مدارک شناسایی و مقداری پول نقد نیز در آن نگه دارید. اگر این قاب‌­ها پوششی از جنس فولیو داشته باشند، به ایمن نگه داشتن صفحه نمایش گوشی بدون محافظ صفحه نیز کمک خواهند کرد. قاب­‌های کیفی موجود در بازار معمولا از جنس چرم مصنوعی و طبیعی می‌­باشند که جنس چرم طبیعی آن‌ها قیمت بسیار بالاتری نسبت به چرم مصنوعی دارد اما به همین نسبت نیز زیباتر است.

2- محافظ صفحه نمایش

همه ما به خوبی می­‌دانیم که صفحه نمایش گوشی، یکی از حساس­‌ترین و گران قیمت‌­ترین بخش‌­های آن است؛ حتی در صورتی که امکان تعویض صفحه نمایش وجود داشته باشد، این کار می­‌تواند هزینه بسیار گزافی را به شما تحمیل نماید. بنابراین با خرید یک محافظ صفحه نمایش مناسب می‌­توان این قطعه حساس را در برابر بسیاری از خطرات احتمالی ایمن نگه داشت و به دنبال آن، عمر مفید استفاده از تلفن همراه خود را افزایش داد.

انواع محافظ‌­های صفحه نمایش

انواع مختلفی از محافظ­‌های نمایشگر در بازار موجود است که معمولا بنا به درجه محافظت آن­‌ها از صفحه نمایش، دسته‌­بندی و قیمت‌­گذاری می‌­شوند. برخی از این محافظ‌­ها فقط از صفحه نمایش گوشی شما در برابر خط و خش محافظت می­‌کنند، در حالی که برخی دیگر حتی اگر گوشی از سمت نمایشگر به زمین بیفتد، از هر گونه آسیب احتمالی به آن جلوگیری می­‌نمایند. در ادامه به بررسی انواع محافظ‌­های موجود برای صفحه نمایش می‌پردازیم:

TPU: محافظ­‌های صفحه نمایش TPU مدت طولانی‌ای است که در بازار موجود می‌­باشند و با توجه به قیمت مناسبی که دارند، از محبوبیت بسیار بالایی در بین عموم مردم برخوردارند. این محافظ‌­های انعطاف­‌پذیر با لبه‌­های منحنی خود به راحتی روی نمایشگر گوشی نصب می­‌شوند و برای برخی از آن­‌ها حتی قابلیت “خود ترمیمی” برای رفع خش­‌های جزئی در نظر گرفته شده است. نصب این نوع از محافظ‌­ها روی نمایشگر گوشی هوشمند، تأثیر زیادی بر کیفیت نمایش یا حسگر لمسی آن نخواهند داشت، اما کاری به جز محافظت از صفحه نمایش در برابر خط وخش نخواهند کرد.

محافظ نمایشگر

PET: این محافظ­‌ها در واقع یک فیلم پلاستیکی بسیار نازک و مینیمال می­‌باشند که از صفحه نمایش گوشی شما در برابر خراش­‌های احتمالی محافظت می‌­کنند، اما نمی‌­توان انتظاری فراتر از جلوگیری از حوادثی مانند خراش یا موارد مشابه دیگر داشت. نصب محافظ‌‌های صفحه PET آسان‌تر از دسته قبل است، اما این امکان وجود دارد تا در زمان نصب با مشکلاتی همچون ایجاد حباب‌های هوا مواجه شوید که رفع آن‌ها مدتی به طول خواهد انجامید.

– گلس حرارتی (Tempered glass): اگر می­‌خواهید مطمئن شوید که نمایشگر گوشی شما حتی بعد از افتادن از طرف صفحه نمایش روی زمین دچار مشکلی نخواهد شد، محافظ‌های صفحه نمایش گلس حرارتی بهترین گزینه ممکن از بین محافظ‌های موجود در بازار می­‌باشند. این محافظ­‌ها ضخامت بیشتری نسبت به گزینه­‌های قبل دارند، اما در زمان خرید حتما باید به این نکته توجه داشت که از کیفیت کافی برخودار باشند؛ زیرا در صورت نصب یک محافظت گلس حرارتی بی­‌کیفیت روی تلفن همراه، کیفیت نمایش و حسگر لمسی گوشی به حد زیادی تحت شعاع قرار خواهد گرفت.

3- نگه­‌دارنده گوشی

امروزه برنامه­‌های مبتنی بر نقشه و GPS، تلفن­‌های هوشمند را به راهنماهای تمام عیار مسیر تبدیل کرده­ است. اما باید در نظر داشت که در دست گرفتن تلفن همراه در هنگام رانندگی یا دوچرخه سواری، کار جالبی نیست و خطر تصادف و بروز حوادث ناگوار را افزایش می­‌دهد.

اگر شما نیز از برنامه­‌های مسیریاب برای پیدا کردن مسیر خود استفاده می­‌کنید، نگه­دارنده گوشی دقیقا همان چیزی است که باید برای ایمنی خود در زمان رانندگی تهیه نمایید. شما با داشتن یک نگهدارنده ساده، به راحتی می‌­توانید گوشی خود را در یک مکان مناسب قرار داده و بدون اینکه چشمان شما مجبور باشد خیلی از جاده منحرف شود، مسیر خود را روی نقشه دنبال نمایید؛ همچنین پس از قرار دادن گوشی هوشمند خود روی این ابزار کاربردی، خواهید توانست از ویژگی‌هایی مانند ورودی صوتی، GPS، تماس‌های اضطراری و سایر موارد مشابه، به درستی استفاده نمایید.

ویژگی­‌های یک نگهدارنده مناسب

نگهدارنده گوشی

شاید در نگاه اول انتخاب یک نگه­دارنده مناسب برای ماشین از بین هزاران مدل موجود در بازار، کار دشواری به نظر برسد؛ اما در صورتی که روی ویژگی­‌های این محصول با نگاه دقیق‌­تری تامل شود، شاید بتوانید راحت‌تر یک انتخاب متناسب با خواسته خود داشته باشید. در حالت کلی نگه­دارنده‌­های گوشی که برای خودرو در بازار وجود دارد، به یکی از پنج نقطه اتصال پایه داشبورد، شیشه جلو، دریچه هوا، دستگاه پخش یا درگاه فندک متصل می­‌شوند.

در صورتی که شما از پایه پخش یا درگاه فندک خودرو خود استفاده نمی­‌کنید، احتمالا انتخاب یکی از این دو نوع نگه­دارنده‌­ها، انتخاب ایده‌­آلی برای شما باشد. لازم به ذکر است که اخیرا در برخی از خودروها، به جای درگاه فندک، یک پورت USB جایگزین شده است.

انتخاب نگه­دارنده­‌های قابل نصب روی دریچه هوا کاملاً به مدل خودرو بستگی دارد. برخی از خودروها دارای دریچه‌های هوای منحنی شکل می­‌باشند و شما نمی‌توانید نگه­دارنده گوشی را به آن‌ها متصل نمایید. حتی اگر این امکان وجود داشته باشد، حداقل بخشی از دریچه هوا مسدود خواهد شد.

شاید یکی از بهترین گزینه‌ها برای اکثر خودروها، نگه­دارنده­‌های قابل نصب روی داشبورد یا شیشه جلو باشند. اما اکیدا توصیه می‌­شود که حتما قبل از تهیه یک نگه­دارنده، در رابطه با محل نصب آن تصمیم­‌گیری نمایید؛ زیرا بعد از نصب جابه­‌جایی آن بسیار مشکل است و در برخی از موارد پس از برداشتن جای چسب آن همچنان باقی خواهد ماند.

4- شارژر

اکثر کاربران گوشی‌های هوشمند همواره دغدغه نحوی شارژ دستگاه خود را در موقعیت­‌هایی که پریز برق در دسترسی نباشد را دارند. خوشبختانه، امروزه مجموعه­‌ای از لوازم جانبی برای بازیبای مجدد شارژ دستگاه بدون نیاز به منبع تغذیه در بازار موجود است که به شما این اطمینان را می‌­دهند حتی بدون دسترسی به برق بتوانید گوشی هوشمند خود را شارژ نمایید؛ اما ابتکارات نوین در حوزه لوازم جانبی شارژ، تنها به همین موضوع ختم نمی­‌شود و اخیرا شاهد شارژرهای دیواری می‌­باشیم که با چند پورت مختلف می­‌توانند به صورت همزمان به بیش از یک دستگاه، سرویس ارائه دهد. در این قسمت قصد داریم تا به صورت خلاصه‌ ویژگی‌­های لوازم جانبی برای شارژ گوشی را مورد بررسی قرار دهیم تا شما بتوانید متناسب با نیاز خود، به خرید چنین تجهیزاتی اقدام نمایید.

ویژگی‌­های لوازم جانبی برای شارژ گوشی

شاید در ظاهر، انتخاب بهترین لوازم جانبی شارژ تلفن همراه کار بسیار آسانی به نظر برسد، زیرا هزاران محصول در بازار موجود است و تنها کاری که شما باید انجام دهید این است یکی از مناسب‌­ترین آن­ها را انتخاب کنید؛ اما باید در نظر داشت که این تنوع بالای محصولات، خود باعث ایجاد پیچیدگی و سردرگمی بسیاری از افراد در زمان انتخاب یک محصول مناسب خواهد شد.

اگر چه انجام تحقیق در زمان خرید هر نوع لوازم جانبی، از اهمیت بالایی برخودار است، اما این موضوع در مورد شارژر که حساسیت خاصی دارد، اهمیت آن دوچندانی خواهد شد و باید با دقت بیشتری انجام شود؛ زیرا خرید یک شارژر یا کابل شارژ بی­‌کیفیت می‌تواند صدمات جبران ناپذیری به گوشی هوشمند شما وارد کند و یا خرید یک پاوربانک معیوب می­‌تواند در زمان تماس با بدن، به شما آسیب برساند. قطعا لوازم جانبی شارژ با کیفیت زیادی در بازار موجود است و شما تنها باید با انجام تحقیق مناسب، اقدام به خرید نمایید.

در اینجا چند فاکتور از مهم­‌ترین عواملی که در زمان خرید لوازم شارژ مناسب باید در نظر داشت، مورد بررسی قرار گرفته است:

پاوربانک

– سرعت شارژ: ممکن است شما یک پاوربانک با ظرفیت 50000 میلی آمپر ساعتی داشته باشید و یا یک شارژر دیواری با ده پورت که می‌­تواند به صورت همزمان به 10 دستگاه مختلف، سرویس ارائه دهد، اما در صورتی که شارژ یک دستگاه با آن شارژر، تمام روز طول بکشد، قطعا با تمام مزایایی که دارد، نهایتا بعد از مدتی به یک وسیله بی­‌مصرف برای شما تبدیل خواهد شد. در حقیقت، به جرئت می‌­توان گفت که سرعت شارژ، یکی از کلیدی­‌ترین فاکتورهایی است که در هنگام خرید لوازم شارژ باید به آن توجه نمایید.

– ظرفیت: برای پاوربانک­‌ها ظرفیت شارژ، یک موضوع کاملا حیاتی است؛ زیرا در صورتی که یک پاوربانک ظرفیت کافی نداشته باشد، در واقع شما یک وسیله اضافی را با خود حمل خواهید کرد. معمولا ظرفیت 10000 میلی آمپر ساعت را یک ظرفیت ایده‌­آل برای یک پاوربانک در نظر می‌­گیرند، اما واقعیت امر تعیین ظرفیت مناسب برای یک پاوربانک، کاملا به نیاز فرد بستگی دارد.

– نوع و تعداد مناسب پورت: شارژرهای قدیمی یا مقرون به صرفه اغلب از تعداد و تنوع پورت کمتری برخودار می‌­باشند؛ در این شارژرها ممکن است به جای پورت USB-C، پورت USB-A وجود داشته باشد و یا این امکان وجود دارد که از قابلیت شارژ سریع پشتیبانی نکنند. قبل از خرید یک شارژر، حتما راجع به اینکه دستگاه شما به چه نوع پورتی برای شارژ نیاز دارد، تحقیق نمایید.

– برند شارژر: قطعا خرید شارژر از یک برند معتبر، این اطمینان را برای شما به وجود می‌­آورد که شارژر خریداری شده، از کیفیت و طول عمر مفید بیشتری نسبت به شارژرها از سایر برندهای ناشناخته برخودار خواهند بود. بنابراین حتما قبل از خرید در رابطه با برندهای شناخته شده در این حوزه تحقیقات لازم را به عمل آورید.

– اندازه شارژر: از دیگر فاکتورهای بسیار مهمی که در زمان خرید یک شارژر باید در نظر داشت، اندازه شارژر است؛ در زمان انتخاب حتما این موضوع را به خاطر داشته باشید که باید شارژر انتخابی خود را در جیب یا کیف خود جای دهید و برای مسافت­‌های مختلف، آن را با خود حمل نمایید، بنابراین یک شارژر بزرگ به احتمال زیاد بعدها می­‌تواند مشکلات بسیار زیادی را برای شما به وجود آورد.

5- کارت‌های MicroSD و حافظه خارجی

راهنمای خرید کارت حافظه

اگر اخیراً یک دوربین، لپ‌تاپ، تلفن یا کنسول بازی جدید خریداری کرده‌اید، احتمالا همواره به دنبال داشتن فضای ذخیره‌سازی اضافی می‌­باشید. همانطور که ما کارهای بیشتری با گوشی انجام می­‌دهیم، به فضای ذخیره­‌سازی بیشتری برای ارتقا سرعت دستگاه نیاز داریم.

اگر چه پشتیبانی از کارت microSD در گوشی­‌های مختلف در چند سال گذشته به طور کامل حذف شد، اما اخیرا امکان استفاده از این نوع کارت­‌ها ایجاد شده است. اگر گوشی شما اسلات کارت microSD ندارد، می‌توانید از یک درایو فلش USB خارجی برای رفع فضای محدود گوشی خود استفاده نمایید.

یک راه آسان برای انتخاب یک کارت حافظه مناسب، انتخاب کارتی است که بیشترین میزان فضای ذخیره‌­سازی ممکن را داشته باشد، اما این راه می­‌تواند هزینه بسیار بالایی را به شما تحمیل نماید و در کنار این موضوع، این امکان وجود دارد که کارت حافظه ذخیره‌سازی خریداری شده، با گوشی هوشمند شما سازگاری لازم را نداشته باشد؛ این مشکل به خصوص در مورد کارت­‌های microSD بسیار شایع است.

توجه به مشخصات ذخیره­‌سازی گوشی هوشمند، قبل از خرید یک کارت حافظه مناسب برای آن، از اهمیت فوق‌­العاده‌­ای برخودار است. برخی از تلفن­‌های همراه، به ویژه گوشی‌­های ارزان قیمت، تنها از کارت­‌های microSD با ظرفیت حداکثر 32 گیگابایت پشتیبانی ­می­‌کنند؛ اما در صورتی که شما از یک گوشی میان­‌رده و یا پرچمدار استفاده می­‌کنید، به احتمال زیاد در زمان خرید یک کارت حافظه برای آن، مشکل خاصی نخواهید داشت.

در یک جمع­‌بندی نهایی، امروزه لوازم جانبی گوناگونی برای رفع نواقص یا تکمیل کارایی گوشی­‌های هوشمند، در بازار وجود دارد که شما می‌­توانید متناسب با نیاز و تلفن همراه خود، اقدام به خرید هر یک از آن­ها نمایید؛ اما در زمان خرید هر یک از این لوازم باید به کیفیت و تناسب آن­ها با گوشی هوشمند خود توجه ویژه‌­ای داشته باشید.

محمدعلی ابراهیمی

محمدعلی ابراهیمی هستم به هوش مصنوعی و تکنولوژی علاقه مندم و مقالاتی که در این زمنیه می‌خونم رو برای شما به ساده‌ترین شیوه ممکن می‌نویسم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا