بیوگرافی خانم چر وانگ، یکی از بنیانگذاران شرکت HTC
فناوری کامپیوتری در ابتدای مسیر تولد و آغاز به رشد خود یک رشته ممنوعه برای خانمها به شمار میرفت. همانند سایر رشتههای مهندسی اگر خانمی تصمیم به تحصیل در رشتههای حوزه فناوریهای کامپیوتری میگرفت، با منع شدید اطرافیان و شاید تمسخر آنها مواجه میشد. امروزه با وجود اینکه این نگاه در بعضی از جوامع از جمله جامعه ایران همواره پابرجاست، اما زنان توانمند توانستهاند با ارائه ایدههای جذاب برای رفع نیازهای مختلف، توانایی خود را در تمامی حوزهها بهویژه در حوزه فناوری به رخ بکشند. یکی از این زنان قدرتمند که توانست با ارائه یک ایده قدرتمندتر خود را در عرصه جهانی مطرح کرده و به یک کارآفرین برتر تبدیل شود، چر وانگ است. چر وانگ یکی از موسسان شرکت HTC (تاریخچه HTC را در مبیت بخوانید) است که میتوان آن را بهعنوان نخستین سازنده گوشیهای هوشمند بر پایه سیستمعامل اندروید دانست. (اگر به دانستن تاریخچه دیگر برندهای گوشی علاقه مند هستید، مقالههای تاریخچه شیائومی، تاریخچه سامسونگ و تاریخچه اپل را در مبیت بخوانید.) در این مقاله از مبیت در تلاشیم تا شما خوانندگان محترم را با بیوگرافی خانم چر وانگ آشنا کرده و ببینیم چه شد که ایده ساخت شرکت HTC به ذهن او خطور کرد.
مروری بر فعالیت کاری چر وانگ
چر وانگ یکی از ده فرزند وانگ یونگ چینگ موسس شرکت Formosa Plastics است که در دنیای پتروشیمی حرفهای زیادی برای گفتن دارد. این خانم که در تایوان به دنیا آمده و رشد کرده است، در سال 1982 پس از فارغالتحصیلی در مقطع کارشناسی ارشد رشته اقتصاد از دانشگاه بروکلی به شرکتی به نام First International Computer پیوست که خواهرش یکی از بنیانگذاران آن است. اما گویا خون جاری در رگهایش نتوانست کارمند ساده بودن شرکت دیگران را تاب آورد. ازاینرو پنج سال بعد یعنی در سال 1987 به همراه همسرش ونچی چن شرکتی را با نام VIA بنیان نهاد. ده سال پس از آن با تاسیس شرکتی با نام HTC توانست یکی از اثرگذارترین تغییرات را در حوزه فناوری از سالهای دور تاکنون ایجاد کند.
هدف اولیه خانم چر وانگ از تاسیس شرکت HTC تحقق رویایی بود که از زمان شروع به کار در شرکت خواهرش در ذهن میپروراند. در ابتدای تاسیس شرکت HTC بخش زیادی از سرمایه شرکت صرف تحقق رویای خانم چر وانگ برای تبدیل تلفن همراه به یک دستیار شخصی با عقد قراردادهایی در حوزه کامپیوترهای نت ورک گردید. ازآنجاکه این ایده چندان موفقیتآمیز نبوده و در نهایت نتوانست موفقیت چندانی کسب کند، شرکت HTC در آستانه ورشکستگی قرار گرفت. جالب است بدانید که اگر ثروت عظیم خانواده وانگ نبود، امروز حتی HTC در حد یک نام نیز در جهان مطرح نمیشد. بنابراین خانم چر وانگ با اذعان به این نکته که علم در کنار ثروت ارزش مییابد، توانست با تزریق یک کمک مالی کلان به بخشهای مهندسی و طراحی، شرکت خود را با طراحی محصول برای سایر برندها سرپا نگه دارد.
این همکاری با شرکتهای دیگر پیامدهای بسیار خوبی را برای موسسان HTC به دنبال داشت. اولین موفقیت در همکاری با شرکت hp برای طراحی لپتاپهای این شرکت به وقوع پیوست. پس از آن همکاریهای گسترده با شرکت ماکروسافت و استفاده از تجربیات ارزشمند این شرکت در حوزه فناوری، ایده ساخت کامپیوترهای سبک جیبی را بر پایه سیستمعامل مایکروسافت به ذهن خانم چر وانگ متبادر ساخت. عملی شدن این ایده در سال 2002 توانست موفقیت چشمگیری را نصیب HTC ساخته و نام آن را در عرصههای جهانی مطرح کند. در این سال بود که بسیاری از اپراتورهای تلفن همراه مانند ودافون و ورایزن جذب شرکت HTC شده و با بالا رفتن سفارشات کار این شرکت رونق گرفت.
اما موضوع ایدههای خلاقانه خانم چر وانگ برای موفقیت شرکت HTC به اینجا ختم نمیشود. از دید خانم چر وانگ این موفقیتها با تحقق رویاهایش فاصله زیادی داشت و هنوز نتوانسته شرکت خودش را به نقطه عطفی که باید برساند. ازاینرو شروع به کار بر روی ایدهای کرد که بهمحض ارائه در سال 2007 تا امروز توانست برند HTC را در دسته برندهای مطرح جهان قرار دهد. این ایده با ارائه اولین گوشیهای لمسی به جهانیان رقم خورد. ارائه این مدل از تلفنهای همراه انقلابی را در بازار برندهایی که مشغول رقابت بر سر زیاد کردن دکمههای صفحهکلید بودند، به وجود آورد. از سوی دیگر راحتی کار با این گوشیهای هوشمند و دنیای جالب وسایل لمسی سبب شد که از سوی خریداران نیز با اقبال خوبی مواجه شود. این گوشیها نخستین گوشیهای اندروید بر پایه سیستمعامل اندروید در جهان بود که امروزه به یکی از محبوبترین و رایجترین سیستمعاملها تبدیل شده است.
علیرغم کسب موفقیت اولیه و تحقق رویاهای خانم چر وانگ در تبدیل گوشیهای همراه به دستیاران شخصی که همیشه و همه جا همراه صاحبان خود هستند، شرکت HTC در دنیای امروز گوشیهای هوشمند جایگاه خود را از دست داده و میدان را به رقبا واگذار کرده است. این افت پیشرفت با ارائه گوشیهای اپل که بر اساس تکنیکهای درست بازاریابی توانستهاند جای خود را در دل خریداران گوشیهای هوشمند باز کنند، به حد اعلای خود رسید. در حال حاضر خانم وانگ برای احیای شرکت محبوب خود در حال کار بر روی ساعتهای هوشمند و ورود به بخش پوشیدنیها از دنیای هوشمند است. همچنین گزارشهای اخیر خبرهایی حاکی از همکاری شرکت HTC با دولت چین برای ساخت یک تلفن همراه کاملا چینی است.
سخن نهایی
خانم چر وانگ را به جرات میتوان یکی از زنهای موفق نه در سطح کشور چین که در سطح جهانی به شمار آورد. این خانم توانست با پشتیبانی خانواده و ثروت هنگفتی که در دست داشت، یکی از رویاهای بچگی خود را تبدیل به یک علاقهمندی جهانی کرده و با ارائه اولین نسل از گوشیهای هوشمند اندرویدی دریچه جدیدی را به روی سازندگان و خریداران گوشیهای هوشمند بگشاید. بااینحال افت سالهای اخیر شرکت HTC سبب شده که خانم چر وانگ تا حدودی دست از بازیهای سیاسی خود کشیده و برای احیای شرکت خود بیشتر تلاش کند.