اخبارفناوری

شرکت سامسونگ در حال کار بر روی یک تراشه 5 نانومتری است

چندی پیش گزارش‌هایی منتشر شد مبنی بر این‌که شرکت سامسونگ در حال کار بر روی یک تراشه 5 نانومتری به نام Exynos 1280 است. گفته می‌شود این تراشه قرار است سرعت شارژ در تلفن‌های همراه مقرون‌به‌صرفه را افزایش دهد. شرکت سامسونگ در مورد هدف طراحی و تولید این تراشه جدید اعلام کرده که می‌خواهد تلفن‌های همراه ارزان‌قیمت نیز از شارژ بسیار سریع پشتیبانی کنند.

به نقل از خبرگزاری Ice Universe سامسونگ قرار است به‌زودی این تراشه 5 نانومتری را برای سوپرشارژ کردن تلفن‌های همراه هوشمند پایه به‌طور رسمی معرفی کند. تراشه Exynos 1280 که یک SoC است و دومین تراشه سامسونگ است که اهداف بلندی در پشت ساخت آن قرار دارد. اولین تراشه 5 نانومتری این شرکت Exynos 1080 نام دارد که در تاریخ نوامبر سال 2020 معرفی شد. حال با گذشت یک سال نوبت به رونمایی از نسل دوم این تراشه‌های 5 نانومتری رسیده است.

هرچند در مورد تراشه جدید سامسونگ Exynos 1280، جزئیات کاملی منتشر نشده اما می‌توان با نگاه به ویژگی‌های تراشه نسل قبلی کمی چیپست جدید را شناخت. تراشه اگزینوس 1080 دارای 8 هسته پردازشی است که در ادامه نگاهی به آن‌ها می‌اندازیم.

  • یک هسته پردازشی Arm Cortex-A78 با فرکانس 2.8 گیگاهرتز
  • سه هسته پردازشی Cortex-A78 با فرکانس 2.6 گیگاهرتز
  • چهار هسته پردازشی Cortex-A55 که پاسخ فرکانسی آن مشخص نیست

گزارش‌ها نشان می‌دهد که شرکت ویوو تنها شرکتی است که از تراشه اگزینوس 1080 در ساخت تلفن‌های همراه خود استفاده می‌کند. اما گفته می‌شود شرکت سامسونگ قصد دارد از این به بعد در ساخت تلفن‌های همراه خود از تراشه‌های اگزینوس تولید داخلی استفاده کند. به همین جهت می‌توان گفت تلفن‌های همراه پایین رده و مقرون‌به‌صرفه سامسونگ در آینده‌ای نه‌چندان دور به تراشه اگزینوس 1280 مجهز خواهند شد.

خبرگزاری Ice قبلا اعلام کرده بود که سامسونگ تصمیم دارد در سال 2021 سه تراشه جدید خود را که در سه سطح پایین، بالا و متوسط طراحی و تولید شده‌اند وارد بازار کند. احتمال می‌رود تراشه Exynos 1280 یکی از تراشه‌های میان رده و تراشه اگزینوس 2200 یکی از تراشه‌های رده بالای این شرکت باشند. منتظر خودنمایی این تراشه‌ها در تلفن‌های همراه سامسونگ هستیم.

منبع: phonearena

زهرا خداکرمی

یک دیجیتال مارکتر فارغ التحصیل نرم افزار که عاشق هوش مصنوعی و حل مسئله و چالش های جدیده!

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا