اخبار

افت واردات موبایل با وارد شدن شمش طلا!!!

افت واردات موبایل

طبق گفته رئیس کل گمرک کشور، واردات موبایل افت کرده و ورود شمش طلا به بازار ایران آزاد شده است. رئیس کل گمرک که به تازگی در ششمین نشست هیات نمایندگان اتاق تهران حضور پیدا کرد، گزارشاتی را در خصوص واردات خودرو، موبایل و شمش طلا در اختیار اعضای هیات نمایندگان قرار داد. ایشان در ابتدای صحبت خود به عوامل موثر بر درآمد‌های گمرک که شامل ارزش دلاری واردات، نرخ ارز، حقوق ورودی و عوارض صادراتی می‌باشد، اشاره کرد و بیان نمود: «درآمد واریزی به خزانه از سوی گمرک از حدود 17 هزار میلیارد تومان در سال 1400 با 269 درصد رشد به حدود 64 هزار میلیارد تومان رسیده است.»

رئیس کل گمرک در ادامه صحبت‌های خود به حقوق ورودی خودرو در سال 1401 اشاره کرد و افزود: «در قانون بودجه سال 1401 حدود 190 میلیارد ریال بابت حقوق ورودی خودرو مصوب شده که با توجه به عدم انجام واردات خودرو، درآمد‌های پیش بینی شده از این بابت محقق نشده است و علاوه بر این، با کاهش دریافت حقوق ورودی از 4 درصد به یک درصد حدود 35 هزار میلیارد تومان از درآمد‌های گمرکی محقق نشده است. همچنین با تغییر ارز مبنای حقوق ورودی از ارز ترجیحی به ETS، میزان معافیت‌ها و تخفیفات گمرکی نیز به طور فزاینده‌ای افزایش داشته؛ به طوری که اعمال معافیت و تخفیفات در سال 1401 بالغ بر 165 هزار میلیارد از وصول‌های گمرک را کاهش داده است.»

نسخه لوکس 15 پرو، اپل واچ سری 9 و زد فلیپ 5 الهام گرفته از باربی

جناب آقای رضوانی فر، در ادامه نشست هیات نمایندگان اتاق تهران وضعیت درآمدی گمرک در 5 ماهه اول سال 1402 را شرح داد و اظهار داشت: «در قانون بودجه سال 1402 احکامی مرتبط با حوزه تجارت وجود دارد که گمرک ایران جهت تسریع در اجرایی شدن احکام مزبور پیگیری‌های لازم را به‌عمل آورده است؛ احکامی نظیر یک درصد حقوق گمرکی مواد اولیه، ماشین‌آلات خط تولید، عوارض نیم درصد محصولات خام و نیمه‌خام و عوارض محصولات آب‌بر.» رئیس کا گمرک کشور در نهایت به آمار مقایسه‌ای تجارت خارجی در سال‌های 1400 و 1402 اشاره کرد و افزود: «مجموع ارز مبادلات خارجی کشور از رقم تقریبی 101 میلیارد دلار با رشد 11.2 درصدی به حدود 113 میلیارد دلار در سال 1401 افزایش پیدا کرد.»

واردات خودرو و موبایل در سال 1402

افت واردات موبایل

محمد رضوانی فر، رئیس کل گمرک کشور، در خصوص واردات موبایل و خودرو در ابتدا به وارد کنندگان و صادرکنندگان بزرگ کشور اشاره کرد و آمار دقیقی را در رابطه با واردات خودرو و موبایل ارائه داد؛ به این صورت که بیان داشت: «آمار واردات خودروی ترخیص شده از گمرک تا 25 مرداد سال 1402 معادل 727 دستگاه به ارزش تقریبی 17.2 میلیون دلار است. همچنین آمار واردات گوشی موبایل مسافری در سه ماه نخست سال جاری 149 هزار 166 دستگاه به ارزش تقریبی 90 میلیون دلار بوده است. در عین حال، 4 میلیون 472 هزار و 39 دستگاه موبایل نیز از ابتدای سال جاری تا 25 مردادماه به روش تجاری وارد کشور شده که ارزش دلاری آن 885 میلیون و 619 هزار دلار بوده است. واردات موبایل طی این مدت از نظر تعداد 4.39 درصد و از نظر ارزش 18.49 درصد کاهش یافته است.»

یکسان بودن باتری اس 24 با نسل های قبل؛ ارتقا یا ثبات؟

ایشان همچنین بیان کردند که یکی از ظرفیت‌های مطلوب ایجاد شده، آزاد شدن واردات شمش طلا است که در سه ماهه اول سال جاری 877 کیلوگرم به ارزش 57 میلیون دلار به صورت مسافری و 3.835 کیلوگرم به ارزش 248 میلیون و 681 هزار دلار به روش تجاری به کشور وارد شده است. جناب رضوانی فر همچنین به تعداد و اهمیت تسهیلات گمرکی اشاره کرد که از جمله آن‌ها اخذ ضمانت نامه بانکی، ترخیص نسیه بدون دریافت حقوق ورودی برای واحد‌های تولیدی، استفاده حداکثری از مسیر سبز و زرد، موافقت با انتقال کالا به انبار و ترخیص با حداقل اسناد برای شرکت‌های دارویی می‌باشد.

رئیس کل گمرک کشور در قسمت دیگری از صحبت‌های خود از بروزرسانی دستورالعمل‌ها خبر داد و بیان کرد: «اولین گمرک تخصصی در فرودگاه امام راه اندازی شده است که مختص حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات می‌باشد و همچنین این گمرک تخصصی نخستین تجربه از این نوع در کشور است.» رضوانی فر همچنین به اصلاح و ابلاغ دستورالعمل اجرایی فعالان اقتصادی برگزیده گمرکی اشاره کرد و در این باره گفت با اصلاح دستورالعمل‌ها، اکنون 1760 شرکت برای استفاده از این تسهیلات ثبت نام کرده‌اند؛ در حالی که در گذشته تنها 685 فعال برگزیده می‌توانستند از این امکان بهره مند شوند.

آیفون 15 پرومکس یا اولترا؟ استراتژی جدید اپل

ایشان همچنین بیان کردند تا کنون گمرک ایران با 248 شرکت در سطح کشور قرارداد انبار اختصاصی تحت کلید منعقد کرده است که شرکت‌های موجود در استان‌های اصفهان، گیلان، مرکزی، مازندران، قزوین، البرز، اردبیل و زنجان به ترتیب بیشترین انعقاد قرارداد انبار اختصاصی را داشته‌اند. رئیس کل گمرک وضعیت پاسخگویی دستگاه‌های مختلف به استعلامات گمرک در طول 6 ماه گذشته را نیز مورد بررسی قرار داد و خاطر نشان کرد: «متوسط روز پاسخگویی به استعلامات توسط اداره استاندارد 17 روز، سازمان غذا و دارو 9 روز، سازمان دامپزشکی 13 روز و سازمان حفظ نباتات 6 روز است که هدف‌گذاری ما در این خصوص این است که مدت زمان پاسخگویی برای همه سازمان‌ها به 3 روز کاهش یابد.»

آقای محمد رضوانی فر در نهایت مهم‌ترین چالش در بخش گمرک را تعداد بخشنامه‌ها دانست و در این باره گفت: «در طول سال 1401 بخشنامه‌های مهم و تاثیرگذار در حوزه بهای تمام شده تولید کنندگان و تجار 319 بخشنامه بوده که 207 مورد در بخش صادرات و 112 مورد در بخش واردات بوده است و از این بین سهم دستگاه‌های مختلف قابل احصا می‌باشد. با این حال با مصوبه اخیر دولت مبنی بر بارگذاری بخشنامه‌ها در سایت معاونت حقوقی ریاست جمهوری پیش از ابلاغ، از میزان صدور بخشنامه‌ها کاسته است.

گوشی گلکسی S24؛ کهکشانی تازه نفس سامسونگ

رشد 10 درصدی در ارزش گمرکی کالا‌های صادراتی

رشد 10 درصدی کالاهای صادراتی

طبق ادعای رئیس کل گمرک کشور، ارزش گمرک از سال 1400 تا 1401 حدود 10 درصد افزایش یافته است؛ به این صورت که متوسط ارزش گمرکی هر تن کالای صادراتی از 396 دلار در سال 1400 به 436 دلار در سال 1401 رسیده است. علاوه بر این، کالا‌های پتروشیمی از نظر وزن 40 و از نظر ارزشی 44 درصد از کل صادرات غیر نفتی کشور را تشکیل می‌دهند و در طول سال 1401 معادل 23.3 میلیارد دلار صادرات کالا‌های پتروشیمی صورت گرفته است. همچنین عمده‌ترین کالای صادراتی در این سال به گاز طبعی مایع شده مربوط می‌شود که به ارزش 7 میلیارد دلار می‌باشد و سهمی بالغ بر 13 درصد از کل ارزش صادرات را به خود اختصاص می‌دهد.

به گفته محمد رضوانی فر بزرگترین مقاصد صادراتی ایران در سال 1401 به ترتیب کشور‌های چین، عراق، ترکیه، امارات و هند بوده که این پنج کشور در مجموع با سهمی در حدود 73 درصد از وزن، 76 درصد از کل ارزش صادرات کشور را به خود اختصاص داده‌اند. رئیس کل گمرک کشور همچنین خاطر نشان کرد متوسط ارزش گمرکی هر تن کالای وارداتی به اندازه 1605 دلار می‌باشد که نسبت به رقم 1286 دلار در سال قبل 25 درصد رشد داشته است. او همچنین بیان کرد: «اقلام اساسی شامل ذرت، برنج، دانه سویا، گندم، روغن آفتابگردان، جو و کنجاله سویا موجود در فهرست 10 قلم اول کالاهای وارداتی، در مجموع از نظر وزنی 57 درصد و از نظر ارزشی 21 درصد از کل واردات کشور را به خود اختصاص داده‌اند. انواع گوشی‌های تلفن همراه نیز در مجموع بالغ بر 3 میلیارد دلار، معادل 5 درصد از کل ارزش واردات کشور را به خود اختصاص داده است.»

چند قدم تا رونمایی آیفون 15

در ادامه بحث، محمد رضوانی فر به آمار تجارت خارجی در 5 ماهه اول سال جاری اشاره کرد که بر این اساس بود: «ارزش صادرات کشور طی این مدت معادل 18.7 میلیارد دلار برآورد شده در حالی که این رقم در مدت مشابه سال قبل معادل 20.4 میلیارد دلار بود و مقایسه این دو رقم نشان‌دهنده کاهش حدود 8.3 درصدی صادرات در سال جاری است که این کاهش عمدتاً ناشی از کاهش قیمت‌های جهانی پتروشیمی بوده است. ارزش واردات طی این مدت نیز با 8.7 رشد از 21.5 میلیارد دلار در سال 1401 به 23.4 میلیارد دلار در سال جاری رسیده است. به این ترتیب، مجموعه ارزش مبادلات خارجی کشور در 5 ماهه نخست سال 1402 از 41.9 میلیارد دلار در سال گذشته به 42.1 میلیارد دلار در سال جاری رسیده است.»

با استناد بر صحبت‌های رئیس کل گمرک کشور، عمده‌ترین کالای صادراتی در 4 ماهه نخست امسال، گاز طبیعی مایع شده به ارزش .6 میلیارد دلار بوده که سهمی بیش از 11 درصد از کل ارزش صادرات را به خود اختصاص داده؛ علاوه بر این، عمده‌ترین کالای وارداتی در این مدت ذرت دامی به ارزش 1.3 میلیارد دلار بوده که سهمی بالغ بر 6.6 درصد از کل ارزش واردات را به خود اختصاص داده است. در ادامه صحبت‌ها رضوانی فر به این نکته نیز اشاره کرد که انواع گوشی‌های همراه دومین کالای وارداتی کشور به ارزش 0.7 میلیارد دلار به شمار می‌روند که سهم 3.6 درصدی از صادرات کشور را به خود اختصاص می‌دهند.

مقایسه ناتینگ فون 2 با نسل قبل؛ ارتقا عالی پردازنده

محمد رضوانی فر، رئیس کل گمرک کشور ایران اظهار داشت: «بیشترین میزان مبادلات بازرگانی به لحاظ ارزش متعلق به استان هرمزگان با رقمی بالغ بر 6079 هزار تن و به ارزش 13.1میلیون دلار بوده است. این استان در مجموع بالغ بر 26.44 درصد از وزن و 35.45 درصد از ارزش کل مبادلات کشور را به خود اختصاص داده است. استان تهران هم با اختلاف قابل توجهی با ارقام 325 هزارتن و 6969 میلیون دلار در رتبه دوم قرار دارد.»

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا