DropBox یا گوگل درایو؛ کدام سرویس ذخیره سازی ابری بهتر است؟
بسیاری از مردم نمیدانند که DropBox حدود 5 سال زودتر از گوگل درایو پا به عرصه رقابتهای جهانی گذاشته است؛ اما در حال حاضر Google Drive به پشتیبانی از امکانات و قابلیتهای گوگل توانسته به یکی از رقبای سرسخت دراپ باکس تبدیل شود. هر دو سرویس با روشهای کاملا متفاوت از هم، برای افزایش کاربران خود، فضای ذخیرهسازی ابری رایگان ارائه میدهند و خدمات و رویکردهای خاص خود را برای ارائه سرویس و رمزگذاری دارند.
گوگل درایو فضای ذخیرهسازی بیشتری در اختیار شما قرار میدهد، همچنین راحتتر با برنامهها و خدمات گوگل ارتباط برقرار میکند؛ اما DropBox به لطف پشتیبانی از الگوریتمهای پیشرفته، زمان همگامسازی بسیار کمتری نسبت به رقیب خود دارد و به راحتی میتواند به بسیاری از برنامه و نرمافزارهای دیگر متصل شود، بنابراین برای افرادی که از خدمات گوگل استفاده زیادی نمیکنند، این برنامه انتخاب بسیار مناسبی است.در این مقاله سعی شده تا با بررسی و مقایسه معایب و مزایای هر دو سرویس به شما کمک شود تا به صورت هوشمندانه یکی از این دو سرویس را انتخاب نمایید.
فضای ذخیرهسازی: برگ برنده گوگل درایو
هنگامی که برای اولین بار در گوگل درایو ثبتنام میکنید، 15 گیگابایت فضای ذخیرهسازی رایگان به شما اختصاص داده میشود؛ اما به خاطر داشته باشید که این فضای ذخیرهسازی در چندین سرویس مختلف گوگل در نظر گرفته شده است. شما میتوانید حساب گوگل درایو خود را به یکی از شش دسته در نظر گرفته شده، ارتقا دهید که از 100 گیگابایت با قیمت 1.99 دلار در ماه شروع میشود و به 30 ترابایت با قیمت 149.99 دلار در ماه خاتمه مییابد؛ سطح 100 گیگابایت با بیشترین تقاضا به عنوان Google One نامگذاری شده است. از طرف دیگر با ساخت حساب در DropBox به شما برای شروع 2 گیگابایت حجم رایگان داده میشود و میتوانید با هزینه 9.99 دلار در ماه به 2 ترابایت یا با 16.58 دلار در ماه به 3 ترابایت حساب خود را ارتقا دهید.
قیمتها بین این دو سرویس به صورت کامل برابری میکنند و با هم همخوانی دارند؛ با این تفاوت که دراپ باکس حجم کلی ذخیرهسازی را به 3 ترابایت محدود مینماید، اما در عوض این امکان را فراهم میدارد تا بدون استفاده از سرویس ایمیل که خود مقدار زیادی از فضای ذخیرهسازی را اشغال میکند، از آن استفاده کنید.
برنامههای جانبی: امکانات بیشتر گوگل، ارتباط بهتر DropBox
هنگامی که گزینه New را در گوگل درایو را انتخاب میکنید، گزینههای بسیار متنوعی برای ایجاد یک فایل جدید با استفاده از گوگل، Google Docs ،Google Sheets ،Google Slides ،Google Forms ،Google Drawings ،Google My Maps و … امکان اتصال به بیش از 100 برنامه آنلاین دیگر را مشاهده خواهید کرد.
اما وقتی گزینه ایجاد فایل جدید را در DropBox انتخاب مینمایید، انتخابهای کمتری نسبت به گوگل درایو مشاهده خواهید کرد که از جمله آنها میتوان به Dropbox Paper ،HelloSign ،Transfer و Showcase (با بالاترین سطح قیمت) اشاره نمود؛ در عوض دراپ باکس یک مرکز برنامه دارد که در آن می توانید به بیش از 50 برنامه که به صورت شخص ثالث با این برنامه همکاری میکنند، دسترسی پیدا کنید. از جمله این برنامهها میتوان به مایکروسافت آفیس، زوم، واتساپ و سایر برنامههای دیگر اشاره کرد.
همگامسازی تغییرات
اگر قصد ویرایش فایلها به صورت آنلاین در گوگل داریو با استفاده از برنامههای ابری مانند Google Docs یا Google Sheets را دارید، همگامسازی در یک حد قابل قبول است؛ اما اگر قصد دارید تا بسیاری از کارها را به صورت آفلاین انجام دهید، در این حالت بدون شک DropBox، بهتر است. برتری دراپ باکس نسبت به گوگل درایو به این دلیل است که Google Drive در طول هر همگامسازی کل فایل را همگامسازی میکند، اما دراپ باکس با استفاده از الگوریتمی خاص پروندهها را به قسمت های کوچکتر تقسیم کرده و فقط بلوک تغییر یافته همگامسازی میشود.
هر دو سرویس در حال حاضر امکان مشاهده محتویات موجود در فضای ذخیرهسازی ابری در یک پوشه محلی را دارا میباشند. دراپ باکس این قابلیت را از مدتها قبل در قالب ویژگی همگامسازی هوشمند ارائه کرده بود، اما گوگل اخیراً آن را به عنوان همگامسازی انتخابی به قابلیتهای خود اضافه نموده است.
ویدئو کنفرانس
هر دو سرویس دارای قابلیت برگزاری ویدئو کنفرانس میباشند که در گوگل درایو با عنوان Google Meet و در دراپ باکس از طریق زوم در نظر گرفته شده است. از دیگر قابلیتهای گوگل درایو، میتوان به ویرایش همزمان یک فایل توسط افراد مختلف اشاره نمود، شما میتوانید مشاهده کنید که دیگران چگونه یک فایل را ویرایش میکنند و یا در این رابطه با آنها گفتوگو کنید. در دراپ باکس این امکان وجود دارد تا در ایجاد اسناد آفیس همکاری نمایید و یا برای فایل ایجاد شده، کامنت بگذارید. این قابلیت جالب به سبب ادغام DropBox با آفیس آنلاین، ایجاد شده است.
امنیت و حریم خصوصی
گوگل برای هرگونه انتقال فایل، رمزگذاری ذخیرهسازی فایل 256 بیتی AES و برای فایلهای ذخیره شده رمزگذاری 128 بیتی AES را استفاده میکند. از طرف دیگر، DropBox برخلاف گوگل درایو برای فایلهای ذخیره شده از رمزگذاری 256 بیتی AES بهره میگیرد و برای انتقال فایل از رمزگذاری 128 بیتی AES استفاده مینماید؛ در واقع این تغییر به دراپ باکس کمک میکند تا زمان همگامسازی سریعتری نسبت به گوگل درایو داشته باشد، همچنین از آنجا که دراپ باکس فقط بلوک پروندهها را همگامسازی میکند، ریسک به خطر افتادن داده ها در زمان انتقال فایل نیز کاهش مییابد.
نتیجه گیری
هر دو سرویس در مورد همکاری مبتنی بر فضای ابری بسیار عالی عمل میکنند، اما وقتی به مقولههای میزان فضای ذخیرهسازی رایگان، یکپارچگی و دسترسی راحت به همه سرویسهای گوگل و امنیت کامل میرسیم، Google Drive برنده این رقابت میباشد، همچنین این برنامه دارای رابط کاربری بهتری است. از سوی دیگر، DropBox به علت سرعت بالاتر در همگامسازی فایل، دسترسی بالا به حجم وسیعی از برنامهها و سرویسهای محبوب به گوگل درایو برتری دارد.
اما گوگل درایو از این نظر در صدر قرار میگیرد که برای کاربران گوگل، یکپارچگی و دسترسی آسان فضای ذخیرهسازی به امکانات بسیار متنوع گوگل یک امر حیاتی است؛ با توجه به نزدیک شدن کاربران گوگل به مرز 2 میلیارد نفر، این موضوع غیرقابل چشمپوشی میباشد. اما علی رغم این برتری گوگل درایو، DropBox هنوز هم میتواند برای کسانی که به قابلیتهای گوگل وابستگی چندان زیادی ندارد، یک برنامه بسیار مفید باشد.
منبع: lifewire