Google Assistant؛ دستیار صوتی گوگل
در چند سال اخیر تکنولوژی های بسیار جالب و مدرنی برای تلفنهای همراه ارائه شده است که توانسته اند زندگی انسانها را به میزان زیادی دستخوش تغییر کنند. Google Assistant یکی از این تکنولوژی هاست که گوگل آن را در مدت زمان کوتاهی معرفی نموند و از زمان عرضه در سال 2016 پیشرفت باورنکردنی داشته است و تاکنون پیشرفتهترین و پویاترین دستیار موجود برای گوگل است. این برنامه روی تمامی گوشی های اندرویدی نصب می شود و با آن می توان انواع کارها را به انجام رساند. با کمک این دستیار شما میتوانید با صدای خود و بدون تایپ و کلیک کردن، از بخشهای مختلف گوشی استفاده کنید.
علاوه بر این Google Assistant به شما کمک می کند تا دسترسی راحت تری به دستیار گوگل داشته باشید، فقط کافیست Hey Google را بگویید تا گوگل اماده جواب دادن به سوالات شما شود. اما دستیار صوتی گوگل چه کاربردهایی برای شما دارد؟ در ادامه ی این مقاله از مبیت نحوه عملکرد Google Assistant و آنچه شما باید در مورد هوش مصنوعی گوگل بدانید برای شما بیان شده است. با ما همراه باشید.
کاربردهای Google Assistant
گوگل اخیرا نسخه جدیدی از این برنامه برای گوشی های دارای اتصال اینترنت ارائه کرده است تا دارندگان این دستگاه ها هم بتوانند از قابلیت های این سرویس استفاده نمایند. این شرکت Google Assistant را در طیف وسیعی از دستگاهها، لوازم خانگی، هدفون، بلندگوها و اتومبیلها نیز به کاربرده است. دستیار صوتی گوگل عنوان یک برنامه کم حجم و سریع، مخصوص سیستم عامل اندروید است که توسط Google LLC توسعه یافته و به صورت رایگان در گوگل پلی منتشر شده است.
با کمک Google Assistant می توانید دستگاه های هوشمند خود را کنترل کنید، به آسانی کارهای مختلفی مثل تماس گرفتن، پخش موزیک، اطلاع از آب و هوا و اخبار را فقط با صحبت کردن انجام دهید. همچنین پیدا کردن مکان های مختلف، یافتن پاسخ سوالات خود از گوگل، ایجاد زنگ و یادآور، دسترسی به اطلاعات تقویم و سایر اطلاعات شخصی یا اطلاعات آنلاین از رزرو رستوران گرفته تا مسیرها و بازکردن هر برنامه ای روی گوشی از دیگر قابلیتهایی هستند که این دستیار در اختیار شما قرار میدهد.
شما می توانید کارهای بسیاری را به کمک برنامه انجام دهید. اگر گوشی شما در هنگام استفاده دستیار اصلی گوگل هنگ می کند و نمیتوانید به خوبی از این سرویس استفاده کنید، توصیه میکنیم این برنامه را جایگزین آن نمایید.
کاربرد Google Assistant در دستگاه های مختلف
Google Assistant ابتدا بر روی تلفنهای هوشمند Google Pixel و Google Home راهاندازی شد، اما اکنون تقریباً برای همه دستگاههای اندرویدی مدرن، از جمله دستگاههای Wear OS، Android TV و Nvidia Shield و همچنین هر خودرویی که از Android Auto و سایر دستگاهها پشتیبانی میکنند، در دسترس است. همچنین، وسایل هوشمند دیگر مانند دوربینهای Nest و ساعت هوشمند لنوو، بلندگوهای هوشمند Google Nest (گوگل هوم سابق) نیز از این برنامه استفاده میکنند.
علاوه بر این بسیاری از هدفونهای بیسیم نیز از Google Assistant پشتیبانی میکنند، از جمله Bose QuietComfort 45 و Pixel Buds و همچنین مدلهایی از برندهایی مانند Harman، JBL، Sony و غیره. با نصب این برنامه بر روی هدفون خود، می توانید بدون باز کردن گوشی خود به دستیار هوش مصنوعی دسترسی داشته باشید فقط کافی است یک دکمه را بر روی هدفون فشار دهید و شروع به صحبت کردن با دستیار Google کنید.
مدیریت برنامهها با Google Assistant
Google Assistant میتواند هنگام رانندگی به شما کمک کند تا با استفاده از Google Maps در دستگاههای با سیستم عامل Android و iOS به راحتی مسیر مورد نظر خود را روی نقشه پیدا کنید. علاوه بر این دستیار گوگل میتواند برای افرادی که قصد سفر به خارج از کشور را دارند کاربرد زیادی داشته باشد؛ زیرا اپلیکیشن فوق قادر است که آدرس موردنظر را بهطور خودکار از Google Maps پیدا کرده و شما را تا رسیدن به مقصد همراهی کند همچنین اگر دستگاه اندرویدی دارید، با کمک دستیار گوگل میتوانید آدرس محل اقامت خود را برای دوستانتان نیز ارسال کنید.
شما میتوانید به پیامهای خود در هر شبکه اجتماعی پاسخ دهید، موسیقی و پادکست پخش کنید، مکانهایی را در مسیر خود جستجو کنید یا توقف کنید. Google Assistant همچنین میتواند پیام شما را در گوشیهای Android بهطور خودکار علامتگذاری کند و همه اعلانهای شما را بخواند و به آنها پاسخ دهد.
Google Assistant در دستگاه ها و لوازم خانگی
همانطور که اشاره کردیم، بسیاری از دستگاههای متصل با دستیار گوگل سازگار هستند، از لامپها گرفته تا یخچالها و هر چیز دیگر. Assistant با بیش از 1000 برند اتوماسیون خانگی و بیش از 10000 دستگاه کار می کند؛ این دستگاه ها توسط دستیار گوگل قابل کنترل هستند، برای مثال شما می توانید چراغ ها و کلیدهای وسایل خانگی را با کمک صحبت کردن روشن یا خاموش کنید، درجهی گرم بودن سیستم گرمایشی را تغییر دهید یا هشداری از ماشین لباسشویی دریافت کنید که تمیز کردن لباس های شما انجام شده است و شستشو به پایان رسیده است. دستیار گوگل همچنین با IFTTT سازگار است، بنابراین میتوان دستور العمل های سفارشی را نیز متناسب باسلیقه خود برای هرکدام از لوازم خانگی ایجاد کرد.
نحوهی کار با Google Assistant
برای استفاده از دستیار گوگل فقط کافیست بگویید «OK Google» یا دکمه خانه را فشار داده و نگه دارید و یا روی میکروفون در نوار جستجوی Google ضربه بزنید. این نقطه شروع دستیار است، پس از آن میتوانید تایپ کنید یا صحبت کنید و از دستیار چیزی بخواهید تا به شما پاسخ دهد.
سخن پایانی
اگر تاکنون برای تایپ صوتی موارد دلخواه خود در گوگل از Google Home استفاده می کرده اید و به دلیل هنگ کردن گوشی یا سرعت ضعیف این برنامه همیشه دچار مشکل می شدید، دیگر نیازی نیست که با Google Home صحبت کنید. اکنون شما می توانید از Assistant در تلفن استفاده کنید، Google Assistant برنامه ای است که کار شما را برای تایپ کردن و انجام کارها نه تنها بر روی تلفن های همراه بلکه در برخی لوازم خانگی نیز راحت کرده است فقط کافی است دستور مورد نظر را با زبان خود بیان کنید تا برای شما انجام دهد.