همه چیز درباره خرید لپتاپ های مالتی مدیا
خرید لپتاپ همواره یکی از بزرگترین چالشها چه برای افراد متخصص و چه برای غیرمتخصصهاست. در بازار امروز وسایل دیجیتالی، با توجه به قیمت بالای لپتاپها این امر بسیار مشکلتر شده است. اینکه چه لپتاپی با چه ویژگیهایی برای کاربرد مدنظر شما مفید است، همیشه یکی از اصلیترین سوالات مطرحشده در هنگام خرید لپتاپ است. بسیاری از کاربران که پیش از خرید لپتاپ تحقیقات کافی انجام نداده یا با افراد غیرمتخصص مشورت میکنند، پس از خرید پشیمان شده و به دنبال جایگزینی لپتاپ خود با یک گزینه بهتر هستند. اما اگر مبلغ گزافی را بابت آن پرداخته باشند، باید با ویژگیهای همین لپتاپ بسوزند و بسازند!
خرید انواع لپ تاپ با مناسب ترین قیمت از فروشگاه اینترنتی مبیت
با توجه به اینکه در دنیای امروز لپتاپها جایگزین کامپیوترهای PC شدهاند و بسیاری از کاربران خانگی نیز خرید لپتاپ را به کامپیوتر رومیزی ترجیح میدهند، تیم مبیت تصمیم گرفته است تا با نگارش مجموعه مقالات راهنمای خرید، راهنمای کامل و جامعی را برای خرید لپتاپ فراهم کند. در این مقاله از مبیت به سراغ لپتاپهای مالتی مدیا رفتهایم. لپتاپی که بسیاری از کاربران خانگی مشتری آن بوده و برای کاربردهای چندرسانهای بسیار مناسب است.
لپتاپ مالتی مدیا چیست؟
بسیاری از کاربران خانگی لپتاپ را برای تماشای فیلم یا عکس خریداری میکنند. به همین دلیل اهمیت کارت گرافیک و صفحهنمایش در این لپتاپها بسیار زیاد است. البته کاربرد لپتاپ مالتی مدیا به همین موضوع ختم نمیشود. این مقاله برای کاربرانی که متخصص کار با نرمافزارهای گرافیکی بوده و به ویرایش فیلم و عکس، انیمیشنسازی یا رندرگیری علاقهمند هستند، قطعا مفید خواهد بود.
تعریف یک لپتاپ برای یک کاربرد خاص باعث میشود که طراحان و سازندگان آن اقدام به قوی سازی بخشهایی از لپتاپ کنند که بیشترین استفاده را در آن کاربرد دارد. بهعنوانمثال در لپتاپهای مهندسی قدرت پردازش CPU اهمیت بسیاری دارد. چراکه کاربران این لپتاپها عموما برنامههای حجیم و سنگین را روی آنها اجرا میکنند. در لپتاپهای مالتی مدیا رزولوشن صفحهنمایش و اندازه آن، کیفیت صدا، قدرت پردازش GPU و قدرت کارت گرافیک دارای اهمیت بالایی است. اگر از برنامههای ویرایش عکس و فیلم نظیر نرمافزارهای adobe استفاده میکنید، قدرت پردازش CPU و میزان حافظه رم نیز اهمیت پیدا میکند.
طول عمر باتری لپ تاپ چقدر است؟
لپتاپهای مالتی مدیا عمدتا دارای صفحهنمایشهای بزرگ و قدرتمند و بلندگوهای قوی هستند. به همین دلیل این لپتاپها دارای اندازههای بزرگ و متوسط بوده و وزن نسبتا بالایی دارند. در ساخت اینگونه لپتاپها پلاستیک باکیفیت و فلزات مختلف کاربرد زیادی داشته و عمدتا از زیبایی قابل قبولی برخوردار هستند. سختافزار داخلی لپتاپهای مالتی مدیا نیز دارای کیفیت بالایی بوده و کانفیگهای قدرتمندی دارد. اگر یک لپتاپ مالتی مدیا را برای نیاز خود مناسب تشخیص دادهاید، بهتر است خود را برای تحمل وزن حدود 3 کیلوگرمی آن آماده کنید.
نکاتی که باید در خرید هر نوع لپتاپی مدنظر داشته باشید.
مثل هر وسیله الکترونیکی دیگری، لپتاپ نیز دارای نکاتی عمومی است که بدون توجه به کاربرد باید حتما از نظر این فاکتورها بررسی شود. این نکات شامل استانداردهای اولیهای میشود که هر لپتاپی باید داشته باشد تا بتوان آن را یک لپتاپ «خوب» نامید. پیشنهاد میکنیم پیشازاینکه به سراغ ادامه مقاله بروید این بخش را مطالعه کنید. چراکه در صورت ندانستن این نکات ممکن است کلاه گشادی سرتان برود!
1- هزینهای را که میخواهید برای خرید لپتاپ صرف کنید کاملا مشخص کنید.
بهتر است پیش از مراجعه به مغازه، حسابوکتاب خود را انجام داده و میزان حداقل و حداکثر بودجه خود را مشخص کنید. البته بهتر است ابتدا سری به سایتهای فروش لپتاپ زده و از قیمتهای بهروز اطلاع پیدا کنید. پس از آن با مراجعه به سایتهای مختلف لپتاپهای متناسب با نیاز خود را پیدا کنید.
2- انتظارات خود از مشخصات فنی را مشخص کنید.
منظور ما از مشخصات فنی، مدل CPU و کارت گرافیک، مقدار حافظه رم، مقدار حافظه هارددیسک، بزرگی صفحهنمایش و چیزهایی شبیه به اینهاست. با مراجعه به صفحات مختلف فروش لپتاپ و مطالعه نظرات کاربران میتوانید متوجه شوید که مشخصات اولیه یک لپتاپ خوب باید چه چیزهایی باشد.
3- وسایل جانبی که قرار است به لپتاپ متصل شوند را مشخص کنید.
هریک از وسایل جانبی نظیر گوشی تلفن همراه، دوربینهای هوشمند، دستگاههای صدا و… دارای پورت مخصوص برای اتصال به لپتاپ هستند. البته نسخههای جدید این وسایل معمولا از پورت USB استفاده میکنند که در همه لپتاپها یافت میشوند. اما اگر وسایل جانبی شما نیاز به پورتی غیر از USB دارند، مطمئن شوید که این درگاه اتصال در لپتاپ خریداریشده وجود دارد. در غیر این صورت مجبور به خرید مبدلها خواهید شد.
4- درگیر مارکها و برندها نشوید.
تعصب زیاد روی یک برند خاص ممکن است شما را از مسیر اصلی که انتخاب یک لپتاپ خوب است دور کند. البته منظور ما این نیست که بدون اطلاع از کیفیت برندها به سراغ خرید لپتاپ بروید. اما توصیه میکنیم که انتخاب خود را محدود به یک برند خاص نکنید. چراکه این امر میتواند شما را گمراه کند. ممکن است یک برند تنها در تولید لپتاپهای یک کاربرد خاص قوی باشد و خرید لپتاپهای این برند برای استفادهای غیرازآن، شما را در هچل بیندازد. برندهای ایسوس، ایسر، دل، اپل، لنوو، اچپی و اماسآی از محبوبترین برندهای تولیدکننده لپتاپ هستند که در بازار وسایل دیجیتال ایران حضور پررنگی دارند.
نکاتی که باید در خرید لپتاپهای مالتی مدیا در نظر بگیرید.
اولین گام در خرید لپتاپ تعیین نیاز شماست. شما باید بدانید که در آینده قرار است با این لپتاپ چه کارهایی انجام دهید. بهعنوانمثال شما نمیتوانید از یک لپتاپ معمولی که دارای CPU کم قدرت و حافظه رم کوچکی است، برای برنامهنویسی یا بازی کردن استفاده کنید. اگر این کار را انجام دهید قطعا پس از مدتی بهشدت به پرتاب لپتاپ خود بهسوی دیوار یا استفاده از یک چکش فکر خواهید کرد!!!
همانطور که قبلا اشاره کردیم، خریداران لپتاپهای مالتی مدیا بیشتر فیلم بازهای حرفهای، انیمیشنسازها، تدوینگرها و ویرایش کنندگان فیلم و عکس هستند. البته کاربران خانگی که به دنبال استفادههای معمولی از لپتاپ هستند نیز معمولا به سراغ خرید لپتاپهای مالتی مدیا میروند. اگر بررسیهای خود را انجام داده و به این نتیجه رسیدهاید که لپتاپ مالتی مدیا بهترین گزینه برای شماست تا انتهای این بخش نیز صبوری کنید.
1- به صفحهنمایش لپتاپ توجه کنید.
در لپتاپ مالتی مدیا صفحهنمایش یکی از کلیدیترین اجزاست. چراکه نمایشگر لپتاپ، نماینده همه بخشهای گرافیکی بوده و نتیجه عملکرد آنها را به کاربر نشان میدهد. اگر کیفیت یا اندازه صفحهنمایش مناسب نباشد، کارت گرافیک خوب یا GPU قدرتمند هیچ فایدهای نخواهد داشت. صفحهنمایش بزرگ با رزولوشن بالا جزییات زیادی را به شما نمایش میدهد. این موضوع در هنگام ویرایش فیلم و عکس کمک بزرگی به شما میکند. همچنین نمایش تعداد رنگهای بیشتر توسط نمایشگر لپتاپ به درک بالاتر شما از فیلم و عکس کمک میکند.
در مورد این موضوع باید به این نکته توجه کنید که هرچه صفحهنمایش لپتاپ بزرگتر باشد، وزن آن بالاتر رفته و حملونقل آن مشکلتر میشود. پس اگر مجبور به حمل هرروزه لپتاپ هستید، بهتر است به وزن آن هم توجه کنید. نکته دیگر اینکه اگر به تماشای فیلمهای سهبعدی نیز علاقهمند هستید مطمئن شوید که مانیتور لپتاپ شما قابلیت نمایش این فیلمها را داشته و آنها را با کیفیت خوبی ارائه میدهد.
2- کیفیت صدا در تماشای فیلم بسیار موثر خواهد بود.
برای کسانی که اهل دیدن فیلمهای اکشن یا ترسناک بوده، شنونده حرفهای موسیقی یا دانشجوی رشتههای موسیقی یا صداسازی فیلم هستند، کیفیت صدای لپتاپ اهمیت بالایی دارد. وضوح صدای بازیگران و موسیقیهای فیلم لذت تماشای فیلم را دوچندان میکند. همچنین کیفیت بالای صدا به شما کمک میکند که تکتک نتهای موسیقی را کاملا درک کرده و لذت یک سواری بینظیر بر امواج صدا را تجربه کنید. این موضوع بهخصوص برای مبتدیان و دانشجویان این حوزهها از اهمیت بیشتری برخوردار بوده و نقاط قوت و ضعف آنها را پررنگتر خواهد کرد. (مقاله راهنمای خرید اسپیکر در مبیت را نیز بخوانید.)
3- قدرت پردازش GPU را دستکم نگیرید.
GPU درواقع نوعی از CPU است که وظیفه پردازش و مدیریت دادههای گرافیکی را بر عهده دارد. این پردازنده به دلیل زمان زیادی که پردازش این دست دادهها از پردازنده مرکزی میگرفت به وجود آمده و بخش مهمی از لپتاپهای مالتی مدیا را تشکیل میدهد. هرچقدر که صفحهنمایش و صدای یک لپتاپ مالتی مدیا خوب و باکیفیت باشد، اگر از GPU سریع و قدرتمندی برخوردار نباشد پشیزی نمیارزد. برعکس این امر نیز صادق است. دادههای تولیدشده توسط GPU برای ارائه به کاربر به رابطهای کاربری تصویر (صفحهنمایش) و صدا (بلندگوها) ارسال میشوند. اگر این بخشها توانایی تبدیل و پخش این دادهها را نداشته باشند، قدرت GPU تاثیری در تجربه شما کار با محتوای مالتی مدیا نخواهد داشت. (به مقاله پردازنده گرافیکی در موبایل چه کاربردی دارد در مبین نیز سری بزنید.)
4- کارت گرافیک، پلی از GPU به رابطهای کاربری
کیفیت همه بخشهای یک سیستم منجر به باکیفیت شدن آن سیستم میشود. در هر سیستمی راههای ارتباطی از اصلیترین بخشهای تشکیلدهنده آن است. در یک لپتاپ مالتی مدیا کارت گرافیک رابط میان پردازنده و صفحهنمایش است. اگر یکبار با نرمافزارهای ویرایش فیلم و عکس کار کرده باشید، حتما با خطایی از قبیل «عدم پشتیبانی کارت گرافیک» مواجه شدهاید. ممکن است حتی در پخش فیلم یا عکس نیز با وجود داشتن مانیتور مناسب با افت کیفیت مواجه شوید که عمدتا به دلیل قدیمی شدن کارت گرافیک است. پس پلهای ارتباطی را جدی گرفته و از مصالح باکیفیت در ساخت آنها استفاده کنید. (مقاله راهنمای جامع خرید کارت گرافیک در مبیت را نیز بخوانید.)
کلام آخر
لپتاپهای مالتی مدیا از بهترین گزینهها برای کسانی است که عاشق زندگی گرافیکی هستند. اگر تا پیشازاین برای تماشای فیلم از لپتاپهای معمولی استفاده میکردید، توصیه میکنیم که فیلم دیدن با لپتاپهای مالتی مدیا را تجربه کنید. بدون شک پسازآن به چیزی غیر از خرید یک لپتاپ مالتی مدیا فکر نخواهید کرد. دستهبندی کاربرد این لپتاپها بسیار گسترده است. لپتاپهای مالتی مدیا میتوانند برای همه کاربران عادی و حرفهای با هر سن و سالی مفید باشند. از افرادی که فقط به دنبال گوش دادن موسیقی با تماشای فیلم و انیمیشن هستند تا کسانی که گرافیک، فیلمسازی و انیمیشنسازی را بهعنوان حرفه خود برگزیدهاند.
اگر به دنبال کاربردهای عادی و معمولی هستید، نیاز به GPU یا کارت گرافیک عجیبوغریبی ندارید. بنابراین نیازی نیست که برای تماشای یک فیلم یا گوش دادن موسیقی هزینههای زیادی را به خود تحمیل کنید. لپتاپهای مالتی مدیای رده پایین میتوانند نیاز شما را به طور کامل برطرف سازند. اما اگر از کاربران حرفهای هستید، بهتر است با وسواس زیادی به انتخاب لپتاپ بپردازید. برندهای ایسوس، دل، HP و اپل تولیدکنندههای قدرتمند لپتاپهای مالتی مدیا هستند که برای کاربردهای حرفهایتر امکانات بسیاری را فراهم کردهاند.
توصیه نهایی ما به شما پیش از خرید لپتاپ مالتی مدیا، روشن کردن نیاز و بودجه است. پسازآن به دنبال لپتاپهای متناسب با بودجه خود بگردید و بر اساس توصیههای این مقاله مناسبترین لپتاپ را برگزینید. به شما اطمینان میدهیم که تیم مبیت از تجربیات و تخصص افراد مختلف بهره گرفته و مقالهای جامع و کامل را در زمینه خرید لپتاپهای مالتی مدیا به شما ارائه داده است. توصیه میکنیم پیش از خرید چند دقیقه از وقت خود را برای مطالعه این مقاله سپری کنید.
واقعا یه لپ تاپ ایسوس x555li -i7 رو حدود سه ساله دارم نسل پنجه واقعا هنوزم که هنوزه تو هم قیمتش ندیدم اینقد سریع و کامل حرفاتون رو تصدیق میکنم بیشترین لذتم از روشن کردن لپ تابه که به پونزده ولنیه نمیرسه صحفه نمایش لود شده حرف نداره