انواع حافظه های گوشی موبایل و تفاوت های آن ها
امروزه گوشی موبایل ( و همینطور انواع حافظه های گوشی موبایل )در زندگی چندین کاربرد متفاوت دارد و به کاربر این امکان را می دهد تا تمامی اطلاعاتی که روزانه دریافت می کند شامل متن، شماره تلفن، عکس، فیلم، فایل و … را در موبایلش ذخیره کند. از این رو میزان فضای حافظه موبایل نقش کلیدی را در این امر ایفا می کند. یکی از دغدغه های جدید برای کاربران گوشی های موبایل میزان حافظه موبایل و امکان ارتقای آن می باشد تا برای وارد کردن اطلاعات، نصب برنامه های متعدد، گرفتن عکس و فیلم و… به مشکل برنخورند.
درواقع حافظه موبایل یکی از اصلی ترین آیتم هایی است که حتی هر کاربری زمان خرید موبایل جدید به آن دقت می کند. در این مقاله در مورد انواع حافظه گوشی موبایل صحبت می کنیم و تفاوت های آنها را بررسی می نماییم:
حافظه های موبایل انواع مختلفی دارد بعضی از آنها داخل موبایل و قسمتی ازسخت افزار هستند و بعضی دیگر خارج از موبایل و قابل اضافه کردن به موبایل هستند. برای مشاهده انواع کارت حافظه موبایل به سایت مبیت مراجعه کنید.
انواع حافظه های گوشی موبایل
حافظه داخلی
حافظه داخلی قسمتی ضروری برای هر گوشی موبایل می باشد بطوریکه هر فردی زمانیکه می خواهد یک گوشی موبایل بخرد میزان فضای حافظه آن را بررسی می کند. همچنین در مواقعی که گوشی موبایل نیاز به تعمیرات دارد حافظه موبایل می تواند کمک کننده باشد. هرچه میزان فضای حافظه داخلی بیشتر باشد فضای بیشتری برای ذخیره سازی اطلاعات و نگهداری فایل های سیستمی و افزودن برنامه های متعدد را برای کاربر ایجاد می کند. باتوجه به سیستم عامل گوشی موبایلتان چندین تراشه برای ذخیره سازی فایل ها وجود دارد این تراشه ها تعیین کننده فضای مستقل پارتیشن بندی در حافظه داخلی هستند که جهت ذخیره سازی برنامه ها، اپلیکیشن ها، فایل های سیستمی، تصاویر، متن و ویدئوها و… استفاده می شود.
تراشه ای که ذخیره سازی فایل سیستمی را برعهده دارد rom نامیده می شود و این حافظه خواندنی است و ممکن است در طی دریافت و نصب برنامه های بروز رسانی سیستمی تغییراتی داشته باشد.
حافظه رم ( RAM)
RAM قسمتی از حافظه گوشی موبایل است که به طور موقتی اطلاعات را حفظ می کند و با روشن و خاموش شدن موبایل و یا بستن یک برنامه و اپلیکیشن فضای آن خالی می شود. این حافظه تمامی اطلاعات را جهت کار کردن گوشی موبایل پردازش و بارگذاری می کند و باعث کار کردن سیستم عامل، برنامه های درحال اجرا و اپلیکیشن های فعال می شود. حافظه RAM نسبت به سایر حافظه ها سرعت بیشتری دارد و رابطی بین سیستم عامل و حافظه داخلی دستگاه می باشد تا روند انجام برنامه و فایل با سرعت بالاتری در سیستم عامل و حافظه اصلی انجام گردد.
میزان فضای حافظه RAM این امکان را می دهد تا فایل های بیشتری در حالت آماده باش و یا اجرا باشند. حافظه رم قابل خواندن و نوشتن است و اطلاعات بطور ثابت در آن ثبت نمی شوند. حجم آن در اکثر گوشی های موبایل ثابت است و قابل تغییر نیست. نرم افزارهای متفاوتی برای مدیریت این حافظه وجود دارند.
درواقع حافظه RAM فضای پردازش اطلاعات در پردازنده است که می تواند مستقیما این اطلاعات را از این طریق حافظه دریافت کند. بنابراین پردازنده و حافظه رم هردو بر یک ماژول نصب میگردند و این ماژول هم به مادربورد متصل می شود.
حافظه رام (ROM)
حافظه ROM برای سیستم عامل فضای کافی را جهت انجام پردازش ایجاد می کند و برای کاربران قابل استفاده نیست. در واقع فقط فایل سیستمی در این حافظه قرار دارد و کاربر نمی تواند فایل یا اطلاعاتی به آن اضافه یا کم کند. بنابراین وقتی گوشی موبایل را به تنظیمات اولیه کارخانه برمی گردانید تمامی اطلاعاتی که کاربر به گوشی موبایل اضافه کرده و یا برنامه هایی که نصب کرده است پاک می شود اما سیستم عامل موبایل باقی می ماند و کار می کند.
اطلاعات در حافظه ROM با استفاده از تجهیزات خاص قابل تغییر است اما در حالت عادی یک کاربر نمی تواند آن را تغییر دهد.
حافظه سیم کارت
در سیم کارت گوشی موبایلتان نیز حافظه ای وجود دارد که کارایی خاص خودش را دارد. این حافظه در اکثر گوشی های موبایل که از نوع GSM هستند قابل استفاده است. حجم زیادی در این حافظه وجود ندارد و به همین دلیل فقط اطلاعات مربوط به سیم کارت و تماس مانند اطلاعات تماس ها، شماره های داخل دفترچه تلفن با ظرفیت محدود در ذخیره سازی نام و شماره و پیامک ها در آن قابل ذخیره هستند. حجم حافظه سیم کارت بسیار کم و محدود است از این بابت بعد از پر شدن حجم این حافظه، اطلاعات تماس وشماره تلفن ها و پیامک ها در حافظه گوشی موبایل دخیره می گردد.
حافظه بیرونی
یکی دیگر از انواع حافظه های گوشی، حافظه بیرونی است. حافظه خارجی یا مموری کارت بصورت قطعه ای جدا می باشد که به گوشی موبایل اضافه می شود. کاربر می تواند با این حافظه، میزان فضای خالی جهت ذخیره اطلاعات و فایل ها در موبایل خود ایجاد کند. این حافظه انواع مختلفی دارد و باتوجه به توانایی و نیاز گوشی موبایل، کاربر یکی از آنها را انتخاب می کند. در حال حاضر انواع حافظه خارجی شامل Mini SD – RS MMC – MMC هستند. این مدل ها ابعاد کوچکی دارند و به راحتی می توان آنها را در فضای مربوط به کارت حافظه در گوشی موبایل استفاده کرد.
یکی از مهم ترین تفاوت های حافظه های خارجی SD میزان فضای آنهاست. حجم حافظه های خارجی مانند 8 گیگابایت، 16 گیگابایت، 32 گیگابایت، 64 گیگابایت و 128 گیگابایت و غیره می باشد. کاربر می تواند با توجه به نیاز خود و هزینه ای که درنظر گرفته میزان فضای حافظه خارجی خود را انتخاب کند. بسیاری از افراد تصور می کنند حافظه خارجی که حجم بیشتری دارد بهتر است. اما در بعضی موارد استفاده از یک کارت حافظه با حجم بالا باعث کند شدن عملکرد پردازش گوشی موبایل می شود.
نمونه کارت های حافظه بیرونی و پر طرفدار عبارتند از:
- کارت حافظه microSDHC ای دیتا مدل Premier V10 A1
- کارت حافظه microSDHC سیلیکون پاور مدل Elite
- کارت حافظه microSDHC سامسونگ مدل Evo Plus
- کارت حافظه microSDXC سن دیسک مدل Ultra A1
سخن نهایی
حافظه خارجی موبایل نیز مانند حافظه داخل موبایل قابلیت ثبت و بازخوانی اطلاعات را دارد. در مواقعی که حافظه داخلی موبایل پر شود و فضای خالی برای ثبت اطلاعات جدید را نداشته باشد استفاده از حافظه خارجی راهکار مناسبی است. حافظه های خارجی با حجم های مختلف و سرعت پردازش متفاوت در بازار موجود می باشد که کاربر با توجه به نیازش می تواند تهیه کند.
در صورت تمایل می توانید مقاله حافظه Nvme چیست و چه ویژگیهایی دارد؟ و فضای ابری چیست و چه کاربردهایی دارد؟ را نیز در مبیت بخوانید.