بررسی شیائومی می A3 (مشخصات گوشی Mi A3 شیائومی)
هرچند که چینیها تلاش کردهاند در گوشی میان رده شیائومی می A3 بهبودهای چشمگیری را ایجاد نمایند، با این در بررسی شیائومی می A3 میبینیم که عقبگرد آنها در استفاده از نمایشگر HD تا حد زیادی به چشم میآید. گوشیهای میان رده در دنیای امروز توانستهاند به واسطه قیمت مناسب خود طرفداران زیادی را پیدا کنند. در این میان شیائومی توانسته با ارائه گوشیهای میان ردهای که از نظر ظاهری به گوشیهای پرچمدار شباهت زیادی دارند، سهم زیادی از این بازار را به خود اختصاص دهند. شیائومی می A3 نسل سوم گوشیهای میان رده شیائومی در خانواده Mi A است. این گوشی هوشمند به دلیل استفاده از برنامه اندروید وان توانسته بسیاری از خریداران گوشیهای هوشمند را با پرداخت هزینه بسیار کمتری به آرزوی خود برساند. البته چینیها توانستهاند با استفاده از نمایشگر HD هزینه تمامشده این گوشی هوشمند را کاهش دهند. همچنین با وجود استفاده از پردازندههای نسلهای قبلی، توانستهاند با کاهش فرکانس کاری تا حد زیادی قیمت شیائومی می A3 را کاهش دهند. در این مقاله از مبیت میخواهیم به معرفی کامل مشخصات گوشی Mi A3 شیائومی بپردازیم و ویژگیهای مختلف آن را بررسی کنیم.
بررسی کلی ویژگیهای شیائومی می A3
- زمان عرضه: جولای 2019
- نوع نمایشگر: Super AMOLED، لمسی خازنی با 16 میلیون رنگ
- ابعاد نمایشگر: 6.01 اینچ
- نسبت نمایشگر به بدنه: 82.5 درصد
- رزولوشن نمایشگر: 720 در 1560 پیکسل
- تراکم پیکسلی: 282 پیکسل در اینچ
- محافظ نمایشگر: کورنینگ گوریلا گلس 5
- ابعاد بدنه: 153.5 در 71.9 در 8.5 میلیمتر
- وزن: 173.8 گرم
- جنس بدنه: بدنه جلویی و پشتی از شیشه گوریلا گلس 5، فریم پلاستیکی
- سیمکارت: دو سیمکارته، نانوسیم، همزمان یکی فعال
- سیستمعامل: اندروید 9 (پای)، اندروید وان
- تراشه: Qualcomm SDM665 Snapdragon 665، یازده نانومتر
- پردازنده مرکزی: 8 هستهای (دو هسته Kyro 260 Gold و 2 گیگاهرتز، شش هسته Kyro 260 Silver و 1.8 گیگاهرتز)
- پردازنده گرافیکی: Aderno 610
- درگاه حافظه: Micro SD، قابلیت افزایش تا 256 گیگابایت، جایگاه مشترک با اسلات دوم سیمکارت
- حافظه داخلی و رم: حافظه داخلی 128 یا 64 گیگابایت با رم 4 گیگابایتی، 128 گیگابایت با رم 6 گیگابایتی
- دوربین اصلی: 48 مگا پیکسل، اندازه پیکسل 0.8 میکرومتر، اندازه سنسور 2/1 اینچ، دارای لنز واید با روزنه f/1.8، دارای فوکوس خودکار با قابلیت تشخیص فاز
- سایر دوربینها: دوربین دوم: 8 مگا پیکسل، روزنه f/2.2، لنز فوق عریض، اندازه پیکسل 1.12 میکرومتر
- دوربین سوم: 2 مگا پیکسل، سنسور تشخیص عمق، روزنه f/2.4
- قابلیتهای دوربین: فلش دوگانه LED، عکسبرداری پانوراما، HDR
- ویژگیهای فیلمبرداری: قابلیت فیلمبرداری با کیفیت 1080 پیکسل در 30، 60 یا 120 فریم بر ثانیه، 2160 پیکسل در 30 فریم بر ثانیه
- دوربین سلفی: 32 مگا پیکسل، اندازه پیکسل 0.8 میکرومتر، روزنه f/2.0، قابلیت فیلمبرداری با کیفیت 1080 پیکسل در 30 فریم بر ثانیه
- نوع و ظرفیت باتری: باتری لیتیوم پلیمری غیرقابل تعویض، 4030 میلیآمپر ساعت
- شارژر: شارژر سریع 18 واتی، شارژ سریع نسخه 3
- حسگرها و امکانات جانبی: جک 3.5 میلیمتری صدا، از بین برنده نویز از طریق میکروفون اختصاصی، حسگر اثر انگشت زیر نمایشگر گوشی، ژیروسکوپ، شتاب سنج، قطبنما، حسگر مجاورت، مادونقرمز
- فناوری شبکه: GSM، HSPA، LTE
- اتصالات: نسخه پنجم بلوتوث، وایفای دو بانده، هات اسپات، رادیو FM، USB Type-C 1.0، کانکتور ریورسبل
- رنگ: آبی، خاکستری، سفید
بررسی شیائومی می A3 از نظر طراحی
یکی از واضحترین تغییرات در نسل سوم گوشیهای Mi A شیائومی، استفاده از بدنههای شیشهای با فریمهای پلاستیکی به جای بدنههای فلزی است. این نوع از طراحی در شیائومی می A3 نیز دیده میشود. هر چند که ممکن است در هنگام خواندن این متن، فریم پلاستیکی آن توی ذوق شما بزند؛ اما باید بدانید که این فریم علیرغم ظاهر غلطانداز خود، تا حد زیادی محکم بوده و به زیبایی ظاهری شیائومی می A3 کمک میکند. شیشههایی که در ساخت بدنه این گوشی به کار رفتهاند، از نوع گوریلا گلس 5 هستند. این پوشش توانسته گوشی شیائومی می A3 را در مقابل ضربه و خراشیده شدن تا حد زیادی مقاوم سازد.
برای قرار دادن دوربین سلفی در پنل جلویی، از یک بریدگی قطرهای شکل در بالای نمایشگر استفاده شده است. به علاوه اسپیکر نیز در کنار نمایشگر قرار گرفته و حاشیههای لایه محافظ به صورت منحنی طراحی شدهاند. این موضوع باعث شده که قطر حاشیهها تا حد زیادی کاسته شود و نمایشگر قدرت مانور بیشتری پیدا کند. در کنار اینها اندازه 6.01 اینچی نمایشگر باعث شده که عملکرد یک دستی شیائومی می A3 بسیار قابل قبول بوده و قدرت مانور کاربر تا حد زیادی افزایش پیدا کند.
شیائومی می A3 توانسته با وجود مجهز کردن خود به یک حسگر اثر انگشت نوری، قیمت خود را در حدود 200 یورو نگه دارد. این حسگر که در پایین نمایشگر جای گرفته، هنگام بلند کردن گوشی به صورت یک نماد خود را در معرض نمایش میگذارد. این ماژول برای تشخیص هویت کاربر از روش تابش نور استفاده میکند. بنابراین توصیه میشود برای عملکرد سریعتر و دقیقتر از تمیز و خشک بودن انگشت خود مطمئن شوید.
در نمای پشتی، شیائومی می A3 ظاهری شبیه به گوشی پرچمدار می 9 ندارد. به طوری که پنل پشتی در حاشیه دارای انحنا بوده و در نتیجه گوشی به راحتی در دست جای میگیرد. در کنار اینها قرارگیری دوربینها به صورت عمودی توانسته ظاهر خوبی را به پنل پشتی شیائومی می A3 ببخشد. با این حال برآمدگی بیش از حد جزیره دوربین باعث شده که قرارگیری آن روی سطوح تخت به یک چالش جدی تبدیل شود. شیائومی می A3 دارای رنگهای سفید، خاکستری و آبی است که به راحتی لکه اثر انگشت بر روی آن باقی میماند.
برای انتخاب بهترین گوشی میانرده این مقاله از مبیت را از دست ندهید.
بررسی شیائومی می A3 از نظر نمایشگر و اسپیکر
شیائومی می A3 با وجود قیمت نسبتا ارزان خود توانسته از یک نمایشگر Super AMOLED استفاده کند؛ هر چند که رزولوشن این نمایشگر تنها حدود 720 در 1560 پیکسل است. این موضوع در نوع خود به یکی از اصلیترین ضعفهای شیائومی می A3 تبدیل شده است. با این حال کمپانی شیائومی برای کاهش قیمت تمامشده، راهی به جز کاهش کیفیت نمایشگر نداشته است. البته این موضوع باعث شده که پتانسیلهای نمایشگر Super AMOLED در حد بالقوه باقی بماند و هیچ گاه به فعل تبدیل نشود.
روشنایی نمایشگر هم چندان بالا نیست و در بهترین حالت عدد 445 نیت را از خود نشان میدهد. به علاوه در حالت تنظیم خودکار روشنایی نیز، روشنایی از این میزان بیشتر نمیشود و در همین حد باقی خواهد ماند. با این حال کیفیت نمایش رنگ مشکی تا حد زیادی قابل قبول و در سطح یک نمایشگر Super AMOLED است. این روشنایی کم باعث میشود که در محیطهای باز یا در محیطهایی با نور کم، دیدن تصاویر کمی دشوار شود.
در شیائومی می A3 صدا از طریق یک بلندگوی تک کاناله منتقل میشود که در لبه پایین قرار گرفته است. این نسل از گوشی شیائومی از یک جک 3.5 میلیمتری هدفون نیز برای صدا بهره گرفته که با یک میکروفون اختصاصی نویز را از بین میبرد؛ اما داخل جعبه هدفونی وجود ندارد و حجم صدای خروجی از آن نیز در حد قابل قبولی نیست.
بررسی شیائومی می A3 از نظر نرمافزار و رابط کاربری
شیائومی می A3 یکی از گوشیهای میان ردهای است که توانسته با استفاده از اندروید وان خود را در میان خریداران محبوب سازد. اندروید 9 پای دارای ویژگیهای منحصربهفردی مانند بهینهسازی مصرف انرژی باتری، حالت روشنایی خودکار و ابزاری برای مدیریت تعداد کاربردهای برنامههای نصب شده است. با این حال ژستهای حرکتی در اندروید 9 چندان کارآمد نیستند.
در ناوبری اندروید 9 نیز دو کلید وجود دارد. کلید بازگشت برای رفتن به صفحه قبلی استفاده میشود. کلید هوم نیز با کمی لمس شما را به صفحه اصلی خواهد برد. با یک حرکت کوتاه به سمت بالا شما به صفحه برنامههای اخیر هدایت خواهید شد. به این ترتیب میتوانید میان برنامهها جابجا شوید. اما کمی کشش به سمت بالاتر، برنامههای نصب شده را به شما نمایش خواهد داد. به همین دلیل ممکن است این موضوع کمی شما را گیج کند.
بررسی شیائومی می A3 از نظر دوربین
شیائومی در می A3 از مجموعه دوربینهای سهگانه استفاده کرده است. دوربین اصلی 48 مگا پیکسل است که در کنار یک لنز فوق عریض 8 مگا پیکسلی و یک حسگر تشخیص عمق 2 مگا پیکسلی قرار گرفته است. در این گوشی خبری از لرزش گیر اپتیکی برای رفع لرزشهای فیلمبرداری وجود ندارد. همچنین نرمافزار دوربین شبیه به طراحیهای MIUI است و شباهتی به گوشیهای مجهز به اندروید وان ندارد. در این نرمافزار شما میتوانید به حالتهای عکاسی خودکار، عکاسی حرفهای، فیلمبرداری کوتاه، فیلمبرداری عادی، عکسبرداری پرتره و عکسبرداری حالت شب وجود دارد. همچنین این دوربینها مجهز به فلش LED و قابلیت عکسبرداری پانوراما هستند.
بررسی شیائومی می A3 از نظر طول عمر باتری
شیائومی می A3 از یک باتری 4030 میلی آمپرساعتی استفاده میکند. این موضوع میتواند با در نظر گرفتن ارتقا پردازنده و کاهش فرکانس، ضعف شارژدهی نسلهای قبلی را برطرف کند. در آزمونهای تست باتری، شیائومی می A3 توانسته به مدت 15 ساعت و 25 دقیقه به طور مداوم فیلم پخش کند. همچنین در کاربریهای روزمره نیز میتوانید تا دو روز بر روی باتری این گوشی هوشمند حساب باز کنید. در این حالتها هیچ گاه دمای دستگاه از 39 درجه سانتیگراد فراتر نخواهد رفت.
خواندن بررسی گوشی شیائومی نوت 9 مجله مبیت را از دست ندهید!
سخن پایانی
میتوان گفت شیائومی می A3 فرزند خلف خانواده Mi A شیائومی است که توانسته ضعفهای موجود در نسلهای قبلی را تا حد زیادی برطرف کند. هر چند که وضوح نمایشگر کمی کاهش پیدا کرده؛ اما ویژگیهای دیگری مانند افزایش ظرفیت باتری و استفاده از جک هدفون 3.5 میلیمتری توانسته این ضعف را جبران کند. با این حال کم بودن کیفیت در بعضی از قسمتهای یک گوشی میان رده، مسئله دور از ذهنی نیست.