هرآنچه باید درباره اندروید 11 بدانید
پس از گذشت ماه ها از ارائه نسخه نمایشی اندروید 11، سرانجام نسخه نهایی آن منتشر شد. هرچند که انتشار آن با سر و صدای زیادی همراه نبود. بنابراین اگر شما هنوز هم خبر انتشار اندروید 11 را نشنیده اید، کاملا طبیعی است. با این حال مسئله ای که در حال حاضر اهمیت دارد این است که اندروید 11 هم اکنون در دست های ما است. هر چند اندروید 11 تنها برای دستگاه های پیکسل و تعداد محدودی از سایر برندها در دسترس است، اما سازندگان قول داده اند که این سیستم عامل به زودی برای سایر دستگاه ها نیز در دسترس خواهد بود. بنابراین در این مقاله از مبیت می خواهیم شما را با ویژگی ها و ترفندهای اندروید 11 آشنا کنیم.
مقاله های زیر نیز در مبیت برای شما مفید خواهند بود:
10 کار اشتباهی که گوشی را نابود می کند
آموزش افزایش سرعت گوشیهای اندرویدی
چگونه با زدن چند کد مخفی پرده از رازهای پشت پرده اندرویدی برداریم؟
در چرخه زندگی هر سیستم عاملی یک نقطه وجود دارد که با رسیدن به آن به روز رسانی های بسیار خلاقانه و بدیع دیگر لازم نیست. به جای آن بهتر است که قسمت های موجود را نگه داشته و برای بهبود آن ها تلاش کرد. نه اینکه قسمت های جدیدی اضافه کرد که کارایی چندانی ندارند. و این موضوع تمام آن مسیری است که اندروید در حال حاضر در حال پیمودن آن است.
در این مقاله از مبیت، ما درباره همه تغییرات جدید و ویژگی های منحصر به فردی که در اندروید 11 معرفی شده است، با نگاه ویژه به دستگاه های پیکسل صحبت خواهیم کرد. در حال حاضر، گوشی های پیکسل که از Pixel 2 و بالاتر شروع می شوند، آماده ارائه نسخه نهایی اندروید 11 هستند. این همان چیزی است که در این مقاله نیز مد نظر ما است. در این مقاله نگاهی کوتاه به شرکت های سازنده گوشی تلفن همراهی خواهیم انداخت که با این نسخه جدید هماهنگ شده اند. و یک نگاه دقیق به آن ها در قالب نسخه های بتا خواهیم انداخت. به علاوه شما میتوانید اطلاعاتی را درباره نسخه قبلی اندروید در مقاله ترفندهای اندروید 10 مبیت دریافت کنید.
ویژگی های جدید اندروید 11
- مکالمات، حباب های چت، کنترل های مدیا
- اجازه نامه ها، ضبط صفحه نمایش، کنترل های دستگاه
- نسخه های جدید حریم خصوصی و تغییرات مخصوص دستگاه های پیکسلی
مکالمات
اندروید همیشه یک سیستم هشدار خیلی عالی داشته است اما در اندروید 11 یک پیشرفت اساسی کرده است که می تواند چشم ها را به خود خیره کند. یکی از ویژگی های جدید در اندروید 11 بخش مربوط به مکالمات آن است. اگر شما از آن دسته افرادی هستد که پیام های کوتاه زیادی دریافت می کنید، این ویژگی تاثیر ویژه ای بر روی سیستم اعلان های شما خواهد داشت.
پیش ازاندروید 11 سیستم عامل هیچ نقشی در تصمیم گیری برای اعلان های ارائه شده از سوی پیامک ها و سایر برنامه ها نداشت. این موضوع به این معنا است که اگر کسی تلاش کند که با شما ارتباط برقرار نماید، باید فضا را با چیزهایی مانند کنترل های مدیا، اعلان های مربوط به به روز رسانی برنامه ها و چیزهای دیگری که تلفنتان نمایش خواهد داد، به اشتراک بگذارد. واضح است که برای اکثر افراد خوشایند نیست که پیام جدیدشان در میان انبوهی از اعلان های به درد نخور مخفی شده و به چشم آن ها نیاید.
این همان مشکلی است که اندروید 11 برای حل آن برنامه ریزی کرده است. با استفاده از این ویژگی ، اندروید 11 به طور خودکار اعلان های ارائه شده از سوی برنامه پیامک ها را جدا کرده و آن ها را در بخش مخصوص به خودشان در بالای فهرست اعلان ها نمایش خواهد داد. بخش مکالمات به طوری طراحی شده که بتواند با چند پیام رسان مختلف کار کند، بنابراین پیام های همه مخاطبان شما در پیام رسان های مختلف می توانند به طور همزمان در بالای فهرست نمایش داده شوند.
هر برنامه در فهرست مکالمات آیکون مخصوص به خود را خواهد داشت. اگر یک برنامه حاوی چند پیام از مخاطبان مختلف باشد، همه آن ها در یک آیتم یکتا گروه بندی خواهند شد. شما می توانید نام همه افرادی را که با استفاده از آن پیام رسان به شما پیام داده اند، در کنار عکس پروفایل آن ها و آیکون نشان دهنده پیام رسان مشاهده کنید.
اگر می خواهید کنترل بیشتری بر روی آیتم های موجود در فهرست داشته باشید، می توانید بر روی آن آیتم کلیک کرده و نگه دارید. با این کار می توانید سابقه آنها را کاهش یا افزایش دهید. یک برنامه می تواند به طور دائم اعلان های خود را در بالای فهرست مکالمات نمایش دهد. همچنین می توانید کاری کنید که هنگام ظهور اعلان های یک برنامه هیچ صدایی به گوش شما نرسد. مکالمات نیاز به پشتیبانی از سوی یک توسعه دهنده برنامه دارد. اگر برنامه ای اضافه شود که می تواند از ویژگی ها و متا داده های مورد نیاز پشتیبانی کند، اندروید همه اعلان های صادر شده از سوی آن را برداشته و در بخش مکالمات جای خواهد داد.
از برنامه هایی که ما بر روی گوشی هوشمندمان نصب کرده ایم، پیامک ها، تگرام و واتس اپ به طور خودکار در مکالمات ذخیره خواهند شد. هرچند اعلان های اسکایپ، توییتر، اینستاگرام و حتی برنامه های مربوط به ایمیل مانند جیمیل و اسپارک نیز به عنوان اعلان های روتین شناخته خواهند شد. اماگاهی اوقات این برنامه هم باگ هایی دارد. مثلا ممکن است اعلان های یک برنامه از لیست خارج شده و به طور اتفاقی در جایی خارج از فهرست اعلان ها نمایش داده شود.
به هر حال برای بعضی از برنامه ها، ممکن است که شما مجبور شوید آن ها را به طور دستی به فهرست مکالمات اضافه کنید. به عنوان مثال اسکایپ به طور پیش فرض در فهرست مکالمات جایگذاری نمی شود. اما می توانید با رفتن به تنظیمات اعلان های این برنامه در قسمت تنظیمات اصلی گوشی هوشمند، با فعال کردن یک گزینه این برنامه را به فهرست مکالمات اضافه کنید. اما یک پیام بر روی صفحه ظاهر خواهد شد که شما نمی توانید سطوح بالایی را برای این برنامه در فهرست مکالمات در نظر بگیرید و بنابراین هیچ حبابی برای شما وجود نخواهد داشت (که در بخش بعدی توضیح خواهیم داد).
پرسش اصلی اینجا است که آیا یک برنامه برای بودن در فهرست مکالمات باید از نظر کیفی سنجیده شود؟ به عنوان مثال توییتر و اینستاگرام در فهرست مکالمات قرار نمی گیرند در حالی که هر دو پیام رسان های پرکاربردی هستند. باید بگوییم که تصمیم گیری در این مورد مربوط به توسعه دهنده برنامه است. به همین دلیل ممکن است برنامه ای در فهرست مکالمات وجود داشته باشد که شما نیازی به آن ندارید. اما برای قرارگیری برنامه موردنیاز شما در این فهرست هیچ گاه آپدیتی ارائه نشود.
نکته دیگر اینجا است که فهرست مکالمات بخش زیادی از فضای نوار اعلان ها را به خود اختصاص می دهد. این موضوع باعث می شود که سایر اعلان ها به سمت پایین رانده شوند. به ویژه کنترل هایی که برای مدیا وجود خواهد داشت. بنابراین دیدن آنها در یک نگاه برای شما دشوار خواهد بود و شما ناچار خواهید شد برای دسترسی به آنها نوار اعلان خود را اسکرول کنید.
با همه این ها مکالمات هنوز هم یک روش بسیار خوب برای طبقه بندی همه اعلان ها و نمایش آن ها به صورت همزمان است. هرچند که بهبود واقعی وقتی قابل لمس است که شما از این امکان در یک دستگاه با صفحه نمایش بزرگتر یا چند صفحه نمایش استفاده کنید.
حباب های چت
یک افزونه از ویژگی های جدید مکالمه در اندروید 11، حباب نامیده می شود. وقتی شما در حال چت کردن همزمان با چند نفر هستید، حباب ها از تصویر شاخص هر فرد یک UI شناور می سازند که در قسمت مکالمات نمایش داده خواهد شد. این UI احتمالا برای کسانی که از فیس بوک استفاده می کنند، یک مورد آشنا به نظر می رسد.
به طور ایده آل اگر برنامه ای به درستی پایه ریزی شده باشد، باید زمانی که یک پیام دریافت می شود، به طور خودکار آیکون حبابی آن را بسازد. به عنوان مثال تلگرام قادر است از پیامی که به تازگی به دست شما رسیده، چنین آیکونی بسازد. اگر این اتفاق نیفتد، شما می توانید بر روی آیکونی که در سمت راست و پایین اعلان در مکالمات ظاهر می شود، کلیک کنید. دوباره برنامه باید برای نمایش این آیکون پایه ریزی شده باشد تا بتواند شما را به صفحه مورد نظر منتقل کند. یک راه برای فعال کردن این امکان این است که به تنظیمات اعلان های آن برنامه در قسمت تنظیمات اندروید رفته و امکان حباب ها را به طور دستی فعال کنید. همچنین در این مسیر شما می توانید این امکان را برای تمام مکالماتی که از طریق این برنامه انجام می دهید، غیر فعال کنید.
متاسفانه همانند مکالمات، حباب ها نیز در نسخه نهایی کمی غیرقابل اعتماد به نظر می رسند. ممکن است یک برنامه به طور اتفاقی حباب ها را نمایش دهد و پس از آن این موضوع دیگر هیچ وقت تکرار نشود. بعضی از برنامه ها مانند Google’s own Messages حباب ها را نمایش نخواهند داد حتی اگر به عنوان برنامه ای در بالای لیست مکالمات نمایش داده شوند. حتی تلگرام که قبلا به خوبی کار می کرد، نمایش حباب ها را برای بعضی از چت ها متوقف کرده است.
کنترل های مدیا
اندروید پیش از این کنترل های مدیا را با استفاده از روش های ناخوشایندی ارائه می داد. هربار که شما چیزی را با استفاده از یک برنامه پخش می کنید که در کنترل های مدیا نمایش داده می شود، یک اعلان جدید با کنترل های آن برای شما نمایش داده خواهد شد. اگر شما چند تا از این اعلان ها را باز کنید، چند کنترل مدیا از طریق اعلان ها نمایش داده خواهد شد. برای مقایسه، IOS محدودیت های بیشتر اما راه حل های واضح تری داشته است. این سیستم عامل تنها یک مجموعه از کنترل های مدیا را دارد که می توانند خود را با برنامه در حال پخش مدیا هماهنگ کنند. با این روش شما دیگر هیچگاه گیج نخواهید شد که کدام کنترل مربوط به کدام برنامه است.
در اندروید 11 یک سری تغییراتی در نمایش کنترل های مربوط به موسیقی اعمال شده است. اول از همه، کنترل ها به بخشی در پنل تنظیمات سریع در بالای اعلان ها تبدیل شده اند. این موضوع به این معنا است که این قسمت همیشه در بالای اعلان ها قرار خواهد گرفت. شما می توانید با استفاده از یک بار پایین کشیدن صفحه یک نمای کوچک از تنظیمات را داشته باشید که با تکرار کردن این کار توسعه پیدا خواهد کرد.
نکته جذاب دیگر اینجا است که کنترل های چندگانه مدیا می توانند به گوشه های پنل مدیا نیز منتقل شوند. بنابراین به جای قرارگیری عمودی و اشغال فضای بیشتر، شما می توانید تنها به محیط برنامه مدیای خود بروید. همچنین امکانی در Setting > Sound > Media فراهم شده است که به شما این امکان را می دهد تا کنترل های مدیا پلیر خود را از داخل پنل توسعه یافته تنظیمات سریع پنهان کنید.
در نهایت پنل مدیا پلیر کنترل هایی را برای شما قرار داده است که با استفاده از آن شما می توانید به سرعت خروجی دستگاهتان را تغییر دهید. این تنظیمات به طور پیش فرض شامل بلندگوی شما نیز می شود. همچنین با استفاده از آن می توانید تمامی دستگاه هایی را که از طریق بلوتوث یا Chromecast با دستگاه شما جفت شده اند، کنترل کنید. به علاوه شما می توانید در این قسمت صدای دستگاه را نیز تنظیم کنید. به هرحال در اندروید 11 دیگر خبری از نمایش تصاویر هنری بی کیفیت و با رزولوشن پایین در صفحه قفل هنگام پخش موسیقی نیست. شما تنها یک پنل کنترلی جدید را در بالای بک گراند خود مشاهده خواهید کرد.
اجازه نامه ها
در طی سال ها گوگل تلاش کرده تا داده های محرمانه موجود در دستگاه شما را با استفاده از روش های مختلف از دسترس منابع ناشناس دور نگه دارد. یک بخش مهم در این فرایند داشتن یک سری تنظیمات قدرتمند برای محدود کردن اجازه های دسترسی است. با اینکه iOS هم اکنون هم چند پله از اندروید در این موضوع جلوتر است، اما نهایتا گوگل بعضی از اجاه نامه های اپل را در اندروید نیز وارد کرد.
با استفاده از اندروید 11 کاربران می توانند اجازه های دسترسی برنامه ها را بر اساس نیاز بپذیرند. این موضوع به این معنا است که اگر شما بخواهید از ویژگی های مربوط به موقعیت یابی یک برنامه استفاده کنید، می توانید تنها اجازه دسترسی به موقعیتتان را برای آن برنامه زمانی که در حال اجرا است، صادر کنید. به محض اینکه برنامه را ببندید، دسترسی به موقعیت نیز متوقف خواهد شد.
در دستگاه های مجهز به اندروید 11 در هربار اجرای برنامه شما باید به آن اجازه دسترسی بدهید. بنابراین می توانید دسترسی آن را محدود کنید یا تنها در هنگام اجرای برنامه به آن دسترسی بدهید و یا فقط همین یک بار اجازه دسترسی را برای برنامه صادر کنید. اما اگر برنامه ای نیاز به یک دسترسی دائمی داشت، گزینه چهارمی نیز روبروی شما قرار گرفته است که با استفاده از آن به صفحه تنظیمات منتقل خواهید شد که این اجازه را صادر کنید. این راه شما را از صدور اجازه سهوی برای دسترسی به اطلاعات محرمانه خود نجات خواهد داد.
گوگل در آپدیت جدید بر روی دسترسی های پس زمینه نیز کارهایی را انجام داده است. برای اینکه یک برنامه بتواند به موقعیت شما در پس زمینه دسترسی داشته باشد باید اجازه دسترسی به موقعیت در پیش زمینه برای آن صادر شده باشد. زمانی که کاربر اجازه دسترسی را در پیش زمینه صادر کرد، پیامی برای او نمایش داده خواهد شد که او را به صفحه تنظیمات برای صدور اجازه دسترسی در پس زمینه منتقل می کند. این کاربرد باعث می شود که دیگر کاربران برای افزایش سرعت نصب برنامه بدون فکر اجازه دسترسی را برای برنامه ها صادر نکنند.
ویژگی منحصر به فرد دیگر اندروید 11 این است که اگر شما گزینه صدور خودکار اجازه دسترسی را فعال کنید، دستگاه اندرویدی شما اجازه ها را برای برنامه هایی که شما به مدت طولانی در پیش زمینه از آن ها استفاده نمی کنید، لغو خواهد کرد. البته اندروید برای برنامه هایی که در پس زمینه اجرا می شوند و برای حفظ حریم خصوصی شما لازم هستند، استثنا قائل می شود.
ضبط صفحه نمایش
برای کاربران وان پلاس، شیائومی، سامسونگ و بسیاری دیگر از سازندگان تلفن همراه، اضافه شدن این ویژگی به اندروید 11 خبر شگفت آوری نخواهد بود. با این حال برای دارندگان تلفن های پیکسل این یک خبر عالی است. هر چند گوگل برای پیاده سازی این ویژگی از تکنیک خاصی استفاده نکرده و آن را شبیه به آنچه در دستگاه های ادرویدی ارائه شده به اندروید 11 اضافه کرده است. شما می توانید از طریق پنل تنظیمات سریع به این امکان دسترسی پیدا کنید. به علاوه گزینه ضبط صدا در حین فیلم برداری از صفحه نمایش یا استفاده از میکروفون نیز در اختیار شما است. همچنین می توانید انتخاب کنید که لمس هایتان بر روی صفحه نمایش نشان داده شوند. هیچ آپشنی در اینجا برای تنظیم رزولوشن یا فریم ریت ویدیو ضبط شده وجود ندارد. ویدیوها به صورت پیش فرض در 60 فریم بر ثانیه و با رزولوشن صفحه نمایش ضبط خواهند شد.
کنترل دستگاه های هوشمند
اندروید 11 ویژگی های جذابی را بر روی دکمه پاور پیاده سازی کرده است. بسته به اینکه از چه برنامه ای استفاده می کنید، می توانید چیزهایی مانند ساعت هوشمند، چراغ ها، دوربین های امنیتی و قفل های هوشمند را با استفاده از Chromecast یا google Nest ببینید. هدف از اضافه شدن این ویژگی این است که به شما یک دسترسی آسان برای کنترل تمامی وسایل هوشمند در منزلتان داده شود.
این باز طراحی منوی پاور برای افرادی مناسب است که به طور دائمی از وسایل هوشمند خود یا سیستم Google Payment استفاده می کنند. اما برای افرادی که چنین امکاناتی در منزل خود ندارند، این آپشن می تواند تنها در حد یک آپشن تزییناتی به کار آید. اگر شما می خواهید که با فشردن دکمه پاور تنها به گزینه های خاموش شدن یا ری استارت گوشیتان دسترسی پیدا کنید، این امکان ممکن است کمی برای شما ناراحت کننده به نظر برسد. زیرا افزوده شدن گزینه های جدید، دسترسی شما را به گزینه های دلخواهتان سخت تر خواهد کرد.
امنیت و حریم خصوصی
اندروید 11 دو ویژگی جدید را که بر روی حریم خصوصی تمرکز دارند، معرفی کرده است. ویژگی اول حوزه های به روز رسانی گوگل پلی را توسعه داده است. با استفاده از این ویژگی گوگل می تواند ویژگی های محرمانه و مربوط به حریم خصوصی را بیشتر از طریق گوگل پلی به شما پیشنهاد دهد. در نتیجه زمانی که برنامه هایتان را به روز رسانی می کنید، تعداد بیشتری زیربرنامه مربوط به حریم خصوصی با آن نصب خواهد شد.
به دلیل اینکه بیشتر سازندگان گوشی های همراه به روز رسانی های خود را در طی چند ماه ارسال می کنند، وجود این ویژگی می تواند گوشی شما را در مقابل بدافزارهای جدید ایمن کند. به علاوه اندروید 11 می تواند به روز رسانی های امنیتی و گزینه های سیستم عامل را در قالب به روز رسانی های گوگل پلی ترکیب کرده و در نتیجه کاربر را خیلی سریعتر به نتیجه دلخواه برساند. با این امکان شما دیگر نیازی ندارید برای به دست آوردن چیزی که شرکت سازنده تان چند ماه دیگر ارائه می دهد و شما می توانید آن را همین امروز از طریق گوگل پلی دریافت کنید، صبر نمایید.
به علاوه گوگل شرط اجباری بودن به روز رسانی های اجباری و یکپارچه را در دستگاه های مجهز به سیستم عامل اندروید 11 برداشته است. هرچند این گزینه در اندروید 7 نیز ارائه شده بود، اما بعضی از برندها مانند سامسونگ از آن ستفاده نکردند. با وجود به روز رسانی های یکپارچه، دستگاه شما یک آپدیت جدید را در پس زمینه دانلود کرده و آن را به صورت بخش های جداگانه نصب می کند. زمانی که شما تلفن خود را ری استارت می کنید، گوشی هوشمند به بخش دیگری خواهد رفت. به همین دلیل شما فکر می کنید که با وجود این که مدت زیادی از به روز رسانی دستگاهتان نگذشته است، دستگاهتان به حالت قبل برگشته است.
تغییر دیگری که در اندروید 11 برای افزایش سطح امنیت به کار رفته است، مربوط به کاربران اقتصادی و سرمایه گذاران است. با این تغییر شما می توانید یک پروفایل کاری بر روی دستگاه مختص به شرکتتان داشته باشید، که به کارمندان بخش IT اجازه می دهد که دستگاه را مدیریت کنند. اما از طریق آن نمی توانند به هیچ کدام از داده های شخصی شما یا فعالیت های دیگر بر روی تلفن همراهتان دسترسی داشته باشند.
هرچند پروفایل های شخصی و کاری جداگانه در اندروید 5 نیز در دسترس بود، اما این ویژگی تنها بر روی دستگاه های متعلق به کارمندان برای دسترسی به پروفایل در یک محیط کاری در دسترس بود. با استفاده از این ویژگی گوگل به کارفرما نیز این امکان را می دهد تا پروفایل کاری خود را از شخصی جدا کند.
ویژگی های اندروید 11 مختص دستگاه های پیکسل
برای صاحبان دستگاه های پیکسل، اندروید 11 ویژگی های اضافه ای دارد. یکی از آن ها پیشنهادات برنامه است. پیشنهادات برنامه بر روی کشوی برنامه شما و صفحه اصلی ظاهر خواهند شد. تلفن همراه شما از طریق نوع کاربری شما از برنامه های نصب شده، پیشنهاداتی را برای شما آماده کرده و یک ردیف ازبرنامه های پیشنهادی را که شما در طول روز بیشتر مورد استفاده قرار می دهید، به صورت یک ردیف در بالای نوار برنامه های شما نشان خواهد داد. هرچند که ممکن است گاهی برنامه ای در این ردیف ظاهر شود که شما اصلا از آن استفاده نمی کنید و برنامه ای که شما دائما مورد استفاده قرار می دهید و انتظار دارید در ردیف برنامه های یشنهادی باشد، در سر جای خود نیست. اگر علاقه ای به این ویژگی ندارید، می توانید آن را غیر فعال کنید.
ویژگی دیگر کمی جذاب تر است. گوگل در حال حاضر از ردیف پایین صفحه اصلی برای نمایش پیشنهادات استفاده می کند. بسیاری از ما عموما برنامه های پرکاربرد خود را در این قسمت نگه می داریم و این نکته احتمالا برایمان بی اهیمت است. اما زمانی که شما بخواهید یک برنامه را از این قسمت حذف کنید یا اینکه به طور کلی این فضا را خالی از آیکون های مربوط به برنامه ها کنید، گوگل باز هم برنامه های پیشنهادی را در این قسمت جایگزین خواهد کرد. این موضوع تقریبا به محض اینکه شما یک برنامه را حذف کنید اتفاق خواهد افتاد. این آیکون اضافه شده یک رنگ متفاوت خواهد داشت تا شما بتوانید آن را به عنوان یک برنامه پیشنهادی بشناسید. بنابراین آیکون واقعا به این قسمت اضافه نمی شود. پس شما می توانید آن آیکون را از این قسمت حذف کرده و با آیکون دلخواه خود جایگذاری کنید. به نظر می رسد که این ویژگی چندان هوشمندانه نباشد. مثلا ممکن است شما برنامه ای را حذف کنید و برنامه حذف شده با آیکونی جایگزین شود که از قبل در این فضا وجود داشته است.
همچنین یک انیمیشن جذاب و جدید نیز برای پس زمینه فراهم شده است. زمانی که شما صفحه را برای دیدن اعلان ها پایین می کشید و یا آن را برای دیدن برنامه ها بالا می کشید، پس زمینه حالتی را برای شما به نمایش خواهد گذاشت که حسی از عمق و حرکت را در شما القا خواهد کرد. گزینه ای که در گوشی های پیکسل چندان خوشایند به نظر نمی رسد، این است که کاربران نمی توانند به صورت دستی رنگ دلخواه خود را برای آیکون جست و جو در پایین صفحه انتخاب کنند. این آیکون در این گوشی ها بسته به تنظیمات روز و شب همیشه سفید یا خاکستری است.
با وجود همه این ویژگی ها هنوز هم دارندگان گوشی های پیکسل دارای امکانات پایه ای و مقدماتی هستند. در قسمت برنامه ها شما نمی توانید هیچ فولدری ایجاد کنید. همچنین نمی توانید آیکون مربوط به یک برنامه را پنهان کنید. تمام چیزی که دارید فونت های اصلی، رنگ های اصلی و لیست کوتاهی از امکانات در دسترس است. تنها اندروید 11 است که توانسته آیکون های عجیبی را به این دستگاه ها اضافه کند.
اندروید 11 (ویرایش نهایی)
در کنار نسخه استاندارد، گوگل تبلیغاتی را درباره نسخه ویرایش شده اندروید 11 نیز ارائه داد. این نسخه از اندروید 11 دارای ویژگی های جدید نسبت به نسخه استاندارد اندروید مانند مکالمات، جستچرها و فولدرهای ایمن برای نگهداری اطلاعات با استفاده از پسورد را ارائه داده است. گوگل ادعا میکند که این نسخه سرعت دسترسی به برنامه ها را تا 20 درصد افزایش داده است.
اطلاعات متفرقه
هنوز هم بعضی از ویژگی ها هستند که از قلم افتاده اند. به عنوان مثال در حال حاضر تمامی دستگاه های دارای سیستم عامل اندروید 11 به طور بی سیم به خودرو متصل می شوند. تنها کاری که شما باید انجام دهید این است که اطمینان حاصل کنید که واحد فرماندهی خودرویتان با این ویژگی سازگار است. با این ویژگی دیگر هیچ سیمی ظاهر خودرو شما را به هم نخواهد ریخت.
نکته جالب توجه دیگر امکاناتی است که در درون صفحه کلید نهفته شده است. با استفاده از این پیشنهادات می توانید به سادگی جاهای خالی را در برنامه های مختلف پرکنید. به عنوان مثال اگر می خواهید در یک وب سایت لاگین کنید، یوزر نیم و پسورد شما بر روی صفحه کلیدتان نمایش داده خواهد شد و می توانید با یک کلیک بدون نیز به تایپ کردن مکرر وارد سایت شوید.
اندروید 11 قابلیت پشتیبانی از اینترنت 5G را دارد. بنابراین کاربران می توانند با سرعت بیشتری به شبکه های 5G متصل شوند. همچنین اندروید 11 از انواع نمایشگر بیشتری پشتیبانی می کند. گوگل به طور ویژه نمایشگرهای آبشاری یا منحنی را ذکر کرده است. توسعه دهندگان می توانند برنامه خود را با توجه به نوع نمایشگر طراحی کنند. به عنوان مثال برای نمایشگرهای منحنی توسعه دهندگان می توانند برنامه خود را به گونه ای طراحی کنند که کاربران بتوانند از فضاهای انحنادار استفاده نمایند. همچنین حالت های آبشاری به کاربران اجازه می دهد که کنش های خود را در نزدیکی لبه ها انجام دهند.
در حال حاضر یک UI جدید برای گرفتن اسکرین شات به اندروید 11 اضافه شده است. همانند گوشی های اپل دارای سیستم عامل iOS جدیدا شما می توانید با استفاده از قسمت پایین و سمت چپ نمایشگر خود، اسکرین شات بگیرید. همچنین می توانید امکانات سریعی مانند ویرایش یا به اشتراک گذاری عکستان در اختیار داشته باشید. متاسفانه بر خلاف iOS گوگل هنوز هم امکان گرفتن، ویرایش و به اشتراک گذاری چند اسکرین شات را به طور همزمان برای کاربران خود فراهم نکرده است. بنابراین شما تنها می توانید با آخرین اسکرین شاتی که با این UI جدید گرفته اید، کار کنید. اگر شما یک اسکرین شات جدید بگیرد، پیام مربوط به اسکرین شات قبلی هنوز بر روی اسکرین شات جدید قابل مشاهده است. بنابراین شما می توانید قبل از گرفتن اسکرین شات جدید از آن صرف نظر کنید.
نکته مهم دیگر این است که هنوز امکان گرفتن اسکرین شات برای صفحاتی که قابل اسکرول شدن هستند به طور یک جا وجود ندارد. هرچند که این امکان در بسیاری از برندهای گوشی تلفن همراه حتی با نسخه های پایین تر اندروید در دسترس است.
ویژگی دیگر اندروید 11 داشتن تاریخچه اعلان ها است. شما می توانید از مسیر Settings > Apps and notifications > Notifications > Notification history همه اعلان های اخیر خود را پیدا کنید. این ویژگی زمانی به کار می آید که شما به طور تصادفی اعلان های خود را بدون توجه به آن ها رد می کنید در حالی که می خواهید از محتوای آن ها مطلع شوید. اگر نمی خواهید گوشی هوشمندتان اعلان هایتان را پیگیری کند می توانید این ویژگی را غیر فعال کنید.
همچنین شما می توانید در صفحه به اشتراک گذاری یک برنامه را سنجاق کنید. بنابراین دیگر برنامه هایی که شما دائما با دیگران به اشتراک می گذارید، در میان برنامه های دیگر پنهان نخواهند شد. در نهایت اندروید 11 مجموعه ای از ایموجی ها را اضافه کرده است که 117 آیتم جدید در درون خود دارند. همچنین گوگل دوباره یک سری از ایموجی ها را باز طراحی کرده است.
سخن پایانی
اندروید 11 به واقع یکی از دقیق ترین به روز رسانی هایی است که یک سیستم عامل تا به حال ارائه داده است. ویژگی هایی که با اندروید 11 مطرح شدند واقعا قابل توجه هستند. مکالمات و حباب ها احتمالا بیشترین تاثیر را بر روی شیوه ای که کاربران با هم ارتباط برقرار می کنند، خواهد گذاشت. اندروید همیشه یک سیستم اعلان عالی داشته است، اما این ویژگی های جدید توانسته اند آن را به سطح بالایی از رقابت که تا به حال حتی به آن نزدیک نشده بود، منتقل کنند.
تمرکز این سیستم عامل بر روی حریم شخصی نیز بسیار قابل توجه است. گوگل همیشه نسبت به اپل در سطح پایین تری قرار می گرفت. با این حال با استفاده از ویژگی هایی مانند صدور اجازه یک بار مصرف یا اجازه نامه های خودکار توانست چیزهایی مانند دسترسی به موقعیت در پس زمینه را سخت تر کند. سایر ویژگی های ایجاد شده را می توان به منزله تغییر در دکوراسیون دانست. چزهایی مانند بهبود کنترل های مدیا، اضافه شدن افزونه ضبط صفحه نمایش به قسمت تنظیمات سریع، دسترسی بهتر به وسایل هوشمند خانه در یک جهان پیشرفته و بهبود در ویژگی های سخت افزاری مانند پشتیبانی از 5G، بالا بردن نرخ رفرش ها و فاکتورهای مختلف نمایشگر تغییرات جزیی و جذاب اندروید 11 هستند.
با این حال ارائه نسخه های جدید اندروید 11 هنوز هم با سرعت کمی انجام می شود. بسیاری از کابران انتظار دارند که گوگل باز هم دسترسی و اصلاح اعلان ها و اجازه نامه ها را برای برنامه های مختلف بهبود بخشیده و باگ های آن را برطرف کند. هم اکنون اندروید 11 در گوشی های پیکسل از پیکسل 2 به بالا در دسترس است. به علاوه برندهای دیگر مانند وان پلاس، Oppo، Realme و شیائومی از نسخه بتا استفاده می کنند. با این حال به نظر می رسد که شرکت های سازنده تنها تبلیغاتی را برای دسترسی به اندروید 11 ارائه داده اند و نشانه های عملی از استفاده از این سیستم عامل هنوز به چشم نخورده است. بنابراین در حال حاضر کمترین چیزی که انتظار می رود این است که این نسخه از اندروید برای تمای دستگاه ها قابل دسترسی باشد.