اخبار

گوگل اپلیکیشن LookOut را برای افراد نابینا و کم‌بینا گسترش می‌دهد

گوگل در روز سه‌شنبه نسخه جدید اپلیکیشن LookOut خود را که برای افراد نابینا و کم‌بینا طراحی شده بود، با قابلیت‌های جدید برای دستگاه‌های اندرویدی انتشار داد. این غول جستجو همچنین ۲ مود جدید به این اپلیکیشن اضافه کرده است که به کاربران اجازه می‌دهند برچسب بسته بندی مواد غذایی را شناسایی کرده و اسناد خود را اسکن کنند. به علاوه، در طراحی جدید این اپلیکیشن شاهد طراحی نوآورانه‌تری برای ارتقای سطح تجربه کاربری هستیم. شاید به خاطر داشته باشید در ماه مارس سال ۲۰۱۹ که این اپلیکیشن منتشر شد، تنها برای گوشی‌های پیکسل که تولید شرکت اپل هستند، در دسترس بود. اما در ورژن جدید، گوگل تعدادی از ویژگی‌های جدید LookOut را برای سیستم عامل اندروید نیز در نظر گرفته است.

ویژگی برچسب مواد غذایی این امکان را می‌دهد که کاربر با قرار دادن دوربین گوشی روی مشخصات مواد غذایی، از محتویات درون بسته آگاه شود. اگر کاربر دوربین را روی نقطه اشتباهی گرفته باشد، اپلیکیشن از او می‌خواهد تا با جابجا کردن دوربین به نقطه صحیح که بارکد و مشخصات محصول قرار دارد، برسد.

مورد دیگری که به اپلیکیشن LookOut اضافه شده است، قابلیت اسکن اسناد است. در واقع کاربر می‌تواند با استفاده از این مود صندوق ایمیل و همچنین نامه‌های خود را ساده‌تر مدیریت کند. به علاوه کاربران قادر خواهند بود که با استفاده از این اپلیکیشن از اسناد خود اسنپ شات بگیرند. سپس LookOut این اسناد را گرد هم جمع کرده و قادر است محتوای آن‌ها را از روی صفحه‌نمایش برای کاربر قرائت کند.

خبر خوب دیگر این است که گوگل در حال کار بر روی طراحی‌های جدیدی است که LookOut بتواند در تعامل بیشتری با تاک بک (TalkBack) قرار بگیرد. همان‌طور که می‌دانید تاک بک یکی از ابزارهای گوگل برای گوشی‌های اندرویدی است که مخصوص نابینایان طراحی شده و می‌تواند صفحه‌نمایش را برای کاربرد بخواند. تغییرات به طور کلی در این راستا هستند که دوربین بتواند فضای بیشتری از بسته بندی محصولات را بخواند تا نیازی به جابجایی دوربین به دفعات مکرر نباشد. همچنین گوگل می‌خواهد با ساده کردن طراحی کاربران بتوانند به سادگی از گزینه‌های پایین صفحه استفاده کنند.

LookOut در حال حاضر بر روی تمامی دستگاه‌های اندرویدی با حافظه رم بیش از ۲ گیگابایت و همچنین اندروید ۶ و بالاتر، قابل‌اجرا است. این اپلیکیشن همچنین به جز زبان انگلیسی برای زبان‌های اسپانیایی، فرانسوی، آلمانی و ایتالیایی نیز در دسترس است. سایر مودهای این اپلیکیشن شامل روخوانی سریع و آپشنهای مالی است. در مود روخوانی سریع اپلیکیشن قادر است متن‌های کوتاه روی بنرها و آگهی‌های تلفن همراه را بخواند. آپشن های مالی هم این امکان را فراهم می‌کنند که کاربر بتواند مبلغ دلارهای آمریکا و همچنین قبض‌های مالی را تشخیص بدهد. مود آخر هم اکسپلور است که با استفاده از آن کاربر می‌تواند اشیا اطراف خود را درون یک اتاق مانند میز، تخت خواب و موارد دیگر با استفاده از دوربین گوشی تشخیص بدهد.

اما گوگل تنها شرکتی نیست که برای افراد دارای معلولیت به فکر گسترش فناوری‌های خود است. انواع شرکت‌های فنّاوری که در سراسر «سیلیکون ولی» فعال‌اند، تلاش می‌کنند که سطح دسترسی به محصولات خود را در بین تمام افراد جامعه و به خصوص افراد دارای معلولیت گسترش دهند. به عنوان مثال گوگل در حال جمع آوری نمونه‌های صوتی افراد مبتلا به سندروم داون است تا بتواند فناوری دستیار صوتی خود را ارتقا دهد. فیس بوک نیز ماه گذشته مجموعه جدیدی از ویژگی‌ها را معرفی کرد که در راستای بهبود دسترسی در سایت خود طراحی کرده بود؛ از جمله تغییر در اندازه فونت و همچنین نوتیفیکیشن های اطلاع رسانی. شاید بتوان گفت این تغییرات نتیجه برگزاری رویدادهایی مانند روز جهانی آگاهی بخشی در زمینه معلولیت هستند که هدفشان ارتقای سطح کیفیت زندگی معلولان به خصوص در دنیای دیجیتال و صنعت است.

زهرا خداکرمی

یک دیجیتال مارکتر فارغ التحصیل نرم افزار که عاشق هوش مصنوعی و حل مسئله و چالش های جدیده!

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا