گوشی موبایل چقدر طلا دارد ؟ (3 نکته جالب )
در گوشیهای هوشمند چه مقدار طلا به کار رفته است؟
گوشیهای موبایل هوشمند امروزی، از فناوریهای پیشرفته و بسیار پیچیده ای بهرهمند میباشند که آنها را درقیاس با گوشی های دهه قبل از آن به طرز شگفت آوری متمایز و خاصتر میکند؛ و این دلیلی جز تکنولوژی ارتقا یافته به کار رفته در آنها ندارد. با نگاهی واقع گرایانه به جرأت می توان گفت که تا قبل از آن و در طی دهه گذشته این تصور وجود داشت که رسیدن به این سطح از تکنولوژی در بازه زمانی طولانیتری ممکن خواهد بود؛ تا قبل از این ما این سطح از پیشرفت را در حداقل دو دهه آینده در دسترس میدیدیم.
اما سرعت پیشرفت تکنولوژی از آنچه که خودمان تصور میکردیم نیز فراتر رفت و خیلی سریع به سطحی از تکنولوژی رسیدیم که زندگی هر یک از ما را متحول ساخته است؛ فناوریای که امروزه تقریبا ما آن را در همه سطوح زندگیمان مورد استفاده قرار میدهیم؛ و تاثیر بسزایی در روزمرگیهای زندگی بشری داشته است. مثالهای بارزِ کاربردِ امروزی و ملموس آن را میتوان در پرداخت های اینترنتی و آنلاین در خانه، محل کار یا هر جای دیگری و یا حتی در سفارش غذای دلخواهتان به صورت آنلاین و مواردی از این دست مشاهده نمود.
اما نکته جالب توجه اینکه باید بدانید در کامپیوترها و لپتاپهای همه ما میزانی از طلا وجود دارد؛ این در مورد موبایلها و گوشیهای ما که از تکنولوژی انجام برخی فعالیت های کامپیوتری برخوردار هستند نیز صدق میکند، و باید بدانید در گوشی هوشمندی که در دستان شماست میزانی از طلا نیز به کار رفته است. این واقعیت تنها در گوشی های هوشمند امروزی صدق نمیکند، بلکه در مورد گوشی های قدیمی نیز صادق است. به همین دلیل ما قصد داریم در ادامه این مقاله شما را با واقعیت میزان طلای به کار رفته در گوشی های هوشمند آشنا سازیم؛ پس با ما همراه باشید.
همانطور که همه ما می دانیم برخی از مواد مانند طلا و نقره رسانای برق هستند درحالی که برخی دیگر نیستند؛ باتوجه به این واقعیت که در تمام وسایل الکترونیکی از این مواد رسانا جهت انتقال برق به کار گرفته شده است؛ و از آنجاییکه گوشی های موبایل نیز در زمره وسایل الکترونیکی هستند، این واقعیت در مورد گوشی های هوشمند هم صادق است. بنابراین هرگز نمیتوان ادعا داشت که هیچ رسانای قدرتمندی مانند طلا و نقره در موبایلهای ما به کار نرفته است! از ساده ترین نوع گوشیهای همراه تا گران ترین گوشیهای بازار، دارای رسانای قدرتمند هستند.
اگر شما در مورد بازاریابی طلاهای کشف شده جدید مطالعه کنید، حتما متوجه این میشوید که سالانه میزان زیادی از طلاهای تازه کشف شده توسط شرکت های الکترونیکی خریداری می شوند و سپس آنها را تبدیل به قطعات مورد نیاز خود می کنند. از این رو این شرکت ها سالانه 10 درصد از طلای استخراج شده را خریداری می کنند!
گوشی های موبایل به همراه تخفیف های ویژه مبیت را ببینید : قیمت گوشی
چقدر طلا در گوشیهای موبایل ما بکار رفته است؟
بی تردید نمیتوان ادعا داشت که در تمام گوشی ها به میزان یکسانی طلا به کار رفته است؛ در هر گوشی با توجه به کارایی و سطح آن میزان متفاوتی از این فلز رسانای قدرتمند استفاده میشود. بطورکلی درصد طلای به کار رفته در رایانهها در مقایسه با گوشی ها متفاوت است. در مورد گوشیهای هوشمند میتوان گفت که به طور متوسط در هر گوشی موبایل 1/35 گرم طلا به کار برده شده است. این بدین معناست که میزان مجموع طلای به کاربرده شده در 35 گوشی، حدودا 1معادل گرم می باشد.
ممکن است که این میزان چندان زیاد به نظر نیاید اما همین میزان از طلا برای هر گوشی کافی است؛ چرا که طلا یک فلز رسانای منعطف و بسیار نرم است. از این رو برخی از افراد با استخراج طلای به کار رفته در گوشی های همراه به کسب سود و درآمد میپردازند!! اما باید توجه داشت که در طول سال در تمامی کشورها مجموعاً 3000 تن طلا کشف و استخراج می شود؛ درحالیکه اگر بخواهیم این میزان طلا را از گوشی های هوشمند استخراج کنیم حداکثر 1 تا 2 ماه زمان خواهد برد!!! با این حال این صنعت سود آور که تبدیل به یک تجارت پرسود شده است حتی میتواند برای طبیعت نیز سودآور باشد!
چرایی استفاده از طلا در گوشی های موبایل
فلزهای رسانای زیادی دارند که میتوان آنها در ساخت گوشهای تلفن همراه استفاده نمود. اما چرا طلا در بین این فلزهای رسانا از محبوبیت و کاربرد بیشتری برخوردار است؟! بطور کلی عمر مفید گوشیهای هوشمند و رایانهها در اکثر موارد برای مصرف کنندگان جهانی حدوداً 2 سال می باشد. اما برخی این ادعا را مطرح میکنند که نقره جایگزین خیلی بهتری نسبت به طلاست!
این ادعا، غلط و پرایراد است؛ چرا که نقره با توجه به جنس آن با قرار گرفتن طولانی در معرض هوای آزاد می تواند اکسید شود! دقیقاً به همین دلیل استفاده از طلا بهترین و عاقلانهترین راهکار برای استفاده به عنوان رسانا در گوشیها می باشد و عمر و کیفیت بیشتری دارد. جالب است بدانید که در تلفنهای امروزی به غیر از طلا و نقره، 60 نوع فلز رسانای دیگر نیز به کار برده می شوند که وقتی کنار یکدیگر قرار می گیرند، می توانند بهترین فعالیت را در گوشی شما به همراه داشته باشند؛ در بین این 60 نوع فلز، 12 نوع آن بدون جایگزینی هستند.