اخبارفناوری

مایکروسافت بر روی تراشه سفارشی برای سرفیس کار می‌کند

بر اساس گزارش‌هایی که به‌تازگی منتشر شده مطلع شدیم که شرکت مایکروسافت در حال کار بر روی تراشه‌ی جدیدی است تا بتواند آن را در ساخت لپ‌تاپ‌های Surface خود استفاده کند. خبرگزاری HotHardware چندی پیش برای اولین بار این خبر را با کاربران خود به اشتراک گذاشت. اخبار منتشر شده نشان می‌دهند که شرکت مایکروسافت به دنبال مدیر معماری SoC است.

اگرچه خبر کار کردن شرکت مایکروسافت بر روی یک تراشه جدید سفارشی، هنوز توسط مدیران مایکروسافت تایید نشده و هیچ‌ چیز را ثابت نمی‌کند؛ اما به احتمال زیاد این خبر صحت داشته باشد. چون این خبر تقریبا با اخبار دیگری که در مورد همکاری شرکت مایکروسافت با شرکت AMD است، به‌طور هم‌زمان منتشر شد.

به نقل از خبرگزاری FrontTron، شرکت مایکروسافت و AMD برای ساخت یک پردازنده جدید Arm برای لپ‌تاپ‌های مایکروسافت، پیمان همکاری بستند. ظاهرا تراشه‌ی تولیدشده توسط این دو شرکت عملکرد گرافیکی بسیار بهتری نسبت به سیلیکون کوالکام خواهد داشت. زیرا سیلیکون تولیدشده توسط شرکت کوالکام با توجه به معماری‌های قدیمی‌تر ساخته شده است.

گزارش‌های منتشر شده حاکی از آن هستند که تراشه گفته‌شده از هسته Cortex-X1 که سال گذشته معرفی شد، برخوردار است. در کنار این تراشه نیز از یک کارت گرافیکی GPU Mrdna 2 استفاده خواهد شد. از طرفی گفته می‌شود در ساخت نسل بعدی لپ‌تاپ‌های سرفیس مایکروسافت از یک مودم Exynos پنج نانومتری برای اتصال به شبکه پرسرعت 5G استفاده خواهد شد.

chipst Microsoft

خبرگزاری بلومبرگ در ماه دسامبر سال 2020 اعلام کرد که شرکت مایکروسافت در حال کار بر روی تراشه‌های داخلی جدیدی است که در ساخت رایانه‌های سرور که سرویس ابری آن را اجرا می‌کنند، به کار خواهد رفت. همچنین ادعا می‌کرد شرکت مایکروسافت در حال بررسی تراشه‌ای برای تغذیه برخی از لپ‌تاپ‌های سرفیس خود است.

در آن زمان گفته می‌شد که واحد طراحی تراشه به رئیس تجارت ابری Azure گزارش می‌دهد به‌جای این‌که با رئیس سرفیس همکاری داشته باشد. اگر کمی به عقب‌تر برگردیم می‌بینیم که لپ‌تاپ سرفیس پرو ایکس که در اکتبر سال 2019 به‌طور رسمی معرفی شد، به یک تراشه سفارشی معروف با نام Microsoft SQ1 مجهز شده بود. این تراشه حاصل همکاری مشترک شرکت کوالکام و مایکروسافت است.

به‌این‌ترتیب می‌توان انتظار داشت که شرکت مایکروسافت برای افزایش کیفیت محصولات خود با شرکت AMD همکاری کند. البته یک تراشه داخلی به مایکروسافت کمک می‌کند تا وابستگی خود را به فروشندگان شخص ثالث کاهش دهد و همچنین کنترل بیشتری بر روی عملکرد و هزینه‌ها داشته باشد. این کاری است که دیگر شرکت‌های سازنده‌ی لوازم الکترونیکی نیز انجام می‌دهند.

برای مثال شرکت اپل احتمالا در حال کار بر روی نسل دوم تراشه‌های سفارشی خود است تا بتواند آن‌ را در ساخت iPad Pro سال آینده استفاده کند. شرکت گوگل نیز به‌تازگی تراشه‌ی داخلی خود را برای تلفن‌های همراه پرچمدار جدیدش طراحی و تولید کرده است.

منبع: phonearena

زهرا خداکرمی

یک دیجیتال مارکتر فارغ التحصیل نرم افزار که عاشق هوش مصنوعی و حل مسئله و چالش های جدیده!

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا